Нашите кухни - тема 90

• 50 216
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
За по-ниски хора като мен тези сушилници не са много удобни. Нашият е с тавичка, но никога не съм слагала мокри съдове, по-скоро го използвам за съхранение на чинии и чаши, които използваме в ежедневието. Вадя от съдомиялната и слагам там.

Едит: има такива с падащ механизъм, но сега не мога да намеря, подобно на този:
https://rosi.bg/koshnica-padashta-s-plavno-pribirane-nerajdaema- … mm-rosi-4915.html

Но там трябва да се преценят механизмите на самите шкафове, защото някои пречат.

# 511
Тези механизми изяждат доста от мястото в шкафа.

# 512
За по-ниски хора като мен тези сушилници не са много удобни. Нашият е с тавичка, но никога не съм слагала мокри съдове, по-скоро го използвам за съхранение на чинии и чаши, които използваме в ежедневието. Вадя от съдомиялната и слагам там.

Едит: има такива с падащ механизъм, но сега не мога да намеря, подобно на този:
https://rosi.bg/koshnica-padashta-s-plavno-pribirane-nerajdaema- … mm-rosi-4915.html

Но там трябва да се преценят механизмите на самите шкафове, защото някои пречат.
Аз също правя като Вас. Вадя от сушилня та и слагам вътре, така вече 10 г. Аз не ползвам изобщо самия механизъм, не мога да го стигна 😂. 1.65 съм висока,отгоре на него имам някакви неща дето ги ползвам от дъжд на вятър. Ако имах отдолу повече чекмеджета със сигурност, там щяха да са ми чистите чинии, чаши и за децата е по удобно. Сега се катерят, бутат се столове, дай ми чаша и тн. От практична гледна точка, Аз съм за чекмеджета от долу - възможно най голям брой.

# 513
  • София
За малкото неща, които мия на ръка, както и за плодове и зеленчуци, си взех ей такава кошница - понеже няма да имам отцедник. Не съм я пробвала още.

Домакинска кърпа, сгъната на две до мивката, също ми е вършела работа.
От къде го купихте?

# 514
А как се държат шкафовете с тези вградени отцедници - тази цялата влага къде отива?
Бършеш посудата с кърпа преди да я сложиш горе.

# 515
  • София
Както споделих по-рано в квартирата сме с такъв отцедник в шкаф над мивката и е без дъно с прозрачна тавичка. Не ми се мокрят подмишниците, няма влага и не мия толкова често тавичката ако трябва да съм честна. Не е като да се пълни с вода. На мен лично ми е удобен, но в къщата мивката е пред прозорец и няма как да сложа такъв. Обмислям мивката да е с отцедник, макар че не мисля, че ще свикна лесно да слагам измита посуда на мивката. Обмислям допълнителен отцедник да взема за закачане на стената, но не знам дали ще стои естетически добре ако е видим, а не скрит в шкаф...

# 516
  • Street of Dreams
За малкото неща, които мия на ръка, както и за плодове и зеленчуци, си взех ей такава кошница - понеже няма да имам отцедник. Не съм я пробвала още.

Домакинска кърпа, сгъната на две до мивката, също ми е вършела работа.
От къде го купихте?

От амазон, намират се и в алиекспрес. Моята е черна, на живо изглежда много добре.
https://www.amazon.de/Expandable-Stainless-Adjustable-Functional … %2C264&sr=8-9

Има и по-тесни, мисля да взема и такава.

# 517
Без да съм чела много назад, имам въпрос относно готварския плот. Има ли някой реална снимка на плот с две зони за готвене, който да е поставен не в дълбочина на кухненския плот, а на широко. Чудя се има ли някакви недостатъци това.

# 518
Без да съм чела много назад, имам въпрос относно готварския плот. Има ли някой реална снимка на плот с две зони за готвене, който да е поставен не в дълбочина на кухненския плот, а на широко. Чудя се има ли някакви недостатъци това.

Губиш предимството на компактността - пак заема място колкото за четворка, но няма нейната функционалност. А хората основно избират двойката за да спестят място. Освен това обикновено управлението е замислено да е от тясната страна и ако го извъртиш може да то е неудобно.

# 519
  • при него
Аз съм с четворка, обаче съвсем скоро, ми се наложи да ползвам два котлона едновременно, по следния начин. На този, който е по-близо до мен пържих кюфтета. На този зад него се вареше супа. Сложих супата отзад, с идеята, че от нея пръска по-малко, т.е., по-малко ще пръска към гръбчето, което е отзад. Използвах два котлона в една редица (а не диагонално) с идеята, по-малко да пръска от кюфтетата, към страничното гръбче. И така, в тази конфигурация, докато пържех, трябваше и няколко пъти да разбърквам супата или да й добавям нещо. Всеки път като си протегнех ръцете над кюфтетата, ми пареше, пръскаше, не беше Ок.
Разбира се, може аз да не съм най-добрата домакиня, може Вие въобще да не пържите кюфтета или да ползвате два котлона едновременно...

# 520
  • софия
Недостатък е това, че при ползване на по-големи съдове едновременно на двата котлона не се събират (напр. тенджера със спагети и тиган за соса). И в старата кухня ми бяха така, и в настоящата съм така. Първоначално сложих двойка с идеята, че никога не ползвам повече от 2 котлона едновременно, а след това по инерция. Сега бих сложила 4-ка. Пак ще ползвам най-много 2 едновременно, но няма да се сбутват съдовете.
Това, че индикацията е странично не ми пречи. Ползвам и с ляво, и с дясно разположение. Не мога да си представя да готвя в съдове един зад друг.

# 521
Сбутването е от големината на съдовете.

# 522
Звънче, а как ти е разположен плота спрямо гърба? издаден ли е напред както нормална четворка би била монтирана или е по.. как да кажа..централно на кухненския плот? отзад мястото  можеш ли да го ползваш например за някаква етажерка с подправки или нещо такова?

# 523
  • софия
По средата е, за да е оптимално под абсорбатора. Отзад на плота мястото е около 10-тина см и няма място за етажерка. Ако сега ме питаш колко е дълбок плота, не мога да кажа Simple Smile Май е стандартен. При всички положения не е по-тесен, но мога да премеря довечера.
Плотът може да се монтира, където искаш - по-напред, по-назад, но е добре да съобразиш с абсорбатора.

Не бих слагала нищо пред/зад плота. Изпаренията и пръскането при готвене изискват допълнително чистене, което предпочитам да си спестя.

Последна редакция: пн, 23 май 2022, 14:11 от zvаnchе

# 524
Виж , това за абсорбатора не помислих. Благодаря ти!

Общи условия

Активация на акаунт