Нашите кухни - тема 90

• 50 213
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
Zvanche, а може ли да споделите какъв е смесителят ви - много ми хареса!

# 541
  • софия
Ideal Standard Retta е. Много съм доволна от него. Има изтеглящ се чучур, 2 струи и ограничител (не знам термина) за сила на струята. Имах идея, почти купих друг, по-фенси, но ми е толкова удобен и безпроблемен (пу-пу), че нямам причина.

# 542
]Здравейте,
От няколко дни чета темата и събирам идеи за направата на кухня. Тук откривам много полезна информация. За първи път пиша изобщо в тема. Силно се надявам да ми помогнете! Имам нужда от помощ за разпределение на кухня, която е обща с трапезария и хол.  От няколко седмици умуваме разпределението с техник, но той все повече се изнервя от мен и не стигаме до окончателно решение. Аз имам три проекта, като всеки има недостатъци, а на мен ми се иска всичко да е идеално:–)Няма да ги споделям, за да не повлияя на мнението Ви. Споделям снимка на размерите и разположението на старата кухня. Двете малки стенички отпред ще бъдат премахнати. Кухнята искам да е светла, бяла, крем, с плот и гръб дърво. Таванът е с височина 2,50 и смятам горните шкафове да са почти до горе с 15 см. кофраж.Искам да има и остров, на който ще са котлоните. (но това се оказа проблем), предвид малкото разстояние за преминаване от двете му страни. (предпочитам да е свободно стоящ, а не долепен за стена) Ако го долепя до стената (лявата), вратата, която е там се отваря точно пред него. От лявата страна има врата и прозорец, там където започват котлоните на страта кухня. Всякакви идеи ще са ми от полза. Благодаря ви предварително![img]//cdn.bg-mamma.com/ODo5/z77OY.png[/img

# 543
Снимката не се отваря.

# 544
  • софия
Скрит текст:
Здравейте,
От няколко дни чета темата и събирам идеи за направата на кухня. Тук откривам много полезна информация. За първи път пиша изобщо в тема. Силно се надявам да ми помогнете! Имам нужда от помощ за разпределение на кухня, която е обща с трапезария и хол.  От няколко седмици умуваме разпределението с техник, но той все повече се изнервя от мен и не стигаме до окончателно решение. Аз имам три проекта, като всеки има недостатъци, а на мен ми се иска всичко да е идеално:–)Няма да ги споделям, за да не повлияя на мнението Ви. Споделям снимка на размерите и разположението на старата кухня. Двете малки стенички отпред ще бъдат премахнати. Кухнята искам да е светла, бяла, крем, с плот и гръб дърво. Таванът е с височина 2,50 и смятам горните шкафове да са почти до горе с 15 см. кофраж.Искам да има и остров, на който ще са котлоните. (но това се оказа проблем), предвид малкото разстояние за преминаване от двете му страни. (предпочитам да е свободно стоящ, а не долепен за стена) Ако го долепя до стената (лявата), вратата, която е там се отваря точно пред него. От лявата страна има врата и прозорец, там където започват котлоните на страта кухня. Всякакви идеи ще са ми от полза. Благодаря ви предварително!

# 545
Здравейте,
Не съм наясно много с качването на снимки, но явно съм успяла някак си и това горе е снимката с размерите на кухнята.

# 546
  • София
]Здравейте,
От няколко дни чета темата и събирам идеи за направата на кухня. Тук откривам много полезна информация. За първи път пиша изобщо в тема. Силно се надявам да ми помогнете! Имам нужда от помощ за разпределение на кухня, която е обща с трапезария и хол.  От няколко седмици умуваме разпределението с техник, но той все повече се изнервя от мен и не стигаме до окончателно решение. Аз имам три проекта, като всеки има недостатъци, а на мен ми се иска всичко да е идеално:–)Няма да ги споделям, за да не повлияя на мнението Ви. Споделям снимка на размерите и разположението на старата кухня. Двете малки стенички отпред ще бъдат премахнати. Кухнята искам да е светла, бяла, крем, с плот и гръб дърво. Таванът е с височина 2,50 и смятам горните шкафове да са почти до горе с 15 см. кофраж.Искам да има и остров, на който ще са котлоните. (но това се оказа проблем), предвид малкото разстояние за преминаване от двете му страни. (предпочитам да е свободно стоящ, а не долепен за стена) Ако го долепя до стената (лявата), вратата, която е там се отваря точно пред него. От лявата страна има врата и прозорец, там където започват котлоните на страта кухня. Всякакви идеи ще са ми от полза. Благодаря ви предварително![img]//cdn.bg-mamma.com/ODo5/z77OY.png[/img

Не съм сигурна дали разбрах идеята - като застанеш зад острова, ще гледаш към вратата, така ли? Т.е. островът ще е перпендикулярен на сегашния кухненски плот?

# 547
  • София
]Споделям снимка на размерите и разположението на старата кухня. Двете малки стенички отпред ще бъдат премахнати. Кухнята искам да е светла, бяла, крем, с плот и гръб дърво. Таванът е с височина 2,50 и смятам горните шкафове да са почти до горе с 15 см. кофраж.Искам да има и остров, на който ще са котлоните. (но това се оказа проблем), предвид малкото разстояние за преминаване от двете му страни. (предпочитам да е свободно стоящ, а не долепен за стена) Ако го долепя до стената (лявата), вратата, която е там се отваря точно пред него. От лявата страна има врата и прозорец, там където започват котлоните на страта кухня. Всякакви идеи ще са ми от полза. Благодаря ви предварително!   
Скрит текст:

При съборени стенички, остров с размери 1,60 м. дължина и 1 м ширина със свободен проход от всички страни се побира без проблем и ще отнеме заедно с мястото за бар-столовете около 80-90 см от съседното помещение. Проходът откъм хладилника е 66 см, тоест, има си свободен достъп до въпросния хладилник. Не съм сигурна обаче дали това е идеята.

Не знам какво е съседното помещение, но ако позволява, островът може да бъде и перпендикулярен на кухненската стена и да преминава в трапезна маса, тогава пък съвсем няма да има проблеми да е свободностоящ. На картинката високата част на острова е с размери 120 х 110 см, масата е 90 х 120.

# 548
  • при него
Мейбах, второто Ви предложение много ми харесва визуално, но функционално аз не бих го направила, защото ще е, според мен, едно страшно обикаляне около масата и плота. Но, хора различни.
Иначе, да попитам, не е ли проблем, за уредите, да са един до друг,фурната и хладилника визирам.

# 549
Здравейте, предстои ми обзавеждане на малък апартамент. Правя си различни проекти, но не съм много доволна от планерите, които съм ползвала.

MayBach, с какво е правен проекта от горния пост?

# 550
Здравейте, препоръчайте ми мебелист за кухни,за гр.Варна.

Последна редакция: сб, 28 май 2022, 07:58 от vgi

# 551
[/img][/img]Много ви благодаря за идеите! Но там, където сте сложили врата, всъщност е голям прозорец на холо-трапезарията по протежение на цялата стена. Аз може би трябваше да кача снимка на цялото помещение.
Това е един вариант, без шкафове на стената в дясно, срещу малкия прозорец, но ми се струва малко постна. Искаше ми се печка и хладилник да са един до друг.
Варианта с перпендикулярен остров на кухненския плот, някак не ми изглежда практичен, защото пак затварям вратата в ляво. Сега ще кача моите варианти, за да си кажете мнението.

Последна редакция: пт, 27 май 2022, 23:25 от kalo

# 552
  • София
... не е ли проблем, за уредите, да са един до друг,фурната и хладилника визирам.

Никакъв проблем, уредите за вграждане са проектирани така, че да могат да се слагат един до друг. Фурната например има собствена изолация от всички страни и изкарва топлината през специални отвори отпред. Това позволява да поставиш други уреди под и над нея, в същата колона, както и уреди в съседна колона. Плоскостта на кухненския шкаф е достатъчна за допълнителна изолация.

Когато хладилникът е свободностоящ и е в ниша, има и около сантиметър луфт около него. Това също е достатъчно, за да няма проблем. В този случай е нужно да се остави въздух зад и над него, в инструкциите си пише колко, обикнвено е между 4 и 6 см. При мен уредите са така от 2 години. Дори когато фурната работи над 1 час на над 200 градуса, страничната плоскост е със стайна температура.

Проблем може да има само при поставяне на свободностояща печка до свободностоящ хладилник. Но и в този случай, някаква изолация между двата уреда би решила проблема.

# 553
  • София
Kalo, аз съвсем-съвсем различно си го представях това помещение от чертежчето... Laughing

За да е по-ясно и за другите, ето вашите проекти, заедно с планчето:

Ани, тая програма няма да ви свърши работа, не е достъпна онлайн. Със Sweet Home 3D  пробвали ли сте?

# 554
  • Балчик
Здравейте, аз продължавам с чуденията за организацията в чекмеджета. Някой ползва ли поставка за ножове за чекмедже? Има ли смиъл оттова? Изглежда ми подредено, че ми се е случвало да се режа на ножове, докато бъркам в отделението да извадя някой от тях. Блум имат и Икея, аз това съм виждала. Но на Икея е много широко някак, не ми се вижда функционално и е за 7 ножа. На Блум повече ми харесва, за 9 ножа, но ми обясняват, че били само за техни чекмеджета. Можело да не стане на друго, а моите са Hettich. Hettich пък нямат точно такова...
Аз имам такава поставка, която ми е много удобна. Подредила съм си ножовете по вид и ги знам кой къде е. Единственото неудобство ми е, че чекмеджето е тясно и са с дръжките настрани, а не напред. Но свикнах.

Общи условия

Активация на акаунт