На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 39

• 74 265
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
Моля препоръчайте ми хотел в Чорлу.

# 211
Някъде има грешка, тази цена за картофите звучи абсурдно и аз не вярвам. За цените - да, за нас беше изгодно, но при тях инфлацията е чудовищна, така, че ако им са се доближили цените към нашите, явно им се пооправят нещата.
За мен винаги има "сметка" от една разходка до Одрин. Виж, ако основната цел е само пазара, човек може да остане разочарован. Но нека, мен ме радва до известна степен това, понеже ако наистина тенденцията е такава предполагам, че човекопотока нататък ще намалее и за тези от нас, за които Одрин не е основно пазар, ще е още по-приятно за разходка.

# 212
  • Mostly in my mind
Ами и близо 10 лири не е евтино. Колкото тука са. Преди месец от Тугра ги взехме за 60 ст.
Така е. Инфлацията е навсякъде, няма начин.

Последна редакция: ср, 30 мар 2022, 19:22 от Лолита

# 213
Не знам, имаше табела с цена 20 тл върху купчините с картофи. Може и да е било за повече от един кг, не сме питали. Но дори цена от 10 лири, каквато е посочена в Мигрос, пак е много. Тука са по 1,20 лв. Другата стока също с по висока цена от преди. Преди от Мигрос ги вземахме за 0,60 лв, лука пък беше 0,40 лв, сега е 7-8 лири.
Колкото до човекопотока - ходят си хората, не са се спрели. И в двете посоки имаше по около 10 коли преди нас, а работеха 3 гишета.

# 214

Hilton  или  Endglory

# 215
  • Стара Загора
Някъде има грешка, тази цена за картофите звучи абсурдно и аз не вярвам. За цените - да, за нас беше изгодно, но при тях инфлацията е чудовищна, така, че ако им са се доближили цените към нашите, явно им се пооправят нещата.
За мен винаги има "сметка" от една разходка до Одрин. Виж, ако основната цел е само пазара, човек може да остане разочарован. Но нека, мен ме радва до известна степен това, понеже ако наистина тенденцията е такава предполагам, че човекопотока нататък ще намалее и за тези от нас, за които Одрин не е основно пазар, ще е още по-приятно за разходка.

Напълно подкрепям Рали.

Преди седмица взехме картофи от пазара, да 20 лири бяха, но 2,5 кг.

Последна редакция: ср, 30 мар 2022, 19:36 от Лалка

# 216
  • Плевен
Здравейте! Някои от вас търсят и лекарства. Ако търсите Кеналог ампули 40мг, имам останали 3 броя. При интерес, пишете ми на л.с.

# 217
  • Димитровград
Да не би цената да е за пресни картофи, и тук като излезнат първите са доста скъпи. Защото на тези от снимката по-горе точно това пише - пресни картофи

# 218
хотел DIVAN

# 219
  • Пловдив
Рали, а дано, ама надали ще се откажат... Stuck Out Tongue Winking Eye
Не знам аз ли пазарувам от някакви "скъпарски" магазини, но споменатите цени по-горе, обърнати в лири, както и да го гледам са доста по-ниски от нашите...
Миналата година септември-октомври лирата просто беше 20ст, сега първоначално и аз така реагирах, но като пресметнах видях,че увеличението не е голямо, нормално е все пак.
А и като гледам при нас с какви темпове растат цените скоро споменатите ще са си евтиния...

# 220
Аз редовно ходя Одрин/Истанбул и такива цени не съм виждала. Това да не е някаква тактика да откажете хората да ходят да има повече за вас 😂

# 221
Ок, измислих си цените,за да се направя на интересна и да привлека внимание. Така по достоверно ли ви звуча?!
Съжалявам, че въобще споделих впечатленията си. Не можело да бъде, измисляла съм си...ОК, спирам да се обяснявам.

# 222
  • Димитровград
Във фейсбук групата "Пазаруване в Одрин" има снимки с цени от днешния пазар.
https://www.facebook.com/photo/?fbid=2105935866248397&set=pcb.711817516655619

# 223
И ние днес пазарувахме в Одрин. Да, цените са нагоре, но пак е по-евтино от тук. Шам фъстък взехме за 140 лири, лешник за 100 лири , сафрида е 40 лири тук 12 лева, масло за 75 лири за кг., ориз балдо 32 лири за 2,5 кг., маслини 30 лири от пазара. Перилните също са на сметка. Така че за мен все още си струва. Разходката и хапването са бонус.
На всички в колата стриктно ни провериха сертификатите на входа за България.

# 224
Сега се разбрах от мъжа ми, че прословутите 20 лири за картофи всъщност са за 2 кг.

Общи условия

Активация на акаунт