АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 8)☀

• 36 507
  • 759
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Стискам палци за бързо възстановяване, Мариела!

# 181
Браво за хубавите прегледи, момичета! Bolibon , колко ти беше кръвното ?
Аз също съм на преглед чак на 5ти и нали вече 4 седмици си чакам и има още една да си чакам съм се впуснала в разузнаване на всякакви бъдещи покупки - кое какво откъде и т.н.
Та , въпроса ми е дали сте срещали/ползвали такива текстилни превръзки? Удобни ли са и подходящи ли са за в болницата?

Първия път като го мери акушерката беше 140/100. Минахме прегледа и като го измери пак беше 135/90. Докторката първо тръгна да ми изписва хапчета, но после реши, че е по добре да ме прати на кардиолог, защото съм била в твърде малки седмици за да е от бременността. Като се прибрах си го мерих вкъщи два пъти и беше 120/70. Предната бременност имах същия проблем при докторката високо, вкъщи добре. Сега съм го мерила няколко пъти и е било максимум 120/75. Кардиолога, който тя ми препоръча има час чак на 11.04, но реших, че мога да почакам. Ще си го следя и ще видим. Преди 2 дни на работа ми беше станало кофти и реших, че е от кръвното, ходих в лечебницата да го мерят и беше 115/65. Като се наобядвах се оправих. Сестрата после идва тя, че се била притеснила и беше 118/65 и тя реши, че явно е било защото съм гладна.

# 182
  • София
Блaгодaря ви момичетa! ❤️❤️❤️ И aз вярвaм, че вcичко ще е нaред!
NI_CI, дa aз бях cпоменaлa, че имaм проблеми. Имaм две оперaции в детероднa възрacт. Получилa cъм хидронефрозa нa левия бъбрек в cледcтвие нa мегaуретер. Но c оперaциите го опрaвихa и левия ми бъбрек cи беше c минимaлно оcтaтъчнa зaдръжкa нa уринa. Aз предполaгaх, че може дa cе появят проблеми, но cи миcлех, че ще cе появят в по-нaпреднaлa бременноcт. Уви те избързaхa във времето. Добре, че поне c бебчето вcичко беше нaред. Ще ви държa в течение кaк ca нещaтa.
Дaно не cъм нaтовaрилa някой c моите неcгоди. Ще ме извините, но ми cе щеше дa cи cподеля ❤️

# 183
Блaгодaря ви момичетa! ❤️❤️❤️ И aз вярвaм, че вcичко ще е нaред!
NI_CI, дa aз бях cпоменaлa, че имaм проблеми. Имaм две оперaции в детероднa възрacт. Получилa cъм хидронефрозa нa левия бъбрек в cледcтвие нa мегaуретер. Но c оперaциите го опрaвихa и левия ми бъбрек cи беше c минимaлно оcтaтъчнa зaдръжкa нa уринa. Aз предполaгaх, че може дa cе появят проблеми, но cи миcлех, че ще cе появят в по-нaпреднaлa бременноcт. Уви те избързaхa във времето. Добре, че поне c бебчето вcичко беше нaред. Ще ви държa в течение кaк ca нещaтa.
Дaно не cъм нaтовaрилa някой c моите неcгоди. Ще ме извините, но ми cе щеше дa cи cподеля ❤️
Всичко ще бъде наред. Сестрата на етърва ми също имаше проблеми. Наложи се да сложат стендове и на двата бъбрека, но после всичко беше наред. Само се наложи да роди секцио, и махаха стендовете след раждането. Пазеше се малко повече през бремеността, на нея и беше 3 бременост, но другите две деца бяха големи вече. И при теб всичко ще бъде наред. В 4м и сложиха стендове ако не ме лъже паметта.

# 184
  • Пловдив
Мариелка, (дано не ти е неприятно това обръщение) стискам палци бързо да минава целият зор.Някак по-лесно се понася всичко щом бебчето е добре. 💜

# 185
Стиснати палчета и от мен Мариелка, дано всичко мине по-бързо и да се прибереш вкъщи, че хич не е приятно в болница.🙏🤗

Не помня дали се записах в тази тема или само мислех да пиша, така че се записвам. Благодаря, Королева! И моля да ме извините за късата памет ако все пак съм писала.

Бях на консултация онзи ден по ЗК където ми е, бебка се беше натикала в таза ми и общо взето нито акушерката успя да свърши нещо, нито доктора. Акушерката се опитваше да хване тонове около пъпа ми 🙄, а аз и казах, че тя стои супер надолу и изобщо не се качва там и там няма какво да чуе. После и доктора нито успя да я измери, по-скоро не му се занимаваше май да я бута, преписа си данните от феталната ми и това беше. Измолих го на пуснем изследвания, тъй като той нямаше намерение, а не съм пускала от януари. Пуснах ги днес и имам левкоцитоза (според мен в рамките на нормата), CRP-то ми е повишено също обаче (6,91, при реф.до 5) и имам уратни кристали в урината, с леко алкално pH съм също на урината. Нямам никакви оплаквания, нито парене при пишкане, нито по-мътна или различен аромат урина…Звънях на АГ, но не вдигна и чакам да върне обаждане. Та според вас дали, да не повторя пак урината утре, но те кристали няма как да се объркат - не слагам нищо вагинално вече. Малко се притесних, защото не очаквах да излезе нещо такова, по-скоро очаквах хемоглобина ми да е паднал или желязото, а хемоглобина си е пушка и желязото, освен ако няма други реф за бременни. Помагайте
Скрит текст:
[spoiler/]

# 186
Стиснати палчета и от мен Мариелка, дано всичко мине по-бързо и да се прибереш вкъщи, че хич не е приятно в болница.🙏🤗

Не помня дали се записах в тази тема или само мислех да пиша, така че се записвам. Благодаря, Королева! И моля да ме извините за късата памет ако все пак съм писала.

Бях на консултация онзи ден по ЗК където ми е, бебка се беше натикала в таза ми и общо взето нито акушерката успя да свърши нещо, нито доктора. Акушерката се опитваше да хване тонове около пъпа ми 🙄, а аз и казах, че тя стои супер надолу и изобщо не се качва там и там няма какво да чуе. После и доктора нито успя да я измери, по-скоро не му се занимаваше май да я бута, преписа си данните от феталната ми и това беше. Измолих го на пуснем изследвания, тъй като той нямаше намерение, а не съм пускала от януари. Пуснах ги днес и имам левкоцитоза (според мен в рамките на нормата), CRP-то ми е повишено също обаче (6,91, при реф.до 5) и имам уратни кристали в урината, с леко алкално pH съм също на урината. Нямам никакви оплаквания, нито парене при пишкане, нито по-мътна или различен аромат урина…Звънях на АГ, но не вдигна и чакам да върне обаждане. Та според вас дали, да не повторя пак урината утре, но те кристали няма как да се объркат - не слагам нищо вагинално вече. Малко се притесних, защото не очаквах да излезе нещо такова, по-скоро очаквах хемоглобина ми да е паднал или желязото, а хемоглобина си е пушка и желязото, освен ако няма други реф за бременни. Помагайте
Скрит текст:
[spoiler/]
Урината стерилна ли е? Само на стерилна урина вярвам,тая обикновената си е пунта мара.ТСХ ти е високо.Завишените левкоцити по време на бременост за нормално явление.

# 187
Урината стерилна ли е? Само на стерилна урина вярвам,тая обикновената си е пунта мара.ТСХ ти е високо.Завишените левкоцити по време на бременост за нормално явление.
[/quote]

Стерилна е, но за кристалите специално няма значение. За ТСХ си знам, чакам да излезе и ФТ4, ще ходя при Начев в понеделник така или иначе. Левкоцитите да, но CRP...
Допълвам и ФТ4 ми е ниско 11,7

Скрит текст:

Скрит текст:
[spoiler/]

Последна редакция: пт, 25 мар 2022, 17:22 от Manoela_

# 188
Момичета , може ли някоя от вас която е карала ковид бременна да се свърже с мен ? Sad
Интересува ме предписаха ли ви лекарите нещо за разреждане на кръвта , защото на мен ми изписаха абсурдни лекарства - кортикостероиди и инджекции …

# 189
Мариела, бързо възстановяване и от мен!

# 190
Аз го изкарах февруари като се наложи да пия антибиотик, тъй като бях с много лоша кашлица съпроводена с болки в гърдите. Личния като ме преслуша всичко звучеше добре, но кашлицата беше отвратителна( все пак съм без сливици и всичко много бързо слиза надолу при мен). Та ми изписа панцеф 400мг, омнибиотик панда, имунолактон и сироп Хедерлик(парацетамол при температура). Отделно ми каза Аг-то да пия топли чайове и лукчета. Въпреки антибиотика да чукна на дърво всичко е наред при нас и дано е така занапред.

Момичета , може ли някоя от вас която е карала ковид бременна да се свърже с мен ? Sad
Интересува ме предписаха ли ви лекарите нещо за разреждане на кръвта , защото на мен ми изписаха абсурдни лекарства - кортикостероиди и инджекции …

# 191
А карах бременна ковид. Обаче бях и с кървене, като го установиха. Не ми изписаха нищо за разреждане, даже пивх вит Ц в много голяма доза. Бързо да се оправяш. Кой ти изписа тези лекарства? Консултира се с АГ, дали да ги пиеш.

# 192
Благодаря за отговорите !
Точно АГ ми ги изписа и съм шокирана и депресирана … защото до сега всяка негова дума беше закон за мен и изведнъж с изказването му днес за лекарства като : дексаметазон
Фраксипарин
Ме притесни доста …
Пуснаха ми изследвания за съсирването на кръвта с положителния резултат , но като цяло го карам леко вируса … 1 ден температура , гадна кашлица и хрема , като от 2 дни вече съм добре … не разбирам , защо такива силни и увреждащи плода лекарства ми изписват .. и като гледам май съм само аз ..

# 193
  • Бурса
Динева никое от двете или подобно на тях не ми е било изписвано докато бях с ковид. Успях да мина и без антибиотик, но аз нямах кашлица. Иначе ковид си е коварен и всеки го понася различно, май нещо се презастрахова твоето АГ, назнам. Посъветвай се може би с още един лекар, въпреки че сигурна съм сега не ти е до ходене по лекари.

# 194
Аз съм ваксинирана и моят лекар не ми изписа нищо. Даже парацетамол като го питах дали да взимам, каза "за какво, нали нямаш температура. Само витамин Д". Кръворазреждащи и на мен не ми бяха изписани, но малко след това ми изписаха аспирин заради лош резултат от БХС

Общи условия

Активация на акаунт