Време е за ИКЕА! - Тема 37

• 41 204
  • 760
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
Много рядко успявам да ида до магазина в София, тук в нашия център за поръчки и да има нещо като мостра, няма го като наличност, за да си го купиш.

# 646
Много рядко успявам да ида до магазина в София, тук в нашия център за поръчки и да има нещо като мостра, няма го като наличност, за да си го купиш.
Виж този, но ще дойде малко по-къс https://www.ikea.bg/products/desks/desk-table-tops-legs/table-to … -za-masa/90474749
Не знам дали не е бил linnmon в размер, който не се предлага вече.

# 647
Лимнон или нещо подобно може да е бил, те бяха най-евтините плотове за БЮРА.
Не за маси, те са в друг раздел.
Виж в раздел офис - плотове- най-евтиния кой е...

# 648
Ползвахме плот за маса/бюро от Икеа. Сложихме му едни планчици за закачване на огледала/картини от железарията. ММ измери височината на рамката на леглото  и на разстояние над нея монтира на стената винтове. Наниза рамката малко трудно, но винтовете влязоха в планките  и долу таблата се подпря на рамката на леглото. Сега ще пусна снимка.
Иначе чекмеджетата могат да се ползват отгоре, като се вдигне/набере подматпачната рамка. За неща, които се ползват 1 път годишно става.
Отстрани сложихме полици Lack да не пречат на чекмеджетата.
П.П. Плотът беше бял. Сигурно го имат в магазина на място. Идва при нас 1.5 см по-дълъг от всяка страна, но със завивките не личи.
Ако ще долепвате леглото до стената не слагайте дръжките, за да не избутват.
drago_2008, моля те пак да покажеш снимката за малко. Не успях да я видя, а написаното "звучи" много практично и добре обмислено. Или на ЛС.

# 649
Ползвахме плот за маса/бюро от Икеа. Сложихме му едни планчици за закачване на огледала/картини от железарията. ММ измери височината на рамката на леглото  и на разстояние над нея монтира на стената винтове. Наниза рамката малко трудно, но винтовете влязоха в планките  и долу таблата се подпря на рамката на леглото. Сега ще пусна снимка.
Иначе чекмеджетата могат да се ползват отгоре, като се вдигне/набере подматпачната рамка. За неща, които се ползват 1 път годишно става.
Отстрани сложихме полици Lack да не пречат на чекмеджетата.
П.П. Плотът беше бял. Сигурно го имат в магазина на място. Идва при нас 1.5 см по-дълъг от всяка страна, но със завивките не личи.
Ако ще долепвате леглото до стената не слагайте дръжките, за да не избутват.
drago_2008, моля те пак да покажеш снимката за малко. Не успях да я видя, а написаното "звучи" много практично и добре обмислено. Или на ЛС.
Разбира се, тука се вижда таблата по-добре:

Последна редакция: чт, 07 юли 2022, 14:37 от drago_2008

# 650
Много ти благодаря! Чудесен икейски hack! Wink Ако прецениш, махни я.

А някой да е хак-вал Grinning и да е слагал врата на библиотека BRIMNES? Моля за снимка и подробности (ако се намери такъв изобретателен човек). BILLY имат вратички, ама нямат чекмеджета. Иначе са ми с по-подходящ размер

# 651
Много ти благодаря! Чудесен икейски hack! Wink Ако прецениш, махни я.

А някой да е хак-вал Grinning и да е слагал врата на библиотека BRIMNES? Моля за снимка и подробности (ако се намери такъв изобретателен човек). BILLY имат вратички, ама нямат чекмеджета. Иначе са ми с по-подходящ размер
Пробвай Savedal кухненска врата дали няма да пасне, например размер с височина 100 см или по-ниска, че не знам колко остава над чекмеджетата или малки вратички, или стъкло . https://www.ikea.bg/products/kitchen-worktops/cabinet-doors-fron … al-vrata/20293002 Мисля с две стъклени ще е по-красиво даже 30х100 см
https://www.ikea.bg/products/kitchen-worktops/cabinet-doors-fron … na-vrata/00293022

Последна редакция: чт, 07 юли 2022, 14:49 от drago_2008

# 652
Благодаря за идеята! В събота ще ходя да меря изложената мостра (пак). Мерих и не си записах, само помня, че беше някакъв шантав размер, примерно под вратата да зее 3-4 см. Отдавна беше, идеята не беше узряла, затова питам.
Не ми е опция да поръчвам вратичка, нещо икейско трябва да мисля и ми се щеше да видя снимка, ако някой е успял.

Последна редакция: чт, 07 юли 2022, 16:24 от cool_witch

# 653
Здрасти, Фокси! Преди няколко страници бях писала, че имам объркана част от кушетката и монтажниците не успяха да я сглобят.
(Още нямам развитие по въпроса, от седмица насам звъня всекидневно и писах. Отговорът е - ще предадем на колегите, изчакайте обаждане). Имаме идея за предприемане на мерки обаче.

Но исках да те попитам колко е дълбочината на мястото за матраци, измерила ли си колко максимално може да бъде височината на матрака, така че да се съберат два един върху друг?

Здравейте,
имам нужда от съвет. Сдобих се щастливо със заветната разтегателна кушетка HEMNES,
https://www.ikea.bg/products/beds/guest-beds-day-beds/hemnes-kus … medzheta/90349326
обаче матраци за нея в Икеа няма налични. По спецификация е с 2 броя 80 х 200 и дебелина 12 см. Няма налични - нито пружинни, нито с пяна.
В чуденка съм дали мога да взема матраци с този размер от другаде, но се оказва, че насякъде са по-високи. В ТЕД тази вечер намерих, но най-ниският е 18 см.
Някой ползва ли кушетката с неикейски матраци и дали имате идея дали височината ще пречи по някакъв начин?

# 654
  • София-Младост
И аз бях харесала Бримнес за стаята, обаче, освен че го няма налично повече от месец, оказа се, че с шкафчето отдзад ми идва доста дълго за стаята и тези дръжки...имам чувството, че непременно ще се закача човек минавайки покрай леглото. Иначе много ми харесва.
Селд посещетие в друг магазин , обаче започвам да се чудя дали да не взема легло с повдигащ се механизъм, вместо с чекмеджета.

Последна редакция: сб, 09 юли 2022, 08:14 от Ала-Бала

# 655
Момичета, имате ли забавяне на пратките? Моите от 28-ми и 29-ти юни след проверка уж трябваше да дойдат в четвъртък и петък, но не би. Сега пак ще проверяват в рамките на 48 часа (.

Последна редакция: сб, 09 юли 2022, 12:34 от La_Valletta

# 656
Леглата с такъв механизъм побират много повече багаж. Обаче след години ползване на такова, не искам да чуя повече - в един момент механизмите започнаха да скърцат и единствения вариант беше смяна. Та сега съм с MALM  с чекмеджета - побира 1/3 от капацитета сигурно, ама каквото - такова.
Не твърдя, че икейските легла ще скърцат, но поне огледайте механизмите и ако имате възможност потърсете мнение от хора, които ги ползват повече от 5 години.

# 657
  • София-Младост

cool_witch
Благодаря ти, аз не икейските гледах, но то  е същото. Вкъщи децата са с такива легла, скърцане яма в интерес на истината. А и лесно се смазва с един спрей, но не се  е налагало.
Сега докато разглежда, ми хрумна идеята, че накрая ще взема легло без шкафове и механизъм и ще добавя отдолу от техните чекмеджета на колелца...
Някой с препоръка за холен диван с опция за разтягане, нещо не голямо, може би двойка, макс. тройка, до 2 метра да е?
И така и не намерих шкаф за пералня  и сушилня един над друг,дето с епоставят, ако някой намери да даде линк, моля.

# 658
  • In transit
Ала-Бала, ние сме с този диван, който отговаря на изискванията ти: https://www.ikea.bg/products/sofas-armchairs/sofa-beds-chair-bed … en-divan/50341148 Но не е от най-невероятните и удобни дивани, да знаеш. Хубав е, все още изглежда като нов, но за сядане съм наслагала доста възглавнички. Иначе ми е неудобен.

За пералня и сушилня, незнам дали те разбрах...нашите са една върху друга, но няма шкаф, а рафт съединителен между тях. Мисля, че беше на АЕГ. От техмарт го бяхме взели. Иначе на стената над сушилнята може да си закачиш всякакъв дълбок шкаф, който ще ти се събере и на височина...примерно нещо 60см дълбоко и 40-50см високо.

# 659
  • Пловдив
И аз съм със същия. Удобен ми е много. Три години го ползвам вече.
Моят обаче е ъглов.

Сега са пуснали и с пет възглавници.

Последна редакция: сб, 09 юли 2022, 15:01 от *Бенджи*

Общи условия

Активация на акаунт