Болница ТОКУДА

• 224 914
  • 2 154
  •   1
Отговори
# 240
  • в ябълковата градина
Аз си задавам въпроса, защо като работят в МД, се държат грубо и невъзпитано. Сега същите хора са с коренно различно поведение. Защото целия екип бил от МД.

Или са подбрали най-свестните и възпитани....съмнявам се.

# 241
  • София
Предстои ми раждане след около две седмици. По препоръка на моя лекар от женска консултация, мн. добър вариант е японската болница. Преди около месец я посетих и на рецепцията ми обясниха ( както и в другите болници), че ако съм с направление, ще раждам нормално, без избор на лекар или екип ( защото при тях всички са добри), когато моментът настъпи направо да идвам с документите и нещата необходими за постъпване. Не било необходимо допълнително заплащане.
Днес, след като прочетох новите допълнения по темата отидохме отново там. Говорихме с човек от родилното и се оказа, че:
Шансът да раждам при тях с едно голо направление е почти равен на нула. Там с предимство раждат жени, които са ходили на женска консултация при лекарите, които работят там. Стаите за родилки били само четири с по едно легло в тях и всяка стая била специализирана. Една за нормално раждане, една за секцио и т. н. Все още не работели всички апарати и било трудно да приемат едно непланирано раждане. Ако отида в момент в който те имат друго раждане или имат палнирано, щели да ме пренасочат към друга болница. (След като е първо раждане щяло да продължи по-дълго и нямало да има проблем да стигна до друга болница). По-добре било да имам и друг вариант. Не, че нямало да се спрвят, но защо било нужно да правят чудеса от храброст (цитирам). Две седмици били кратък срок да започнат да ме наблюдават при тях. Най-вероятно , ако съм съгласна с тарифите и избера екип , няма да има проблем.
Просто , много мило, в прав текст ми казаха да търся друг вариант, ако нямам уговорка.
Жалко и тъжно - аз ли не съм разбрала, че всичко си е платено или просто любезно ме отклониха, след като искам да раждам без уговорки.

Абсолютно същото, като добавиха и милион препятствия, които да ме спънат да раждам при тях.
Първо казаха, че джипитата неохотно давали направления за смяна на гинеколог. Аз пък тъкмо си носех моето и млъкнаха.
После решиха, че е редно от началото да ме е наблюдавал някой техен. Аз казах, ок, обаче вие работите само от два месеца, а аз съм доста по-дълго бременна.
Трето, ЖК за тези със здравна каса се извършвали само веднъж в седмицата за 2 часа и ако не успее лекарят да ме прегледа за това време ще трябва да чакам следващата седмица!
Четвърто, първескините раждали дълго, имало време да ме пренасочат!!! ако са заети леглата.
По всякакъв отвратителен начин се опитваха да ме изгонят и успяха.
Толкова се погнусих, че просто думи нямам от тези хора.
Отделно 3 дена преди това бях отишла с напраление за СПЕШЕН прием, заради изтичане на околоплодни води. Слава Богу, оказа се нещо друго, но те ми взеха 30 лв. въпреки направлението и въпреки, че три пъти питах поради каква причина ми искат пари. Казаха, че било като преглед по желание и затова.
Освен това ме накараха да се чувствам като просякиня едва ли не.
Ама чакайте малко!
Аз си плащам данъците, от които идват заплатите на лекарите и си плащам осигуровките, с които покриват здравните пътеки.
Малко ли е 400 лв. за едно раждане? Явно. Но аз съм против тази побългарена практика.
Сигурно им е забранено да взимат пари на ръка, но стария опит си показва своето и лекари се циганят като на пазара за всяка стотинка.
Изумена съм и абсолютно отвратена. Пфу!
 newsm11

Последна редакция: пн, 26 фев 2007, 18:55 от Zanda Ksurik

# 242
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Записах се днес на ЖК през ЗК в Токуда - при д-р Димитров. Потвърждавам, че всички са много любезни и внимателни там. Малко са мудни рецепционистките, но това с времето ще го изгладят, предполагам. Иначе лекарят беше внимателен, пусна ми всички изследвания, които предварително бях прочела, че би следвало да съпроводят първия преглед. Разочарованието ми дойде оттам, че ми обасниха, че не за всички изследвания Токуда работи със ЗК. Микробиологията си я платих по задължение - нямаше как, нали той трябва да ми я направи, след като ми поема ЖК - 25лв. За кръвните изследвания те поемат кръвната група, урина и още едно на кръвта - в момента не мога да си ги възстановя съвсем. За останалите две кръвни изследвания ми издадоха направления, ако реша да ходя да си ги правя в друга лаборатория. В крайна сметка реших да не се разкарвам още и да ме дупчат 100 пъти тук и там и платих при тях още 28лв. Та дотук съм -53лв, въпреки че именно заради договора им със ЗК се записах при тях, на частен прием си ходя при друг лекар, който не работи със ЗК. Вече се хванах на хорото, ще ви държа в течение как се развиват нещата.

# 243
Чета, чета...и си мисля: ех, ако може целия персонал да е на ниво професура, условията да са поне като за японската принцеса, рум-сървис и всичко да е БЕЗПЛАТНО!   #2gunfire Сори, ако прозвучи грубо, но някои от Вас просто прекаляват. Сякаш цял живот са посещавали само частни лондонски клиники. Да не говорим, че някой спомена данъци??? От тях се плаща на държавните лекари в държавните болници, а Токуда не е държавна болница. Приходите им идват основно не от Здравната каса, а от платените манипулации. Ама не, ако може безплатно и с предимство. Мен ако питат са си сложили трън в гащите с тоя договор.

Я се осъзнайте, бе мами. Като че ще раждате всяка година, такива сметки сте заформили. А на повечето ще им се случи само веднъж. Гледайте си рахата и не се стискайте. Joy

# 244
биб, мисля, че проблемът на повечето жени, писали тук, е в подлъгването "работим със ЗК". След като си плащаме здравните осигуровки, а на болницата й се плаща от ЗК, не виждам какво намираш за безплатно?!
Давам за пример себе си - ходя да частни прегледи от началото на бременността си в друга болница и ще продължа да се следя там до края, смятам да си платя за раждането на лекаря, който ме следи на частно, т.е. не възнамерявам да пестя пари нито от бременността си, нито от раждането. Но именно моят лекар ме посъветва да се насоча за задължителната ЖК към друга болница, понеже те не работят със ЗК. Токуда ми е удобна като местоположение и твърдят, че провеждат ЖК през ЗК - реших да се насоча натам. Но се оказва, че след камара телефонни разговори и след като вече ми взеха направлението и ме записаха при тях, е задължително да им платя 25лв за микробиология, която е включена в задължителните изследвания, предоставени от ЗК при ЖК, понеже те трябва да са тези, които ми я взимат. Оказа се, че за още две изследвания, които ми се полагат от ЗК за ЖК, или трябва да си платя при тях, или да ходя да търся друга лаборатория. Платих си и общата сметка при първата ми визита, макар че минавам през ЗК, е 53лв.
За себе си мога да кажа, че от една страна, времето ми е кът, и затова се насочвам към болница, където ще мога да свърша цялата работа с едно ходене, от друга страна, за радост, мога да си позволя да си платя за тези изследвания. Но има майки, на които се налага да си правят сметки и които могат да наместят тези 53лв. много по-добре в бюджета си и въпреки че им се исках да си "гледат рахата", им се налага "да се стискат" и една такава визита в Токуда ще им подейства като хладък душ.
Хубаво е още по телефона да обясняват, че не провеждат ЖК през ЗК, а имат отчасти ЖК през ЗК. Намирам го за редно и лоялно.

# 245
Частна болница с напълно безплатно обслужване??? Хора, които нямат пари и се налага да се "стискат" в частна болница???
Това го няма и в Скандинавия! Naughty А и като се замисля, не мисля че точно такива жени са се насочили към Токуда.

# 246
  • в ябълковата градина
биб, раждането по ЗК не е ли безплатно.
А и Токуда щом искат да са частни, защо сключват договори със Здравната каса.
Ей това не мога да го разбера.

# 247
Частна болница с напълно безплатно обслужване??? Хора, които нямат пари и се налага да се "стискат" в частна болница???
Това го няма и в Скандинавия! Naughty А и като се замисля, не мисля че точно такива жени са се насочили към Токуда.

Първо, нищо не е безплатно. Факт е, че за всичко, за което имат сключен договор със ЗК, им се плаща от нея и Токуда не искат пари за въпросните услуги от крайния потребител, защото на тях им е вече платено за тях. Въпросът е, че има неща, за които твърдят, че имат сключен договор със ЗК, а се оказва, че не е съвсем така.
Второ, ако болницата претендира да е само частна и само платена, Грушенка добре е формулирала въпроса, защо сключват тогава договор със ЗК?
Сигурна съм, че в Скандинавия не подлъгват по този начин пациентите в частните болници.

И един въпрос. Какви точно трябва да са жените, които се насочват към Токуда - не ми стана ясно?! От болницата нееднократно заявиха, че работят за всички и именно затова сключват договор със ЗК, за да са общодостъпни - но явно и те не знаят какво говорят?!?

# 248
Ако наистина е за всички ще се напълни с мургави родилки и от Токуда ще стане на...Цигануда. Laughing Айде няма нужда от второ Шейново в това отношение.
А доколкото разбрах не сте платили всичко, а само това което те изрично са казали, че не се покрива от ЗК. За тези изследвания сте можели да отидете на друго място. Разочарованието явно е заради това, че не всичко е безплатно. А управителите на болницата са сключили договора само за тези изследвания, за които има смисъл за самата болница. Напълно логично! Това не е бюджетно учреждение! Аз лично ако отида в Токуда или която и да е частна болница, макар и с направление, не бих очаквала всичките изследвания да са безплатни.  

# 249
Много ясно съм се изразила по-горе от какво точно съм разочарована. Не намирам смисъл да се повтарям.

А циганите също са хора. Както и тези, които си броят парите, докато си гледат рахата - и те - хора...

# 250
Всички сме хора, но не всички сме равни. Във всяко отношение!И умните хора се съобразяват с това. Останалото е снобария и някакво смешно желание да се изфукаш: Аз бях еди-къде си обаче изобщо не ми хареса. Взеха ми едиколко си пари.

А ето тук пействам какво сте написали по-долу: Разочарованието ми дойде оттам, че ми обасниха, че не за всички изследвания Токуда работи със ЗК.

Както и да е, вече изложихме гледните си точки и разговорът май се изчерпа.

# 251
Избора на екип при нормално раждане е 700 лв., а при секцио 900 лв., защото има и анестезиолог.
Има разлика между ВИП и Лукс стая, във втората има и кухненски бокс. Първата струва 85 лв., а втората 125 лв.
Присъствие на бащата на раждането 200 лв.
ДейзиГ, а обикновени стаи има ли  newsm78 или всички са платени?

# 252
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Има 4 стаи с по 4 легла общо за родилки, за задържане и за жени след абразио.
Доколкото забелязах родилните зали за нормално раждане са само 2. 

# 253
т.е. това означава ли че това са обикновени стаи, различни от тези за които си плащаш - вип и лукс?

# 254
Снобария е, когато се изтъпаниш в темата на хората, които обменят опит за нещо видяно и преживяно, и им обясниш, че се целят "твърде високо", а за разлика от тях ти можеш да си позволиш да се лекуваш в която и да е болница, без да се "мешаш" с циганите.

Разочарованието ми дойде оттам, че ми обасниха, че не за всички изследвания Токуда работи със ЗК.

Извадена от контекста всяка една реплика може да се зареди с различно значение. Нека си обобща мнението от по-горе, като моля да не се вадаят отделни думи или изрази от него с цел "да поспорим по-качествено": записвам си час при тях за ЖК през ЗК - те казват, че провеждат такава. Ето тук - в сайта на НЗОК в раздел "Майчино здравеопазване" можете да прочетете какво точно включва ЖК през ЗК, т.е. услугата, която в Токуда казват, че предлагат.

А доколкото разбрах не сте платили всичко, а само това което те изрично са казали, че не се покрива от ЗК. За тези изследвания сте можели да отидете на друго място.

Ето тук пак съм останала недоразбрана и отново моля да не ми се вадят думите от контекста. Микробиологията съм задължена да си я правя при тях, защото те ми я снемат, и съответно трябва да им дам 25лв - това изследвание ми се покрива от ЖК през ЗК. За останалите две кръвни изследвания на стойност 28лв ми дадоха право на избор дали да си ги платя при тях или да ходя по мъките нейде другаде.

Темата цели да се обмени опит от вече преживяно. Аз бях там и споделих. Ако вие отидете там, ще видите, че болницата е напълно общодостъпна и няма да ви се размине срещата с циганите. Такава е целта на мениджмънта на болницата, защото ако ходят само хора, които могат да си платят, никога няма да могат да си избият парите, вложени в болницата - просто по-заможните хора не са постоянно болни, за радост. Затова сключват договор със ЗК - за да се насочат всички към тях. Бъркате тази голяма болница с всяка една малка частна клиника.

И да, наистна "разговорът" се изчерпа отдавна.

Общи условия

Активация на акаунт