Време е за ИКЕА! - Тема 37

• 41 345
  • 760
  •   1
Отговори
# 240
Като напълня кошницата и премина напред, една от последните стъпки при поръчката е да избера ден и часови диапазон.
Въпросите ми са:
- Спазва ли се деня и диапазона
- Обаждат ли се и ако да - колко по-рано, за да кажат, че са на път.
- Опцията "до врата на жилище" стриктно ли се спазва? В смисъл - искам да ми ги внесат вътре, не да ги оставят до вратата. Възможно ли е?
Спазва се, да.
На мен са ми звъняли 30 минути, до 1 час по-рано да проверят, че съм на адреса и после, когато са долу.
Когато поръчам до врата, ми ги оставят в коридора - имам предвид вътре в коридора на апартамента ми, не на площадката на етажа. Хубавото е, че ако доставката е била "до врата" и после се наложи връщане, отново идват и си взимат пакетите от апартамента.

# 241
... Хубавото е, че ако доставката е била "до врата" и после се наложи връщане, отново идват и си взимат пакетите от апартамента.
А ако пакетите са били отваряни?

# 242
Връщането не е ли за сметка на клиента? Ако си се отказал и упражниш правото си на отзив по закона, говоря....
Доколкото съм чела ОУ, ти си го пращаш по куриер и ти си плащаш...или се бъркам?

# 243
... Хубавото е, че ако доставката е била "до врата" и после се наложи връщане, отново идват и си взимат пакетите от апартамента.
А ако пакетите са били отваряни?
От четири пакета, един беше отворен и нямаше проблем,  важното е да не е вече сглобено.

Тета, в моя случай те бяха объркали цвета, моя грешка, че не погледнах веднага, а чак когато тръгнахме да отвараме пакетите, за да сглобяваме. Обадих им се, имаха налични от правилния цвят и казаха, че ще ги разменят. Нищо не съм плащала.

# 244
Да, но това не е истинско връщане - онова, при което решаваш, че закупеното онлайн не те кефи, и го връщаш към търговеца.
При теб става дума за друго, Азалия беше описвала и тя такъв казус, не само тя, аз също съм връщала при рекламация...но това са различни казуси от "връщане".
Разбрах те сега, благодаря.

# 245
Да, имаш право всъщност, моето си е рекламация Hands Plus1

# 246
  • Перник
Да споделя и аз реда на работа в нашата кухня, която НЕ е от Икеа. Мебелистът взе размерите, когато подът беше още на замазка, казахме му, че ще има гранитогрес и гърбът ще е с метро плочки. След като гранитогресът на пода беше сложен, монтираха долните шкафове, плота И уредите. После другият майстор залепи плочките на гърба. Върху плота и котлоните бяхме сложили картони, няма поражения. След това монтираха горните шкафове. Между плота и плочките имаме силикон, не лайсна.
Имам лед осветление със сензори под горните шкафове и много си го обичам. Често ползвам само него, без останалите лампи по тавана. Не ми свети в очите.

Иии, да, всичко в кухнята е бяло, с изключение на пода и плота. Готвя доста. Нямам проблем с почистването. Единствено ме дразнят отпечатъците от мазни мъжки пръсти около дръжките на шкафовете Smiling Imp

# 247
  • София
Момичета, това ли са прословутите релси за монтиране на съдомиялна, която не е икейска и които липсваха дълго време: https://www.ikea.bg/products/kitchen-appliances/dishwashers/vagl … za-chela/00518192 ?

# 248
Да Simple Smile
Налични по 1 бройка в София и Варна...

# 249
  • София
Здравейте, искам да попитам тези 2 модела завеси добре ли затъмняват. Най- много ми допадат светлите, но сигурно няма да са достатъчни. Би трябвало да се водят блекаут.

# 250
Ако са блекаут- не се притеснявай. Имат вградена черна нишка между лицевата и опъката страна. Моите са на друг производител.

# 251
  • София-Младост
Светлоизолиращи и затъмняващи, би трябвало да е едно и също.
Само не разбирам защо ги правят по 3 метра...

Скрит текст:
От тук съм купувала такива завеси, цените са прилични
https://perdeta.net/%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82-blackout

# 252
  • София
Благодаря, но мострената зала е във Варна, а аз съм в София и ми се иска да ги видя наживо.
Иначе, чудесно разнообразие от цветове.

# 253
Само в България ли Икея запа̀дна толкова или има проблем и в другите държави? Половината неща не са налични, някои дори напълно изчезнаха от сайта. Голямо разочарование!

# 254
Само в България ли Икея запа̀дна толкова или има проблем и в другите държави? Половината неща не са налични, някои дори напълно изчезнаха от сайта. Голямо разочарование!

Ние сме най-зле…
Въпреки че имах и проблеми с Германия, направих поръчка за един люлеещ се стол, който върви по default с възглавница и ми изпратиха само възглавницата, а столът изведнъж се оказа, че не е наличен. Доста се ядосах, защото доставката до транспортна фирма в Германия беше 40 евро… и в крайна сметка не получих основния артикул, който исках.

Единственото положително беше, че столът и разни други дребни неща, бяха толкова по евтини от БГ, че да ми покрият 40 евро доставка в Германия, доставката от Германия до БГ, та и отгоре.

Общи условия

Активация на акаунт