АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 8)☀

• 36 083
  • 759
  •   1
Отговори
# 555
bolibon, и моят баща е същият! Той още като разбра, че съм бременна и каза дано да е момиченце, друго си е.

И на мен много ми хареса жълтичкото. Да ви кажа направо полудявам..имам чувството, че 90% от дрехите за момиченца са розови. Това като го видях случайно в магазина и си казах ето го, моето е!

# 556
Аз сериозно се замислям, да стана по твърда. Винаги съм мълчала, съм се съгласявала, само в името на доброто майка ми да не е сърдита и да не се цупи. Но като върна лентата, майка ми е, обичам си я, страшно много е направила за нас (имам двама братя), но Прекалява!
Виждам на моменти и реакции от които не ми е приятно. Тя искаше внучка май, и като казахме, че е момченце отговора беше "Ами момченце, момченце"...
После имаше изказвания, че сигурно свекърва ми искала и тя момиче, защото и тя има двама сина. Моето момче ще има само чичовци и вуйчовци Grinning и никой от тях си няма и приятелка, по на 20-25 години са...
И още подобни неща които ме карат много да се замисля относно отношението ми към нея. Ще има ограничение и дистанция, най много ще й дам 5 дена да дойде и да ни види и това ще е.  Има опасност много повече да ни се развалят отношенията ако продължават така, затова вземам мерки... Толкова неща ме разочароваха, а за мен тя беше майка за пример.
Малко ми е болно, не искам да е така, обидена съм, учудена съм ... С баща ми не си говоря 28г...
Ще се постарая никога моите деца да не се чувстват така. Извинявам се, че стана дълго и досадно, на темата за родители и помощ ми се реве....

Последна редакция: чт, 31 мар 2022, 21:05 от Magic1720

# 557
Моята майка и тя прави понякога някой неща,които ме дразнят,но като цяло не ми се меси много,защото знае че ме пере тока. Аз пак се кефя максимално на розово,лилаво💜💗Ще изкупя тия цветове и бяло де😆Със сина ми избора беше доста обран ,като цветове и модели. Сега е тинейджър и е същия набляга на черно,бяло. За маратонки да не говорим че освен Пума и Найк друго не носи🤷‍♀️Мечтаех за светли цветове,за рокли,клинчета и сега виждам колко е голям избора☺Явно всяка от нас  си има предпочитания☺

# 558
  • Велико Търново
Magic, аз въпреки че се разбирам с моята майка, също има моменти в които просто не искам дори да говоря с нея. Но понеже моята сестра отгледа децата си във Франция и вече 15 години са там, аз съм единствената която съм и останала, и гледам да си мълча. Но наистина понякога ми идва горница. При нас дразгите са че тя понякога не мисли, когато говори..

# 559
Моята майка е добър и отговорен човек. Аз мога да ѝ се доверя абсолютно да гледа детето ми. НО… не в къщата ми и определено не след като се роди. Тя се меси във всичко, налага си мнението, изключително обсебваща е. За мен това ще  е момент, в който ще искам спокойствие и ще желая да го споделя само с мъжа ми.

Стратегията, която съм разработила досега е да ѝ казвам, че родителите си гледат децата, че не искам да я натоварвам и че предпочитам тя да се забавлява и да се радва на бебето, вместо да има ангажименти. Доста е манипулативно, но е по-добре, отколкото да се изпокараме.
Стратегия номер две е, че след лекият ремонт, който плануваме, стаята, която щеше да е гостна, ще стане гардеробна. Така никой няма да спи тука, защото въпреки, че къщата ми е голяма, няма да има легло. 😂 Ще са принудени да ходят на хотел.

Предпочитам да си наема за кратко медицинско лице, ако съм толкова зле с бебето, отколкото майка ми на главата ми. Поне, като плащаш има реална помощ, без мечешки услуги.

# 560
Върнах се да чета назад, че бяхте коментирали ТСХ и ФТ4. Милото, видях, че и при мен май е като теб. ТСХ е под 2, но ФТ4 е почти на долна граница. Това ОК ли е? Ендокринологът ти коментирал ли ги е? За АГ-то май беше писала, че според него всичко ОК? Аз още не съм ги показвала на никой, че излязоха късния следобед...

След месец прием на Сорбифер, хемоглобинът не е мръднал - 117... Чакам сега спрейче на Бетър Ю, надявам се да го усвоявам по-добре. И холестерол и триглицериди са ми високи, ама според Перинатоложи са в норма. В урината обаче два пъти ми излизат еритроцити и май ще трябва да ходя на нефролог Sad

# 561
Върнах се да чета назад, че бяхте коментирали ТСХ и ФТ4. Милото, видях, че и при мен май е като теб. ТСХ е под 2, но ФТ4 е почти на долна граница. Това ОК ли е? Ендокринологът ти коментирал ли ги е? За АГ-то май беше писала, че според него всичко ОК? Аз още не съм ги показвала на никой, че излязоха късния следобед...

След месец прием на Сорбифер, хемоглобинът не е мръднал - 117... Чакам сега спрейче на Бетър Ю, надявам се да го усвоявам по-добре. И холестерол и триглицериди са ми високи, ама според Перинатоложи са в норма. В урината обаче два пъти ми излизат еритроцити и май ще трябва да ходя на нефролог Sad
Аз на АГ не ги показвам той си има теория че ТСХ като е в норма всичко е ок,а като ТСХ е 0 и нещо си не било ок. Слушам единствено ендокриноложкаъа като двете решихме да взема  доза възможно най-малка от 12.5мг,четири пъти седмично за да може да не падне много ТСХ и малко да се вдигне ф4 или поне да не продължи да пада. Сега към 20 ми предстои да пускам контрола☺

# 562
  • София
Майка ми живее на 200км, не мисля да идва този път. С баткото ми помагаше, но не бих повторила. Може би за някой уикенд да, но иначе - не. Свекърите са в същия град, вероятно, ако предложат помощ, ще се възползвам за сина ми, за някое и друго приспиване. Не искам обаче да се отделя за дълго време, да не си помисли, че е отхвърлен заради бебето.
Като цяло мисля на изписването да дойдат пред болницата свекърите и родителите ми, да се снимаме за спомен и кой откъде е. Със сина ми дойдоха 20 човека вкъщи, кетъринг, ядене, всеки те гледа в ръцете, а аз не можех на задника да си седна от шевовете плюс че гърдите ми бяха тройни от кърмата. И на всичкото това да се налага да гледам и други хора, сори, не е за мен. Този път искам да сме си само ние, за да се напаснем на спокойствие. ММ надали ще е чак две седмици вкъщи, по-скоро 4-5дни, защото работата му не му позволява.

Относно майките с едно и повече деца, смятате ли да спирате каките/батковците от градина като се роди бебето с цел предпазване от настинки? Още се чудя как да го направя.

# 563

В моята урина имаше левкоцити-много според докторката ми, но били нещо нормално при бременност и често се срещали. Чак беше учудена, че не съм имала и предните две бременности. Сега пия Урунал акут. Сестра ми е секретарка в нефрологично отделение и там ги погледнаха, защото ми е леко ускорена и утайката. И там казаха, че всичко си е нормално и често срещано при бременност, като съм почнала Урунал да си го пия и да пия повече вода и чайове. Къде повече вода от това да пия не ми е ясно, при положение, че пия над 2л и половина обикновенно.

# 564
Да, абсолютно обсебваща! Така е и с братята ми. Стратегии не работят, пробвала съм всичко Grinning
Ще я науча, ще се посърди и ще й мине.
Далеч съм от мисълта, да лиша някоя баба или дядо от това да си виждат внучето, не е хубаво! Не бих го причинила. Знам, че всичко правят за добро, но има и граници.
Ще мине... Blush
Мисля, че има и разминаване с плановете на свекървата и ще остане изненадана скоро ама това си е грешка на мъжа ми. Аз исках тя дойде на гости в Англия ( не е идвала никога,не сме я виждали 4 г) за две седмици максимум, да види бебчо и да си ходи.
Да ама някой чул "Ела да живееш при нас и да го гледаш, защото аз трябва да работя" Open Mouth Open Mouth Open Mouth - това беше план за след година и половина, някой се прави че не чува ама незнам кой Grinning
Още малко ще изчакам и започвам с разпоредбите, в крайна сметка в този момент сме важни само ние и бебетата ни и да сме спокойни. Аз се изнервям само при мисълта някой да ми е на главата, обичам си спокойствието и уюта с мъжа ми + бебчо - идилия...
Аз също мисля ако имам проблеми или въпроси да се обръщам към акушерката ми, която също ще идва първите дни, всеки ден.

Цял ден гледам комплекти, колички...
Тая количка, не ми дава мира. Мислех да взема някой евтин кош за 5 - 6 месеца, и после хубава лятна, двойна работа ама не мога да си харесам количка под 800-900£  (без столче)... А в него искам да инвестирам.

# 565
Милото, при мен и TSH е доста ниско. И най-вероятно ще продължи да пада, ако си спомням добре от предишната бременност... Май и с ендоринолог трябва да се консултирам Weary
TSH  - 0.596 mIU/l   [0.300 - 4.200]
 FT4 - 13.60 pmol/l   [12.00 - 22.00]

bolibon, моят АГ миналия път каза да пусна пак урина и ако пак са такива резултатите, на нефролог. Не му хареса нещо. За лефкоцити май каза, че е нормално. Важно е и да няма белтък в урината

# 566
  • София
При последната урина преди 20дни бях с левкоцити, масово бактерии и завишени плоски епителни клетки (моите са 27 при гранични 5). Пих цистиклийн 14 дни. Не питах АГ дали има връзка с това, че бях с Кандида тогава. Ще пусна контролна другата седмица да видя как вървя.

# 567
Барбалена и аз знам, че белтък не е добре да има.
Неизвестна 16 като се роди дъщеря ми баткото го спрях за 1 седмица и после пак го пуснах, а беше ноември месец. Сега с него нямам много избор, защото наесен ще е 1кл. Ако иска ще седи тук, ако иска ще отиде при бабите и дядовците. Дъщеря ми със сигурност ще я спра за 1 седмица, но тя пък е в ясла и наесен е 1гр. Много зависи кога ще започне ДГ. Ако я прехвърлят в началото на септември, може би ще я спра докато почне градина, обаче ако ще я прехвърлят по късно ще си е вкъщи 1 седмица.
Аз предните бременности бях с кандила, но урината ми беше честа. Сега влагалищния секрет е чист, чак се учудих.

# 568
Каката няма да я спирам от градина, като се роди бебето. Едно на ръка, че ако си е постоянно вкъщи няма да мога да си почивам изобщо, тя си иска внимание, а и защото бебето в началото доста спи, ще е трудно да се създаде читав режим. Каката имаше такъв. Беше, като часовник и беше изключително удобно.

# 569
  • София
Аз мисля да я спра от градина, може би за седмица, иска ми се като се приберем от болницата и тя види, че и баща и си остава вкъщи, да не се почуства изгонена, всички вкъщи само тя не. Много ми е притеснено, да не се чувства изолирана, да не ревнува много, знам че ще го има най-вероятно, но ми се иска да намаля напрежението някак си 😬 а и така по-бързо ще свикне на промените, поне според мен.

Общи условия

Активация на акаунт