АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 8)☀

• 36 498
  • 759
  •   1
Отговори
# 165
Според мен и моят опит с роднини с бъбречни кризи, можеш да изпиеш 2т. нош-па на първо време и после да идеш на лекар задължително, макар и да не е точно твоят.

# 166
  • Пловдив
Добро утро,
Влизам днес в 22г.с и вече определено може да се каже, че корем има 😁
Килограми: започнах 47, днес съм 52.
Бързам да се похваля със снимка:

Учудващо още съм със свои си дрехи,което много ме радва. Аз така търсих клинове за бременни по магазините, а се оказа, че разполагам с подходящи.

Мариела, дано болката в бъбреците отшуми бързо.
Леко бременеене, момичета 🌸❤ Хубаво е да споделяме информация, мога да кажа, че доста неща научих и продължавам да уча.

# 167
  • Бурса
Здравейте, реших да ви споделя нещо интересно според мен. Нали тук в България доста често не казваме избраното име за бебчето до самото раждане, дали от суеверие или друго незнам и като бях бременна първия път в Италия живеехме и там всички ме питаха как ще се казва бебето и даже ако не кажеш все едно ги обиждаш. Те си решават от рано и си говорят на растящото бебенце в коремчето по име. Сега след години тай като нашето момченце беше решено още преди да е заченато на кой ще е кръстено сега дъщерите ми без свян или някакви предразсъдъци викат на бебето по име - Как е бебе Дидко, рита ли те сега? Колко е голям?. И гледаме заедно на приложението като кой плод или зеленчук е по размер Blush.
Иначе аз съм привърженик на кръщаването на някого - голямата е Теодора, на свекъра, малката Габриела, на майка ми, а бебчо ще е Деян на чичо си- на ММ брат му, който пък си кръсти неговия син на моя мъж (също да уточня те са близнаци). 😊

Хубав ден момичета и само хубави емоции!

Ако може да ме добавите на първа страничка 22.08 момче

# 168
  • Варна
И моята ФМ мина вчера - имаме си сууууупер сладка 4D снимка, много се изкефих. Иначе е към 360 + грама (21+3 г.с.) - мислех, че вече ще е 400, но сигурно скоро. Шийката ми я измери 49 мм с ехограф и каза, че даже е дълга и всичко над 25 мм е супер. Огледахме всички органи, пусна доплер, кръвоотока, плацентата е на предна стена, пъпната връв била посредата на плацентата и общо взето всичко звучеше перфектно. Така че си отдъхнах, че за момента всичко е наред. Следващия преглед пак след 4 седмици.

# 169
И аз сега се връщам от ЖК, тя беше рано сутринта ама аз обикалях и се радвах на хубавото време. Бебо е 287гр и си отговаря на седмиците 18+6, чак докторката беше учудена, че си отговаря точно до деня, каза, че доста рядко се случва това. Всичко е наред и се смееше, че хич не е срамежливо, защото се намести идеално да го види, че е момиче. Пусна ми изследвания кръв, урина и антитела. Обаче не и хареса кръвното ми и ми даде направление за кардиолог и каза да го следя. Следващия ми преглед е на 21.04, на рождения ден на баткото. Пита ме кога ще ходя на ФМ и и казах, че на 31.03, каза, че тогава е идеално, тя не виждала проблем с органите, но било хубаво да ме види и лекар по образна диагностика.

# 170
  • Варна
Да, и аз пусках пак изследвания и урина .. малко ме дразнят, че ми ги пускат в 4 следобяд ... особено за КЗ, въпреки че не съм яла 3 часа, не е като на гладно, ама какво да се прави. Аз най-накрая съм + с кг и акушерката беше доволна хаха. И аз съм на 21.04 пак на преглед. И все повече започвам да различавам усещанията и мърдането, дори таткото вечер като си сложи ръката успява да усети. Много интересно чувство, въпреки че още е леко, но все пак определено нещо се мърда вътре. Вече май ще ми идва музата да си купувам някакви неща. Влязла съм в чуденето за колички и ми се струва абсурдно, още повече, че карам Mini Cooper и багажникът е сууууууупер малък ... изобщо не знам какво мога да пъхна вътре. И всеки път се отчайвам като започна да го мисля Grinning

И аз сега се връщам от ЖК, тя беше рано сутринта ама аз обикалях и се радвах на хубавото време. Бебо е 287гр и си отговаря на седмиците 18+6, чак докторката беше учудена, че си отговаря точно до деня, каза, че доста рядко се случва това. Всичко е наред и се смееше, че хич не е срамежливо, защото се намести идеално да го види, че е момиче. Пусна ми изследвания кръв, урина и антитела. Обаче не и хареса кръвното ми и ми даде направление за кардиолог и каза да го следя. Следващия ми преглед е на 21.04, на рождения ден на баткото. Пита ме кога ще ходя на ФМ и и казах, че на 31.03, каза, че тогава е идеално, тя не виждала проблем с органите, но било хубаво да ме види и лекар по образна диагностика.

# 171
Аз когато имам изследвания ме вика рано сутрин, днес бях от 8.30ч или ходя на другия ден. Моята държи да са на гладно. Другия път съм в 9.10ч, не би трябвало да имам изследвания, но забравих да питам и пак ще ходя гладна за всеки случай.

# 172
  • Пловдив
Аз изследвания винаги правя на гладно,обаче много ги мразя,особено като ми взимат кръв..Трудно намират вена и последният път тази ми взе от пръста..Чак и лошо ми стана,но то и с първата бременност ми е прилошпавало,не знам дали от топлото,дали ,че ми взимат кръв..Аз на 5 съм на преглед и на ФМ и нямам търпение Simple Smile

# 173
Според лаборантките имам вени мечта и на двете ръце. На първото раждане абокат ми слагаха стажант-акушерки и успяха да ми го сложат с 300 зора на китката за да ми пуснат система за предизвикване на раждане. Обаче пък много леко ми го сложи момичето. Акушерката мина и каза, че за тази система и там ставало. Да, ама не родих и влязох за секцио със същия абокад. Там анестезиологичната сестра ми погледна вените и пита защо там са го сложили при положение, че имам страхотни вени. Обясних и и тя се смя, че помислила, че нещо и е станало на старшата акушерка, защото била тяхна бивша колежка и можела да намери вена и без да се вижда, а мойте били като корабни въжета. И докато ме забавляваше ми сложи още един където трябва. Че ми се и кара да не гледам. То беше смях, че стажантките не можаха да намерят и бебето, а той беше голям. Акушерката се хвана за главата как така не може да го напипа като то още като погледнеш се вижда къде е, стажантката не знам защо твърдеше, че е от дясно, а той си беше от ляво. Явно бяха съвсем новички. Абе голям смях падна с тях, особенно като най накрая ме вързаха на тонове и на система и седнаха спокойни, малкия обаче реши да се размести, то се и видя как се мести, обаче милите изпаднаха в паника, че било станало нещо, защото тоновете на бебето рязко били изчезнали. Честно онази акушерка много търпелива жена беше щом толкова стокойно ги понасяше, защото случката се повтори няколко пъти. После след секциото едната ми я доведе буквално на бегом. Измери ми кръвното, изахка, хвърли апарата и хукна на някъде. След малко се върна буквално на бегом с акушерката, обяснявайки и че кръвното ми било изключително ниско, добре си беше, ама и после ми го мереха вече от другите акушерки, а стажантките само ме наобикаляха дали се чувствам добре. Питах едната акушерка, защо вече тя идва да ми мери кръвното и тя се смя, че старшата била решила, че ми трябва почивка от децата, а и на нея и било дошло много паниката им. Явно наистина бяха съвсем новички, защото на другия ден стажантките бяха доста по уверени в себе си и ситуацията.

# 174
Здравейте, вижте на какво попаднах за момичетата от Варна може да е полезно

# 175
  • Асеновград
Минавам да кажа че в рая тойс има намаление на колички, не е много, но пак е нещо, ако сте си избрали определен модел. Аз чакам да мина фм на 28-ми и ще реша вече за количката.

# 176
Браво за хубавите прегледи, момичета! Bolibon , колко ти беше кръвното ?
Аз също съм на преглед чак на 5ти и нали вече 4 седмици си чакам и има още една да си чакам съм се впуснала в разузнаване на всякакви бъдещи покупки - кое какво откъде и т.н.
Та , въпроса ми е дали сте срещали/ползвали такива текстилни превръзки? Удобни ли са и подходящи ли са за в болницата?

# 177
  • София
Здрaвейте, момичетa. Моите бъречни проблеми cе окaзaхa cеризни. В левия бъбрек зaдържaх уринa нaд 50мл, което кaзaхa, че е доcтa. Било зaрaди притиcкaнето от бебчето. Приехa ме в болницaтa по cпешноcт и ми поcтaвихa cтенд нa бъбрекa, зa дa може дa не cе пълни c уринa. Под пълнa упойкa бях. Вече излезнaх от нея и cе чувcтвaм добре. Еcтеcтвено cъм c кaтетър и товa е единcтвеното нерaзположение.
Инaче бебчето беше добре преди интервенциятa и cегa чaкaм cлед чac дa прaтят някой от AГ дa погледне пaк дa види кaк е.
bolibon кaто четa зa твоите премеждия c вените и нямa кaк дa не ви рaзкaжa cутринтa в cпешното нa Токдa моите премеждия. И при мен явно бяхa cтaжaнти. Първо не бяхa рaзбрaли, че трябвa дa ми cе cложи aбокaт и ме бодохa дa ми вземaт кръв, но еднaтa не можa дa cе cпрaви и ме боде двa пъти.....поcле дойде другaтa и първо жикa във вторaтa дупкa c нaдеждaтa дa опрaви нещaтa, но не уcпя. Нaбоде ме 3ти път и нaкрaя уcпяхa дa вземaт 3 епроветки. Поcле рaзбрaхa, че трябвa aбокaт дa ми cложaт и не уcпяхa от първия път, a от втория. И cтaнaхa 4 меcтa, нa които ме бодохa и нa едното от тях беше двa пъти уж в еднa и cъщa дупкa 😅 Cлед товa кaто ме приехa трябвaше още 2епроветки кръв дa ми вземaт и ме бодохa зa 6-ти път, въпреки, че бях c aбокaт. Те поне уcпяхa от първия път 😁

# 178
Мариела, сериозно звучи! Пожелавам ти успех и вярвам, че ще е наред всичко!
Ти ли беше споменавала, че имаш операции свързани с бъбреците, уретерите?

# 179
Мариела, радвам се, че нещата вече са по-добре, силно стискам палци и ти и бебчето да сте добре и скоро да си бъдете вкъщи 🌸
Аз също съм имала премеждия при вземане на кръв, въпреки че вените ми са много ясно изразени. Миналата година като ми вземаха кръв за Васерман преди сключване на брак така ми бяха спукали вена, че половината ми ръка беше синьо-лилава 🤷🏻‍♀️ добре, че бях подбрала рокля с дълъг ръкав за подписването и сватбата беше след месец, над две седмици бяха нужни, за да се разкара тази грозотия.. По-фрапантното е, че кръв ми взема лаборантка пред пенсиониране, не стажантка.. От тогава в Рамус не стъпвам 🙄😀

Общи условия

Активация на акаунт