АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 8)☀

• 36 514
  • 759
  •   1
Отговори
# 195
Аз също карах Ковид, за щастие леко. Един ден имах температура, която свалих с Парацетамол. Иначе терапията ми беше изцяло с хомеопатични лекарства - Авирон Рапид, Исла Мус за суха кашлица и Синулан Форте за хрема.

# 196
Урината стерилна ли е? Само на стерилна урина вярвам,тая обикновената си е пунта мара.ТСХ ти е високо.Завишените левкоцити по време на бременост за нормално явление.

Стерилна е, но за кристалите специално няма значение. За ТСХ си знам, чакам да излезе и ФТ4, ще ходя при Начев в понеделник така или иначе. Левкоцитите да, но CRP...
Допълвам и ФТ4 ми е ниско 11,7

Скрит текст:
Стиснати палчета и от мен Мариелка, дано всичко мине по-бързо и да се прибереш вкъщи, че хич не е приятно в болница.🙏🤗

Не помня дали се записах в тази тема или само мислех да пиша, така че се записвам. Благодаря, Королева! И моля да ме извините за късата памет ако все пак съм писала.

Бях на консултация онзи ден по ЗК където ми е, бебка се беше натикала в таза ми и общо взето нито акушерката успя да свърши нещо, нито доктора. Акушерката се опитваше да хване тонове около пъпа ми 🙄, а аз и казах, че тя стои супер надолу и изобщо не се качва там и там няма какво да чуе. После и доктора нито успя да я измери, по-скоро не му се занимаваше май да я бута, преписа си данните от феталната ми и това беше. Измолих го на пуснем изследвания, тъй като той нямаше намерение, а не съм пускала от януари. Пуснах ги днес и имам левкоцитоза (според мен в рамките на нормата), CRP-то ми е повишено също обаче (6,91, при реф.до 5) и имам уратни кристали в урината, с леко алкално pH съм също на урината. Нямам никакви оплаквания, нито парене при пишкане, нито по-мътна или различен аромат урина…Звънях на АГ, но не вдигна и чакам да върне обаждане. Та според вас дали, да не повторя пак урината утре, но те кристали няма как да се объркат - не слагам нищо вагинално вече. Малко се притесних, защото не очаквах да излезе нещо такова, по-скоро очаквах хемоглобина ми да е паднал или желязото, а хемоглобина си е пушка и желязото, освен ако няма други реф за бременни. Помагайте
Скрит текст:
[spoiler/]
Кристалите може да са песачинки в бъбреците. Пий повечв вода. ft4 ще се повиши с прием на хормон а ТСХ ще падне. Аз съм с перфетно ТСХ но ft4 ми е в норма към долна граница. Сега съм на хормом на някаква измислена доза 4 пъти седмично за да се вдигне ft4 и да не падне много ТСХ. Прави ми впечатление че повечето мами бремени с момичата все им излиа ниско ft4. Що се отнася СРП малко над норма е,там вече незнам. Ако се чувстваш добре може след 15 дни да го изследваш пак. Гинеколога ще прецени най-добре.

# 197
Блaгодaря ви момичетa! ❤❤❤ И aз вярвaм, че вcичко ще е нaред!
NI_CI, дa aз бях cпоменaлa, че имaм проблеми. Имaм две оперaции в детероднa възрacт. Получилa cъм хидронефрозa нa левия бъбрек в cледcтвие нa мегaуретер. Но c оперaциите го опрaвихa и левия ми бъбрек cи беше c минимaлно оcтaтъчнa зaдръжкa нa уринa. Aз предполaгaх, че може дa cе появят проблеми, но cи миcлех, че ще cе появят в по-нaпреднaлa бременноcт. Уви те избързaхa във времето. Добре, че поне c бебчето вcичко беше нaред. Ще ви държa в течение кaк ca нещaтa.
Дaно не cъм нaтовaрилa някой c моите неcгоди. Ще ме извините, но ми cе щеше дa cи cподеля ❤

Бързо въстановяване и от мен!❤

# 198
И аз минавам само да стисна палчета за Мариела.
Всичко ще е наред! Hug

Dinewa Polina 712421 и на теб бързо и леко оздравяване Simple Smile

# 199
Поли, когато карах ковид без да съм бременна ми изписаха едни малки червени таблетки за разреждане на кръвта - антистенокардин мисля , че се казваха , пиех ги и след карантината.Тогава не знаех за тромбофилията,но се радвам , че ги пиех.
Фраксипарина сам по себе си не мисля ,че ще ти навреди , но до колкото знам веднъж ако го почнеш не трябва да се спира.Няма ли вариант за хранителна добавка - натаспин или нещо такова? А за кортикостероидите не разбирам.
Мариела , не помня дали писах , имаш стиснати палци и от мен всичко да минава по - леко и бързо!

# 200
Милото, спирам да цитирам, че не знам как да го скрия правилно и става някакво мазало. Чух се с АГ и него го притесниха единствено хормоните, каза че другите неща са си в норма за бременни. В началото на бременността бях ходила при една ендокриноложка, която ми каза че трябва да пия Еутирокс 25мкгр, беше ми 2,36 ТСХ тогава и тя искаше да го смъкнем под 2. После ми каза, че излиза в някакъв дълъг болничен и да си търся друг ендокринолог, ако ми се наложи, но след 45дни да си пусна контрола и ако е под 2 ТСХ да спирам еутирокса. Сега АГ ми казва, че изобщо не е трябвало да го спирам и да започна 50мкгр направо, като ми даде телефон и на ендокринолог, с който да се свържа. Абее, дано наистина не е проблем това, че 2м не съм го пила…

# 201
Бях с тежък ковид. Четири седмици бях на антибиотици и сиропи. Последната седмица искаха да ме вкарат в болница,но аз не се съгласих. Сложиха ми абокат и 7 дни ходих да ми вливат антибиотици в абоката по веднъж на ден. Пре цялото време пих натаспин по едно хапче вечер. Същите инжекции ми бяха предписали и само с тях успях да спра кашлицата. Целия февруари кашлях като магаре.
Бързо оздравяване!
Момичета , може ли някоя от вас която е карала ковид бременна да се свърже с мен ? Sad
Интересува ме предписаха ли ви лекарите нещо за разреждане на кръвта , защото на мен ми изписаха абсурдни лекарства - кортикостероиди и инджекции …

# 202
Милото, спирам да цитирам, че не знам как да го скрия правилно и става някакво мазало. Чух се с АГ и него го притесниха единствено хормоните, каза че другите неща са си в норма за бременни. В началото на бременността бях ходила при една ендокриноложка, която ми каза че трябва да пия Еутирокс 25мкгр, беше ми 2,36 ТСХ тогава и тя искаше да го смъкнем под 2. После ми каза, че излиза в някакъв дълъг болничен и да си търся друг ендокринолог, ако ми се наложи, но след 45дни да си пусна контрола и ако е под 2 ТСХ да спирам еутирокса. Сега АГ ми казва, че изобщо не е трябвало да го спирам и да започна 50мкгр направо, като ми даде телефон и на ендокринолог, с който да се свържа. Абее, дано наистина не е проблем това, че 2м не съм го пила…
Незнам как се скрива😀Аз луднала с тая щотовидна.Следя я на 20 дни. Проблем с нея нямам,но бях писала че при инвитрото се завиши и то не много 3.3. На мен с минимална доза 25  ми падна на 0.04. Сега съм близо 1.4 но както писах ф4 ми е малко по високо от твоето а трябва да е към Горна граница. Според мен се консултирай с ендокринолог тая доза 50 да не ти дойде висока.Втори триместър си има допустима норма на ТСХ. Доза от 50 ще ти я свали ама да не те вкарат като мен под норма. Питай за редуваме на 25 и 50 и след 20 дни контрола. Майка ме успокоява,че едно време не са ги изследвали въобще,че дори и сега някой бременни не пускат ТСХ,ме аз нали съм параноична вече спрямо всяко едно изследване🤷♀

# 203
Точно там е проблема , че при мен няма усложнения и не разбирам … лошото е , че и в това състояние няма как да направя консултация с друго АГ …
Благодаря за  вниманието и отговорите момичета ! 🙏🏻

# 204
Аз днес бях на ендокринолог, след един месец пиене на л - тироксин
0,025мг, тсх ми е паднал от 5,20 на  4, 90, което според мен е нищо, увеличи ми дозата на 0,050 мг Dizzy Face

Незнам как се скрива😀Аз луднала с тая щотовидна.Следя я на 20 дни. Проблем с нея нямам,но бях писала че при инвитрото се завиши и то не много 3.3. На мен с минимална доза 25  ми падна на 0.04. Сега съм близо 1.4 но както писах ф4 ми е малко по високо от твоето а трябва да е към Горна граница. Според мен се консултирай с ендокринолог тая доза 50 да не ти дойде висока.Втори триместър си има допустима норма на ТСХ. Доза от 50 ще ти я свали ама да не те вкарат като мен под норма. Питай за редуваме на 25 и 50 и след 20 дни контрола. Майка ме успокоява,че едно време не са ги изследвали въобще,че дори и сега някой бременни не пускат ТСХ,ме аз нали съм параноична вече спрямо всяко едно изследване🤷♀

# 205
Всеки организъм реагира различно на хормона не знам, ще я видя тази докторка какво ще каже, но ме изплаши това че може би 2м ми е било ниско фт4 и дали не се е отразило на бебето. Той може би това имаше предвид, че бързо трябва да се свали тсх, за да се вдигне ФТ4 за това от 50 мкгр. Все пак не е нещо супер драматично, виждала съм по групите и с 10 тсх. Преди малко говорих със сестрата на приятеля ми, тя е с Хашимото и каза, че наскоро е сменила Л-тироксина с Еутирокс, защото го били спрели и се чувствала мн по-добре - от л-тироксина я пристягало каквото и да означава…Лизи ти имаш ли някакво отражение

# 206
Мариела бъди спокойна до колкото е възможно,Бог е с теб😇🙏
Всеки организъм понася различно количество хормон. Както писах при мен от 25мг падна на 0.02,така че е индивидуално.

# 207
Dinewa Polina, фраксипарин няма да навреди на бебето, не минава през плацентата. Мисля, че ковид може да доведе до повишено кръвосъсирване.Освен това са профилактични дози 0.3 и 0.4.
Дексаметазон зависи от дозата, но ниски дози ми е казал АГ, че няма да навредят особено за кратки периоди. Аз взимам преднизолон и дехидрокортизон 5 месеца вече и ще е до края + клексан и Аспирин.
Засега  при мен всичко изглежда наред, минах английската ФМ днес 20+5,( не можаха да огледат сърцето и ще ме повторят след 2 седмици),
в понеделник съм на ЖК във Варна и сряда на още една ФМ в Темелков.
В понеделник ще ми доставят вкъщи Фрагмин 0.5 на който ще съм до месец след раждането. Не е толкова страшно.
 Стискам палци на всички с ковид и други проблеми и вярвайте, че ще дочакаме успешен финал.
Още не съм пазарувала, но ще погледна утре какво имат  George.
И честита ни пролет, най-после се стопли за разходки.

# 208
  • Велико Търново
Мариела , пожелавам ти всичко да е наред и скоро да си вкъщи на спокойствие!

Аз от 4 - ти месец съм на клексан през ден и аспирин като ги редувам, фоброногенът ми беше завишен, а не съм карала ковида. Другото което е имам миома и АГ ми каза, че с инжекциите ще има по- добър кръвоток към бебето, което потвърдиха на ФМ, че кръвотока от мен към бебето е много добър.

Аз съм с Хашимото от няколко години, започнах с доза еутирокс 0.25, която не помогна, сега съм на 100 и 125, като ги редувам. Веднъж смених с л- тироксин, понеже никъде нямаше еутирокс и се вдигна. Сега като ви чета за FT4 започнах да се притеснявам, моят е много нисък, но ендокриноложката ми е доволна. Какво може да стане на бебка ако е много нисък?
 Редактирам се, сега видях, че референтните стойности са по- ниски.

Последна редакция: пт, 25 мар 2022, 21:40 от Plamingo__

# 209
Мариела , пожелавам ти всичко да е наред и скоро да си вкъщи на спокойствие!

Аз от 4 - ти месец съм на клексан през ден и аспирин като ги редувам, фоброногенът ми беше завишен, а не съм карала ковида. Другото което е имам миома и АГ ми каза, че с инжекциите ще има по- добър кръвоток към бебето, което потвърдиха на ФМ, че кръвотока от мен към бебето е много добър.

Аз съм с Хашимото от няколко години, започнах с доза еутирокс 0.25, която не помогна, сега съм на 100 и 125, като ги редувам. Веднъж смених с л- тироксин, понеже никъде нямаше еутирокс и се вдигна. Сега като ви чета за FT4 започнах да се притеснявам, моят е много нисък, но ендокриноложката ми е доволна. Какво може да стане на бебка ако е много нисък?
 Редактирам се, сега видях, че референтните стойности са по- ниски.

ft4 е хубаво са е към горна граница. Моята ендокриноложка смята така.Както и според док Сигридов.При теб е в норма,но към долна граница като при мен. При мен даже се следи ft3. Според моята ендокриноложка и други доктори,ft4 отговаря за умственото развитие на бебето. Има доста научни статии,но дали е така няма как да знам на 100%

Последна редакция: пт, 25 мар 2022, 21:57 от Милото

Общи условия

Активация на акаунт