Време е за ИКЕА! - Тема 37

• 41 309
  • 760
  •   1
Отговори
# 300
  • Сливен
Не е по темата,но на Ирим не са лоши мебелите и цените са прилични.Ние миналата година купихме за сина единично легло с повдигащ механизъм и матрак с покет пружини за под 300лв.Доволна съм.Колеги са поръчвали,също нямат оплаквания .Изработват и по поръчка.

# 301
Радика, почти съм сигурна, че няма да го има, но ще се пробвам все пак.

За Ирим... понеже търсихме кухня за вилата, в мебелния магазин до нас, които работят и с тях, казаха, че се чака 45 работни дни, като се очаквало срокът да се вдигне на 60 работни дни Scream Поръчахме си от Практикер на бг фирма Интериор-и със срок на доставка 2-3 седмици.

Ъпдейт: Дивана го имаше наличен Flushed Не можах да повярвам Scream

И само да вметна, че имаше мостра триместен КИВИК с лежанка за 1000 лв, при редовна цена 1359 лв. Тъмно сива дамаска. Имаше и двуместен тъмно син КИВИК за 599 лв, при редовна цена 800 лв. Не съм ги оглеждала много внимателно, но не видях да има видими износвания. Та, ако на някой му трябва такъв диван и не го притеснява, че е мостра, да побърза Simple Smile

Последна редакция: вт, 17 май 2022, 22:51 от Барбалена

# 302
  • Сред мелниците
Ако някой е така добър да ми каже разстоянието между долен и горен ред на колко  см е, защото ни казват две различни числа, а на проекта не знам как да го измеря с програмата. Трябва ми за размера на плочките за гръб.

Чудя се и за за тръбата на аспиратора.  Свободно стоящ е стенен, от тези с ботуш. Техния, който сме купили е с мека връзка , която сме я взели вече по проекта и е с размер 15 см а ние имаме оставен извод 11 или 12 не мога да го премеря точно - обикновена канализационна тръба. Казаха ни че има такива преходи но някой правил ли го е и станал ли е аспиратора много шумен или да не тегли добре.

Самия аспиратор равните ли го с горния ред шкафове или слиза по-ниско или е по-високо.? Аспираторът е RYTMISK.

# 303
Ако имате колона- пресметнете по нея- разликата между височината на цялата колона минус размера на долните плюс размера на горните. Ако нямате колона - по бдс е 60, но мисля че икеа ги слагат на 50 и нещо..

# 304
А как поръчвате от немската Икеа? С превозвач ли и колко оскъпява?

Аз ползвах Лерон, защото са с адрес в Берлин и икеа Берлин има повече неща.
На габко адресът е в друг град в Германия.
Всички превозвачи работят цена на доставка спрямо кг на поръчката.
Лично при моята поръчка най-скъпа бе доставката на икеа в рамките на Германия…около 40 евро. Мисля, че това е минималната, когато се поръчва мебелен артикул.

Междудругото, наскоро ми се наложи да направя поръчка от икеа солун до адрес на офис на еконт в солун и съм много доволна от обслужването на еконт!

# 305
Ако някой е така добър да ми каже разстоянието между долен и горен ред на колко  см е, защото ни казват две различни числа, а на проекта не знам как да го измеря с програмата. Трябва ми за размера на плочките за гръб.

Чудя се и за за тръбата на аспиратора.  Свободно стоящ е стенен, от тези с ботуш. Техния, който сме купили е с мека връзка , която сме я взели вече по проекта и е с размер 15 см а ние имаме оставен извод 11 или 12 не мога да го премеря точно - обикновена канализационна тръба. Казаха ни че има такива преходи но някой правил ли го е и станал ли е аспиратора много шумен или да не тегли добре.

Самия аспиратор равните ли го с горния ред шкафове или слиза по-ниско или е по-високо.? Аспираторът е RYTMISK.
Ето инструкции, на стр. 23 е показано как се ползва включения преход, когато няма възможност за ползване на ф150 както е при вас.
https://ikeabg.azureedge.net/pdf/80388969.pdf

Зависи с какъв плот сте - газ или керамика? Пак в инструкциите е дадено: керамика -50 см, газ 65 см.

Ние ще го сложим на 60 см, както и шкафовете.

Щом ще редите плочки, не е нужно да се съобразявате с височината 50 см, която е стандарт при Икеа (тя важи ако монтирате от техните кухненски стенни панели!).

Не ползвайте гофрирана тръба, а сложете твърда ПВЦ тръба за въздуховод или канал ако щете, ще е по-тиха.

# 306
  • Сред мелниците
Ако имате колона- пресметнете по нея- разликата между височината на цялата колона минус размера на долните плюс размера на горните. Ако нямате колона - по бдс е 60, но мисля че икеа ги слагат на 50 и нещо..
Нямаме колона.
Плочките които харесах най-много с размер пет реда  са 50 см , а 6 реда  60. Знам че можем да поискаме да ги сложат на малко по-различна височена, но пък при  нас има ограничение за вдигане нагоре,  защото за 2-3 см може да се наложи да се откажем от един горен шкаф, а никак не ми се иска. Нали вечно ламтим за още пространство.

ДРАГО! Благодаря!
Ние с теб май сме отново на едно дередже. Направихте ли кухнята ? Ние още чакаме някои елементи по резервация.

# 307
  • In transit
В, като вятър, съобразете разстоянието между горен/долен ред шкафчета с вашата височина. Ако сте сте над 165см високи, няма да ви е удобно разстоянието да е 50см.

Иначе намерих една снимка да онагледя как е направен при нас аспиратора. Подобен модел е на избрания от вас.

Драго е права за тръбите, изберете твърди и плоски. Нашите отпред ги скрихме с декоративна лайсна.

# 308
Момичета, в пакета калъф за диван EKTORP има ли калъфи и за възглавниците или е само за дивана?

# 309
Момичета, в пакета калъф за диван EKTORP има ли калъфи и за възглавниците или е само за дивана?

Има.

# 310
Благодаря! 🌺

# 311
  • ENGLAND
Днес и английската Икея ми вдигна кръвното. Получавам СМС, доставката ще е на 6 юни, а трябваше да е на 28 май. Звъннах им и докато се разберем, ще доставят кухнята, но за 6-ти остават гърба на плота, чакам го вече 4 месеца и все обещават.Та в другата тема се разискваше дали може гърба да се сложи след като кухнята е монтирана вече. Имате ли опит с това? Друг е въпроса как ще се уговарям с майсторите пак да дойдат седмица по-късно.
И още въпроси:
Къде са ви контактите за вградена фурна в колона и къде за индукционните котлони?
Шкафовете за фурната и котлоните отзад режат ли се или има оставено място за контактите отзад?
И последно, долните шкафове плътно ли прилепват за стената или има някакъв луфт при монтирането? Тръбата за газта е отзад и за да не я режем напълно ще ни трябва луфт от 2-3 см.
Дано съм обяснила добре какво питам.

# 312
Колоните за вграждане на фурна имат дупка на гърба. Зад фурната е контакта и след като се включи, се плъзва навътре и застопорява с винтчета.
На нас контакта за котлоните ни се намира на 10 см под плота. По принцип и този шкаф има дупка да мине кабела, но е дадена долу.

Ако сте купили релса за окачване на долните шкафове, значи ще ги закачат на нея, а отпред с два крака. Няма голям луфт. Тя избутва 1 см. Шкафът с нея става 60 см+вратичка около 1.5 см, а плотовете са 63 см... Няма как да избутате шкафа с 2-3 см дори да сложите шкафа на 4 крака и монтаж без релса на долния ред, защото плотът не е достатъчно дълбок.

Ако газта е само на тапа, то може да се изреже в гръбчето с боркорона една дупка на точното място и тя да влезе в нея, за да не я режете, не си обяснила точно. Или тя върви покрай стената и опасва кухнята?

# 313
  • ENGLAND
драго, благодаря много.Аз точно разглеждах къде е дупката в шкафовете за вграждане, другата седмица ще правим контактите, да знам къде да ги сложа. А тръбата за газ минава по едната стена почти 2 метра, явно ще трябва да я отрежем до влизането в стаята, газ не ни трябва, но знае ли се след време , трябва да оставим някаква тръба за включване.

# 314
  • In transit
Дорет, при нас контактите са зад долния ред шкафове. Някъде по средата се падаха зад шкафовете. Наложи се да изреже дупка отзад мм, за да може да "вкара" разпределителната кутия за фурната.

Общи условия

Активация на акаунт