На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 39

• 72 882
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
  • Варна
ДСК се осъзнаха.
Картов курс на лирата 0.132 лв.

Забелязва се, след първоначалния шок, че има бавно приближаване на картовия курс до поносими граници. Тръгнаха (на 5.04.) от 2 ст. над фиксинга, сега са по-малко от 0.8 ст. над него, което особено за градове без конкурентни курсове по бюрата, е ОК. Днес дори приближават нивото, на което продава Тавекс. Онзи ден обаче беше почти 14 ст. и разликата беше над 1.6 ст. от фиксинга. Разбира се, фиксингът на БНБ е само за ориентир, но така или иначе разлика от 2 ст. върху 12 е много.
Дано наистина се стремят да нормализират курсовете, но аз нямам доверие вече, че няма отново да ни изненадат неприятно.
И понеже обещах, ето отговора на моето оплакване:
Скрит текст:
Не че съм очаквала друго, ама това им отне над 15 дни... Датата на отговора е 21.04., а ми е пратен вчера... Оплакването ми е от 6.04.
Даже не ми се занимава да им обяснявам, че на 4.04. картов курс продава нямаше и внезапно на 5.04. се появи безумният над 14 ст. Обаче на мен именно плащанията, направени на 4.04. (дори и едно от 3.04.) са ми сметнати на него, защото са минали през банката именно тогава. И че реално в момента, в който плащаме с карта, курсът може да няма нищо общо с този, на който ще ни превалутират. Днес на този поносим курс може да се подлъжем да плащаме, а утре или дори вдругиден, когато осчетоводят плащането, да е 16 ст., примерно. Кой ни гарантира как ще е?! Как да знаем какво ще е утре? И тук не говорим за рязък скок на валутата, а за сметки на ниво банка.
Не че това не важи и за другите банки...

# 706
  • София
Здравейте. Ще пътувам за Одрин и ме интересува цената на среброто. И да ми кажете какво изгодно мога да си купя тъй като ще ходя за първи път. Благодаря.

# 707
  • София
Здравейте, 🙂
За първи път ще посетя Турция по конкретно Лозенград с цел пазаруване и моля за малко помощ. Ще търся пердета, чаршафи, кърпи, градинска маса и кухненска маса. Може и някоя друга дрешка да забърша.
Моля, ако някой има представа къде в Лозенград могат да се намерят сносни такива стоки да сподели.

# 708
Може ли да ми напишете точни адреси на магазини за бебешки стоки в Одрин, благодаря предварително.

Търся ето такъв плетен кош, ако някой е виждал някъде Simple Smile

Благодаря предварително

# 709
  • Бургас
Да ви кажа, доволна съм от праха за пране на Мигрос. Сега гледам го има в брошурата на 50 лири за 5 кг. По нищо не отстъпва на Ариел и Персил.

# 710
Може ли да ми напишете точни адреси на магазини за бебешки стоки в Одрин, благодаря предварително.

Благодаря предварително
Бебешки магазини освен ебебк не се сещам. Можеш да видиш в сайта им дали го има коша.

# 711

Благодаря предварително
Бебешки магазини освен ебебк не се сещам. Можеш да видиш в сайта им дали го има коша.

И аз знам само този, но търся евентуално други. В цял Одрин ме съмнява да има само един, но знае ли човек Simple Smile

# 712
  • Пловдив
Здравейте. Ще пътувам за Одрин и ме интересува цената на среброто. И да ми кажете какво изгодно мога да си купя тъй като ще ходя за първи път. Благодаря.
Ще изброя ние какво купуваме и харесваме като качество. Цените са доста по-ниски от България, така че почти всичко е изгодно Simple Smile
Ядки и сос от нар от борсата(най-много купуваме орехи и шам фъстък) , сирене, маслини, зеленчуци от Синия пазар. От Мигрос съм взимала много неща - ориз 2.5кг (по-назад имаше снимка), риба тон в зехтин, макароните на тяхната марка са чудни, масло 1кг,зехтин (Sizma мисля, че е екстра върджин), каймак, Лабне, чайове, хлябът им е вкусен.
От Баклава хаус в Марги аутлет купувам баклава и локуми - невероятни са. Особено баклавата с мляко.
Перилни препарати, омекотители, мокри кърпи, памперси не купувам, но и те са изгодни.

# 713
  • Най-красивата страна
Ние от Мигрос купуваме прахове,омекотители,препарати също са доста по-евтини.Сапуни.
Течен шоколад,сладко от ягоди,малини,кайсии
Пастет от маслини и маслини
Макарони,спагети-Барила
Ориз
Леща-червена и жълта
Зехтин
Зърнена закуска,мюсли..
консерви-доматено пюре,пиперково пюре,лютеница,грах,царевица..

Купуваме и чай,кафе,краве масло,сирене,крема сирене,кашкавал -PInar,Izim ,но си е риск,защото е забранено да се внасят в България.

От центъра купуваме баклава и халва.
Ядки-шам фъстък,лешници,кашу
Бадемови сладки,локум

# 714
  • София
Благодаря за отговорите. А  цената на среброто някой знае ли колко е горе долу?

# 715
И аз да повдигна питането къде да търся сребърни прибори, табли, чинийки. Притеснявам се да не взема посребрени или ментета.

# 716
  • Най-красивата страна
Сребърни прибори,табли...-бих купила единствено от голям магазин.
Обаче не знам дали има в Одрин.

Вижте тук
www.Karaca.tr

# 717
Здравейте,  искам да попитам парфюмите на Сансиро още ли са по 10 лв.?

# 718
Баклавата в Марги на нас ни идва доста скъпичко. Ние си купуваме баклава от центъра (от Fıstıkçıoğlu Baklavaları). Като качество според мен са еднакви с тези от Марги, но цената е двойно по-ниска.

# 719
  • Варна
колко да са забранени--тук всеки си носи последствията какво и колко купува. Аз си взимам по 1 туба и никога съм нямал проблем с пренасянето --може да е късмет.
Просто изхварлих тубите и не мога да се сетя как се казваше но знам със сигурност че пръскам треви с тях и са 3 пъти по евтини от нашите тук.
Жижо, да повторя въпроса на една съфорумка , че и мен ме интересува. Как поръчваш от Хепсибурада, на турски адрес ли, с каква карта ?

Общи условия

Активация на акаунт