Нашите кухни - тема 90

• 50 176
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
Аз на стената с мивката бих наредила горни шкафове, бих махнала шкафа от 40 см и удължила работния плот, отгоре само аспиратор на тази стена .

# 661
Здравейте, как ви се струва този проект? Някакви препоръки или нещо, което да се подобри.

Много грозна ми се струва. Бих я направила г-образна, без да захлупвам стената до вратата.

# 662
И няма да събереш нищо. Това все пак не е музеен експонат, а помещение с определена функция и съответните изисквания. те са на първо място, а после с цветове, дизайн и прочее се прави красиво колкото може. А и вкусовете са различни все пак.

# 663
  • при него
Драго, с най-добри чувства, обаче, защо сте избрали този дизайн? На мен ми се струва малко сбутано, но може би има обстоятелства, които налагат да е така, защо и от двете страни тези колони, защо не г-образно?

# 664
Подкрепям ЧС - практичността на първо място, визия - доколкото е възможно.
Драго, имам един въпрос - на ъгъла между мивката и котлоните ще има ли долни шкафове или ще е затворено, само с плот? Питам, защото и аз имам такава дилема. Момичетата в темата ми дадоха идея за чупеща вратичка за ъглов шкаф, но се чудя доколко ще са достъпни рафтовете вътре, без механизми.

# 665
  • София
Драго, с тези колони от двете страни пространството много се стеснява. Бих оставила 60-сантиметровите шкафове само от едната страна. От другата страна бих оставила долни шкафове с плот и може би горни шкафове с 30 см дълбочина.

Нишата, която остава до фурната, трудно ще се използва. Бих предпочела шкафът да започва от плота.

Другият ъгъл също би бил труден за използване, ако нещо се готви на котлоните. За мен по-практично би било котлоните да са близо до фурната, а не срещу нея.

По-конкретни препоръки не мога да дам, защото не знам какви са ви съображенията, например защо няма горни шкафове на стената над мивката.

Ако проектът е правен от мебелиста, който ще прави кухнята, имайте предвид, че някои нарочно ги правят с повече шкафове и колони, за да вземат повече пари. Скоро съветвах една приятелка да си направи кухнята на една линия, защото се намира в дневната, която е едва 24 кв.м. Няколко мебелиста се скъсаха да я убеждават да прави Г-образни и П-образни и конфигурации, които биха превърнали цялата ѝ дневна в кухня.

С други думи, на това пространство не сте длъжна да правите П-образна кухня, ако не искате. Други конфигурации също са възможни. Аз бих помислила как да направя кухнята така, че да не съм с гръб към дневната докато режа салата или правя нещо друго на плота.

# 666
Ъгълът до котлоните е удобен за уреди от рода на хлебопекарна, мултикукър, фраер,скара...В другият може да са "скрити" тостер/кафемашина,недимящи или неизпускащи пара уреди най-общо казано.

# 667
  • София
Ъгълът до котлоните е удобен за уреди от рода на хлебопекарна, мултикукър, фраер,скара...

Ами да, като не става за работа, все ще намерим с какво да го затрупаме Simple Smile

Там би трябвало да се слагат измитите на ръка съдове, защото е отдясно на мивката, защото е достъпно и защото тези неща са временни. Това ми изглежда като ъгълът, който е най-видим откъм хола и по тази причина не бих оставила там да ми стоят разни уреди.

В другият може да са "скрити" тостер/кафемашина,недимящи или неизпускащи пара уреди най-общо казано.

Може, но ако отпред се сложи една вратичка, ще стане съвсем нормален шкаф, в който тези неща ще бъдат още по-скрити.

# 668
Изказвам лично мнение.А вие ми опонирате защото?
Сушилника за чинии не ми е от дясно на мивката.Уредите си не крия,все пак е кухня,не изложбена зала.

Последна редакция: пн, 13 юни 2022, 23:11 от Ренко

# 669
  • Street of Dreams
На мен ми харесва проектът на drago, фен съм на П-образни кухни - уютни и практични - всичко е буквално под ръка. Мястото за "разходки" е надценявано - това е кът за готвене, не за бални танци. Освен това има две по-скрити ъгълчета - тостер, кафемашина, кутия за хляб и подобни няма да дразнят окото.

# 670
  • София
Изказвам лично мнение.А вие ми опонирате защото?

За да става разговор. Извинете ме, ако съм ви подразнила.

# 671
Здравейте, как ви се струва този проект? Някакви препоръки или нещо, което да се подобри.

Витрините с по две врати ще се трудно достъпни струва ми се. С една е по-практично.

# 672
Благодаря много на всички за коментарите! Има нещо, което ме смущава, но не знам какво, не съм го избистрила за себе си още.

Черна станция, право в 10-ката!

Мислена е да е максимално практична! Мивка - миялна - чекмеджета до нея веднага за прибиране на съдовете. Широки чекмеджета под котлоните за тенджери и тави. Фурна в колона и вместо горни шкафове колона в края за консерви и т.н., което ми се вижда по-практично от присягане в горни шкафове, а и липсва бутилиерник, той го компенсира. Честно казано, дори не знам за какво ще се ползват двата шкафа в ъглите горе, но ще седи съвсем грозно без тях. Не ме притеснява, че фурната е на другата страна, защото до нея има плот така или иначе, не е нужно да се слага тавата върху котлоните.

man_darin_ka ,  глух шкаф под мивката е. Не е най-практичното нещо на света, но чекмеджетата под котлоните са задължителни Simple Smile. Все ще може да се сложат някакви неща, които почти никога не се вадят.

Ренко, да - в ъгъла след фурната ще стои кафемашина. Дърпаш напред като се ползва и после я буташ навътре. В другия край малък сушилник. Ще се ползва миялната основно.

Холът всъщност се намира от врата вляво (като се гледа тя насреща). Визуално колоната на хладилника ще спира погледа към кухнята. Пред бокса ще има само маса за хранене.

Мислех и чертах и Г-образна кухня, но при нея отпада шкаф-килера, а определено е предпочитан пред горни шкафове.

user555, мислих го и това, но при врати 60 см остава по-малко място за полица над мивката. Ще помисля дали да отпадне тя.

Цветът на шкафовете не знам дали ще е този въобще, т.е. бяло, най-вероятно въобще не, но още не съм избистрила проекта.

Благодаря още веднъж и продължавам да мисля!

# 673

Витрините с по две врати ще се трудно достъпни струва ми се. С една е по-практично.
Каква работа имат тия витрини в дъното? Някой да ми обясни...

# 674
  • софия
Драго, на мен ми харесва П образна кухня. Единствено ми се разкъсва плот и фурна. Виждам размерите. Има ли още 20 см да се сложи фурната до плота или след колоната там ще има свободностоящ хладилник?
"Рафтът" над мивката ми седи малко като залепен. Вероятно бих опитала да го направя по дължината на плота, въпреки че не харесвам открити плоскости 🙂

Общи условия

Активация на акаунт