АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 8)☀

• 36 312
  • 759
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Аз съм бутала бюджетна Чиполино Фама на приятелка. Супер леко вървеше, маневрена и не е от най-тежките. Комбинирана количка е, така че на някой от вас няма да допадне това. Минусът за мен е, че гумите не са помпащи, аз държа на такива, защото омекотяват возията по нашите дупки. Не съм разглеждала вариант, но сериозно обмислям комбинирана или максимум 2в1, имам от баткото столче за кола. Бюджетът ми е там някъде - 600-700лв максимум. Другият ми вариант е да избутам няколко месеца със зимния кош на стария танк от сина ми и след това да купя по-хубава лятна.
Моят съвет е да съобразите асансьор, какви преходи ще правите, дали ще пътувате често и съответно как ще действате с автомобила.

Радвам се на всички момичета и хубавите резултати от прегледите. Аз съм чак на 08.04 и нямам търпение.

# 496
За количка - не знам, там не държа да е скъпа и луксозна, бе мога да препоръчам марка.
За столче - Сайбекс, Макси Кози, Бритакс. Да имат висока оценка в ADAC и да са доказан бранд в производството на качествени столчета. Всичко останало ми е абсурд, особено разни лорели, кикакбута и подобни.

# 497
Първата ми количка беше с помпащи гуми и смяна на окачване, пукала съм гума два пъти, единят път в провинцията, не е много яко Simple Smile
Втората, която ще ползвам и сега е с такива от Ева пяна, пълен кютук Simple Smile няма хубави колички, поне за моя вкус

# 498
Здравейте момичета, аз утре летя за Бг и покрай суетата нямам време да пиша.

Бях на преглед, бяха казали, че ще ми бият инжекция преди полета, но сега решиха че няма нужда. Чухме бебето поне ❤ И си мисля че го усетих, докато чакахме в приемната, но една птиче тропаше на прозореца зад мен и не можах да се средоточа в началото, почувчтвах 3-4 докосвания, после едно много по-силно, което почувствпх вече с ръката. Викам на ММ, че почувствах как бебето «чука» (буквален превод), той «това беше пиле на прозореца». Щеше да изяде шамарите още малко 😂😂😂

За имената, бих кръстила само на майка ми, но името и е специфично Розалина и нищо подобно не ме грабва. Иначе аз съм Лилия и много си ни вървяха имената Лили и Рози. Но, аз си мисля че ще е момче. Имам за сега едно име, ММ уж не е против, ама ще видим. За женските имена нямаме шанс на споразумение😂

Количка искам 2в1, понеже купих вече Doona, но ми се ще да ги погледна на живо, понеже сие височки и двамата, а това което виждам по улиците е за дребосъци родители. Или пък танкове някакви…

Дрехи и други неща още не ме влече да купувам. Все си казвам, че лятото ще започна. Сигурно като разбера пола другата седмица ще ми е по-мерак, не знам.

# 499
Ние взехме сравнително скъпо столче, но го взехме от Германия за 800лв. За цената му тук никога не бих го купила. Смятам, че цената му е нормална, предвид че не е само бебешко. За столчето държа да не е някакво измислено, ако нещо от покупките е важно да е хубаво, то е именно столчето.
https://youtu.be/MiRgx0Xrbtw

За количка не мога да дам мнение, ще ползвам вече ползвана количка. Иначе ми харесват Cybex-те, но се радвам, че не ми се налага да купувам количка.

# 500
Аз утре съм на ФМ и се надявам да имам резултат и от амниоцентезата. Утре е 22ри ден, от както ми взеха пробата, вече не издържам. Последните дни ми е много нервно. Вечерта ще отидем да видим и количката, която съм харесала.

Продават я 2в1 и 3в1. Много се чудя, кой вариант да взема. Какви параметри се гледат на столчетата за кола? Имат ли коефициент на сигурност? Виждам, че повечето хубави са над 400лв, но ние трябва да вземем 2 Wink

# 501
M_lady,  в къща или апартамент бяхте?
Ние взехме втора ръка Бейби монстър 3в1, пълен комплект за 750лв.
Аз бях против да купувам каквото и да е преди 7-ми месец..., но едва ли ще намерим същият модел толкова изходно. Само тя влиза в асансьора ни и аз вътре на един крак 😉

# 502
В къща сме, на втория етаж. Количката най-вероятно ще стои във входното на първия етаж, та големината много не ми е критерии.
M_lady,  в къща или апартамент бяхте?
Ние взехме втора ръка Бейби монстър 3в1, пълен комплект за 750лв.
Аз бях против да купувам каквото и да е преди 7-ми месец..., но едва ли ще намерим същият модел толкова изходно. Само тя влиза в асансьора ни и аз вътре на един крак 😉

# 503
Ооо, значи имаш избор, не сте ограничени заради размер.

# 504
Пак сте писали много, едвам ви изчетох.

За изследванията, всеки месец по мое усмотрение си пускам един пакет на Цибалаб за 36-7 лв. Включени са ПКК, СУЕ, глюкоза, Асат, Алат, ТСХ, холестерол и триглицериди, креатинин, албумин, пикочна киселина и още разни неща. Смятам, че е добра оферта. Добавям и като реша протромбиново време аПТТ, витамини, феритин.

За изписването, само за мен ли няма значение с какво ще е облечено? Grinning Не си представям роклички, панделки, при момчетата какво специално може да се облече Grinning Обличам му един ромпър и айдеее вкъщи Joy

Аз днед бях на преглед. На док не му хареса, че бебето върви големичко и че околоплодните води са на горна граница. Иска да правя обременяване. А бебето сега е 450 гр. Възможно ли е за 17 дена да е наддало 200 грама? Че последния път е било 249 гр.

# 505
Пак сте писали много, едвам ви изчетох.

За изследванията, всеки месец по мое усмотрение си пускам един пакет на Цибалаб за 36-7 лв. Включени са ПКК, СУЕ, глюкоза, Асат, Алат, ТСХ, холестерол и триглицериди, креатинин, албумин, пикочна киселина и още разни неща. Смятам, че е добра оферта. Добавям и като реша протромбиново време аПТТ, витамини, феритин.

За изписването, само за мен ли няма значение с какво ще е облечено? Grinning Не си представям роклички, панделки, при момчетата какво специално може да се облече Grinning Обличам му един ромпър и айдеее вкъщи Joy

Аз днед бях на преглед. На док не му хареса, че бебето върви големичко и че околоплодните води са на горна граница. Иска да правя обременяване. А бебето сега е 450 гр. Възможно ли е за 17 дена да е наддало 200 грама? Че последния път е било 249 гр.
В коя седмица си?Доста си е 200 грама за две седмици и кусур,но щом и водите са повече,може би доктора с право иска обременяване ☺Пак и нали сега почват да качват бебетата може и да е нормално🤷♀

# 506
Аз даже не мога да намеря комплекти за изписване, каквито има в БГ..... Само пижами Grinning така да се каже
Аз да попитам просто от любопитство.
Не съм присъствала на изписване, и не съм и имала повод да се интересувам досега. Виждала съм само снимки на бебенца във фоайето на болницата.

Задължават ли ви да вземето бебенцето в столче за кола?
 Нас няма да ни пуснат от болницата ако нямаме столче, с него трябва да си тръгнем.

# 507
Аз даже не мога да намеря комплекти за изписване, каквито има в БГ..... Само пижами Grinning така да се каже
Аз да попитам просто от любопитство.
Не съм присъствала на изписване, и не съм и имала повод да се интересувам досега. Виждала съм само снимки на бебенца във фоайето на болницата.

Задължават ли ви да вземето бебенцето в столче за кола?
 Нас няма да ни пуснат от болницата ако нямаме столче, с него трябва да си тръгнем.
Ние с каката също бяхме без столче,на ръце си я носихме,ама бая хора бяхме,сега за 2рото си взех количка 3 в 1,понеже ни се налага да пътуваме често,но никой не те кара за столче задължително,доколкото аз знам,само за изписването май за дрешките имаха претенций.

# 508
Милото, забравила съм да уточня седмицата, 20+5 г.с. Това обаче са замервания при двама различни лекари. Сега ще видим на ФМ другата седмица какво ще кажат. А обременяване не се ли правеше в по-напреднали седмици? 20-21 г.с не е ли рано?

# 509
Милото, забравила съм да уточня седмицата, 20+5 г.с. Това обаче са замервания при двама различни лекари. Сега ще видим на ФМ другата седмица какво ще кажат. А обременяване не се ли правеше в по-напреднали седмици? 20-21 г.с не е ли рано?
Ние в 20 седм и 2 дни бяхме 413грама. Обременяването мисля че беше между 24-28 седмица. На мен при БХС ми излезе 1:41 от гестационен диабет.За сега следя кръвната захар,защото не ми се иска да се товаря с тая глюкоза. Изчакай ФМ и ако наистина вече са повече околоплодните води си направи обременяване.

Общи условия

Активация на акаунт