АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 8)☀

• 36 352
  • 759
  •   1
Отговори
# 375
Колкото и странно да звучи органите на ФМ се оглеждат на 2д. Както ми обяснява лекаря на ФМ с предната бременност, той да си огледал нещата както трябвало, а после щял да ми пусне и на мен 4д да го видя. 4д е от преди няколко години, като бях бременна с баткото преди 7г хита беше 3д, преди 10г като беше бременна сестра ми 3д тепърва навлизаше. Според вас преди това как се е правело ФМ? Да не говорим, че преди още не знам колко години и на ехограф не са гледали.
С киселините се справям с трапезна газирана вода на Горна баня, само тя ми действа. Като не свърши и тя работа с това:

# 376
Колкото и странно да звучи органите на ФМ се оглеждат на 2д. Както ми обяснява лекаря на ФМ с предната бременност, той да си огледал нещата както трябвало, а после щял да ми пусне и на мен 4д да го видя. 4д е от преди няколко години, като бях бременна с баткото преди 7г хита беше 3д, преди 10г като беше бременна сестра ми 3д тепърва навлизаше. Според вас преди това как се е правело ФМ? Да не говорим, че преди още не знам колко години и на ехограф не са гледали.
С киселините се справям с трапезна газирана вода на Горна баня, само тя ми действа. Като не свърши и тя работа с това:

Аз не съм въобще запозната и не искам да споря, вие ходите и на повече прегледи и с повече лекари говорите - на мен също ми се струва, че на 2Д се вижда по добре. Като си погледна снимките, не разбирам какво точно гледат винаги, но се виждат повече неща.

# 377
Аз кисилини нямам принципно,но по време на бременост ми се отключват.Със сина ми ме хванаха в 7 месец,ама сега края на 5ти ми се струва рано че ме хванаха. Вярно че ям като луда и почнах да качвам в несвяс и корема ми порастна за 10 дни вече си личи че има бебе. ☺
Имам Талцид незнам дали е позволен по време на бременост. Чак на 8 съм на консултация и дотогава ще е ад. От газираната водя яко повръщам.

# 378
Аз кисилини нямам принципно,но по време на бременост ми се отключват.Със сина ми ме хванаха в 7 месец,ама сега края на 5ти ми се струва рано че ме хванаха. Вярно че ям като луда и почнах да качвам в несвяс и корема ми порастна за 10 дни вече си личи че има бебе. ☺
Имам Талцид незнам дали е позволен по време на бременост. Чак на 8 съм на консултация и дотогава ще е ад. От газираната водя яко повръщам.
И аз нямам киселини обикновенно. Със синът ми ми се появиха в 9м и само с тази газирана вода изкарах. Обаче с дъщеря ми ми се появиха още в 4м и почти нищо не помагаше. Докторката тогава ми даде тези хапчета като се оплаквах и я питах какво мога да вземем. Билкови са и се смучат. Даже тя ми даде от там от мострите, който им оставят, защото не всички можели да ги пият, а не са евтини. Тази опаковка, която съм снимала са 15 хапчета, има и по-голяма от 40бр мисля, че бяха но като ги вземах сега нямаха от голямата, а мен ме тормозеха яко, а не ми се обикаляха аптеките.

# 379
Милото, предната бременност имах киселини и АГ ми каза Талцид или едно, което имаше вкус на ягоди и от него повръщах, като луда и не го запомних как се казва. Тази бременност още нямам и не съм питала, какво ще ми препоръчат.

# 380
За киселини - Талцид се изписва при бременност, това, което Болибон е показала също.
При ФМ органите се гледат на 2Д с хубава резолюция, пуска се доплер на артериите, а 4д е за радост на майките.

# 381
За киселините и аз съм доволна от NEOBIANACID. Имах в началото на бременността и много ми помагаше.
Хемоглобинът ми е 130, беше 140 в началото. Като се има предвид, че не ям месо…доста добре е. Витамини започнах да пия след изследването, тоест чак от 20та седмица-Femibion 2.
Качила съм 5-6кг…и ми се виждат много, не защото са много, а защото 4 от тях са в последния месец и това се чудя дали е нормално. Дали може да е свързано с утрогестана, който също поставям от един месец. Дано не качвам с такива темпове, че август е далече 🤣.

# 382
От утрогестан мисля се задържа вода, така че е съвсем възможно.

# 383
Аз комбинирани витамини не мога да пия. В-комплекса в тях не ми понася.

# 384
Какви витамини пиеш?
Аз съм с генна мутация за неусеояване на B, фолива и още не мога да си намеря комбинирани витамини за бременни с метилколабамин -В12.
Изписаха ми "билкова кръв"...и там В12 е цианоколабомин...пия я със страх да не си навреждам на мен и децата...

# 385
  • Варна
Какви витамини пиеш?
Аз съм с генна мутация за неусеояване на B, фолива и още не мога да си намеря комбинирани витамини за бременни с метилколабамин -В12.
Изписаха ми "билкова кръв"...и там В12 е цианоколабомин...пия я със страх да не си навреждам на мен и децата...

Получих доста препоръки за тези (вкл. от нутриционист), въпреки че са безумно скъпи (през iherb има по-изгодни май) - https://www.zdravis.com/product/1227/vitamin-code-raw-prenatal-m … -i-karmeshti.html

# 386
Верно са цифра...Всеки месец такива пари хвърчат за лекарства и витамини....прегледи, изследвания...направо си е на нокти е работата...

# 387
Какви витамини пиеш?
Никакви. Имам витамин С+Д и от време на време се сещам тях да пия. Обикновенно ако някое дете се разболява. Щом опаковка от 40 хапчета я пия вече около 6м и има още 10 представи си колко ги пия. Предните бременности също не съм пила. Според докторката ми щом изследванията ми са в норма и се чувствам добре няма нужда да пия.

# 388
Благодаря ви момичета за отговорите. Имам Талцидц,но нещо не ми допада това лекарство. Така сега да попитам. Вечер като си легна краката адски ме болят и се започва едно въртене и въртене. Много е неприятно. Болят ме пръсците и Коста отпред.На какво може да се дължи? Изведнъж взе да ми става много едно дискомфортно а имаме още доста до края🤔

# 389
Благодаря ви момичета за отговорите. Имам Талцидц,но нещо не ми допада това лекарство. Така сега да попитам. Вечер като си легна краката адски ме болят и се започва едно въртене и въртене. Много е неприятно. Болят ме пръсците и Коста отпред.На какво може да се дължи? Изведнъж взе да ми става много едно дискомфортно а имаме още доста до края🤔
При мен се получава така като кача килограми повече или по някаква причина задържа вода, също и от преумора. Обикновенно пия магнезий няколко дни и решавам проблема, но това е като не съм бременна. И бременна съм го имала проблема, но в малко по късно месеци. Можеш да пробваш да мажеш краката с магнезиево олио, да легнеш за малко като ги вдигнеш на високо, аз почвам да спя и с възглавница в долния край на леглото и леко вдигнати крака (стига да мога да лежа по гръб в него период), също и с възглавница между краката, това всичкото го правех като бях бременна, помага. Можеш да пробваш, пък и да не ти помогне няма да ти навреди. Но за възглавничките между краката беше голям зор ддокато си оцеля правилната, аз използвам две малки декоративни или накатавам олекотената завивка ама това е вариант само ММ като е дежурен иначе хич не е щастлив като му взема завивката. И с две завивки не става проблема, защото вземам и двете и той пак спи без завивка.

Общи условия

Активация на акаунт