Време е за ИКЕА! - Тема 37

• 42 032
  • 760
  •   1
Отговори
# 150
  • София
А дали някой от вас е поръчвал кухня от Икеа, но с плот и гръб от друго място? Искам дървесен плот и гръб , но предлагат само плот, като този, който съм харесала отдавна не е бил наличен, а и ми се иска да са еднакъв цвят с гърба. Колебая се и между плот от масив и плот от пдч, имитиращо дърво.

# 151
  • София-Младост
Можеш, но ще трябва сама да си го монтираш. Аз поръчах кухня с техен плот, но за гръб имат 4 измислени варианта и ще е от другаде. Казаха, че няма да ми го монтират. На място ще си говоря с майсторите, когато дойдат. Не че съм харесала гръб...

# 152
  • In transit
А дали някой от вас е поръчвал кухня от Икеа, но с плот и гръб от друго място? Искам дървесен плот и гръб , но предлагат само плот, като този, който съм харесала отдавна не е бил наличен, а и ми се иска да са еднакъв цвят с гърба. Колебая се и между плот от масив и плот от пдч, имитиращо дърво.
Виж плотовете и гърбовете на KAINDL. Те имат дълбоки плотове, които пасват на икейските кухни и хубави дървени шарки.
Нашия го купихме от тук: https://gsstroimarket.bg/products/mebelni-materiali/rabotni-plot … cheta/?brands=484
Дъб коняк, много си го харесвам.

# 153
Гърба ни е от Salex.

# 154
  • София-Младост
Mikkеy, и плота и гърба ли са ти еднакви? Аз май се минах, плота е икейски, но дали ще намеря гръб...

Последна редакция: нд, 17 апр 2022, 21:52 от Ала-Бала

# 155
  • София
Аз затова още не съм решила дали да поръчам плота от Икеа, защото не знам дали ще намеря същия гръб и си мисля да ги поръчам заедно от друго място. А за дълбочина на плота подходяща за Икейска кухня- 38мм ли трябва да търся?

# 156
Виж плотовете и гърбовете на KAINDL. Те имат дълбоки плотове, които пасват на икейските кухни и хубави дървени шарки.
Нашия го купихме от тук: https://gsstroimarket.bg/products/mebelni-materiali/rabotni-plot … cheta/?brands=484
Дъб коняк, много си го харесвам.
Illit, ние също сме купували плот и гръб от друго място. Трябваше ни "икейска" дълбочина и по-голяма дължина, за да избегнем снаждане с преходна лайсна.  Показаните в линка на Mikkey са хубави, има и с дължина 4100 мм.   По спомени, дълбочината на икейските е 635 мм (ако бъркам ме поправете).
Аз затова още не съм решила дали да поръчам плота от Икеа, защото не знам дали ще намеря същия гръб и си мисля да ги поръчам заедно от друго място. А за дълбочина на плота подходяща за Икейска кухня- 38мм ли трябва да търся?
38 мм е височината (дебелината на плота). Това е добър размер. Имам "бюджетна" кухня с по-тънък плот. Нямам забележки, но визията е съвсем различна.
Колебания за избор между масив и ПДЧ за себе си нямам. Масива има нужда от омасляване на дървото и последваща поддръжка. Като си се знаем как цапотим в кухнята (ММ е фен на готвенето Simple Smile ), не бих си причинила такъв стрес да му треперя, а държа на лесно почистване.  Просто не е нашето. Виж в инструкциите за поддръжка на плот от масив и си прецени.
Mikkеy, и плота и гърба ли са ти еднакви? Аз май се минах, плота е икейски, но дали ще намеря гръб...

Не е задължително да са еднакви. Има голямо разнообразие. Имайте предвид, че тъмните цветове поглъщат светлината - т.е. дори да имате добра дневна осветеност, най-вероятно ще ви трябва силно осветление над работния плот.

# 157
Пусни си известяване по имейл..кагото е налично, пращат мейл..в папка спам отиват при мен, проверявай и там.
Няма какво да пишеш на икея според мен.
И чакаш..месец два...
Ако ти е спешно, поръчваш от чужбина.

Да, отдавна поръчвам от Икея и за доста неща съм си пуснала известяване, питам по-скоро дали някой е питал вече дали ще го има отново на сайта им, тъй като е свалено от сайта изобщо, в чужбина го има все още, но цените за доставка до България са повече от самото легло, тъй като пакетите са тежки.

Някой поръчвал ли е легло от чужбина?

# 158
  • София-Младост

tetka_the_best
Като каза осветление...в момента Икея нямат никакво за кухните. И това трябва да купувам отделно.

# 159
  • In transit
Не, гърба ми е с плочки. Не харесвам комбинацията плот и гръб от един и същ вид. Дървен плот с гръб от светли плочки стои супер според мен. Но това си е лично мнение.

Осветлението на Икеа е скъпичко. Ще питам мм откъде купи нашите лампи. Май от амазон ги поръча, но не съм сигурна.

# 160
  • София
Tetka, ограмоти ме много, благодаря ! Остава да реша дали гръб като плота или плочки, и да намеря кой да монтира плот, който не е от Икеа де:))) ММ иска дървен плот, ама тъй като аз готвя, смятам да го "преборя", има си прекрасни домакини, които умеят да си поддържат всичко, аз съм от мързеливите и искам да не го мисля и плота:)
Осветление и аз ще търся, споделяйте и за мен ще е интересно - какво и откъде, ужасно ме натоварва това, защото исках всичко от едно място и да не се занимавам да търся друго, да монтирам..

# 161
  • In transit
Това са нашите лампи. Има различни опции, според размера на кухнята. https://www.amazon.de/gp/product/B00T578GQE/

# 162
Здравейте,имам много глупав въпрос.Купихме модулен диван,като предварително знаех,че единия елемент няма да го ползваме,но ММ държешв да го вземем.
Не намирам касовата бележка.Има ли някаква опция тк част от сумата бе платена с карта и точките от поръчката добавени в клубната карта да се направи нещо като доказателство за плащането,защото ще ме е яд да не успея да го върна.

# 163
Не, няма как да го върнеш без бележка.
Провери ли отстрани на кашона - там е бележката, залепена.

# 164
lllit,ние сме с плот Икея и гръб плочки,на които аз държах.Готвя много и плота е топ.Съжалявам,че в банята не сложих такъв от Икея,а друг масив и много лесно се цапа и амортизира.Икейския е върха!Острова ми също е с него.
Осветлението ни над плота е от най-тънкото,а вътре шкафовете ни са с лунички.

teta75
За съжаление не е,ще трябва да загубя явно стойността за тези два артикула.Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт