Време е за ИКЕА! - Тема 37

• 41 970
  • 760
  •   1
Отговори
# 75
Сложете подпорни крачета тип копчета на местата където ляга рамката.

# 76
Имам ето такива като тези най-големите, ще стане ли с тях?

# 77
С такава рамка съм, да, обаче нищо не знам.
Преди да купя съм чела тук че затягат някакви болтове, Мики ли беше, ама като попитах се оказа че рамката е на другото легло, с чекмеджета. Така и на запомних кой бол затягаха...с търсачката ако излезе нещо освен.

На мен понякога ми проскърцва ако отдолу не съм подредила добре нещата, и подпира нещо..това забелязах.
Просто погледни дали нещо не е високо и да опира отгоре в рамката. Друго не мога да помогна...

# 78
Пробвай. Мъжът ми беше сложил пластмасови тапички на винт и повече не скръцна никъде.

# 79
Нищо не опира, гледам от 4 дни всеки ден по два пъти. 🙄 Точно там се падат раменете ми, където скърца, има само едно огромно одеяло-ковертюра (с тигър!!! подарък от кумата, що ли го държа да храня молците, ми не го пратя на бежанците, те и без това обичат такъв кич), прилежно сгънато и пъхнато в калъф, то дори идва по ниско от борда на спалнята.
Изведнъж почна преди 4-5 дни и не мога да разбера метал ли се трие в метал или някоя от ламелите скърца. Само от моята страна и да кажеш при дупе, дето е по тежко - не, ами при главата. Аз много се въртя като спя и при всяко завъртане скръц, което ми дълбае в мозъка направо.
Още довечера ще ги сложа тия филцови подложки, дано спре.

# 80
Я опъни одеалото между рамката и леглото, да омекотява и виж дали пак ще шуми.

# 81
Как между рамката и леглото? Тя рамката опира на 8 метални носача, няма как да закрепя одеяло между рамка и легло.

# 82
Тогава някъде явно не опира на тези носачи, може да се омекотят с горните гумени кръгчета.

# 83
Опира, има следи по носачите, защото са покрити с бяла боя, която е наранена на местата, на които опира.
Абе, ще го открия аз това нещо от къде иде, че ми скъсва нервите направо. Дори само като седна по средата на дължината от моята страна преди да легна, пак горе при раменете скърца.

# 84
А, имам превод днес от икея, за стола. 60 дни след рекламацията.
Още 60 ще чакам за чекмеджето вероятно...

# 85
Здравейте,бих искала да споделя моя кошмар с кухните ИКЕА. Ноември поръчах и заплатих кухнята и оттогава започна одисеята. Става въпрос за кухня от 8 кв.м.Доставиха ми артикулите след повече от 3 месеца на четири пъти!!!За последните 4 липсващи врати ми се обадиха от икеа,за да ми кажат ли,че не произвеждали повече от врати Savedal
и затова ще ми изпратят напълно еднакви врати,само се променяло артикулния номер. Вчера  пристигнаха 4 те врати  и днес като ги отворих,ооо ужас, нямат нищо общо с другите ми 10 врати. След проведен разговор с ИКЕА ме уведомиха,че има и други пострадали като мен ,но вината не била тяхна, защото ИКЕА била престанала да фабрикува Savedal и била уверила ,че новите модели били еднакви. С две думи, след повече от 4 месеца чакане,след изхарчени повече от 6000лв аз съм без завършена кухня!!!!
За мен има няколко варианта, но без допълнително инфо не знам как да помогнем със съвет:

1. Заменяте вратите Savedal от старата серия с новите врати (или са много по-различни)?
2. Има ли опция тези врати да се сменят с 2 по-малки или с чекмеджета?
3. Сменяте модела врати изцяло?

Не съм сигурна дали бих рискувала с поръчка от друга Икеа онлайн, да не би да ги заменят автоматично с новите...

Може би Ибей като опция за снабдяване със стария модел, където може да поискате снимка на баркода и на вратите?

Ако е удобно сложете снимка на двата вида, може да е полезно за някого Simple Smile

Крайно неприятна ситуация!!!

П.П. Друг голям проблем с Икеа е, че въпреки гаранцията от 25 г. освен да Ви върнат парите, друго няма да направят, защото спират серии и после няма резерви на склад. Малко безсмислена се очертава гаранцията, но и при поръчкова кухня изчезват ПДЧ декори всяка година или на няколко години, а ако е боя тя старее и пак би имала разлика.
Здравейте drago_2008, новите модели са наистина различни от моите врати.Няма никаква възможност за за смяна с чекмеджета или по- малки,защото е едните са за под мивка,а другите са към една стена с високи колони(шкафове) и би развалило целия дизайн,ще седи като кръпка. Между другото в испанския сайт ги има и би трябвало от българската ИКЕА да ги поръчат оттам.

# 86
Не съм сигурна че нашата икея ще ги поръча от испанската. Те ли ви казаха така?

# 87
Предвид споделените мнения за чакане на кухня и невъзможността да си вземеш сам веднага кухненски шкафове, имам въпрос - това неудобство за клиентите само за кухни ли е?
Харесах си мивка и легло, да знам какво ме чака и дали да ги купя от там.
За мивките - отидете при отдел "Кухни" (в Икеа-София давам пример) и ги вижте. Преди около месец и половина със сигурност някои от мивките бяха с етикет с посочен стилаж, от който човек можеше да си я вземе.
Според мен ако отидеш в магазин ИКЕА в София или във Варна ще можеш да си вземеш директно артикулите, така се избягват всички проблеми с поръчките.Аз преминах през този ад , защото живея в Бургас и тук има само център за поръчки

# 88
  • In transit
Няма как да стане от българската Икеа да ви ги поръчат от Испания...отделни фирми са. Те нашите не могат да вземат нещо от другия си склад, какво остава от чудж магазин.

# 89
Не съм сигурна че нашата икея ще ги поръча от испанската. Те ли ви казаха така?
Нашата ИКЕА не ми го е казала,те искат утре да се видим на видео конференция,за да обсъдим как може да се преорганизира моята кухня,което е невъзможно впредвид дизайна на кухнята (не могат да се заменят с чекмеджета,защото е под мивка и не могат да се сложат 2 по- малки,защото ще седят като кръпка на цялата ми кухня).

Общи условия

Активация на акаунт