Време е за ИКЕА! - Тема 37

• 41 171
  • 760
  •   1
Отговори
# 675
Да, те доставят вече...последно те доставиха нещо дребно при мен.
Лечно аз съм доволна, защото ингерлогистика са големи мърлячи при нас, незапознати и т.н.

# 676
И аз съм доволна, преди малко мина куриера, но се изненадах тази сутрин като получих смс. В профила ми поръчката дори не е със статус подготвена, нямам имайл за изпратена пратка.

# 677
  • Beyond the Frontiers
И аз съм доволна, преди малко мина куриера, но се изненадах тази сутрин като получих смс. В профила ми поръчката дори не е със статус подготвена, нямам имайл за изпратена пратка.
Виждам, че се коментира...но все пак. Нямат в наличност крачета и панти за кухненски шкафове. Чака се до 90 дена, с резервация.
Демек: чакаш 2-3 седмици за час за проект за кухня (без значение дали имаш твой или не), иначе не съм можела да си поръчам нещата....
После 2 часа сметки и чудесии и чак накрая то сервират няма панти....няма крака....
Опция да доставят всичко на куп, когато е налично също няма. Иначе са бързи. В рамките на седмица всичко ще е тук. И не е безплатна доставката, при сметка от над 3500 лв. си плащам отгоре и за тази услуга.
Демек сега 3 месеца ще си имам 60-тина кашона в апартамента...
И най-готиното е имейла на монтажната фирма днес. Няма оферта, няма цена, срок...нещо. Само текст с техните условия и съответно (разбира се), че няма как да монтират без нужните части...
Много, много лош търговски подход. И от двете фирми.
А иначе всичко в къщи ми е от ИКЕА с малки изключения. Планирам и преобзавеждане на антрето...пак от там. Ама ще си знам, първо ще питам за пантите...

П.П. списък 400 сме за панти. Демек те си продават. Търговията върви. Приходи се отчитат....а клиентите кучета ги яли.

Последна редакция: ср, 13 юли 2022, 21:15 от Galactic Voyager

# 678
  • София
Galactic Voyager, благодаря за споделеното инфо. Ние имаме записан час за 19-и за поръчка на кухненски шкафове, но още сега ще проверя за наличности на крачета в чужбинските икеи...без панти и вратички може да се живее известно време, ама без крачета, не могат да се монтират шкафовете Weary Не мога да чакам месеци да ми ги доставят...

# 679
  • София
здравейте, някой може ли да ми каже модел и цвят на тази кухня, че не мога да се ориентирам на сайта нещо? Иначе я видяхме на живо и искам да направя някакво разпределение на програмата на икеа.

# 680
Galactic Voyager, и аз благодаря! Точно мислех да ходя да докупя един шкаф - поне ще се подготвя за дълго чакане на крачета и панти...

# 681
  • Beyond the Frontiers
Galactic Voyager, и аз благодаря! Точно мислех да ходя да докупя един шкаф - поне ще се подготвя за дълго чакане на крачета и панти...
Galactic Voyager, благодаря за споделеното инфо. Ние имаме записан час за 19-и за поръчка на кухненски шкафове, но още сега ще проверя за наличности на крачета в чужбинските икеи...без панти и вратички може да се живее известно време, ама без крачета, не могат да се монтират шкафовете Weary Не мога да чакам месеци да ми ги доставят...
Дразнещото е, че приемат напълно съзнателно поръчки, като абсолютно 100% знаят, че липсва много сериозен елемент за сглобяване.
За мен това е много лоша търговска практика. Но наистина капката ми преля с партньорската им фирма, която сглобява мебелите. Абсолютно безочлив имейл.
Смятам да върна подобаващ отговор, но с копие до Икеа, до централата на ИКЕА и всички чиито имейли издиря. На няколко езика, че да ме разберат добре.
Иначе проблема със сглобяването, пантите и краката ще си го реша по друг начин.

# 682
  • Пловдив
Мисенце, на бял лак Voxtorp ми прилича

# 683
Виждам, че се коментира...но все пак. Нямат в наличност крачета и панти за кухненски шкафове. Чака се до 90 дена, с резервация.
Демек: чакаш 2-3 седмици за час за проект за кухня (без значение дали имаш твой или не), иначе не съм можела да си поръчам нещата....

Не съм защитник на Икеа и аз съм имала проблеми с тях и съм описвала тук, но подчертаното по-горе от мен не е коректно обяснено.
Самите ние постоянно си купуваме неща за кухнята от Икеа. Проект аз си правих, но никога не съм искала да минава през тях и сами ще сглобяваме. Т.е. ако Вие си бяхте записали номер от сайта на Икеа, на която и да е част за кухнята, можеше да си я поръчате предварително преди срещата с проектанта на всеки един служител в магазина, който има достъп до компютър.

Да, вариант са дори близките Икеи в Румъния и Гърция за покупка на крачета, те поне не са тежки, но може да таксуват на обем.

Пантите са модел Clip top на Blum. Може да се ориентирате по описанието в сайта колко градусови са и са покрит кант и да се поръчат или от Икеа в чужбина или от всеки един чуждестранен сайт, защото Интериор-и вече не ги внасят в БГ (били много скъпи и нямало интерес) за мое учудване. Има и панти на Grass, но не помня как се казваше моделът им и нямаха за всички видове отваряне в БГ.

https://www.casadellaferramenta.it/blum/cerniera-da-1100-clip-to … EgwBoCFhUQAvD_BwE

# 684
Здравейте, опитвам се да сглобя гардероб и други елементи Рах, обаче в сайта липсват панти, а гардероба ще е с врати. Дали е възможно да се ползват панти купени от друго магазин и ще паснат ли на тези гардероби. И огледална врата си търся, но и нея я няма .

# 685
  • Beyond the Frontiers

Не съм защитник на Икеа и аз съм имала проблеми с тях и съм описвала тук, но подчертаното по-горе от мен не е коректно обяснено.
Самите ние постоянно си купуваме неща за кухнята от Икеа. Проект аз си правих, но никога не съм искала да минава през тях и сами ще сглобяваме. Т.е. ако Вие си бяхте записали номер от сайта на Икеа, на която и да е част за кухнята, можеше да си я поръчате предварително преди срещата с проектанта на всеки един служител в магазина, който има достъп до компютър.

Да, вариант са дори близките Икеи в Румъния и Гърция за покупка на крачета, те поне не са тежки, но може да таксуват на обем.

Пантите са модел Clip top на Blum. Може да се ориентирате по описанието в сайта колко градусови са и са покрит кант и да се поръчат или от Икеа в чужбина или от всеки един чуждестранен сайт, защото Интериор-и вече не ги внасят в БГ (били много скъпи и нямало интерес) за мое учудване. Има и панти на Grass, но не помня как се казваше моделът им и нямаха за всички видове отваряне в БГ.

https://www.casadellaferramenta.it/blum/cerniera-da-1100-clip-to … EgwBoCFhUQAvD_BwE
Абсолютно приемам критика. Но в случая преди няколко седмици изрично попитах. При положение, че имаме проект, нужно ли е да запазвам пак час, да чакам...и т.н. или мога директно да си ги поръчам и купя. Отговорът беше абсолютно недвусмислен: не, трябва да минете отново през процедурата със запазване на час за консултант и т.н. На място, в ИКЕА София Ринг.

Абсолютно съм наясно, че има еквиваленти. За ИКЕА от близките държави не се бях сетила. Мерси. Ще чекна.

И отново аз съм супер фен на ИКЕА. Техен клиент съм отдавна, дори преди да стъпят в БГ. Но това е некоректна търговска практика.

# 686
  • Сред мелниците
остана ми място в новата икейска кухня (метод бодбин) и искам да вдигна микровълновата от плота (свободно стояща) , в стенен шкаф на ИКЕА.
Как да предотвратя плъзгането напред при отваряне на вратата на МВ?

Последна редакция: ср, 13 юли 2022, 22:26 от В (като Вятър)

# 687
Здравейте, опитвам се да сглобя гардероб и други елементи Рах, обаче в сайта липсват панти, а гардероба ще е с врати. Дали е възможно да се ползват панти купени от друго магазин и ще паснат ли на тези гардероби. И огледална врата си търся, но и нея я няма .
Гардеробните врати са с универсални панти. Трябва да е с покрит кант задължително и вече си избирате градус на отваряне или ако е плътно  в ниша да обясните, за да дадат правилния модел.

# 688
Ако някой е обърнал внимание, във физическия магазин има ли я тази постелка за баня, но в бял цвят?
Чакам я от доста месеци да се появи онлайн Frowning1

# 689
  • София
Ако кухнята не се монтира от екип на Икеа, може да се закупят крачета и панти от друг магазин, така ли да разбирам? А механизмите за окачване трябва ли да са икейски и има ли налични?

Общи условия

Активация на акаунт