АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 8)☀

• 36 352
  • 759
  •   1
Отговори
# 390
Аз комбинирани витамини не мога да пия. В-комплекса в тях не ми понася.
Какви витамини пиеш?
Аз съм с генна мутация за неусеояване на B, фолива и още не мога да си намеря комбинирани витамини за бременни с метилколабамин -В12.
Изписаха ми "билкова кръв"...и там В12 е цианоколабомин...пия я със страх да не си навреждам на мен и децата...

Вземи си метилкобаламин на Natural Factors или спрей на Better you. И без това количеството в комбинираните е толкова малко, че не си заслужава да го взимаш под внимание изобщо.

# 391
Някой беше питал какво ни пускат АГ за изследване. Ето това пускам аз на всеки 20дни горе долу 🤷🏻♀

# 392
Ха, и аз съм така с краката от 3-4 седмици. Като синдром на неспокойните крака е.
Не е болка като болка и е точно в костите отпред от коляното надолу и пръстите. Трябва да ги раздвижа за да спре "болката"-дискомфорта.
По същото време се получи и болка в китките. Толкова много ме болят, че сутрин с мъка си раздвижвам пръстите на ръцете и дори трудно ги свивам в юмрук.
Акушерката предполага, защото съм спяла на рамо и залежавам ръцете....ръцете ако това им е причината краката...?
Ако са килограмите аз съм с близнаци и съм качила от началото 6кг. Бях 62, сега съм 68 кг. И като клекна нямам сила да стана....6 кг за 5 месеца не мисля, че са драма и това да е проблема.
В ръцете е още повече нямам сила, не мога като съм легнала да си помогна да стана.
Като съм чела това са симптоми на В12 и затова се притеснявам дали вместо да ми помага тая Билкова кръв не ми вреди.
Винаги предупреждавам, че съм с мутация за неусвояване на В-тата...ама кой ли ме чува...

# 393
Аз за последния месец качих 4 кг,сега незнам на 8 колко ще са още,за още
месец. До 4 месец качих само 1кг,но явно трябва да почна някаква диета. Лошото е че съм с постоянен апетит. Точно Коста отпред по дължина на крака под капачката. След като масажирам и ми минава. Незнам  аз нямам и никакво движение,а ако реша да изляза после съм с болки.Вчера бях два часа на вън и започнаха болките пак🤷♀Явно ще е от качването.Със сина ми също го имах този проблем,но беше към края на бременоста. От както спря повръщането и съм с вълчи глад,сега ми се случва мн рядко да повърна. Поселдно бях 64кг,сега на 8 ще видя колко са станали🤔

# 394
Момичета когато пускате кръвни изследвания гюкозата пускали ли сте моята е 4,20 не знам нормално ли е в 21с+4дни да бъде толкова

# 395
Момичета когато пускате кръвни изследвания гюкозата пускали ли сте моята е 4,20 не знам нормално ли е в 21с+4дни да бъде толкова
В изследването трябва да е посочена референтната стойност на лабораторията.

# 396
Моята е 4,8 при референтни стойности 3,8-6,1. И предните пъти е била долу горе толкова и докторката не е казвала да има проблем. Какво те притеснява?

# 397
Моята е 4,8 при референтни стойности 3,8-6,1. И предните пъти е била долу горе толкова и докторката не е казвала да има проблем. Какво те притеснява?
като цяло консумирам доста сладко, и преди да забремения си бях почитател на сладкото не съм с надномено тегло, но все пак да знам да се ограничам ли да не навредя на бебето

# 398
  • Варна
Под 5,1 на гладно е супер - всичко около 5 и над може да осъмни АГ за гестационен диабет и да предложи обременяване с глюкоза. Също има и много други фактори, които гледат за ГД де - ако примерно захарта е сравнително висока и бебето върви голямо и напред, пак е фактор.

Но 4,2 е супер по принцип за на гладно Simple Smile

# 399
Аз спя настрани и по гръб,много ми е удобно все още,само дълго време не мога да стоя права😊и аз вече качих от 64кг съм вече 70кг😜 гади ми се и не ми се е върнал вкуса на храната,ама си похапвам и се притеснявам да не кача много,че как се носят😁понеже искам нормално да родя,ме е страх и от едро бебе😁до 3 и нещо кг искам,повече не 😁😁как ще излиза иначе 🤣

# 400
И аз да питам, ако има някой запознат - какво ще рече този резултат в урината?

# 401
И аз да питам, ако има някой запознат - какво ще рече този резултат в урината?

Като гледам си е съвсем нормален резултат. За мен урината е чиста. Тези левкоцити, кристали и др. 3-4 не им обръщай внимание, винаги ги има.

Mirela95 и аз ям доста сладко. Даже в деня преди изследванията гледам след 14ч да не ям, само дето много често забравям.

# 402
Аз спя настрани и по гръб,много ми е удобно все още,само дълго време не мога да стоя права😊и аз вече качих от 64кг съм вече 70кг😜 гади ми се и не ми се е върнал вкуса на храната,ама си похапвам и се притеснявам да не кача много,че как се носят😁понеже искам нормално да родя,ме е страх и от едро бебе😁до 3 и нещо кг искам,повече не 😁😁как ще излиза иначе 🤣
Това че ти качваш стабилно неозначава,че бебето ще е едро. Сестрами качи 13 кг за цялата бременост и роди бебе 4150кг,аз качих 20+ и родих сина ми 4350кг🤷‍♀️Няма общо между това че ако майкта качи много ще се роди едри бебе,въпроса е че после тия килца остават за нас. Аз се притеснявам че качих  4кг за месец са много,понеже сме едва в средата на бременоста,а от 7 месец апетита става двоен поне при мен😆Имам кантар вкъщи ама ме е страх да се кача😥

# 403
Joy joy, аз също съм с хомозиготна мутация за B витамините и не пия абсолютно нищо. Първо, защото показателите са ми ОК и второ, комбинираните витамини като не ги усвоявам или частично ги разграждам, може да се образуват вредни метаболити, които вместо да ми помогнат, да ми натоварят бъбреците и черния дроб. Това, че излишното количество водоразтворими витамини се отделят с урината и не вредят, не е напълно вярно особено за хора с мутации.

Coccosha, аз имам уратни кристали и АГ каза, че изобщо не го взима под внимание и е абсолютно нормално да се появят по време на бременност -  може да пием повече вода, за да се поизчистят.

Росинка, попринцип и дребно бебе или нормално едро бебе може да се роди трудно, не винаги е от значение големината на бебето за трудността на раждането. Моя приятелка преди 4м роди бебе 3кг и беше разкъсана отвсякъде с не знам си колко вътрешни и външни шева, така че си зависи от много неща не е до бебето.

# 404
  • София
Зависи от таза, зависи от позата на бебето, зависи от това как напъва майката. Качените килограми не са критерий за голямо бебе. Аз например бях +35кг, синът ми се роди 3390.

Общи условия

Активация на акаунт