АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 8)☀

• 36 311
  • 759
  •   1
Отговори
# 510
Леле, Барбалена, мислех си, че само аз не припадам по роклички и панделки за изписване! И изобщо за толкова малко бебе.
Колкото до ГД, няма гаранция, че и миналият път са взели адекватно размерите на бебето, но в комбинация с повишените води, бих си направила обременяване с глюкоза.

И тук возенето в столче от ден първи е абсолютно задължително, но от болницата не правят проверки. На изписването ще са мъжа и дъщерите ми, не обичам панаири.

# 511
Милото, да, май ще е най-добре да изчакам ФМ. А при БХС не знаех, че се изследва и вероятността за гестационен диабет, при мен поне не виждам такова.

Амели, аз много мразя да ми е неудобно и не си представям да слагам лентички на главата на бебето, не само на изписването, ами и след това. Като порасне достатъчно да си слага каквото реши Laughing А рокли и досега не съм купувала много, щото като сложиш колана в количката или столчето за кола, роклята трябва да се набере нагоре и между краката става на топка. Като проходи пък ме беше страх да не си ожули коленете, с клинчета ми беше по-спокойно Grin

На изписването бяхме само с мъжа ми и свеки, като свеки даже я викнахме в последния момент, за да я зарадваме все пак. После тя на работа, а вкъщи си бяхме само тримата Heart Eyes Сега пак ми се иска да се оправим без помощ. Да си се напаснем само ние си.

# 512
  • Асеновград
Ние с момчетата нямаме тия размисли за роклички😂😂, а и да бях с момиче не знам дали бих и сложила рокличка за изписването. Те бебетата са си достатъчно сладки и само с едно боди.😁 Аз август месец не си представям да е с друго освен с едно боди с къс ръкав и евентуално една тънка пеленка отгоре ако подухва ветрец. Това навличане само в бг го има, онзи ден гледах клип на една американска влогърка изписаха ги от болницата, и след ден два излязоха за първи път на разходка с новороденото и то беше само с боди с къс ръкав в количката и някакво одеалце отгоре, при тях да е било 25градуса макс, и го заведоха в мола и то най-спокойно си спеше.😳😂 И една позната която е живяла там вика те всичките са така, педиатрите им забранявали да ги навличат , а майката беше с жилетка, пък новороденото по къс ръкав.😂😂

Като говорим за изписване, сега се сетих вчера като бях в Селената за изследвания си тръгнах през задния вход и там чакат за изписванията, имаше едно село хора ви казвам, всички чакаха едно момиче да ги изпишат (роми), ама все едно сватба, бащата (на около 20год) чакаше в коридора, с него чакаше и фотограф, а отвънка цялата рода, то не бяха балони, цветя, на всички коли бяха вързани огромни тюлени розови панделки. 😁 Викам си това от чужбина ако го видят, ще ни помислят за луди. Хаха, макар че като искат хората, няма лошо, да са живи и здрави. Попринцип такова нещо даже няма да ми направи впечатление, просто не бях виждала такова изписване.😁

Последна редакция: чт, 31 мар 2022, 00:10 от Yana.GG

# 513
Аз съм с момченце, но и момиче да беше нямаше да и облека рокля. Изглеждат ми много неудобни за тези малки човечета, има време за рокли.
 Мисля, че и аз ще се спра на боди с къс ръкав и някаква тънка пелена.

# 514
Аз обичам панделките и разни там женски работи 😁ама за изписването и аз си викам,кой ще ни види,обличам да му е удобно на детето,завиваме го,няма да и слагам лента да не и стиска и се прибираме по живо по здраво,само ще поспорим дали с късо или дълго боди,не искам да навличам детето в жегата

# 515
Меджик, какво изписване тук. Бебето в боди и в столчето и айде, чао. Няма тържествено връчване на таткото, букети на половината болница, оркестър, мечки, хора, фотографи, оператор, БТВ, заря…То реално какво връчване, като той фактически присъства на раждането или го вижда 5 мин след това. Иначе нещо като комплекти съм виждала в TK Max. Ама не са баш като нашите. Още помня на сестра ми зелените сатенени финдифлюшки по пелената през 96та. Зелени, защото с качеството на ехографа беше сложно да се види пола.

# 516
Ох, представих си мечка и бтв на изписването 😀
Рокли преди да проходят не слагам аз, няма по-неудобно облекло за бебе. За голямата много не си спомням, но малката я от гледах в ромпъри с цип докато беше съвсем бебе. Няма такова удобство просто. Сега също слагам рокли на малката само в някакви специални случаи. Докато голямата си е кипра - рокли, чанти, диадеми...
За изписването ще взема някакво гащеризонче с къс ръкав, една пелена за всеки случай и това ще е.

# 517
В болницата, в която аз ще раждам има списък с необходими принадлежности за мама и бебе, искат 5 (да 5) комплекта дрешки за бебето, плюс хавлии, пеленки, пакет памперси и още забравих какво беше (въпреки че е частна 😀😀). До колкото разбрах, държат дрешките да са с дълго ръкавче, включително и тези за изписването. Днес бях в най-големия бейби магазин в Плевен, попитаха ме къде ще раждам, стана въпрос за списъка и консултантките ми казаха, че новородените са с дълго ръкавче. Кумата ми я изписаха на 20.07 и нейното бебе беше облечено с дълги дрешки. Явно по късо боди ще си бъде чак като се приберем вкъщи 🤷🏻‍♀️😀

# 518
Дъщеря ми я изписаха с ританки, блузка отдолу с кадрички и шапка. Увита в една дебела бяла плетена пелена. Пелената я плете баба ми преди много години като и се роди първото правнуче, разбирайте преди повече от 20г. Оплете за всеки от внуците си такава пелена. Акушерката като я видя събра всичките да я видят, че била много хубава и се наложи да обяснявам, че няма от къде да се купи. Блузката с къдрички е обличана само тогава, защото като я облечах все ми се струваше, че не му е удобно на бебето. Аз в обличах повечето с гащиризончета. Но това беше ноември месец. Сега не знам какво ще взема, но рокля, панделки и други подобни със сигурност няма да е. Дъщеря ми е на 2г и рокля е обличала само за повод и лятото след като успя да 2ч да изцапа, олее и види сметката на 4 ката дрехи се наложи да и облека рокля, защото нямаше останали чисти тениски. От племенницата ми има страшно много рокли, в момента са 15 броя за тази възраст. Просто не виждам как ще я изпратя на ясла с рокля и на това дете, че и на леличките ще им е удобно. А и за площадките лятото са неудобни, че като се катери може да в застъпи, като седне на пързалката се вдига полата и тя залепва, протриват и се кръгчетата и и пари. За мен са много неудобни дрехи тези рокли за малки деца, какво останало за бебе. То и аз не нося рокли.

# 519
В Надежда не трябва да нося нищо за бебетата по време на престоя им в болницата. За мен само четка, паста, документи.
За изписването трябва дрешки по 1 комплект и дрехи за мен. Трябва да имаме кошове за кола.
Ето линк, ако на някой му е интересно да прочете. Аз съм доволна, че багажа ми ще бъде малък.
https://nadezhdahospital.com/sektori/rodilno-otdelenie/spisak-za-rodilnoto/

В болницата, в която аз ще раждам има списък с необходими принадлежности за мама и бебе, искат 5 (да 5) комплекта дрешки за бебето, плюс хавлии, пеленки, пакет памперси и още забравих какво беше (въпреки че е частна 😀😀). До колкото разбрах, държат дрешките да са с дълго ръкавче, включително и тези за изписването. Днес бях в най-големия бейби магазин в Плевен, попитаха ме къде ще раждам, стана въпрос за списъка и консултантките ми казаха, че новородените са с дълго ръкавче. Кумата ми я изписаха на 20.07 и нейното бебе беше облечено с дълги дрешки. Явно по късо боди ще си бъде чак като се приберем вкъщи 🤷🏻‍♀️😀

# 520
  • София
Абе то с това странно време не се знае какво ще бъде август, така че бъдете подготвени и с едно боди с дълъг ръкав за всеки случай Simple Smile.
Първият път бях купила комплект за изписване, ама да ме пита човек защо - беше 10 части мисля, като че ли имаше и две бодита-напълно излишно. Вярно, че като ни изписаха беше октомври, студ и дъжд, ама пак половината неща не му облече акушерката - беше с ританки, чорапи, боди с къс ръкав, блузка с дълъг и шапка, увито в пелена.
Колкото до столчето, въобще не ни питаха в Шейново с какво ще си ходим. ММ беше паника и като един гениален нов татко вместо столчето, беше взел летния кош на количката 🤣. Прибрахме се де, ама през цялото време придържах бебето, то нямаше шанс да му се сложат коланите в този кош.

# 521
  • Пловдив
За изписване съм се оборудвала вече с комплект - има си ританки, боди с къс ръкав, боди с дълъг ръкав, лигавник, шапка и ръкавички (всичко това е в комплекта) - много се надявам, да не ми го дадат със всички дрешки облечено, защото милото, ще се свари 😄 Като знам горещините в Пловдив какви са..
Рокли въобще не съм планувала засега- струва ми се още много рано.
Мисля да изкараме лятото с бодита с къси ръкавчета и може би ританки.
Но нали ми е първо детенце, мога и грешно да разсъждавам сега.. Ще поживеем, ще видим 🙂

# 522
Меджик, какво изписване тук. Бебето в боди и в столчето и айде, чао. Няма тържествено връчване на таткото, букети на половината болница, оркестър, мечки, хора, фотографи, оператор, БТВ, заря…То реално какво връчване, като той фактически присъства на раждането или го вижда 5 мин след това. Иначе нещо като комплекти съм виждала в TK Max. Ама не са баш като нашите. Още помня на сестра ми зелените сатенени финдифлюшки по пелената през 96та. Зелени, защото с качеството на ехографа беше сложно да се види пола.
Аз знам, че няма изписване, то ако беше така както си го описала щях да избягам през задния вход... Не обичам такива неща. А ние сме само двамата с мъжа ми Grinning няма кой да чака отпред (надявам се)
Гледах ги в ТКМАХ, мислех че още нещо трябва, но щом са те, ще си избера нещо от там.
Като цяло много ми е трудно с техните магазини, но ще се справя... Още месец и започва пазаруването.
И работата свършва, вчера пак изкарах 14часа на работа, корема ми пак камък Disappointed Relieved
Чувствам се тъпо, 5 бременни издържат, аз не мога... Ама не ми пука, излизам съвсем скоро, всеки да гледа себе си и как се чувства...

# 523
Здравейте, минах ФМ във Варна и кръвопотока е добър навсякъде, коагулацията излезе добре и антителата също. Бебето изостава малко, с 5 дни и препоръчаха да ям повече протеини. Изглежда имам и бактериална инфекция, чакам антибиограмата да излезе и да почвам антибиотик, а никак не ми се искаше.
Дано нещата се оправят до третата ФМ. В края на април спирам работа.

# 524
Комплект за изписване бях купила първия път и в него една камара излишни неща: боди с дълъг ръкав, комплект ританки и блуза с дълъг ръкав, шапка, пелена, едно като обувчици, чорапи - това взех с мен в родилния. Имаше още лигавче, него съм го ползвала, една миниатюрна кърпичка (май я изхвърлих), камизолка, ръкавички и едно като долни гащи (килоти направо), от тези неща само лигавчето е ползвано. Целия комплект му беше буквално малък, акушерката едва успя да го облече в него, бодито го оставихме откопчано отдолу и добре, че беше блуза и панталон, че ако беше гащиризон изобщо нямаше да влезе в него, шапката направо му се впи в главата, но беше края на април и хладно времето и нямаше как без нея. Въпреки, че аз си тръгнах без яке защото ММ беше забравил да ми вземе. Ама то от родилния в колата и после в блока и не беше проблем. Като се прибрахме първата ни работа беше да облечем малкия в дрехи, който му стават. Затова за второто не съм купувала комплект, а аз си го направих. Дъщеря ми беше по малка от батко си като килограми, на сантиметри бяха еднакви, но и тя неговия комплект го е обличала 2-3 пъти, беше цвят екрю и после и стана малък.

Общи условия

Активация на акаунт