Време е за ИКЕА! - Тема 37

• 41 345
  • 760
  •   1
Отговори
# 225
Как става връщането на стоки във физически магазин - на каса или на друго място?

# 226
Аз отдавна твърдя че меморито е твърдак, мекото е с пружинки.

# 227
+1 и от мен за матраците на юск.
Имаме с мемори и за мен за много меки и удобни.
Децата си избраха пружинените, но за мен лично са твърди, т.к. не обичам да спя на твърдо.

# 228
Благодаря ви много за съветите, за гърба. Ще хвърля един боб , дали майсторите на плочките ще прецакат идеалния хоризонтал , или ще счупят котлоните и омажат плотовете . Защото сме в България, нали.
Не си монтирайте уредите просто Wink сложете ги след плочките, само да изрежат дупките на отворите.

# 229
  • София-Младост
Как става връщането на стоки във физически магазин - на каса или на друго място?

На друго място. В София е преди мястото, от където се взимат поръчките. След касите в ляво.

# 230
  • Бургас
Харесах си диван и чета, че срокът за доставка до дома е 10 работни дни. Спазва ли се това или има забавяния?

# 231
Благодаря ви много за съветите, за гърба. Ще хвърля един боб , дали майсторите на плочките ще прецакат идеалния хоризонтал , или ще счупят котлоните и омажат плотовете . Защото сме в България, нали.
В (като Вятър), кухнята с белите плочки и фугата, за която писах, не е в настоящото ми жилище и няма как да покажа снимки, но ще си споделя мнението и поредността, с която ние процедирахме, а вие ще прецените дали ще ви бъде полезно. В нашия случай - жилище без настилка на пода - първо започнахме с поставянето на стенните плочки за гръб на кухнята (имахме вече проекта, кое как ще бъде разположено; преди това правихме промени по водопровод - чиста и мръсна вода, окабеляване, позиция на абсорбатор и въздуховода - все неща, свързани с къртене и замазване). За да определим височината на долния ред шкафове взехме предвид дебелината на подовите плочки плюс лепилото.Отбелязахме на стената до къде ще достигат реално (подовите плочки + замазката + височината на шкафовете с крачетата + дебелината на плота). Избрахме стенните плочки и измерихме къде трябва да бъде най-горния ред. Той трябва да си е "идеалния хоризонтал", защото горния ред шкафове, които се закрепват с окачване на релса, "стъпват" върху този ред плочки. При нас най-долния ред стенни плочки дойде на по-ниско ниво от височината на долните шкафове. Така долните шкафове се допират до гърба от плочки, а не директно до стената (за разлика от горния ред). След монтажа на всички модули и плота, сложихме силикон между плота и гърба от плочки и водобранна лайсна. Електроуредите - след това.
Наистина не знам някой да е монтирал първо шкафовете, а след това да е лепил плочки за гръб и не казвам, че е невъзможно. На този принцип се монтира гръб от ПДЧ, например (гърба ляга върху плота). Обръщам внимание да вземете предвид дебелината на гърба от ПДЧ (или плочки, стъпили върху плота) плюс водобранната лайсна, които "отнемат" от размера на плота, когато изрязвате отворите на котлоните.

# 232
  • София
Момичета, Еконт от Икея или Юск имаха услугата да вземат продукт, който не е наличен за онлайн поръчка?

# 233
И за двете важи услугата им.

# 234
Харесах си диван и чета, че срокът за доставка до дома е 10 работни дни. Спазва ли се това или има забавяния?
Миналия месец  спазиха срока  за дивана, който ние си бяхме харесали.

# 235
Момичета, имам спешен въпрос. На единично легло Малм може ли да се сложи матрак висок 17см?

# 236
Да, ето какво съм написала по тоя повод
https://www.bg-mamma.com/?topic=1396621.msg44029884#msg44029884  #27
Т.е. ще се показва над рамката 11 см, което е достатъчно.

# 237
Много благодаря за бързата реакция.

Последна редакция: ср, 04 май 2022, 08:28 от Г-жа Малдини

# 238
И аз с въпроси за доставките. Не съм изчела всичко написано, твърде много е. Извинявайте, ако някъде е отговорено точно на такива въпроси.
Налага се да поръчам мебели през сайта, защото ги няма в магазина в София, а консултантката много "любезно" ми обясни, че всеки физически и онлайн магазин си има собствен, отделен склад и тя не може да ми поръча нещо, което го има онлайн или във Варна.
Като напълня кошницата и премина напред, една от последните стъпки при поръчката е да избера ден и часови диапазон.
Въпросите ми са:
- Спазва ли се деня и диапазона
- Обаждат ли се и ако да - колко по-рано, за да кажат, че са на път.
- Опцията "до врата на жилище" стриктно ли се спазва? В смисъл - искам да ми ги внесат вътре, не да ги оставят до вратата. Възможно ли е?

# 239
На мен никога не ми е излизала опция за диапазон, когато пазарувам от ОНЛАЙН МАГАЗИНА.

Опцията да ти качат нещата до вратата на апартамента се спазва и струва 20 лв. Излиза на отделен ред тази сума, ако си я чекнала горе.

Общи условия

Активация на акаунт