АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 8)☀

• 36 098
  • 759
  •   1
Отговори
# 525
Аз затова не си представям да отгледам някой ден момиче - изобщо не съм по панделките и фантифлюшки хахаха.
За изписването пък изобщо не го мисля.
Ей там едно боди с къс, едно с дълъг, нещо връхно, панталонки и шапка. В отделението да решават с какво ще го изписват. При престоя си е с дрешки от там, за бебето не трябва да носим абсолютно нищо освен биберон, ако искаме.
Баткото е рпден в началото на май и беше адска жега (2019г) - изписан е с дълъг ръкав и дебело одеало, но докатп се приберем работеше климатика в колата, пукнахме от жега.

# 526
Попринцип роклята няма да се вижда под пелената , но за тези , коити все пак искат рокля, може да изберете ракъв вариант боди- рокля.

Или с дълъг ръкав

На мен широките ленти с пандела ми харесват , има меки и удобни , а и дали ще е с шапка или с лента все еднакво по удобство ми звучи , така че ако е жега може и с лента да е само(ако е момиче)
За онази количка със стойката за вкъщи - мисля ,че същия ефект може да се постигне със спирачка.Просто адски мн пари заради една стойка .
И аз ще работя до края на април.
За изписването  - ако не съм смазана нямам против да дойдат родителите ни(3ма или 4ма човека общо) и да поръчам почерпка за вкъщи или те да са поръчали предварително.Оркестрите и мечките няма какво да ги коментирам - без лоши чувства мисля , че това просто е в манталитета на ромите.Те са по по- пищните празненства - просто традиция .
Комплектче за изписване сиг ще си взема , само защото не намирам шарката , която искам по отделно - иначе няма да го ползвам цалото.

# 527
Момичета, днес е най-хубавия ден. Излезли са резултатите от амниоцентезата, всичко на двете бебки е наред. Нямат хромозомни аномалии. Сравнявам емоцията, като деня, в който си видях положителния тест. Вече мога да си отдъхна и да правя планове. Може би ще се наложи серклаж, но не е нещо неочаквано и през това ще мина.
Минах и ФМ днес 20+4. Тежат 341г и 372г. Опитахме да направим 3Д снимки, но много мърдаха, може би следващия път.

# 528
  • София
Много се радвам за теб. ❤️

# 529
Супер, много се радвам, че за всички новините са добри! ❤

# 530
За мамчетата от София минавам да кажа, че покрай 3те ремонта, които сме захванал, миналата седмица открих борса за врати. Вратите там са стандартни, като всички в магазините. Цените обаче на Граде, които избрахме ние бяха надолу с между 200 и 300 лв на врата на база другите магазини. Борсата се намира в Люлин в блока в който е Еником М, отстрани - като го обикалят няма, как да ги пропуснете.  🙂
Като чета има и други отдали се на ремонт, реших, че може да ви е полезно.
За изписването ще взема или боди рокля и клинче или нещо най- обикновено. То нито се вижда, нито виждам смисъла да затруднявам акушерката с обличането и себе си със събличането. Още си спомням, колко ужасен беше опита да навра 40 дневната си дъщеря в чорапогащик за погачата 🤣.

# 531
Здравейте момичета!
С дъщеря ми на " изписването" бяхме само двамата с мъжът ми. Беше студ - краят на декември. Естествено беше си облечено детето като за декември месец.
Тук лятото не е по принцип жега като в България, но не се знае...има си и горещи дни. Ще преценям на момента за дрехички, които определено ще бъдат бодита, гащеризончета . Не за друго, а помня първият път как се притеснявах да му вдигна ръчичките на това малко човече и да му навлека през главата някакви блузки, които бяхме направили грешката да купим.
По- натам като заякне малко е друго, но в началото ...
Също така както и първият път ще го возим в бебешкото кошче от количката. То също се закопчава с коланите в колата. Помня и детската беше казала, че е добре за първо време да не стои свито в столчето за кола, поне не и за по- дълго време. Първите месец- два така си я "пренасяхме".
Роклички определено смятам, че подхождат на момиченце. Обличала съм ги и с клинче отдолу.
Мен друго ме притеснява - нямаме тук роднини и се чудя като започне раждането как ще се организираме, при кого ще остане каката. Това мноооого го мисля...а сама да отида да раждам...първият път мъжът ми присъства, голяма опора ми беше.

# 532
За мамчетата от София минавам да кажа, че покрай 3те ремонта, които сме захванал, миналата седмица открих борса за врати. Вратите там са стандартни, като всички в магазините. Цените обаче на Граде, които избрахме ние бяха надолу с между 200 и 300 лв на врата на база другите магазини. Борсата се намира в Люлин в блока в който е Еником М, отстрани - като го обикалят няма, как да ги пропуснете.  🙂
Като чета има и други отдали се на ремонт, реших, че може да ви е полезно.
За изписването ще взема или боди рокля и клинче или нещо най- обикновено. То нито се вижда, нито виждам смисъла да затруднявам акушерката с обличането и себе си със събличането. Още си спомням, колко ужасен беше опита да навра 40 дневната си дъщеря в чорапогащик за погачата 🤣.
Те акушерките със събличането и обличането проблем нямат. Като бях в болницата с първото изписаха едно от момичетата в стаята предния ден. Тя беше взела рокличка, клинче, боди, че рокличката и на пластове. И пита акушерката ще може ли да облече бебето с това. Акушерката се смя, че тя може да го облече със всичко, обаче после майката да му мисли как ще го съблича като си го прибере.
Баткото като бебе съм го обличала основно с бодета тип прегърни ме, гледах да има минимално количество дрехи, който са през главата, че все се притеснявах. На малката само 56 размер бодета са тип прегърни ме, всички други са през главата. Тогава пък така ми беше по лесно, защото многото копчета направо ме изнервяха, а и вече не ме беше страх. Свекърва ми и беше взела 3 бодета 56 размер през главата и отначало хич не ми харесаха. Бодета са си много хубави, но това, че са през главата не ми хареса. Няма да ви кажа, че ги съдрах от носени тези бодета, страшно удобно ми се стори да и ги обличам в сравнение с това да я въртя и да закопчавам към 10 копчета, тези имаха само отдолу 3 копчета и готово. На раменета бяха със залягане, а не с копчета. Те бяха и по еластични и изкара два размера с тях. В чорапогащник и рокля за първи път я наврях за почти 6м за рождения ден на батко и и до нейния рожден ден не повторих това упражнения. На нейния пък направих грешката да я облека с натруфена рокля, където са няколко ката воали върху полата. Роклята е много хубава и семпла, обаче моето реши да се осере до ушите и няма изчистване с тази рокля, а дето се вика тъкмо я бях облякла и бяха дошли гостите.

# 533
Аз не разбирам защо става дума, че роклята е неудобна за бебето. Роклите са точно горе посочените тип боди. Или има боди отдолу. Сигурно ви изглежда неудобно, но за бебето няма никакво значение. Вече, като порасне и играе по площадки, тогава става неудобно - да. Навремето аз винаги имах “дрехи за излизане” и “дрехи за игра”.

Истината е, че докато не започнат децата сами да избират дрехите си, ги обличаме ние по наш вкус. Майките, които обичат рокли и панделки, вероятно така ще обличат и децата. И обратното.

За мен лично дрехите са важни и как изглежда детето. Разбира се, че трябва да са и удобни. Но като видя как са облечени някои деца, имам чувството, че родителите им ги мразят за да ги облекат така.

Случвало ми се е да гледам мои снимки и да питам майка ми защо ме е облякла така. 😂 Страх ме е да ми се случи и на мен.

При мен 100% ще дойдат роднини. И да не ги каня вкъщи, ще се съберат другаде да се почерпят за бебето. Такива сме по манталитет. Така, че няма нужда да съм груба. Братовчедка ми роди миналата година, стана същото. Знам какво да очаквам. Ще направим хубави снимки. Определено ще е рокля. Има много хубави дрехи, които са и спортни. Та, всеки според вкуса. Но в никакъв случай не мисля, че е неудобно, защото усещането на бебето е точно боди.

# 534
Лейди, много се радвам за хубавите резултати! Heart Heart Eyes

Много се смях на мечките и БТВ при изписването.Joy

Меджик, няма какво да ти е гадно. А и всеки си знае как я кара. Работи си, докато можеш и искаш. Аз преди да забременя бях много отворена на приказки и хич не понасях такива "лиготии", но аз си имах "повреда" в настройките Grinning Сега мисленето ми се промени, разбира се. Виждам колко е чуплив целият процес по зачеване, износване на бебето, раждане, колко проблеми и усложнения могат да изникнат. Така че гледай ти как се чувстваш Simple Smile Първия път не ядях зелени салати от страх от листериоза май беше. Та, ако преди това бях станала свидетел на подобно нещо от страна на някоя бременна, щях да го заклеймя като лиготия Ill ама като ти дойде на главата е друго Smile

I.skela, благодаря, полезна информация. Вие наистина ли сте захванали 3 ремонта?? Sweat Smile

# 535
  • Бургас / Славейков
Браво на всички за хубавите резултати. Аз утре съм на консултация. Дано този път да не пия някакъв антибиотик за инфекция. . Имам промлем с чупливи нокти и късаща се коса. Не пия комбинирани витамини. Не знам точно към кои да се насоча. Вчера поръчахме скри на за бебчо. Тъй като не бе наличен в магазина ще ни го доставят като пристигне. В събота ще правим партито за разкриване на пола. Дъщеря ми да е солидарна с нас няма да поглежда листчето от докторката, а като иде в парти агенцията служителката ще и напълни балони те  с подходящия цвят да било изненада и за нея.

# 536
  • Варна
Аз съм напълно съгласна с мнението на Каролева относно рокли, боди-рокли и т.н. Аз винаги изключително много съм се старала за външния си вид, имам безброй дрехи, майка ми ме е контила от малка и така съм свикнала. Та живот и здраве и дъщеря ми ще си гледам така, всеки с предпочитанията си. Аз съм заложила на тънко боди с дълъг ръкав, ританки и тюлена мини пола / боди-рокля дълъг ръкав плюс ританки, шапка и ръкавици. Не мисля, че ще е кой знае какво Simple Smile А и има страхотни такива комплекти за изписване, с дантелки по тях и може да си съчетаеш, не е задължително комплекта да се състои от 150 части. Та затова и бях питала дали знаете магазин/онлайн магазин за по-интересни такива.
На изписването също мисля да поканя родителите си и свекърва си, после малка почерпка вкъщи и това е.

# 537
Аз не разбирам защо става дума, че роклята е неудобна за бебето. Роклите са точно горе посочените тип боди. Или има боди отдолу. Сигурно ви изглежда неудобно, но за бебето няма никакво значение. Вече, като порасне и играе по площадки, тогава става неудобно - да. Навремето аз винаги имах “дрехи за излизане” и “дрехи за игра”.

Истината е, че докато не започнат децата сами да избират дрехите си, ги обличаме ние по наш вкус. Майките, които обичат рокли и панделки, вероятно така ще обличат и децата. И обратното.

За мен лично дрехите са важни и как изглежда детето. Разбира се, че трябва да са и удобни. Но като видя как са облечени някои деца, имам чувството, че родителите им ги мразят за да ги облекат така.

Случвало ми се е да гледам мои снимки и да питам майка ми защо ме е облякла така. 😂 Страх ме е да ми се случи и на мен.

При мен 100% ще дойдат роднини. И да не ги каня вкъщи, ще се съберат другаде да се почерпят за бебето. Такива сме по манталитет. Така, че няма нужда да съм груба. Братовчедка ми роди миналата година, стана същото. Знам какво да очаквам. Ще направим хубави снимки. Определено ще е рокля. Има много хубави дрехи, които са и спортни. Та, всеки според вкуса. Но в никакъв случай не мисля, че е неудобно, защото усещането на бебето е точно боди.
Според мен са неудобни, защото се събират под него и му утрепват. Даже като са вкъщи и ги слагам в леглото съм запасвала близката в ританките, защото като се мърда блузката се събира под него и после има резки по кожата. А иначе направо откачам като ги видя със запасана блуза в панталона.

# 538

И мен не ме подминаха бактериите и гъбите. Страшна ли е бактерията, никога до сега не съм я имала...
Ще се свържа утре с АГ.

# 539
  • София
Не е страшна, упорита е. Вече два пъти я лекувам. Като се познавам със сигурност ще я лекувам поне още веднъж.

За дрехите - естествено, че всеки ще си облича детето както реши, но не пречи да споделяме мнения.
Аз съм на мнение, че има и прилични решения бебето да е облечено добре, без да е с рокля за момиче и риза за момче. Имайте предвид, че и всичко си е до дете. Синът ми от бебе не харесва дънки / ризи и въобще всичко с копчета. На кръщенето имаше един доста ревлив период докато свикне, но поне имаше много хора и го забаламосахме. Ами ходи си с панталончета и анцузи, няма да го мъча. Мисълта ми е, че има и такива казуси, ще се водим по децата. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт