Време е за ИКЕА! - Тема 37

• 41 279
  • 760
  •   1
Отговори
# 330
А при мен-не.
Фейса също е опция, пиши под някоя публикация.

Едва днес получих отговори от кзп по двете ми жалби. Ако не бяха те, жалбите, още щях да звъня, пиша, звъня...

# 331
Дали да не пуснем един колективен мейл до централата в Швеция? Или примерно 20-30 човека да им пишем. Поне от там да дадат някаква информация защо се случва това в  България и очаква ли се някакво подобрение или да се отписва този магазин. Доколкото знам някакв грък държи на франчайз магазина тук.

# 332
Каква централа? Ние сме гръцки, носим името и толкоз. Дори картите ни фемили не работят в нормалните икеи. Просто са друг формат!

# 333
Какво като сме гръцки франчайз? Те носят името Икеа. Да си го прекръстят тогава на Икеос и да се свършва.

Тру Блу, това и аз си мислех, със снимков материал на празните рафтове.

Някой знае ли дали и в гръцката Икеа е толкова опоскано?

# 334
  • София-Младост
Дали да не пуснем един колективен мейл до централата в Швеция? Или примерно 20-30 човека да им пишем. Поне от там да дадат някаква информация защо се случва това в  България и очаква ли се някакво подобрение или да се отписва този магазин. Доколкото знам някакв грък държи на франчайз магазина тук.
Никога не е излишно, но...доставките за България идват от много места, дори от Русия, Украйна, Литва...знаете каква е ситуацията в момента. Така, че вероятно ще ви/ни разберат, съчувстват и помолят да изчакаме, да се съобразим или нещо подобно.

# 335
Поправете ме, ако греша, защото съм правила паузи в пазаруването от Икеа, ама този проблем не е ли много отпреди войната? В началото на 2020 година чакахме ужасно много време за холна маса и накрая май не дочакахме. А дори не беше набрала инерция това с Ковид.

# 336
  • София-Младост
Честно казано нямам представа, дори и по време на пандемията, аз поне не забелязах липса и толкова празни стелажи.
В момента ми събират части от кухня по резервация и затова споделям наблюдения. Също смятах, че доставките им идват от Швеция, но явно не е така. А и на пакетите си видях, надписи произведено  в Литва, Португалия...
Едва ли и служителите имат точна и ясна представа, а и да имат, надали я споделят с клиенти на 100%...Факт е, че крайният потребител винаги и потърпевш:(

# 337
  • Пловдив
Доставките не идват от Швеция ,а от фирми ,изработващи артикулите на най-изгодна за Икеа цена .Вероятно не си спомняте ,но още преди да отвори Икеа в БГ ,се тиражираше широко колко хляб ще се даде на малките фирмички ,с които веригата ще се договори за местно производство .Пак беше много шум за нищо .Последваха изказвания на дърводелски фирми ,че за тях ниските цени на изработка ,които им предлага Икеа са крайно недостатъчни и са отказали .Друг е въпросът ,че пазарната политика на магазинът е ниска цена и безброй продажби ,та незнам доколко БГ фирмите са били наясно или са се водили от максимата -"За толкова пари ,няма да работя " .

# 338
Аз започнах да пазарувам по-активно в началото на декември 2021 и все още чакам известяване за неща като столче за хранене, кутии за храна, чаши..не само с мебелите е проблема и не мисля, че войната им е виновна.

# 339
Проблема е отпреди. Когато навсякъде в Европа си имаше всичко. Просто за мен това е лошо управление от тукашните дилетанти..

# 340
В събота сутринта минах много набързо през Икеа-София, за да взема за съседка, която си прави бюджетен ремонт на тоалетната (помещение 1.20 х 1 м) - малка мивка, смесител, сифон, огледало. Не видях празни рафтове. Бях с готов списък, но много ме е яд, че единствения смесител, който трябваше да вземем е черен и е от АВS пластмаса.
https://www.ikea.bg/products/bathroom/taps/bathroom-taps/saljen- … za-mivka/40385492
 Също е с 10 години гаранция, като следващия малко по-скъп модел, който обаче не беше наличен, но пък е изработен от месинг, хромиран. Следващите бяха на цена от 129 лв нагоре.
Ето го, днес! се е появил във Варна -https://www.ikea.bg/products/bathroom/taps/bathroom-taps/pilkan-smesitel-za-mivka-sifon/50400326
 "Налично: 2 | Само с поръчка. При поръчка в магазина ще бъде налично за получаване 3 дни след датата на поръчката (за поръчки, платени преди 18:00 часа).
Възможни са разлики в цените, наличностите и продуктите в магазини ИКЕА София, Варна, онлайн магазин и центрове за поръчки.
"
 И какво значи, че са възможни разлики в цените - къде мога да видя например този смесител колко ще ми струва на различните места?

Единствения шкаф за под мивката, който може да се вмести в това малко помещение е ето този НОВ артикул за 20 лева, който никъде не е наличен - https://www.ikea.bg/products/bathroom/vanity-units/bathroom-base … 50x25-sm/80500367
Разглеждах за други подходящи идеи за организация - нищо не пасва.

БГ сайта открай време не ми харесва и добре, че е форума, да качвате линкове към продукти, които иначе, старателно разглеждайки всички артикули в конкретен раздел въобще не ми се появяват. Голямо разнообразие от артикули ми изкомбинирали - мивка, мивка със сифон, мивка със сифон и смесител. Няма що! Много ми е полезно да видя, че със смесителя за баня хората са си купували градинска етажерка, а като полезна информация да пише, че продуктът може да бъде рециклиран. Постарали са се. И това ни е много.

В(като вятър) за аспиратора RYTMISK - производителя има изискване отвора за отвеждане да е фи-150.
Купуват се отделно преходи от 150 към 120, някои аспиратори си го имат включен в комплекта за свързване. Обаче ако вентилационната тръба е фи-100, какъвто и преход да сложите, уредът няма да работи нормално, даже на по-висока скорост ще връща обратно. Казвам го от горчив личен опит с доста по-мощен аспиратор от показания (400). Шума ще е другия проблем.  За помещение с каква кубатура сте го закупили?

# 341
Здравейте. След дълго време гледане на дивани и обща неудовлетвореност от масово разпространената дълбочина на седалките (само до 60 см) най-сетне май се влюбих в модулните SODERHAMN . Обаче... така като гледам цвета, който ми харесва (тъмно сиво), все го няма. Други цветове - да, но тъмно сивото - не. В магазина наживо в София или Варна има ли го?
В Икеа центъра в Пловдив пробвах самия модел доколкото може да се прецени и ми харесва. Но каква е сега тази работа постоянно да го няма?

Имам такова питане за тази серия SODERHAMN . Някой има ли го от по-дълго време? Как се държи във времето и под тежестта на примерно 90 и кусур кг мъж? Сплескват ли се седалките? Ще съм благодарна ако някой покаже снимка на самия диван след по-продължителна употреба.

# 342
  • София
Здравейте. След дълго време гледане на дивани и обща неудовлетвореност от масово разпространената дълбочина на седалките (само до 60 см) най-сетне май се влюбих в модулните SODERHAMN . Обаче... така като гледам цвета, който ми харесва (тъмно сиво), все го няма. Други цветове - да, но тъмно сивото - не. В магазина наживо в София или Варна има ли го?
В Икеа центъра в Пловдив пробвах самия модел доколкото може да се прецени и ми харесва. Но каква е сега тази работа постоянно да го няма?

Имам такова питане за тази серия SODERHAMN . Някой има ли го от по-дълго време? Как се държи във времето и под тежестта на примерно 90 и кусур кг мъж? Сплескват ли се седалките? Ще съм благодарна ако някой покаже снимка на самия диван след по-продължителна употреба.
Наши близки го имат от 4-5години. Много е удобен и са много доволни. С 2 деца и 2 котки и е цял и изглежда добре. Не е сплескан и след пране изглежда все така добре.

# 343
Гардеробът, който чаках, се появи след повече от година, и то само с 3 бройки в София, 4 във Варна, а онлайн изчезна почти веднага. Освен ако междувременно не е бил зареждан някъде, но да не съм получила уведомление по имейла за наличност.

Навсякъде има проблем с доставките. Даже в темата някой беше споменал, че в Швеция (или някъде другаде) имало официални призиви от компанията към клиентите да не безпокоят служителите с въпроси от рода "Кога ще получите еди какво си", защото те нямали такава информация.

Не вярвам да са виновни гръцките собственици. Никой няма интерес да плаща наем или да поддържа огромен собствен магазин, от който да не прави никакъв оборот. Просто Икеа е една огромна мултинационална машина, която ковид и другите световни кризи буквално извадиха от релси. Например, те имат голям внос на суровини и материали от Китай, а там пристанищата са задръстени и контейнерите чакат с месеци. Целият свят изнесе производството си в Китай и китайските пристанища вече нямат капацитет да обслужат огромния износ. Четох, че Икея започвали да строят заводи в Турция и Европа, за да скъсят веригата на доставките и да намалят зависимостта от далекоизточните си производства, но докато стане това нашата Икея може и да затвори.

# 344
  • Пловдив
Имам Soderhamn от една година .ММ е 100кг (190см) .Никаква деформация не съм видяла .Платът леко се отпуска на възглавниците ,точно като на Пловдивската мостра ,след пране се изпъва отново .Прала съм го 4-5 пъти .Много съм доволна ат избора си .

Ето днешна снимка .

Последна редакция: вт, 24 май 2022, 20:27 от nelina_london

Общи условия

Активация на акаунт