Болница ТОКУДА

• 224 860
  • 2 154
  •   1
Отговори
# 255
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Да това са обикновените стай за които не се плаща. Плащаш допълнително ако искаш телевизор по 3 лв. на ден и ако ползваш тяхна нощница по 1 лв. на ден

# 256
ясно, мерси Wink

# 257
Коя мама от всички тук, освен Анири разбира се, иска да се "меша" с циганите? Ама честно! Laughing

Да, аз мога да се лекувам където си поискам, както и всъщност повечето пишещи тук. Ако човек реши да не пести пари за раждането винаги може да намери начин, дали от приятели, дали заем или кредит. Въпрос на приоритет и сметка. И не е необходимо това да са джобни пари, за да ги дадеш за спокойно раждане. Интересно е, че много хора задлъжняват с повече пари за сватбата или абитуриентския си бал, а за раждането гледат да минат по-евтино.  hahahaТака че, моите реплики са не към тези, които по принцип се целят високо, а към тези които го правят, но не искат да платят съответната цена. Що се отнася до Токуда, не смятам че толкова висока топка, просто в момента повече се шуми около нея. И веднага хората се залепват като мухи на мед. Лукс и добро обслужване има в още поне три болници, които аз поне засега бих предпочела. Просто с мнението си се опитвам да бъда обективна, да разсъждавам логично и да не гледам само едната страна /в случая на пациентите/.

Повече не смятам да коментирам, защото това се изроди в размяна на реплики. На всички пожелавам безпроблемно раждане и хубави спомени от този незабравим момент!   Hug

# 258
  • в ябълковата градина
Биб, за какво спориш всъщност?
Анири има лични впечатления и ги споделя. Ти какви аргументи вадиш и опонираш, обърках се.

Ако работиш в Токуда, радвам се за теб!

# 259
ДейзиГ,и други, които са лежали там, докато бяхте в Токуда видяхте ли д-р Диков,(на мен ми го препоръчаха за раждането и в петък съм на преглед при него - за разузнаване) и ако да - какви са ви впечатленията от него? Има ли визитации сутрин и целия екип ли минава или само лекуващия? Не ви ли се сториха пренаселени стаите с по 4 легла или все още не всичко е пълно, един ли е телевизора за всички 4 човека?Има ли кафене в болницата, откъде си купувате вестници, вода и т.н.?
благодаря за споделените впечатления

# 260
ДейзиГ,и други, които са лежали там, докато бяхте в Токуда видяхте ли д-р Диков,(на мен ми го препоръчаха за раждането и в петък съм на преглед при него - за разузнаване) и ако да - какви са ви впечатленията от него? Има ли визитации сутрин и целия екип ли минава или само лекуващия? Не ви ли се сториха пренаселени стаите с по 4 легла или все още не всичко е пълно, един ли е телевизора за всички 4 човека?Има ли кафене в болницата, откъде си купувате вестници, вода и т.н.?
благодаря за споделените впечатления

Той ме прие по спешност на 18.02. опитваше се през цялото време да ме успокоява и беше внимателен при прегледите.
На визитация минават поне лекар и акушерка, а единия път бяха 4-5 жени.
В нашата стая бяхме с още едно момиче и докарваха приходящи легла. Иначе стаите стоят празни, защото са доста просторни. Около всяко легло има перде с което да се усамотиш точно като по филмите.
Всеки може да си вземе телевизор, защото се плаща допълнително и е на шкаф с колела.
На 9-тия етаж трябва да има ресторант, но незнам дали работи. По етажите има автомати за кафе, безалкохолни и десерти.

# 261
  • Sofia
Анна м, аз раждах (секцио) при д-р Диков преди 5 години - тогава работеше в МД. Както съм писала и в друга тема - невероятен специалист и човек. Живот и здраве ако решим да имаме 2ро дете пак ще е при него.

# 262
Анна м, аз раждах (секцио) при д-р Диков преди 5 години - тогава работеше в МД. Както съм писала и в друга тема - невероятен специалист и човек. Живот и здраве ако решим да имаме 2ро дете пак ще е при него.

Имам едно може би неудобно въпросче,  как е минало при теб и доволна ли си от  белега който ти е останал,колко е дълъг и широк?Мисля да избера него или Лазарова за секцио и този въпрос ме интересува много.Една приятелка има много дълъг но много тънек,почти не личи вече,друга  около 15 см но много широк 2 см.Други хора не познавам,изобщо нямам представа как трябва да изглежда.

# 263
  • Sofia
Не е неудобен въпросът.
Белегът ми е около 9 см, абсолютно безцветен и тънък като косъм. На практика, някой, който не знае, че имам секцио няма да го забележи (ако съм гола). Иначе е точно над окосмената част и въпреки, че нося много ниска талия няма как да се види.
Възстанових се много бързо и не съм имала никакви усложнения или оплаквания, станах още същата вечер и въобще не съжелявам за решението си. Въпреки, че ако при втора бременност всичко е ОК, ще родя нормално - интересно ми е как е... Crazy

# 264
Не е неудобен въпросът.
Белегът ми е около 9 см, абсолютно безцветен и тънък като косъм. На практика, някой, който не знае, че имам секцио няма да го забележи (ако съм гола). Иначе е точно над окосмената част и въпреки, че нося много ниска талия няма как да се види.
Възстанових се много бързо и не съм имала никакви усложнения или оплаквания, станах още същата вечер и въобще не съжелявам за решението си. Въпреки, че ако при втора бременност всичко е ОК, ще родя нормално - интересно ми е как е... Crazy
Благодаря за отговора

# 265
Относно раждането и на мен днес ми обясниха, че ако искам да раждам там трябва да ме наблюдават при тях.
Ако не се водиш при тях това което знам е:
Ехографа е 30 лв., първичен преглед без направление 25лв., вторичен 15 лв., ако се наложат изследвания не е ясна цената Simple Smile. За раждането  без направление 700 лв., избор на екип + 200лв. = 900лв. Ако е секцио 1200лв. и 1400 лв. Вип стая 85лв. на ден, Лукс стая 125лв. на ден. Жена която да се грижи за детето ти(каквоти и да значи) 30 лв. на ден.
 Ако се водиш при тях, това още не го знам, но доколкото разбрах ако родиш по здравна кас т.е. "без да плащаш" нищо след раждането правиш дарение на болницата в неустановен  размер/ последното  не е информация от болницата/
ooooh! То да ти се отще да раждаш Mr. Green.
За какъв дявол ще ходи някой там, като има такива хубави и с добри специалисти болници, като Света София, Шейново, Втора градска и Окръжна болница. Влизате, раждате си безплатно (с направление) и излизате.
ВИП стая - 85 лв. на ден ooooh!. Ако е със секцио раждането, задължителен престой от 7 дена... става горе-долу 600 лв. И на грижливата педиатърка по 30 лв. на ден, и за операцията 1400 лв. Няма ли да излезе много скъпо това раждане? И ако стане нещо, недай си Боже, ще ви прехвърлят в държавна болница 100%. А в държавните болници вече не е толкова мизерно.

# 266
ДейзиГ, Куркана, благодаря за бързите отговори, аз не че съм тръгнала да раждам вече, но има голяма вероятност да стоя в болница за задържане (досега три пъти съм влизала в МД) и затова се интересувам от подробности. След прегледа утре и аз ще пиша как е минал.
Честита баба Марта - да сме живи, здрави, весели и засмени!

# 267
  • София
Мамчета, искам да питам дали някой е ходил в педиатрията на Токуда? Отзиви има ли? А педиатрия има ли? Не че няма да звънна, но искам да разбера от вас как стой въпроса. Искам да заведа дребчо за консултация.

# 268
И на мен ми се наложи да полежа малко в болница. Платих първоначално 25 лв. при приемането и после само за ношницата им. Направлението ми го бяха направили от ЖК.

# 269

При  този "невероятен специалист и човек"  раждах и едва не загубих бебето си. Педиатърката от неонатологията, която е спасила живота му ми каза да благодаря на господ, че детето е живо. На никого не препоръчвам да прижевее това, което аз изживях докато разбера че детето е добре. Той ми следи бремеността, през цялото време всичко беше наред /според него/, в 9 мес. няколко пъти го подсештах за взимане на влагалищен секрет - според него нямаше смисъл, един път ми казваше раждане секцио, след това - нормално /е оказа се, че сам имала данни за секцио/. Никога няма да забравя думите му, след като се роди бебето и не изплакваше той каза: "Ето за това трябва да се напъва". Добре, че лекаря който ме шиеше ми обясняваше какво става с бебето, Диков не смееше да ме погледне и само мълчеше.

Общи условия

Активация на акаунт