АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 8)☀

• 36 323
  • 759
  •   1
Отговори
# 465
Както казва една приятелка: “Не случайно питат майката как ще се казва бебето, а не таткото. Който има претенции да си го роди.”
Ние сме избрали име, точно на никого не е, за да няма сърдити. А и да няма после коментари като кажеше как се казва, ако буквичката е същата “Кръстили са я на еди кой си!”
Баща ми смяташе, че трябва да е кръстено на свекъра или свекървата, защото им е първо внуче.Така било редно…щели да се разсърдят.
Cosmic, може да си права, не се бях се замисляла.

Последна редакция: ср, 30 мар 2022, 09:19 от NI_CI

# 466
И ние не мислим да кръстим детето на никои.С мм се бяхме разбрали ако е момиче аз да избера ,а ако е момче той. Естествено и на двамата да ни харесва. Спряли сме се на количка сайбекс и ще следя за намаления ,но преди това искам да отида да видя и една на анекс.Искам количката да е максимално удобна и лека.

# 467
Ние ще кръстим на майка ми. Не същото име, но първите две букви съвпадат. Всъщност, на моя мъж му хареса много името. Случайно стигнахме до решение, не беше на всяка цена.
Аз си бях харесала едно друго име, но предвид, че първата буква случайно съвпада с тази на жената на баща ми… Не, мерси. Спестих си тази драма с майка ми.
Може да е смешно за нас, но за възрастните хора е все още важно. Хубаво е да се намира някакъв компромис или поне да им се обясни нормално, че не желаете да спазвате такива традиции. Да няма обидени.

Преди време обсъждахте дрехи за изписване. Аз, честно казано, изобщо не си представям краят на юли/началото на август да навлека бебето с дълъг ръкав. Надявам се не ме принудят в болницата. Купила съм някои роклички и се нядявам една от тях да става, защото са много красиви.

# 468
Първата буква на името, което сме избрали е на майка ми, а втората на баща ми. Не че сме държали да с кръстено на тях, просто се влюбихме в това име, по-скоро е съвпадение. При нас баби и дядовци не са питали, но приятели / познати го правят. И като кажем, че сме избрали име, но сме решили да не го казваме има едни погледи, коментари "ние пък си казахме, не ни бъркаше" и т.н. 🙄🙄 Още не знам как да реагирам, ние уж не го казваме, за да не влизаме в обяснения на кого е, ама защо и подобни, обаче пак трябва да се обясняваме защо не казваме 🙄😁

# 469
Аз затова казвах, че още не сме решили, то си беше и истина. И сега все още не сме обсъждали име. Само баткото предлага да се казва Виктор, Влади и д.р. подобни за момче. Аз му обяснявам, че ще има сестричка. Коментара беше разбрах де, обаче ако е братче може така да го кръстим.

# 470
Аз лично мн харесвам традициите нашето момиченце бях писала,но пак ще напиша ще е на майка ми и свекъра,само първата буква ще вземем от техните имена.
Незнам и аз за това изписване то ще е жега . Аз още нищо не съм купила,чакам си юни. Така се зарекох и така ще направя. Тогава ще влизам в 8 месец и малко ще ми е зор,но ще се справя. В Сливен нямаме колички на Bebetto и сега трябва да търся в Бургас или Стара Загора магазин. Искам да ги видя на живо. Ако не ще е тази на Лорели. Ние сме в блок имаме два адансьора и сме до центъра.
Мисля че моите гъби не са се изчистени и на 8 ми ще отида да видя бебка и ще искам отново лечение. Имам си течение🤔

# 471
  • Велико Търново
Аз лично не харесвам тази традиция да се кръщава бебето на някого. Но ММ държи да продължим, понеже и те като нас са с една фамилия от десетилетия, а ние сме с момиченце, тя няма да продължи тази традиция, както и аз не можах след като се омъжих. Та сме се спрели на първите буквички на двете баби. Но съм казала само на сестра ми, че тогава има голям празник и това е другия вариант, да си дойде с името. 🙂

# 472
Момичета, от доста време се каня да питам и все забравям - някоя от вас ползвала ли е преди Одорекс? Дали е ОК повреме на бременност да се ползва?

Итносно кръщаването аз съм против - за мен е по-добре детето да си е индивидуалист (откъм име 🤣).
И баткото е на никой, сега и малкия няма да е (живот и здраве!).

# 473
  • София
Мен зa мое щacтие нито роднини, нито приятели ca ме питaли кaк ще я кръcтим зacегa. Единcтвено доценткaтa, при която cи ходя зa бъбреците подпитa, но caмо до тaм. Ние още не cме избрaли име. Aз имaм cпиcък c именa, които хaреcвaм, но чaкaм дa поприключим c ремонтa, че cегa не обcъждaме почти нищо друго. Иcкaм поcле нa cпокойcтвие дa cи решим.
Aз кaто cпименaх нa мaйкa ми, че миcлим дa не е кръcтено нa никой и че чaкaм ММ и той дa cи нaпрaви cпиcък c именa, които хaреcвa и тя ми кaзa "A ще го чaкaш. Мaйкaтa избирa името. Тя търпи вcичко около бременноcттa и рaждaнето." Aз и кaзaх, че мaлко егоиcтично ми изглеждa тaкa дa не cе вземе мнението нa бaщaтa. Но тя cи държи нa товa, че щом мaйкaтa търпи вcичко, знaчи тя решaвa. То от еднa cтрaнa кaто cе зaмиcлиш е тaкa. Мaйките минaвaт през цялaтa бременноcт и рaждaнето, но пък нaиcтинa не ми хaреcвa изобщо дa не cе cъобрaзя c бaщaтa нa детето.
Aз cе рaдвaм, че поне зa cегa никой не е покaзaл, че държи детето дa е кръcтено нa него 😁 Единcтвдно мaйкa ми подметнa, че можело дa cи дойде c името, но aз и кaзaх, че нямa дa cе cъобрaзявaме c товa 😁

# 474
Продуктовото позициониране от клипчетата за родители си казва думата. Решила съм да купувам стерилизатор за микровълнова на avent. Някоя от вас има ли го? Колко е висок? Не знам дали ще влезе в микровълновата ни.

# 475
Аз идвам да измрънкам 🙄 Вчера си забелязах първите стрии на гърдите😢 на едната гърда всъщност, три линии са все още не чак толкова забележими, но ще стават сигурно по-червени и ми стана много гадно😭😁 Разбирам, че това са нормални неща и предвид това че гърдите ми очетвориха размера си, си е още по-нормално ама са ми първите и ей така си мрънкам 😂
За името, с предната ми неуспешна бременност бях решила да е кръстено на свекъра и на дядо ми (тъй като баща ми почина и дядо ми е изпълнявал тази функция) и бях измислила и за момиче, и за момче (Мартин или Мартина), но реших, че тези имена си остават там и така си е било писано. Сега решихме да не е кръстено на никого и избрахме единодушно без алтернативи името (няма да го кажа още). Сестра ми постоянно пита айде няма ли да кажете, как ще се казва как ще се казва. А малката ми сестра, която е на 11, даже плака истерично, че няма да е кръстена на нея.🤷♀😁 Приятели само са ни питали дали сме избрали, но не са ни питали какво ще бъде.

# 476
Продуктовото позициониране от клипчетата за родители си казва думата. Решила съм да купувам стерилизатор за микровълнова на avent. Някоя от вас има ли го? Колко е висок? Не знам дали ще влезе в микровълновата ни.
В интернет им има размерите. Но ако си решила да е за микровълнова и не върви вътре с шишетата няма смисъл да е на Авент, всичките са на един и същ принцип. С баткото ползвах първо на Авент за около 2 седмици, но после се наложи да го върна. После ми дадоха на Кампол. Като изключим разликата в цената, друга разлика нямаха. Редиш нещата, наливаш вода и слагаш в микровълновата. Е зависимост от ватовете на микровълновата са и минутите, за който се пуска. Времето за двата стерилизатора беше еднакво. После за определен период запазват нещата стерилни ако не се отварят. Не помня колко време е било, защото обикновенно го отварях почти веднага. По мой спомен Кампол беше 15-18лв, с Авент около 50+, това преди 7г и цените са от детския магазин. Самата продавачка препоръчваше Кампол, защото разликата била само в цената. Мисля, че Кампол беше и малко по-голям.

# 477
Здравейте, мами,

По повод имената, бяхме харесали: Евелин или Ния. На никой не са, но ни харесват и на двамата. От една седмица насам ММ настоява името да започва с М, за да носи буквичката на майка му. Във вариантите имаше и Мая, но другите повече ми допадат на мен лично. Вие какво мислите за имената? Не искам да коментирам с близките ми, защото се натоварвам от претенции на родители и роднини Simple Smile
Щастливо бременеене на всички мами-та ❤

# 478
Здравейте, мами,

По повод имената, бяхме харесали: Евелин или Ния. На никой не са, но ни харесват и на двамата. От една седмица насам ММ настоява името да започва с М, за да носи буквичката на майка му. Във вариантите имаше и Мая, но другите повече ми допадат на мен лично. Вие какво мислите за имената? Не искам да коментирам с близките ми, защото се натоварвам от претенции на родители и роднини Simple Smile
Щастливо бременеене на всички мами-та ❤

Мая Heart любимото ми име...бях се зарекла, имам ли дъщеря ще се казва Мая! ...
 Но има време и за момиченце Confused

# 479
На никого няма да кръщавам, нашите не се и сещат, родът ми е сръбски и там нямат такава традиция. Имат обаче да се кръщава на светеца ако се роди на празник, та силно се надявам да не е на Богородица. С първото дете пак така се надявах да не е на Никулден 😀

Общи условия

Активация на акаунт