Нашите кухни - тема 90

• 50 166
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
Аз тъкмо съм на вълна контакти и ключове, ще навестя ldg тази седмица.

# 646
  • Пловдив
ssandraro,конзолите отдолу пак трябва да са подходящи за контакта .Тоест,  конзолата е съобразена с броят  модулни контакти/ключове .
И нашите са Legrand btchino, но са два вида - обикновените с капак или без капак  и мултифункционални от хотелската им серия ,защото имаме много английски уреди .Като качество на материали ,мултифункционалните са много по-добри ,а и  визуално са наравно с рамката ,а не навътре като обикновените шуко .Обикновените са доста стегнати и някои щепсели влизат трудно .

# 647
Някой има ли съдониялна, която да не е на нивото на пода, до мивката, ами на по-високо ниво, в колона?
Моята щеше да е така по първоначален проект. Под нея беше предвидено чекмедже 40 см. Това е едно от нещата, които ме е яд, че не можах да осъществя.

# 648
Здравейте, обръщам се към тези, които имат изтеглящ се килер/ колона до тавана и кухнята е без дръжки. Как сте решили захващането на колоната, за да се изтегли?
Аз също мислех да е до тавана, но се отказах. Първо не съм сигурна колко време ще издържи механизма, второ не ми се стори удачно за един буркан да тегля цяла стена 🙂. В крайна сметка разделих колоната на три. Две части се издърпват, а горната е с врата.

Така отварям само частта, която ми трябва, а тя и така си тежи като е пълна 😉

Последна редакция: пт, 10 юни 2022, 21:08 от iliyana_dm

# 649
  • София-Младост
Имам въпрос, дано успея да го формулирам правилно. Харесала съм тази мивка, но с дясно корито.
http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=14&c=174&pid=3494
Гледам си проекта за кухня и дали съм казала или така е зададено(не помня), но там не е за мивка с отцедник. Та, този отцедник върху плота ли се монтира, или се изрязва плота с отвор за мивка + отцедника?
Изобщо има ли значение това как е зададено първоначално в проекта. Кухнята е от икеа, ако има значение.

ПП сега прочетох описанието отново и там пише "монтаж върху плот"... дали ми отпада притеснението или тове друго.

# 650
Цитат
Аз пък искам да попитам къде ви е контакта за диспозера? Изобщо имате ли контакти в шкафа под мивката... като се има предвид, че там при авария ще има вода?
Под мивката е, заедно с контактите на съдомиялната и пералнята, но са над нивото на диспозера, ако протече ще е под тях.

# 651
  • София
Имам въпрос, дано успея да го формулирам правилно. Харесала съм тази мивка, но с дясно корито.
http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=14&c=174&pid=3494
Гледам си проекта за кухня и дали съм казала или така е зададено(не помня), но там не е за мивка с отцедник. Та, този отцедник върху плота ли се монтира, или се изрязва плота с отвор за мивка + отцедника?
Изобщо има ли значение това как е зададено първоначално в проекта. Кухнята е от икеа, ако има значение.

ПП сега прочетох описанието отново и там пише "монтаж върху плот"... дали ми отпада притеснението или тове друго.

Изрязва се отвор само за коритото. Отцедникът и кантът около коритото стъпват отгоре върху плота. Ако има ширина, би трябвало да можеш да завъртиш мивката в която искаш посока. Ако правилно съм те разбрала, притеснението ти отпада Simple Smile

П.П. Допълнително се правят кръгли отвори за смесителя, ако е стоящ, и за диспенсъра, ако искаш такъв.

# 652
Това не е така, изрязва се и за отцедника. В линка има и размер на монтажен отвор.

# 653
  • София-Младост

Vilemina
Да, абсолютно правилно си ме разбрала, дано е така наистина.

user555
Ще се обадя да попитам утре в магазина за по-сигурно.

Реално на монажистите едва ли ще им е проблем да изрежат просто по-голям отвор, ако трябва "дупка" и за отцедника. В съседния шкаф нищо не се нарушава.

ПП В Лекс груп в момента имат промоция, горната мивка+определен смесител за 399 лв.

# 654
  • София
Това не е така, изрязва се и за отцедника. В линка има и размер на монтажен отвор.

Вярно, малко наизуст се изказах. Не бях погледнала монтажната схема.

# 655
  • София-Младост
Убихте ми надеждите...явно първо ще отида до икеа, да видим дали при този проект, мивката с отцедник ще е пречка. Благодаря ви!

# 656
Ако има място на плота няма пречка да изрежат колкото трябва.

# 657
Здравейте, как ви се струва този проект? Някакви препоръки или нещо, което да се подобри.

# 658
Драго, много ми е симетрично и несиметричната мивка ми боде очите. Отделно ми се струва много захлупено, заради двете странични колони.

# 659
Най-важното е да е практично и удобно. И ако заради малкото място това налага компромиси с визията - така да бъде.

Общи условия

Активация на акаунт