АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 8)☀

• 36 097
  • 759
  •   1
Отговори
# 540
Мамите, които чакат тепърва първото си бебче, ще ви помага ли на вас някоя баба първите седмици. Хем искам сама, да не ми се бърка никой, хем ще ме е страх първите дни сигурно дали я гледам правилно, дали и е добре …
 А към мамите, които имат вече деца, помагали ли са ви на вас?

# 541
Моята майка ще дойде 10 днк-2 седмици след изписването, защото е на 300 км и няма да може да идва за по 2-3-4 часа, когато ѝ се обадя. Говорихме си, че ще помага не за бебето, а за домакинската работа, докато се повъзстановя.

# 542
Скрит текст:
Аз не разбирам защо става дума, че роклята е неудобна за бебето. Роклите са точно горе посочените тип боди. Или има боди отдолу. Сигурно ви изглежда неудобно, но за бебето няма никакво значение. Вече, като порасне и играе по площадки, тогава става неудобно - да. Навремето аз винаги имах “дрехи за излизане” и “дрехи за игра”.

Истината е, че докато не започнат децата сами да избират дрехите си, ги обличаме ние по наш вкус. Майките, които обичат рокли и панделки, вероятно така ще обличат и децата. И обратното.

За мен лично дрехите са важни и как изглежда детето. Разбира се, че трябва да са и удобни. Но като видя как са облечени някои деца, имам чувството, че родителите им ги мразят за да ги облекат така.

Случвало ми се е да гледам мои снимки и да питам майка ми защо ме е облякла така. 😂 Страх ме е да ми се случи и на мен.

При мен 100% ще дойдат роднини. И да не ги каня вкъщи, ще се съберат другаде да се почерпят за бебето. Такива сме по манталитет. Така, че няма нужда да съм груба. Братовчедка ми роди миналата година, стана същото. Знам какво да очаквам. Ще направим хубави снимки. Определено ще е рокля. Има много хубави дрехи, които са и спортни. Та, всеки според вкуса. Но в никакъв случай не мисля, че е неудобно, защото усещането на бебето е точно боди.
Според мен са неудобни, защото се събират под него и му утрепват. Даже като са вкъщи и ги слагам в леглото съм запасвала близката в ританките, защото като се мърда блузката се събира под него и после има резки по кожата. А иначе направо откачам като ги видя със запасана блуза в панталона.

Аз съм на същото мнение. Адски неудобно за детето. Набира се, гърчи се, създава дискомфорт. А и честно казано, бебетета са ми толкова невинни и сладки сами по себе си, че с всякакви панделки, тюлове и тн ми изглеждат много натруфено и неестествено. Но, да, всеки сам си решава.

При нас ще е трето, никой няма да идва да ми помага, никой не е идвал и с първите две, просто не мога да си представя точно в първите дни на напасване, възстановяване и организиране на новото ежедневие, някой друг, освен мъжа и децата, да е в къщата.

# 543
Аз съм с близнаци, най вероятно моята майка ще ми помага, живеем  в един град, не знам дали ще преспива вкъщи, не ми се ще Sweat Smile  отвикнала съм да живея с нея и да е толкова покрай мен  и честно казано ми става лошо от сега Sweat Smile но най вероятно ще имам нужда от помощ.

Моята майка ще дойде 10 днк-2 седмици след изписването, защото е на 300 км и няма да може да идва за по 2-3-4 часа, когато ѝ се обадя. Говорихме си, че ще помага не за бебето, а за домакинската работа, докато се повъзстановя.

# 544
Не е страшна, упорита е. Вече два пъти я лекувам. Като се познавам със сигурност ще я лекувам поне още веднъж.

За дрехите - естествено, че всеки ще си облича детето както реши, но не пречи да споделяме мнения.
Аз съм на мнение, че има и прилични решения бебето да е облечено добре, без да е с рокля за момиче и риза за момче. Имайте предвид, че и всичко си е до дете. Синът ми от бебе не харесва дънки / ризи и въобще всичко с копчета. На кръщенето имаше един доста ревлив период докато свикне, но поне имаше много хора и го забаламосахме. Ами ходи си с панталончета и анцузи, няма да го мъча. Мисълта ми е, че има и такива казуси, ще се водим по децата. Simple Smile
Моя син ще прави 7г и чак сега взе доброволно да се облича с дънки и ризи. Иначе беше голяма драма, ама защо сега трябва тях да облече, те не му били удобни да играе и т.н.
Бабите идваха да ми помагат с децата отначало, но помагаха за домакинската работа, а втория път и да забавляват баткото. Имаха желание и да къпят бебето и когато искаха ги оставях, така не си натоварвах кръста и операцията. Събличах им го и после си го обличах. Като се занимаваха си го къпех аз. Свекърва ми идваше около 2-3 месеца когато е дежурен ММ да къпем вечер малкия, защото него го къпехме в спалнята и да не нося аз кофите с вода. Малката я къпехме в банята и като го нямаше таткото я къпехме с баткото, който уж помагаше, колкото може да помага дете на 4г и половина.

# 545
  • Бургас / Славейков
Много ми се искаше да не се налага да идва майка ми да помага,но най -вероятно ще трябва.Ако родя секцио,че с тази ниска предна плацента така се очертава май.Първото родих нормално,пак идва да помага по скоро за банята и масажите.Но аз немога да понасям никой около себе си и бързо ,бързо влязохме в час с таткото и стоя една седмица , тръгна понеже не живее в Бургас.Сама ми е по добре , защото никой не ми се меси.Сега обаче ако раждам секцио ще трябва да се изтрайваме по -дълго време .Нищо че ми е майка.

# 546
На нас не ни е помагал никой с каката. Но мъжът си ми беше вкъщи първите две седмици, ако бях сама, може би щях да искам помощ. Сега пак ми се иска да сме си само ние и най-вероятно ще е така. Само не знам какво ще прави ММ докато съм в болницата. Може би тогава пò ще трябва баба. Тези, които сте с по две и повече деца, помага ли някой на таткото докато бяхте в болница?

# 547
Не, но баткото беше на 4г и половина тогава. Сега не го знам как ще се оправя с малката. Баткото лятото от сега е казал, че иска да ходи при бабите и дядовците докато се роди бебето. Той и предното почти цялото лято го изкара при тях.

Днес бях на ФМ. Всичко е наред. Този път поне засега плацентата е задна и висока, първия път беше добре, но втория беше пак задна, но ниска и според докторката затова почти постоянно ме болеше кръста. Бебо е 340гр, за една седмица е качила 50гр. И най невероятното продължава да си върви точно до деня. За разлика от кандидат кака си седеше мирно да я измерят.

# 548
Таткото си гледа сам каката докато бях в болницата, сега ще гледа сам и двете.

# 549
М_lady чудесни новини! Много св радвам за вас !
Аз преди съм споменавала , че сигурно ще идват на помощ бабите ,но дали няма да съм кълбо от нерви не се знае.
Момичета , отворих днес да видя едно стъклено и едно пластмасово шише на авент в един магазин , ми то пластмасовото ми се видя мн смотано за тия пари.Всъщност не видях да е  с нищо повече от другите пластмасови- може би биберона да е по - хубав.
Аз тия дни(на 5ти) вече може и да знам пола на бръмбарчето и ми се иска поне този път да го съобщя малко по- тържестввено на ММ.Имате ли някакви идеи? Мислех си да завържа един балон(розов/син) на горкото куче 😀 и да го посрещне на вратата с радостен лай, но съм отворена за идеи.

# 550
  • София
Здравейте, момичета. М Lady, много хубави новини. Дано всичко върви добре следващите месеци и нямаш повече причини за безпокойство, а само хубави емоции.
При нас най-вероятно няма да идва никой да помага, защото живеем в София, а роднините ни са на по 300-400 км. Моите родители работят и шансът да дойдат за по-дълго е почти невъзможен. Отделно апартаментът ни е много малък, само 40 квадрата и дори да дойдат става много сложно със спането. Така че ще разчитаме на себе си поне в началото. Аз някак си не се страхувам чак толкова, по-скоро повече се вълнувам, понеже предстои да израснем като семейство. Вярвам, че със спокойствие и търпение и без помощ нещата се случват Simple Smile

# 551
Браво за добрите новини при всички!

Това с балона ме радва! Simple Smile Аз след прегледа веднага му се обадих по телефона, просто не мога да се сдържам за такива неща.

Майка ми от сега се гласи как ще дойде у нас още на първия ден и ще остава да спи. Направо тръпки ме побиват. Сигурно няма да ми е излишна помощ, обаче тя много акъл все дава и не приема чуждо мнение. Представям си при първото несъгласие от моя страна как ще каже “Аз съм изгледала 2 деца, знам повече от теб” и ще стане олеле малеле!!!!

Решила съм да купя едно стъклено шише..колебая се какво точно (чико или авент). Харесвам каучуковите биберони, но май навсякъде пък хвалят авент.

Аз за изписването взех това комплектче:

# 552
  • Велико Търново
M_lady , чудесни новини, много се радвам!

Все още никой не е казвал, че ще идва в къщи да помага, но аз и не искам, поне на този етап сме решили, че с ММ ще се оправим. А и колкото и да е, са минали едно трийсетина години от както са гледали деца, те ще са по- страхливи и от нас 😀. Майка живее на близо и знам, че ако я помоля веднага ще дойде, докато свекърите са на 50-тина километра. Но пък те имат две момчета, та сега с момиченце може и често да идват 😀. Стига никой да не ми се меси за отглеждане, преподреждане и т.н.т. , нямам нищо против да идват да виждат бебка, но за по една - две седмици нз как ще се спогодим 🤣 , особено с баба му 😳😀.

# 553
  • Пловдив
Жълтото комплектче е много хубаво, изчистено. Няма излишни надписи (никак не ме радват 😁).
Това е моето, което купих:

Мислех, че съм единствената хахава мама останала да работи, успокоих се.
Идеята с кучето с балона е много забавна 😊 Адмирации, че така хубаво ще се поднесе новината. Мисля, че този начин най ще си подхожда. Ако пък бъдещия татко не загрее защо кучето е с балон, сложи вътре бележка. Аз направо изтрелях на ММ какъв е пола. Дори и по същия начин му съобщих, че съм бременна 😁
Засега не мисля да търся помощ от майка ми, като се роди бебче. Ще опитам в началото сама, а ако виждам, че не става, тогава ще водя преговори. Нямам сестра, а тримата ми братя съм убедена, че няма да се очароват да помагат.

# 554
M_lady , чудесни новини, много се радвам!

Все още никой не е казвал, че ще идва в къщи да помага, но аз и не искам, поне на този етап сме решили, че с ММ ще се оправим. А и колкото и да е, са минали едно трийсетина години от както са гледали деца, те ще са по- страхливи и от нас 😀. Майка живее на близо и знам, че ако я помоля веднага ще дойде, докато свекърите са на 50-тина километра. Но пък те имат две момчета, та сега с момиченце може и често да идват 😀. Стига никой да не ми се меси за отглеждане, преподреждане и т.н.т. , нямам нищо против да идват да виждат бебка, но за по една - две седмици нз как ще се спогодим 🤣 , особено с баба му 😳😀.
Ние сме 2 сестри и ако щеш вярвай нашите бяха най-развълнувани като чуха, че ще имат внучка. Може би това се дължеше и на факта, че вече имаха 3 внуци, обаче баща ми навсякъде обясняваше, че хубаво било, че има внуци обаче други си било да има и едно момиченце.

Общи условия

Активация на акаунт