Болница ТОКУДА

• 224 860
  • 2 154
  •   1
Отговори
# 120
Мога само да кажа, че е добре че служителя от родилното беше откровен и да не си създавам излишни илюзии.

"Не, че нямало да се спрвят, но защо било нужно да правят чудеса от храброст - Респект..."
Това се нарича любезно отклоняване, да не си мисли човек, че болницата е за всички  WinkНадявам се докато направим второто, да са открили и другия корпус, та да се включим навреме Wink в схемата.

Радвам се, че си ме разбрала правилно   Peace  Hug
пожелавам успешно раждане и прекрасно, мило и послушно бебче да ви радва   bouquet newsm32
За кога е термина? preggo

# 121
Благодаря ти за пожеланията!

Вече съм в очакване ... на една бясна Водолейка!

Радвам се , че си оценила (само)иронията Wink

# 122
Благодаря ти за пожеланията!

Вече съм в очакване ... на една бясна Водолейка!

Радвам се , че си оценила (само)иронията Wink

Еййй Принцеска, която ще се превърне в Пипилотка.... Супер....   love001 fingerscrossed

# 123
позволявам си да цитирам една мама от отчетната ни тема:

"а в Токуда, хора, е като в друг свят!!! Не можех да повярвам, че това е бг болница - съвсем друг свят! дано не ми се налага скоро да ходя на такива места, ама вече не признавам друго лечебно заведение!!! Успях а се видя с една от петте детски невролози в БГ без записан час!"

# 124
Вчера ходих и не съм особено впечатлена. Е не посетих прословутите тоалетни. Чаках много повече, макар че имах записан час за платен преглед и след като един елемент се опита да мине без час, вдигнах скандал и минах. Мисля си аз - ей тука най-накрая ще спазват графика, но се оказа че е като навсякъде ,не стига ча са си просрочили, часа а и бебето беше в колата. Ултра звука е един за всички вътрешни болести и непрекъснато се точи народ през него. Посъветваха ме вторник и четвъртък да не идвам на платен преглед, защото било навалица заради прегледите по каса, е не можа ли предварително да ми кажат. После половин час чаках докторката се пребори със софта за да ми изпечата бланка за микробиология и накрая като не успя, взе хартията. Иначе са любезни. Не съм впечатлена и от повечето специалисти. Търсените лекари си останаха по държавните болници.

# 125
предстои ми второ раждане и събирам мнения относно родилните домове.
Интересувам се дали някои има информация за раждане в новооткритата Болница Токуда newsm78

# 126
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Можете да се обадите на тел. 403 4000 - главна регистратура

Раждане с направление, ако сте здравно осигурена е безплатно.
Ако искате да изберете лекар за нормално раждане цената е 700 лв. като се включва екип от лекар, акушерка и неонатолог
Ако ще раждате секцио и искате да си изберете екип цената е 900 лв. като се включва екип от лекар, акушерка, анестезиолог, асистент на анестезиолога и неонатолог

# 127
здравейте, знае ли някоя от вас случайно колко струва без направление един пакет профилектичен гинекологичен преглед - уз, преглед на магаре с колпоскопия, цитонамазка. ако отида с напревление нещо доплаща ли се или по точно какво включва.мерси.

# 128
И да отидеш с направления няма да можеш да го използваш,поне на този етап.Профилактичен  преглед струва 25лв.

# 129
Защо така мислиш? Аз пък разбрах, че работят със здравната каса в АГ отделението (както за прегледи така и за раждания)  или пак някъде връзката се къса  ooooh!

# 130
  • Sofia
Незнам какво очаквате, в крайна сметка за мен е невъзможно някъде всичко да протича 100% безпроблемно, нека бъдем реалисти.Или тук има някой безгрешен?
Да неприятно е да чакаш, но се случва и в частна болница, при собственичката, мноооооого голям специалист и професионалист, което сигурно е така.Но не е професионално да караш пациенти да чакат два часа ( преди мен маше и други чакащи, всички бяхме със записани часове) лекарката изобщо не беше в кабинета си и на финала се появи с чашка кафе. И като тя е шеф на кой да се оплачеш. Това за мен е възмутително - ако тя нама съзнание и не проявява уважение към пациентите си и професионализъм, какво трябва да се очаква от персонала. В държавна болница или просто от някой служител щях да го преглътна, но за подобна ситуация не мога да проявя разбиране.Щях да раждам там, отказах се - освен всичко друго от мен се очаква да си платя, а да не зная даже кой лекар ще ми води раждането.
Токуда досега съм посетила веднъж, но съм решила да раждам там. Лекарят ми обърна по-голяма внимание, отколкото в прословутата частна болница за всичките пъти взети заедно, въпреки че трябваше да се подготвя за непланирана операция. Изобщо всички бяха страшно учтиви. Може би ще я побългарим, възможно е да я развалим, но нека все пак им дадем малко време и да не се хващаме за това че нямало "везна за мерене на бебето"
matakosmata - аз съм фен на всичко немско и няма спор че са мнооого по-добре подредена държава, но нека не ги идализираме, само преди половин година бях свидетел как в Г-я в голяма многопрофилна болница незнаеха как и откъде да пускат УЗ апарат и как точно се работи с него защото бил нов и модерен. И там са просто хора и при тях се случват гафчета.
Стана дълго, за което се извинявам, но се дразня от този наш негативизъм , първо бързаме да плюем и критикуваме, даже и да нямаме конкретни впечатления.
Аз се надявам,че ще имам безпроблемно раждане и здраво бебче(в токуда надявам се) и желая същото на всички бременеещи, без значение къде ще раждат.       bouquet

# 131
а някой разбра ли как стоят нещата с направленията от здравна каса за раждане, какво се прави например, ако се наложи да влезеш по-рано - имам предвид при проблемна бременност за наблюдение, без да са започнали контракции?
Това, което чух от позната, не гарантирам, че е вярно е, че раждането е безплатно, но трябва да си избереш екип, за което се заплащат 400 лв. за нормално раждане, за секцио бяха повече.

# 132
  • Sofia
със сигурност избора на екип струва 700лв, дали трябва не знам защото аз искам така или иначе.

# 133
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
С направление раждането е безплатно.
Ако искате да изберете екип за нормално раждане цената е 700 лв. като се включва лекар, акушерка и неонатолог
Цента на избор на екип за секцио е 900 лв. - включва лекар, акушерка, анестезиолог, асистент на анестезиолога и неонатолог.

Вип стая - 85 лв.
Има и лукс стая но не помня цената

На 15.02. съм на консултация там и ще имам повече информация

# 134
a естествено раждане с епидурална? Можеш ли да питаш? Защото за това е необходим анестезиолог също.

Общи условия

Активация на акаунт