На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 39

• 74 185
  • 738
  •   1
Отговори
# 285
# 286
Здравейте, ще пътувам за първи път до Одрин. Как препоръчвате да се плаща? Как ще бъде по-изгодно с лири в брой или с карта? Разполагам с дебитна карта Дск Mastercard.

# 287
Чета информацията в групата отдавна, винаги е много полезна! Само да споделя, че днес на Малко Търново за Лозенград чакахме три часа. Около 8 часа бяхме на границата, доста неприятно ни изненада огромната колона. Навръщане минахме за 15 минути максимум, но в посока Турция колоната беше още по-дълга. Чухме, че било свързано с потока украинци, които пътували към Анталия. Иначе цените са увеличени, но пак е по - изгодно пазаруването там, а и по - приятно. Сертификати ни потърсиха само в БГ. Не са проверявали щателно багажника и млечните продукти останаха добре скрити. Успех на всички пътуващи и пазаруващи!

# 288
Доста е дискутирано. Моят опит е:
- не теглете от банкомат пари в брой от вашата карта
- плащайте където можете по магазини с вашата карта - най-изгодно е. Смята ви лирата по курса на банката.
- имайте и турски лири за местата където не може с карта
- имайте си и евро - обменя се изгодно в МОЛ Ераста.

# 289
Не видях някой да е писал,  но от 01.04 ДДС на почистващите препарати и сходни продукти, е намалено от 18% на 8%. Виждам в Мигрос цените са намалени и на сайта са коригирани. Сравнение: омекотител Yumos от 36.9тл вече е 33.77тл.

# 290
  • Русе
Не знам дали е от 01.04, но още на 29.03 на касовите ми бележки от Бим и А101 пишеше 8% на Асперокс-а и пастата за зъби, които взех.

# 291
  • Варна

Привет!
Доста по-добре от очакваното е положението с опашката. Нищо, че за почти 20 минути сме стигнали едва почти до бюрото. Наложи се да спрем на бензиностанцията и пет коли са в повече. Но зад нас вече се удължава видимо.
Лирата тук е 13.5 ст.

Стиснете едни палци всичко да е наред, че тръгнахме много разколебани...

# 292
  • Бургас / UK
Беличке, дано не сте чакали много . Лек път !
И аз сега си гледах бележката от един магазин-Кочташ и забелязах , че на някои стоки ДДС е 8%.
-хавлиена кърпа
-щори за прозорец
От Мигрос
-ред бул
-торбичка за многократна употреба
И моите са преди 01.04.

# 293
Предстои и на мен първо пътуване до Одрин. Прехвърлих 1 страница, тепърва ще се връщам да чета по-подробно, но не намирам информация за хотели.
Иначе разгледах сайтове, но тук специално някъде има ли инфо за нощувки?

# 294
  • Бургас / UK
Върнете се малко назад в тази тема, бяха писали за хотели или влезте в Букинг и там ще ви излязат хотели в Одрин .

# 295
  • Варна
Здравейте,
извинявам се предварително ако въпросите ми са задавани, но в момента нямам време да чета назад.
1. Може ли да се влезе в БГ със сертификат за преболедуване от антигенен тест ?
2. Другият ми въпрос е, ще пътуваме в петък през ноща около 3 часа. След което тръгваме за БГ в неделя през деня, предполагам, че късно вечерта ще минем границата за БГ. Ако си направя ПСР примерно в петък през денят в БГ до кога ще важи дали ще успея да мина. Смята се от часа на излизане на резултатите или от часа на взимане на пробата ?
3. Нужно ли е резултатът от ПСР да е на хартия или може да се покаже на телефон, както и този за преболедуване?
Благодаря предварителн, бъдете здрави 🍀

# 296
  • Русе
Прясно инфо от мен. Доволни сме от хотел Cavit Duvan Prestige. Нощувка със закуска в понеденник за трима възрастни ни струваше 92 лв. На 50-100 метра е от мол Ераста.
Скрит текст:

# 297
  • Стара Загора
Здравейте,
извинявам се предварително ако въпросите ми са задавани, но в момента нямам време да чета назад.
2. Другият ми въпрос е, ще пътуваме в петък през ноща около 3 часа. След което тръгваме за БГ в неделя през деня, предполагам, че късно вечерта ще минем границата за БГ. Ако си направя ПСР примерно в петък през денят в БГ до кога ще важи дали ще успея да мина. Смята се от часа на излизане на резултатите или от часа на взимане на пробата ?
3. Нужно ли е резултатът от ПСР да е на хартия или може да се покаже на телефон, както и този за преболедуване?
Може по т.1

# 298
Здравейте,
По т.2 - ПСР-а важи 72 часа и се смята от часа на взимане на пробата.

# 299
Здравейте, а признават ли  на БГ границата сертификат от тест за антитела?

Общи условия

Активация на акаунт