Болница ТОКУДА

• 224 830
  • 2 154
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте и от мен. Изчетох цялата тема и оставам с много положително мнение! Всички тези упреци, които се отправят към Токуда според мен са нищо спрямо тези, които аз имам към другите болници! Разбира се, всеки си има мнение, но за мен при положение, че специалистите им са добри, следващите най-важни неща са хигиената и атмосферата. С извинение, но и в Тина Киркова и в Шейново ще ме е гнус да се подпра на стената, ако залитна!!! Чух че са купували възможно евтина апаратура, но се обзалагам, че е по-добра от 20 годишните апарати по другите болници.
Както и да е, смятам да проверя лично Simple Smile Снощи в 19ч. се обадих по телефона и ми обърнаха страхотно внимание и бяха любезни (директния телефон на регистратурата на ЖК е 403 4928). Още съм в 21г.с., но живот и здраве след около месец мисля да отида там първо на 1 платен преглед и ако съм доволна да си прехвърля ЖК там и да родя там. Информираха ме, че държат да са наблюдавали бременността поне един месец предварително, за да поемат раждането. Платения преглед е 25лв, с избор на лекар е 30. Ехографа се заплаща отделно - двуизмерен е, но "последно поколение и много добър".
Предвид отношението ми към наличните в София АГ болници, другите варианти които обмислях бяха новата МБАЛ Св. София или болница Лозенец. Въпреки хигиената и атмосферата им, специалистите им пък са по-малко в сравнение с АГ-тата. А и не считам за "специалист" някой, които ще ти иска сумати пари за в джоба си, за да те изроди!
Това е от мен. Ще продължавам да следя темата и ще се включа, когато имам лични наблюдения!
Леко бременеене и раждане на всички!  bouquet

# 211
  • В светлината на слънцето
Велева, знам че шефът на акушер-гинеколозите - д-р Карагьозов, е добър специалист. Хубави неща съм чувала и за д-р Диков. Но аз лично нито един от двамата не познавам, тоест не съм имала пряк контакт. Това са само по чужди разкази - но пък разкази на лекари все пак, на които имам доверие.
Скоро бях в "Токуда" заради майка ми, която бе на преглед за очи. И останах очарована от болницата, от обслужването и т.н. Наистина е чудесна болница. Поне в тази си част, с която аз пряко се сблъсках.

# 212
 Здравей Джу,

на мен това ми е второ раждане, първото беше в МД и ако нямахме човек не знам какво щеше да стане, защото бебето беше 4,200 и искаха да раждам нормално, в крайна сметка с протекций родих секцио и сам доволна, но за обстановката и отношението нямам думи, наложи се да лежа един ден преди това и сам плакала цяла нощ.
В Токуда ми обясниха, че щом са минали 3 години от раждането няма проблем да се роди нормално.Аз все още се двуомя, тъй като не знам какво е по нормален път, но всички казват, че по лесно се въстановяваш и май ще се пробвам така, пък ако има проблеми те веднага ще направят секцио.
Искам да ти кажа, че говорих с шефа на отделението и го питах, ако искам секцио, въпреки че няма индикации за това ще трябва ли да платя, а той ми каза че ще се съобразят с това мое желание без да плащам. И на мен всичко ми се струва нереално, но явно наистина им дават много добри заплати, за да се държат по този начин и да не ти искат нищо.
Между другото аз изпратих една приятелка начална бременност, която първият път е отишла платено и са я посаветвали да си вземе направление и да ходи с него след като е осигурена, че няма смисъл да дава излишни пари за платени консултации. Прегледа и е протекъл 45 мин. и тя е останала повече от доволна. Пиша всичко това, защото се учудвам на някои, които са с отрицателно мнение за тази невероятна болница поне според мен.

Засега това от мен!

# 213
А някой знае ли телефон на тази болница че не мгоа да издиря ни сайт ни телефон за контакти ?

# 214
  • София
А дали лекарите са на ниво? newsm78 И ако е нормално раждане значи ще струва към 1000 лв така ли?

# 215
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
А, ако евентуално съм готова да си платя и раждането да не е по ЗК, колко би ми излязло /нормално и секцио/?
Кои лекари израждат в Токуда?
Избор на екип при нормално раждане е 700 лв., при секцио - 900 лв. Май и в другите болници цените са такива...
Лекарите има от МД, Тина Киркова, Шейново - д-р Карагьозов, д-р Диков, д-р Лазарова, д-р Димитров и т.н.

Искам да ви поправя - целият екип е от Майчин дом, вкл. акушерки и санитарки

# 216
Аз лично ходя при д-р Лазарова, но мисля че и другите лекари от отделение Акушерство водят ЖК - това са д-р Диков и още една по-млада лекарака на която не запомних името /знам само че започва с К/.

Телефона на централата е 403 4000

# 217
На мен ми се наложи да лежа няколко дни в отделението на Токуда и съм супер доволна от условията и най-вече от отношението. Затвърдиха желанието ми да раждам при тях.

# 218
Ммимс, мерси за инфото
Надявам се раждането да мине наред, да се възтановиш бързо и да разкажеш как е минало.  Simple Smile

# 219
  • София
Аз да задам още един малко глупав въпрос... Embarassed
Ако отида с направление, но само за единичен преглед, без да се записвам там за ЖК, трябва ли да плащам, защото не ми стана много ясно? Blush

# 220
Аз да задам още един малко глупав въпрос... Embarassed
Ако отида с направление, но само за единичен преглед, без да се записвам там за ЖК, трябва ли да плащам, защото не ми стана много ясно? Blush

Не трябва да плащате нищо

# 221
Целият екип е "относително" от Майчин дом защото само двама от лекарите са напуснали щатни длъжности в МД, за да постъпят в Токуда. Връзката на останалите лекари с МД е че са се обучавали и са получили специалност там. Но на практика всички акушер-гинеколози от София специализират там.

# 222
Вчера питах една от акущерките и тя ми отговори, че всички в отделението са от МД

# 223
Здравейте и от мен,
и аз подкрепям всичко казано до тук.Много е хубаво,всички са мили и внимателни.Професионално отнощение можеш да очакваш от всеки един там.Аз лично ходя при Д-р Лазарова,при нея съм раждала първото си дете,още докато работеше в Тина Киркова,тя е страхотен лекар,невероятна.
И сеаг родължавам да си я посещавам при нужда,като ЗК поема почти всичко.
Успех на всички

# 224
Знаете ли дали има имунолог и правят ли са такива изследвания?

Общи условия

Активация на акаунт