На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 39

• 74 258
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
  • Бургас
beljata, при моята карта на всеки 5 или 6 безконтактни плащания се изисква и едно контактно, един вид превенция срещу кражби.

# 241
  • Димитровград
Привет от Одрин!
Картофите в Бим Blush

Горивата

Лирата:

# 242
papaone, това ченча до лалетата ли е?!

# 243
  • Варна
beljata, при моята карта на всеки 5 или 6 безконтактни плащания се изисква и едно контактно, един вид превенция срещу кражби.

Не, това не е проблем.
Скрит текст:
Обърнах внимание заради искането да въведа два пъти ПИН код, което сумата не предполагаше, а и приятелката ми не въведе, при по-голяма покупка. Благодарение на това обърнах внимание още там, че там всъщност плащането минава в долари. Не се е случвало досега, а винаги пазарувам по нещичко от там. За пръв път от стотици плащания в Турция имам такова, което излиза в долари... Или може би още веднъж ми излезе на ПОС устройството в долари (в магазин за играчки в МОЛ-Форум Истанбул), но пък сякаш в банкирането е за пръв път.

Еее, Папа! Прекаляваш! Wink
Къде си тръгнал на тая скъпотия?

Скрит текст:
Много добри обменни курсове! По-добри от най-добрите тук и почти колкото превалутирането.
Къде е това бюро? Аз не се занимавам там да сменям, но за информация май е добре да знам. Досега все чета по диагонал тези насоки...

# 244
  • Димитровград
papaone, това ченча до лалетата ли е?!
Да, в северния край на покрития пазар.

# 245
Аз да попитам - когато даваме левове, а купуваме лири, на колко делим 1 лв? На първата показана сума /8,05/, нали? Излиза 0,124. Тавекс в момента продават на 0,1257 и курсът им е много добър. Масово в бюрата тук в града ни е 0,14 Sad

# 246
Не ги разбирам тези коментари за скъпотията. Нормално е, в цял свят горивата, опаковките, транспорта и електроенергията е поскъпнал (12 години се занимавам с внос на хранителни продукти, от опит го казвам и по-зле ще става.). Няма как цените да не се повишат. Няма такова нещо в иконимиката - всичко без пари. И все пак, все още е по-евтино отколкото в България. В събота бяхме там.  Дори след като си разпределих разходите за гориво върху купените продукти, излиза по-евтино отколкото в България.
Маслото от Мигрос го купихме на 60 лири на промоция за килограм (в България на промоция вече е между 18-19 лв/кг) и други джунджурийки. Бреф 2,5 л за почистване на под  - 3,6 лв, разтров за лещи на Bausch & Lamb в БГ е 23 лв, там ми излезе 8,50 лв (67 лири) и още други такива неща. До Синия пазар от едни момчета си купих холна маса от естествен орех за 65 лв, в България абсолютно същия модел ги продават по 400 + лв.
Има още да ги удря инфлацията, преди да се загуби смисъла да се ходи там (от спестовна гледна точка говорим).

# 247

Не, това не е проблем.
Скрит текст:
Обърнах внимание заради искането да въведа два пъти ПИН код, което сумата не предполагаше, а и приятелката ми не въведе, при по-голяма покупка. Благодарение на това обърнах внимание още там, че там всъщност плащането минава в долари. Не се е случвало досега, а винаги пазарувам по нещичко от там. За пръв път от стотици плащания в Турция имам такова, което излиза в долари... Или може би още веднъж ми излезе на ПОС устройството в долари (в магазин за играчки в МОЛ-Форум Истанбул), но пък сякаш в банкирането е за пръв път.

Еее, Папа! Прекаляваш! Wink
Къде си тръгнал на тая скъпотия?

Скрит текст:
Много добри обменни курсове! По-добри от най-добрите тук и почти колкото превалутирането.
Къде е това бюро? Аз не се занимавам там да сменям, но за информация май е добре да знам. Досега все чета по диагонал тези насоки...
Точно така е, винаги съм твърдяла че в Одрин е най добре да се сменя валута. Ченча е до статуята с лалетата, само там сменям валута.

# 248
  • Варна
Скрит текст:
Аз да попитам - когато даваме левове, а купуваме лири, на колко делим 1 лв? На първата показана сума /8,05/, нали? Излиза 0,124. Тавекс в момента продават на 0,1257 и курсът им е много добър. Масово в бюрата тук в града ни е 0,14 Sad

Да, първият курс се гледа, тъй като те купуват лева за лири, а тук ни продават лири за лева.

Наистина курсът е много добър. Реших, че е паднал тук, но проверих Тавекс и си е цитирания от теб. При нас се намира на около 13 ст., но при този курс там не си струва да се обикаля (а Тавекс е един, в единия мол и е ангажимент да се отиде).
Друг е въпросът, че докато се отиде на центъра, при организирано пътуване, вече са минали местата, за които приоритетно ни трябва кеш.
Аз в брой плащам само на борсите и на пазара.

Точно така е, винаги съм твърдяла че в Одрин е най добре да се сменя валута. Ченча е до статуята с лалетата, само там сменям валута.

По стар навик от Истанбул, където е (или поне беше) проблем да намериш бюро, което работи с левове, предпочитам да си имам лири от тук.
Но ако пътуваме сами към Одрин, мога да оставям смяната за там. Един ангажимент по-малко преди тръгване.

# 249
И ние вчера имахме проблем с плащането с карта в US Polo. Така и не разбрахме защо не мина плащане с Visa на УниКредит в магазина в МОЛ Ераста. Наложи се да плащаме в брой. По- късно със същата карта платихме без проблем в Мигрос, а приятелката ми с такава карта успя да плати в Us Polo в Марги след нас.

# 250
  • Пловдив
Може ли да помоля за снимка на хвалените прахчета за главобол? Оки ли бяха?

# 251
  • Димитровград
Дизела днес докато се върнем падна на 20,16лири.

# 252
  • Пловдив
Може ли да помоля за снимка на хвалените прахчета за главобол? Оки ли бяха?

Оки не са ли само в Италия?

# 253
  • Димитровград
Това чудо за какво се използва? Някой ми беше поръчал зимата, но не го намерих. Сега го имаше в билковото магазинче на ъгъла към рибния пазар. 60 лири.

На границата си проверяват за сертификати, питах, ще ги изискват и след 1 април. Интересно, че ги търсят само от българските коли.

# 254
По мои спомени това е лекарство за прочистване на белия дроб.

Общи условия

Активация на акаунт