Болница ТОКУДА

• 224 854
  • 2 154
  •   1
Отговори
# 270
  • София
 ConfusedМен от такива неща ме е мнго страх и нямам търпение да наближи раждането и да минава всичко защото от мисли се побърквам! Но за раждането ..... нали мислих да е в Токуда ,отказах се и ще се доверя на лекарите от Шейново!  Simple SmileУспех на всички бременни! Heart Eyes

# 271
Здравейте момичета,

за тези, които все още ги интересува Токуда. АГ отделението има 16 легла. В него работят 7 лекари, но те дават и дежурства в гинекологията. От 1 декември до момента в болницата са се родили 19 бебета.

За съжаление, едно от тях е на близка на моя приятелка. След нормална бременност и нормално раждане в началото на месеца, то все още е в кувьоз на антибиотици, а нея са щели да я изпуснат, защото при епизиотомията и срязват основен кръвоносен съд. Не виждат кръвоизлива и случайно го откриват след 2 часа. Следва преливане на кръв, шиене с пълна упойка и прочие...
Така че си помислете преди да отидете на лукс условията - важното е екипът да е добър. Гледката от прозореца и хотелската стая не са важни в този случай.  bouquet

За кой лекар става въпрос?Как е бебчето сега?

# 272
  • София
До колкото разбрах за д-р Диков.  За бебо се надявам да е жив и здрав, и да носи само радост на мама sara7.

# 273
  • Sofia
Мамчета, искам да питам дали някой е ходил в педиатрията на Токуда? Отзиви има ли? А педиатрия има ли? Не че няма да звънна, но искам да разбера от вас как стой въпроса. Искам да заведа дребчо за консултация.
За детска консултация не знам дали има, но аз съм ги водила моите на преглед когато са болни.

# 274
да аз ходих в педиатрията имах час за 14.00, а влезнах в 15.00 - май няма да прокопса и тази Болница.

# 275

ooooh! То да ти се отще да раждаш Mr. Green.
За какъв дявол ще ходи някой там, като има такива хубави и с добри специалисти болници, като Света София, Шейново, Втора градска и Окръжна болница. Влизате, раждате си безплатно (с направление) и излизате.
ВИП стая - 85 лв. на ден ooooh!. Ако е със секцио раждането, задължителен престой от 7 дена... става горе-долу 600 лв. И на грижливата педиатърка по 30 лв. на ден, и за операцията 1400 лв. Няма ли да излезе много скъпо това раждане? И ако стане нещо, недай си Боже, ще ви прехвърлят в държавна болница 100%. А в държавните болници вече не е толкова мизерно.
[/quote]

Мисля си, че щом е многопрофилна болница, не би трябвало да те карат другаде...Все пак, ако някой знае със сигурност, моля да сподели.

# 276
МОЛЯ, ПРОЧЕТИ ДОКРАЙ!!!
Здравейте на всички във форума. За първи път се включвам и за съжаление повода не е от най-добрия.
На 24.02.07г. “лицето” представило се за “nana77” e написала едно смело изказване, в което единственото вярно нещо е, че наистина има болница “Токуда”. Казвам се Мартин Костов бащата на Станимир и съпругът на Магдалена Костова. Публикацията на “nana77” от 24.02.07г. не е вярна.
ЦИТИРАМ:
"Здравейте момичета,

За тези, които все още ги интересува Токуда. АГ отделението има 16 легла. В него работят 7 лекари, но те дават и дежурства в гинекологията. От 1 декември до момента в болницата са се родили 19 бебета.

За съжаление, едно от тях е на близка на моя приятелка. След нормална бременност и нормално раждане в началото на месеца, то все още е в кувьоз на антибиотици, а нея са щели да я изпуснат, защото при епизиотомията и срязват основен кръвоносен съд. Не виждат кръвоизлива и случайно го откриват след 2 часа. Следва преливане на кръв, шиене с пълна упойка и прочие...
Така че си помислете преди да отидете на лукс условията - важното е екипът да е добър. Гледката от прозореца и хотелската стая не са важни в този случай. " край на цитата.
 Присъствах от самото началота до края на раждането и мога да Ви уверя, че целия персонал си свършиха перфектно работата. Болница “Токуда” е едно явление в България, както като база така и като професионализъм на всички, които работят там. Мисля, че думата Явление само говори за себе си и затова няма да се впускам в подробности, но само ще кажа едно на бъдещите майки, които все още се чудят къде да раждат-Най-доброто болнично заведение в България е Токуда. Може да сте спокойни както за Вас така и за бебето ви.
Няма да изброявам лекарите поименно, защото, при какъвто и екип да раждате вниманието и професионализма в болница Токуда е едно и също. Ние не сме избирали лекарски екип, съпругата ми получи контракции и отидохме в болницата. Работят със здравната каса и всичко е напълно безплатно. Хиляди благодарности към всички, които работят там. Надявам се един ден всички болнични заведения да са това, което е Токуда.

Последна редакция: пн, 05 мар 2007, 13:47 от MARTI MAGI I STANIMIR

# 277
  • София
 За основната тема намерих един саит/ статия/, която се надявам  да помогне поне малко  и да обобщи информацията, която има всяка една от нас. Не е много но  все пак..... Simple Smile

http://www.blsbg.com/serv/Document?Action=show&OrderBy=Creat … p;DocID=807228635

# 278
”След прегледа могат да приемат за раждане отново или безплатно по клиничната пътека с талон 7 от джипито, или ако сте кешов клиент.
При първия вариант касата поема всичко, но не и екстрите. Ако жената иска да избере лекарски екип, трябва обаче да плати 450 лв. за нормално раждане и 900 лв. за секцио”.

От прочетеното разбирам че преди раждането трябва да отида до джипито и този път да искам  талон 7,(преди това взех талон 3 за да се регистрирам в ЖК)ако искам да ме приемат  за раждане чрез ЗК + си доплащам избора на лекарския екип(700 или 900съответно,тук има разминаване от това което разбрах в болницата.) Та въпроса ми е всъщност за талон 7?

# 279
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Този талон 7 би трябвало да ти го издадат от ЖК където си записана заедно с обменната карта.
Ако ЖК е в ДКЦ Токуда може да не ги взимате предварително, но иначе обменната карта би трябвало да ви я дадат 45 дни преди термин или при влизане във 9-ти месец

# 280
Този талон 7 би трябвало да ти го издадат от ЖК където си записана заедно с обменната карта.
Ако ЖК е в ДКЦ Токуда може да не ги взимате предварително, но иначе обменната карта би трябвало да ви я дадат 45 дни преди термин или при влизане във 9-ти месец
В Токуда се записах в ЖК и при тях оставих талон3.Взимането на този талон ми е първото ходене до лич.лекар и изобщо не съм на ясно с документалната част и как всичко става ако минаваш отЗК.. Явно трябва да уточня с тях въпроса.

# 281
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
На следващата консултация в Токуда ги питайте, но съм почти 100% сигурна че този талон се издава от тях.

# 282
Благодаря за информация

# 283
Записана съм на женска консултация в Токуда при д-р Диков от самото откриване на болницата. Впечатленията ми са доста противоречиви. Самият доктор е готин и е доста внимателен, но е разсеян и всеки път трябва да му обясняваш всичко от начало. Иначе обяснява всичко, което го попиташ и  е на разположение 24 часа (може по всяко време да му се обадиш по телефона ако има някакъв проблем). Преди да започне в Токуда даваше ЖК в Майчин дом. Там обръщаше доста повече внимание на пациентите, но това е разбираемо, защото в Токуда всичко е под час и има голям наплив от пациенти.
По отношение на болницата - в началото всичко беше ОК. Записах се със направление от личния лекар и започнах да ходя там. Както писах по горе, с док всичко беше ок, но поисках видеозон за бебето и се оказа, че трябва да си платя, въпреки че през здравната каса ми се полагат 2 безплатни. Прегледа е 30лв. Е мога да си го позволя и си платих. На 21.02. отидох на поредния преглед и всичко беше ок. Доктора ме прегледа, пусна ми 45 дневен болничен, пусна ми направление за изследвания. Дотук добре. След прегледа отидох на рецепцията на гинекологията да си запиша час за март месец (термина ми е 03 април). Администраторката ми каза, че още не са излезли мартенските графици на лекарите, но д-р Диков имал само 1 час седмично работа със здравната каса (при условие че до февруари приемаше 2 пъти седмично по 4 часа). Та въпросната администраторка ми каза да се обадя на 1 март и тогава да се запиша.
Хубаво, обаче аз за по сигурно се обадих на 27.02, при което ме уведомиха, че всички часове за март и април месец по здравна каса при доктор Диков са заети. След кратка разправия(по телефона) ми  обясниха че нищо не могат да направят, освен да ми запишат вторичен платен преглед (15 лв). Съгласих се. В крайна сметка ми остава 1 месец до раждането.
Вчера 7.03 отидох на преглед, като предварително минах през администрацията на гинекологията за да се информирам все пак какво става. Администраторката беше много внимателна и мила, но ми обясни че нищо не може да се направи по въпроса, защото от нея нищо не зависи, а такава е политиката на болницата.
Е, обяснете ми мили мами, това не е ли поредният пример как една добра болница с едни от най-добрите доктори в България, може да се побългари и усере (буквално) за 3 месеца. Толкова ли не могат тези хора да си направят една елементарна сметка какво количество пациенти да приемат по здравна каса и какъв брой платено. Отиваш с направление (вече си приет и имаш няколко прегледа), а те карат пак да си плащаш! Значи това не е никаква болница, работеща със Здравна каса, а си е чисто и просто една платена клиника.
 newsm78

# 284
  • София
Лекарите  са: проф. Карагьозов, д-р Карагьозов, д-р Лазарова, д-р Герганова, д-р Колева, д-р Кирякова, д-р Диков, д-р Димитров.
Без проф. Карагьозов и д-р Димитров всички останали израждат но не сам много сигурна, не всички работят и със ЗК за ЖК.
 Сайт и аз не намерих, а търся от 1 месец. Телефона им е 403 40 00 на общата регистратура за цялата болница,  а тел. 403 49 28 е на  АГ регистратура /звъни настоичиво/.
 От всичките тези лекари незнам кой колко е кадърен,  но от начина по които са ги избирали си мисля, че всички би трябвало да са добри. Напливът да работят там е бил от цяла България.
 Аз лично съм записана при д-р Лазарова, но още не сам я виждала и нямам никакви впечатления - дано да  си разбира от работата.
 Честит празник на всички!

Общи условия

Активация на акаунт