На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 39

• 74 160
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
  • Mostly in my mind
Не

# 301
  • в обкръжаващия ме хаос
Здравейте, в Одрин продават ли шуслерови соли, инфлуцид и цинабсин и на каква цена?
Благодаря предварително за отговорите Hug

# 302
  • Варна
В Турция няма хомеопатия.

# 303
Днес правих суши с Labne на Icim, предвид цената на Филаделфия - та 😳
За мен стана още по - вкусно.

# 304
  • Русе
Здравейте,
извинявам се предварително ако въпросите ми са задавани, но в момента нямам време да чета назад.
1. Може ли да се влезе в БГ със сертификат за преболедуване от антигенен тест ?
2. Другият ми въпрос е, ще пътуваме в петък през ноща около 3 часа. След което тръгваме за БГ в неделя през деня, предполагам, че късно вечерта ще минем границата за БГ. Ако си направя ПСР примерно в петък през денят в БГ до кога ще важи дали ще успея да мина. Смята се от часа на излизане на резултатите или от часа на взимане на пробата ?
3. Нужно ли е резултатът от ПСР да е на хартия или може да се покаже на телефон, както и този за преболедуване?
Благодаря предварителн, бъдете здрави 🍀
Може по т.1
Може, но до 180 дни. След това - не.

# 305
Имам идиот ски въпрос, но не намирам информация. Дали някой може да ми обясни каква е тази ТРР такса з колите на магистралата? Първия път като ходихме си я платихме, не си спомням колко и ни дадоха някакво стикерче. Сега пак спряхме да платим, но господина на касата каза че за тази кола си има платена такса и не ни даде да платим. Но на излизане от магистралата като преминахме се включи аларма.... Нямаше кой да питаме какво става... Та сега сме в чуденка какво се плаща, за колко време, има ли лимит, защо изпищя това чудо..... Другия път какво да платим и къде......

# 306
  • Най-красивата страна
Бяхме в Одрин четвъртък и петък.

Улучихме лошо време-ужасен бурен вятър,падащи клони,облаци прахоляк..
Аптеки
Направи ми впечатление,че в аптеките има ограничения.
Имах списък ,но ми даваха от всичко само по 1 брой ,обиколих 3 аптеки по центъра,навсякъде същото...

На центъра-от там купувам баклави,халва,локуми,кори за баница.
Ядки-много са вдигнати цените,някои даже са по-скъпи от тук.
Но пък храната в заведенията е супер.

В Тугра също имаше ограничения-олио-3 бутилки.Повече не може.
Прахове,препарати,олио,захар,ориз бяха на изгодни цени.Но аз купух лирите на 0,12ст.от тук.

Марги-имаше нашествие от гърци-6 автобуса.
В Деримод -разпродажба на зимни обувки и кожени якета.
Сандали-изборът не беше голям ,но купухме на дъщеря ми.
Сандали с токчета нямаше.Явно още е рано.
Купихме дънки от Мави.Има богат избор.
Доволна съм и от ADL -намерих си летни рокли.
Вечеряхме в един от ресторантите-храната великолепна.

Ераста-От Karaca купих изгодно спални бельо.199лири единични комплекти и 390лири двойни-Ранфорс.
Пак в Ераста намерих сапун с магарешко мляко,който търся отдавна,защото детето е с дерматит.

Мигрос-много съм доволна.
Сирене,кашкавал,масло,препарати,маслини.
Но и там имаше ограничения.
Когато сметката ми стигна 1500лири,касиерката каза,че останалата стока трябва да бъде маркирана на друга сметка.
На свекървата купих един пакет за Рамазан-съдържа продукти от първа необходимост , безалкохолни и сладки.
Има ги в 3 размера-малък,среден и голям на цени от 100лири.

Цените определено са вдигнати,но пак е по-евтино отколкото у нас.

На връщане минахме през Лесово.
Проверяваха за месо и месни продукти .
Но аз месо от там не купувам.

Последна редакция: нд, 03 апр 2022, 08:56 от Veronikaaa

# 307
Имам идиот ски въпрос, но не намирам информация. Дали някой може да ми обясни каква е тази ТРР такса з колите на магистралата? Първия път като ходихме си я платихме, не си спомням колко и ни дадоха някакво стикерче. Сега пак спряхме да платим, но господина на касата каза че за тази кола си има платена такса и не ни даде да платим. Но на излизане от магистралата като преминахме се включи аларма.... Нямаше кой да питаме какво става... Та сега сме в чуденка какво се плаща, за колко време, има ли лимит, защо изпищя това чудо..... Другия път какво да платим и къде......
Това стикерче се лепи под  огледалото за братно виждане и като минавате през бариерите се таксува от там, стига да има достатъчна наличност .
Мисля, че беше 7 дни гратисният период при неплащане и после сумата става х3 . Може да си проверите и да платите , ако има глоба през сайта : https://hgsmusteri.ptt.gov.tr/hgs.jsf

# 308
  • Mostly in my mind
Вероника, и в Тугра на касата има ограничение. Само не мога да разбера на брой артикули ли е или на сума, понеже на различни суми са ни стопирали.

# 309
  • Най-красивата страна
На брой артикули-но само за стоките от първа необходимост-брашно,захар,олио..

В Мигрос-до 1500лири.

Марги-много съм доволна от персонала в Loft.
Успяха да угодят на моята тийнейджърка.
Дойде едно момиче,хвана я за ръката,разходи я,показва и дрехи,напълниха торбата,заведе я на касата...
Бях вече доста изморена и въобще не ми се обикаляше....

# 310
  • Mostly in my mind
От чисто любопитство колко е захарта? Познати са взели наскоро за 2.40 кг. Мислех, че са се объркали нещо...или наистина е толкова.

# 311
  • Най-красивата страна
Аз намерих опаковки по 5 кг.И ми излезе по 1,20.
Но съм купила лирите на 0,12.

# 312
  • Варна
Ходихме до Одрин, бяхме в Alan suits unisite. Разнообразна закуска, добре обзаведен, обаче в хотела имаше хлебарки.

Пътищата разкопани, прашно и ужасно мръсно в града.

Намаления почти няма, в Поло са останали предимно мъжки намалени дрехи, от дамските е беден избора. В повечето магазини има много хубави мъжки плътни памучни дънки, дамските са все силно еластични или от торбестите.
Този път ми остана едно кофти чувство от престоя, на няколко пъти ни поизлъгаха с парите, последния ден на Шел до 3М Мигрос, преди Марги, не зареждайте там! Дълго ще ми държи, скоро няма да отида в този град...
Този път взехме парфюми Мад за проба, някои от тях наподобяват оригиналите, но нито са толкова трайни, нито толкова силни, в началото са тотално различни. Пробвахме и Баргело, Сансиро, Ейфел. Последните бяха ужасни. Прословутата Омниа Кристалин никъде не са я докарали.
Сладоледът с шамфъстък на центъра е страхотен наистина!

Хапнах и агнешки котлетчета в Айчичек, обожавам ги Grinning

Телешкото във Фарук беше тънко и жилаво

Обаче млечната им баклава е най-вкусната, която опитах, с настърган шоколад и най-много шамфъстък

Взехме и от Алимоглу и Фъстъкчоглу (не зная дали ги изписвам правилно). В Али беше най-лоша от трите.

Тази салца е супер вкусна, силно изварен доматен сос, като от едно време

Като пробвам и другите неща, ще пиша и за тях.

# 313
Как се опитаха да ви излъжат на бензиностанцията?

# 314
Този път ми остана едно кофти чувство от престоя, на няколко пъти ни поизлъгаха с парите, последния ден на Шел до 3М Мигрос, преди Марги, не зареждайте там! Дълго ще ми държи, скоро няма да отида в този град...
Тина , може ли повече да споделиш по тази тема? За да знаем къде и за какво да си отваряме очите. Зареждам основно на Шел или Опет и до сега не съм имала проблеми, освен че колата ми не харесва турското гориво , ама това е друга тема Wink

Общи условия

Активация на акаунт