АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 8)☀

• 36 057
  • 759
  •   1
Отговори
# 675
Колко време след края на лечение на гъбички може да се вземе нова микробиология, има ли някакъв интервал, който трябва да се спази?
Ако само гъбички си лекувала, няма, но ако си пила антибиотик е препоръчително 14 дни да се изчака за да е адекватен резултата. По принцип и контролите обикновено се правят след 2 седмици.

# 676
На мен след 2 седмици ми взеха контрола.
Колко време след края на лечение на гъбички може да се вземе нова микробиология, има ли някакъв интервал, който трябва да се спази?

# 677
Хубаво е след лечение да има пауза от 1/2 седмици ( така ми беше казал лекаря  ) за да нямат влияние хапчетата и евентуално , ако има още гъби да миже веднага да се започне ново лечение .

# 678
Имам един глупав въпрос. В болницата след раждане задължително ли трябва нощница или може и пижама?

# 679
Имам един глупав въпрос. В болницата след раждане задължително ли трябва нощница или може и пижама?
Аз бях с нощница. Обаче сега се чудя дали да не си взема и пижама. На сутрешната визитация трябва да си без бельо (поне в Окръжна във Варна), но после си слагаш. Аз след секциото имах дрен и докато съм с него е по удобно с нощница, обаче после не виждам причина да не си облека пижама, освен че сутринта трябва малко да се разхождам по гол задник в стаята, но тогава пък няма бебе при теб, приготвяш се, лягаш си в леглото и чакаш.

# 680
Излязоха резултатите, май не са много зле?

Утре съм при другия АГ, да видим какво ще измери той Rolling Eyes И петък ФМ...

# 681
Супер са ти резултатите. Моите са доста по-високи и ми казаха, че са ок.

# 682
Не са ли идеални?

# 683
Лейди, еее супер, радвам се, значи и моите са добри, те са близки стойностите. Аз се бях притеснила, че на първия час са близо до горна граница. Но предвид, че се храня с доста "боклуци"... Все пак мисля да променя малко режима. Ще вкарам повече салати, ще огранича някои глезотии и се надявам всичко  да е наред.

Обаче сега видях, че за втори триместър дават глюкоза на гладно до 4.4mmol/L: http://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/Glucose,%20fasting.htm

# 684
Ходихме семейни на кино. Бебата не беше очарована, а не беше много шумно, беше озвучен детски филм. Но го изкарах някак. Купих една мн сладко комплект че на Name it и май ще си е с него на изписването.
От вчера имам и някакъв обрив по гърдите, корема и малко по гърба. Уж не съм сменяла крем за мазане, сапун, шампоан, перилен препарат.... Излезе след като се изкъпах сутринта. Доста е дразнещ и си ме сърби. Вторник съм на доктор, чудя се дали да чакам или да отивам до Щерев. 🤔

# 685

5.4
7.8
6.7
Са ми дадени като макс стойности за бременни, може би трябва да намалиш малко въглехидратите

# 686
ShukM, това не са ли стойности след хранене, не след обременяване?

# 687
На мен ендокриноложката ми каза втората стойност до 10 е ок.

# 688
На мен ендокриноложката ми каза втората стойност до 10 е ок.

То реално е едно и също, идеята на обременяването е да симулира нормално хранене, но тези, които имат вие в изследванията не са бременни, виждала съм и аз за след 60мин 10ка ама тези са от ендокриноложка, не знам защо има разлики

# 689
По-скоро тези, които имаме ние са за бременни Grinning

Гестационен диабет има при следните стойности на кръвната захар:
Кръвна захар на гладно 5,1 - 6,9* mmol/l;
Кръвна захар на 1-вия час ≥ 10  mmol/l;
Кръвна захар на 2-рия час 8,5 – 11,0* mmol/l;

Същите стойности посочва и д-р Яначкова, гастроентеролог в Щерев: https://kidso.bg/mamapedia/kakvo-e-gestaczionen-diabet-po-vreme-na-bremennost/

Сайтът в който проверявам за стойности при бременност са същите стойности като по-горе https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/2OGTT.htm

Последна редакция: нд, 03 апр 2022, 19:20 от Барбалена

Общи условия

Активация на акаунт