Клиники в Истанбул - тема 15

• 67 171
  • 778
  •   1
Отговори
# 135
Аз правя вливки интралипид. В една частна клиника ходя и 30лв.ми вземат за услугата. Обясних им за какво е, колко грама се слага  и т.н. Показах турската рецепта и превода.Те искаха набързо да я пуснат но турците искат поне час и половина да тече. Нужна е само мед.сестра. Може и вкъщи да извикаш  частни сестри има. Аз съм от Бургас.
Момичета, на тези от вас на които са изписани лекарства за венозни приложение, къде ги поставяте в България?
Какъв документ искат от болницата, за да ви поставят лекарствата?
И с кого говорите, с лекар, с рецепция, за да уговорите самата манипулация?
Благодаря

# 136
Здравейте момичета!
Има ли такива които този месец са или ще се подготвят за трансфер в Мемориал,но подготовката да е започнала в България.

# 137
Здравейте, търся лекарство, което го няма в България и ми казаха, че го има в Гърция или Турция. Ако някоя дама скоро ще пътува до Турция бих помолила да ми го купи. СОЛКОДЕРМ е медикамента. Ще изпратя и рецепта. Моля, пишете ми на ЛС, ако желаете да ми съдействате.

# 138
Здравейте момичета, тук съм за съвет. След ЗЕТ на естествен цикъл от Мемориал казаха да спра прогестерона (вагинални таблетки и 1 инжекция прогестан) в 10та г.с. Някъде по-назад в темите четох че някои от вас са го спирали постепенно, други изведнъж. Разкажете вие как го спряхте и имахте ли някакви проблеми. Благодаря : )

# 139
Здравейте момичета, тук съм за съвет. След ЗЕТ на естествен цикъл от Мемориал казаха да спра прогестерона (вагинални таблетки и 1 инжекция прогестан) в 10та г.с. Някъде по-назад в темите четох че някои от вас са го спирали постепенно, други изведнъж. Разкажете вие как го спряхте и имахте ли някакви проблеми. Благодаря : )

Наистина ли обмисляте да не си спазите препоръката от Мемориал и Ви интересуват единични случаи, които не правят статистика?

На мен лекарите в БГ искаха да ми спрат прогестерона в 8г.с., същия лекар даде същия съвет и на още едно момиче, с което бяхме заедно на стимулация. И двете спазихме протокола на Мемориал.

# 140
На съпругата ми също беше препоръчано в 10-та седмица да го спре. Следящия лекар препоръча постепенно спиране до 12-та седмица. Съгласувахме го с Турция и те ни казаха, че няма проблем да се направи и по този начин. Но аз не бих взел мнение от форум за меродавно. По всеки един въпрос сме чели много, но всяко решение е обсъждано с тях или със следящия лекар. Също ни намекнаха, че вече не те определят какво и как, защото те реално няма да проследяват бременността. Мисля, че това беше последната ни консултация с тях. Следващата ще е, за да им покажем резултата. (дай Боже всичко да е наред)

# 141
Здравейте. На някой да са изписвали добавката Норт витал за подобряване на спермограмата?

# 142
Момичетата с "лоши" ембриони, кой ембриолог бихте препоръчали за справяне с проблема?

# 143
Момичетата с "лоши" ембриони, кой ембриолог бихте препоръчали за справяне с проблема?

При нас в България всичките ембриони почваха да умират на трети ден при два опита. Направиха трансфер без да има надежда да се развият. В Турция (Мемориал) при подобен сценарий остана един правилно делящ се на трети ден и го трансферираха. Сега е в седми месец. Дали е късмет или добра работа, не мога да кажа. Не сме си избирали ембриолог, след трансфера говорих около половин час с него, за да разбера причините, но и от там си казаха, че ембриологията не е точна наука и не всичко е известно при създаването на качествен ембрион.

# 144

При нас в България всичките ембриони почваха да умират на трети ден при два опита. Направиха трансфер без да има надежда да се развият. В Турция (Мемориал) при подобен сценарий остана един правилно делящ се на трети ден и го трансферираха. Сега е в седми месец. Дали е късмет или добра работа, не мога да кажа. Не сме си избирали ембриолог, след трансфера говорих около половин час с него, за да разбера причините, но и от там си казаха, че ембриологията не е точна наука и не всичко е известно при създаването на качествен ембрион.

Подобна ситуация, до 3-ти ден и спират развитие след това.
Със сериозен мъжки фактор сме и ми се иска преди следващата процедура, която ще бъде в Турция да се консултираме с добър ембриолог.
До момента ни предлагат само ИКСИ, което в нашия случай не работи.

Да ви е спокойно до финала!🍀🙏❤

# 145
Бих ви посъветвала да се консултирате с някой добър андролог (като проф. Башар например), защото след 3 ден влияе мъжкия фактор и той може да предложи други решения за заобикаляне (ако не се подобрява от други неща) като TESA или TESE вместо стандартно използване на сперма от еякулата. После се прилагат и допълнителни селекции като HOST например.

Ние също сме с тежък МФ (много висок % ДНК фрагментация) и правихме TESA и HOST и всичките оплодени яйцеклетки ни стигнаха до 5ти ден 😎

Подобна ситуация, до 3-ти ден и спират развитие след това.
Със сериозен мъжки фактор сме и ми се иска преди следващата процедура, която ще бъде в Турция да се консултираме с добър ембриолог.
До момента ни предлагат само ИКСИ, което в нашия случай не работи.

Да ви е спокойно до финала!🍀🙏❤

# 146
Здравейте, мили дами 🍀 След много лутане по българските клиники и ние взехме решение да се насочим към Мемориал. Предстои ни първоначалния преглед и цветна снимка. Знам, че технологията на цветната снимка е различна в Турция, но исках да попитам в месеца, в който се прави, може ли да се правят естествени опити вкъщи? Благодаря ви и успех на всички 🍀🍀🍀

# 147
Подкрепям Кре10 и Butterfly_Lilly . Ембриолога следи развитието на ембрионите, не подобрява качеството. По-скоро ви трябва добър андролог - за подобряване на самия 'материал'. При нас от 8 извадени, 7 оплодени, остана 1 годен за ЗЕтрансфер, за Мемориал пиша.
Днес вече мога да се похваля - вчера сутринта се роди нашият единствен ембрион 👶 Кръстихме я Лора 😃
Пожелавам на всички във форума, да изпитате това неземно да щастие!!
Успех на всички 🍀🍀🍀

# 148
Подкрепям Кре10 и Butterfly_Lilly . Ембриолога следи развитието на ембрионите, не подобрява качеството. По-скоро ви трябва добър андролог - за подобряване на самия 'материал'. При нас от 8 извадени, 7 оплодени, остана 1 годен за ЗЕтрансфер, за Мемориал пиша.
Днес вече мога да се похваля - вчера сутринта се роди нашият единствен ембрион 👶 Кръстихме я Лора 😃
Пожелавам на всички във форума, да изпитате това неземно да щастие!!
Успех на всички 🍀🍀🍀

Прекрасна новина и честито, да-сте здрави и щастливи заедно! ❤💐🍀

Да с ТЕСА ще бъде опита и въпреки това ми се иска с ембриолога да обсъдим по-подробно метода, че сме с достатъчно неуспехи, а времето лети и годинките вече са от значение.

# 149
Здравейте, мили дами 🍀 След много лутане по българските клиники и ние взехме решение да се насочим към Мемориал. Предстои ни първоначалния преглед и цветна снимка. Знам, че технологията на цветната снимка е различна в Турция, но исках да попитам в месеца, в който се прави, може ли да се правят естествени опити вкъщи? Благодаря ви и успех на всички 🍀🍀🍀
На нас ни казаха че може и даже било препоръчително,защото имало голям шанс за забременяване по естествен път след направената снимка.За Мемориал говоря.

Общи условия

Активация на акаунт