Време е за ИКЕА! - Тема 37

• 41 180
  • 760
  •   1
Отговори
# 630
Тапицерията не е тежка, на таблата е с цип, мисля, че може да се сваля и пере. Със сигурност не е от задържащите прах, ние също сме с алергии, проблем сме нямали.

# 631
Абе... не е много красива таблата с рафтчетата и не я намирам за особено практична, ама вече е купено!

# 632
  • Пловдив
Искам да е по-прибрано - става много дълго така. С друга рамка може ли да се съчетае и с коя?
И от двете ли страни има чекмеджета? Защото мислим да е до стената.

# 633
Абе... не е много красива таблата с рафтчетата и не я намирам за особено практична, ама вече е купено!
Скрит текст:
Супер си е!
Кое намираш за непрактично?

# 634
И от двете страни има чекмеджета, но не са дълбоки до половината на леглото, ако така си ги представяш, по плитки са.
Има и съвсем плоски табли
https://www.ikea.bg/products/baby-children/children-8-12/childre … za-leglo/50456417
Можете и да си поръчате в Бриколаж/Практикер по ваш размер да я изрежат и кантират, по евтино ще ви излезе.

Супер си е!
Кое намираш за непрактично?
Ами сега като го гледам сглобено, не ми харесва. Трябва да си пъхам разни неща зад главата, предпочитам нощно шкафче.

И на tetka_the_best, да кажа - креватчето е нюню, хилаво, нисичко, мъничко, никаквичко. Аз нямаше да го купя, но ме изпревариха, щото пазаруваха без мен и те ти сега изненадка. Въобще, ама въобще не ми харесва!
Скрит текст:
Извинавам се за вида и за ракурса, но се върнах да щракна само, че се сетих, а всичко е нагоре с краката още. Изглежда някак нищожно в стаята, като... абе, никакво. Верно че е детско креватче, но не е хубаво!

Последна редакция: ср, 06 юли 2022, 13:43 от Анонимен

# 635
Да, ако има неща, които се ползват често и особено чаша с вода, за който е свикнал да има под ръка през нощта, не е много удобно.
От моята страна само един рафт ползвам - за зарядно на телефона, разни кремове, дистанционните на тв и климатик.
Винаги може да се добави малка масичка/шкафче.
Но като цяло аз съм много доволна от тази спалня - толкова неща събрахме в чекмеджетата Simple Smile

# 636
Искам да е по-прибрано - става много дълго така. С друга рамка може ли да се съчетае и с коя?
И от двете ли страни има чекмеджета? Защото мислим да е до стената.
Ползвахме плот за маса/бюро от Икеа. Сложихме му едни планчици за закачване на огледала/картини от железарията. ММ измери височината на рамката на леглото  и на разстояние над нея монтира на стената винтове. Наниза рамката малко трудно, но винтовете влязоха в планките  и долу таблата се подпря на рамката на леглото. Сега ще пусна снимка.
Иначе чекмеджетата могат да се ползват отгоре, като се вдигне/набере подматпачната рамка. За неща, които се ползват 1 път годишно става.
Отстрани сложихме полици Lack да не пречат на чекмеджетата.

П.П. Плотът беше бял. Сигурно го имат в магазина на място. Идва при нас 1.5 см по-дълъг от всяка страна, но със завивките не личи.
Ако ще долепвате леглото до стената не слагайте дръжките, за да не избутват.

Последна редакция: чт, 07 юли 2022, 09:32 от drago_2008

# 637
Здравейте,
имам нужда от съвет. Сдобих се щастливо със заветната разтегателна кушетка HEMNES,
https://www.ikea.bg/products/beds/guest-beds-day-beds/hemnes-kus … medzheta/90349326
обаче матраци за нея в Икеа няма налични. По спецификация е с 2 броя 80 х 200 и дебелина 12 см. Няма налични - нито пружинни, нито с пяна.
В чуденка съм дали мога да взема матраци с този размер от другаде, но се оказва, че насякъде са по-високи. В ТЕД тази вечер намерих, но най-ниският е 18 см.
Някой ползва ли кушетката с неикейски матраци и дали имате идея дали височината ще пречи по някакъв начин?

# 638
# 639
# 640
Пружинни на 12 см едва ли има.

# 641
Пружинни на 12 см едва ли има.
Очевидно няма. Затова питам дали някой е ползвал кушетката с по-високи матраци.

# 642
Аз не виждам изискване за височината на матраците

В юск има пружинен матрак с 13 см височина.

# 643
  • Пловдив
Ползвахме плот за маса/бюро от Икеа. Сложихме му едни планчици за закачване на огледала/картини от железарията. ММ измери височината на рамката на леглото  и на разстояние над нея монтира на стената винтове. Наниза рамката малко трудно, но винтовете влязоха в планките  и долу таблата се подпря на рамката на леглото. С
Иначе чекмеджетата могат да се ползват отгоре, като се вдигне/набере подматпачната рамка. За неща, които се ползват 1 път годишно става.
Отстрани сложихме полици Lack да не пречат на чекмеджетата.

П.П. Плотът беше бял. Сигурно го имат в магазина на място. Идва при нас 1.5 см по-дълъг от всяка страна, но със завивките не личи.
Ако ще долепвате леглото до стената не слагайте дръжките, за да не избутват.

Супер е така! Много ми харесва.
Може ли да кажеш кой плот използвахте? Досега рових в сайта им и не мога да се ориентирам нещо...

# 644
И аз го търсих, но не го намерих онлайн сега. Беше плот за бюро, точно тип плоскостите на масичките и рафтовете Lack. Около 50 лв струваше. На място може би ще го има. Магазинът беше пълен с мостри на бюра сглобени с този бял плот и крака на много ниска цена.

Общи условия

Активация на акаунт