Нашите кухни - тема 90

• 50 187
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Явно грешно пазбрах въпроса .Ако покритието на МДФ и ПДЧ са еднакви и МДФ не е фрезован ,заоблен и т.н ,няма как да разбереш от какъв материал е направено .Евтиното ,едноцветно ПДЧ си личи ,че е ПДЧ .
 Мебелите вкъщи са от ПДЧ(като боядисан  с боя дървен фладер )Имаше МДФ със същото покритие.Видима разлика -никаква .
Иначе Феникс покритието е скъпо ,за да се полага на ПДЧ ,едва ли би се котирало .

# 91
  • София
Ами не е точно като да няма разлика, според мен. Особено за цветните плоскости (дървестите не коментирам, защото не съм сравнявала). При МДФ има трудно драскаеми и antifinger покритие, имаи Fenix, не знам такова да има при ПДЧ. На пипане и на вид са по-копринени някак. От друга страна, ПДЧ имат много повече цветове.
Може ли малко повече информация за Fenix, оставят ли отпечатъци, трудно ли се почистват мазни петна и ако може координати на фирмата която е изработила кухнята. В Диалог работят с Fenix, но ме притеснява, че  има кантиране, за разлика от  МДФ, така че още сме в процес на търсене и доизясняване.

# 92
Сигурно има по-запознати от мен с Феникс-а. Но ето обяснение от един производител: "Плочите с FENIX® покритие са MDF плоскости, ламинирани с иновативния материал FENIX®. FENIX® е създаден чрез серия от процеси, включително многослойно покритие, използване на наночастици и акрилни смоли, които се втвърдяват и втвърдяват с помощта на иновативен Electron Beam. FENIX® е не само красив за гледане, но е високотехнологичен материал, който притежава уникални технически характеристики, включително – термично зарастване, без отпечатъци, мек на допир, хигиеничен, издръжлив на надраскване и химикали, водоустойчив, което прави плочите с FENIX® покритие подходящи за хоризонтални и вертикални приложения.

За производството на плочите с FENIX® покритие се използва непрекъснат процес на ламиниране, както и голям обем на производство, за да се създаде перфектно плоска повърхност с превъзходен вид."

Иначе са по-скъпи от МДФ - антифингър. Двойно.

# 93
  • Пловдив
Аз попадах на много лоши отзвуци за компакт плот с Fenix покритие  ,от англоезични форуми .Там се твърдеше,че няма изчистване и има мемори ефект,при който след намокряне си личат предишни петна .Също ,никой не бе успял да го поправи с ютия ,както се твърди .Но,нямам личен опит и немога да съм сигурна в казаното .Все пак, всичко прочетено  ме разколеба от покупката на  плот с такова покритие и избрах друг вид компакт плот .

# 94
Аз също прочетох тези отзиви. После обаче четох, че напр. с магическа гъба се чистело всичко. Не знам кое е истина, защото и аз нямам личен опит, но на вид и допир са много приятни. Почти бях готова да рискувам с плот, но при мен е Г-образен плотът и свързването е само с лайсна, за да не се вижда, а това тотално ме отказа. Ако бях с един прав плот щях да рискувам.

# 95
Тоест, ако кухнята е от гладки фолирани (ламинирани) плоскости, ще изглежда по еднакъв начин с МДФ и ПДЧ, така ли? За здравината и водоустойчивостта, разбрах. С две думи, се чудя набутах ли се като поръчах долните врати от МДФ Simple Smile

Ако са фолирани с едно и също - да, ще бъдат еднакви. Но предполагам, че понеже МДФ е по-скъп материал, МДФ плоскостите се фолират с по-скъпите покрития, а с по-евтините се фолират ПДЧ плоскостите за да задоволят друг сегмент от пазара.

# 96
  • Пловдив
Аз също прочетох тези отзиви. После обаче четох, че напр. с магическа гъба се чистело всичко. Не знам кое е истина, защото и аз нямам личен опит, но на вид и допир са много приятни. Почти бях готова да рискувам с плот, но при мен е Г-образен плотът и свързването е само с лайсна, за да не се вижда, а това тотално ме отказа. Ако бях с един прав плот щях да рискувам.
Имам маса -остров от Икеа ,чието покритие прилича точно на Фениксовото (черен мат) и се чисти предимно с магическа гъба ,обаче за вратички ,които се пипат често и плот не бих рискувала .

# 97
  • София
В YouTube руснаците имат няколко клипа, където подлат плоскости Feniks на доста извращения и малки драскотини се заличават с нагряване, но доколко е истина, а не рекламен трик не се наемам да коментирам. Ние смятахме феникс само за фасада и разликата в цената с MDF не беше много голяма. Иначе тъмните цветове са много дълбоки, много приятен на допир материал. Не знам колко време отнема на другите да изберат кухня, но аз по-бързо мъж си избрах Joy
За кухнята все още се колебая и залитам.

# 98
  • sofia
Обмислям да сложа плочи гранитогрес 60х120 за гръб на кухнята. Моля, споделете имате ли опит и има ли някакви недостатъци по време на експлоатацията, в сравнение с технически камък, например.

# 99
Не би трябвало да има проблеми с широкоформатните плочи. По-малко фуги, по-лесно почистване.
Само да имаш добър майстор да ти пробие отворите за контактите.

# 100
Само наличието на фуги, с камъка няма да ги има. Иначе пробиването, ама добър майстор с инструменти няма проблем.

# 101
  • sofia
Ох, да - пробиването на отвори за контакти ще е тегаво. Аз се замислих и как ще се уплътни фугата м/у гърба и плота от технически камък - със силикон предполагам..

# 102
Ох, да - пробиването на отвори за контакти ще е тегаво. Аз се замислих и как ще се уплътни фугата м/у гърба и плота от технически камък - със силикон предполагам..

Може със силикон, може и с фуга. Особено с фуга за басейни (не е като цимент, а е някаква епоксидна такава).

# 103
  • София
Моля,ако някой си е направил кухня от МДФ лак или мат,светъл цвят, да сподели остават ли петна по повърхността и лесна ли е поддръжката?

# 104
Аз имам кухня МДФ светли вратички, но са с покритие Модекс. Никакви проблеми с поддръжката, но трябва да се пази от надраскване.

Общи условия

Активация на акаунт