На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 39

• 74 147
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
За първи път чувам някой да има проблеми с горивото в Турция..

# 451
  • Пловдив
Ние също сме имали проблем с дизел в Турция,мислехме си,че колата не харесва турски дизел,но сега и с бензиновата кола е същото положение-пушилка,колата се дави...Отказахме се от турското гориво(и не само,и други забележки към качеството на турските стоки имаме!).

# 452
Ние също сме имали проблем с дизел в Турция,мислехме си,че колата не харесва турски дизел,но сега и с бензиновата кола е същото положение-пушилка,колата се дави...Отказахме се от турското гориво(и не само,и други забележки към качеството на турските стоки имаме!).
Карам Астра Н ,първо две години в Германия. Икономично, без проблеми с вървежа. Връщам се в Бг, рязък скок в разхода(бензин) и стана като куц кон. Момента в който заредих от Шел в Турция, всичко се оправи, включително разхода. Често пътувам до Одрин и зареждам основно там. На различно от Шел там не зареждам. Цена/качество е повече от добре

# 453
  • Бургас
С каквато и кола, да сме ходили в Турция,винаги след зареждане с тяхно гориво, са вървели по- добре и са давали по- нисък разход! Зареждаме само на Шел и Опет и само по- скъпия дизел.

# 454
Млмичета,има ли магазин на Сваровски в някой мол?

# 455
Момичета, моят въпрос е свързан със складове за дрехи, чувала съм,че в Чорло има на доста известни марки, не ми трябва да купувам на едро,така че ако може да ме насочите към такива места (складове,магазини), дори да са реплики не е проблем, стига да са от евтините.
Другият ми въпрос е свързан с козметиката там, видях,че кремове (например vichy, este lauder) са доста по-евтини от колкото в България ,заслужава ли си да се вземат от там и коя парфюмерия препоръчвате.
Попринцип ще пътуваме до Истанбул, но Чорло, Одрин,Лозенград са ни на път.

# 456
  • в кукувиче гнездо
На 7 април влязохме в Турция през Дерекьой, границата минахме за около два часа. Вчера обаче беше някакъв ад. В 12 и 30 пак на Дерекьой системите не работеха, коли имаше няколко завоя надолу към Турция. След близо два часа чакане завъртяхме към Одрин и минахме на Лесово за около половин час, въпреки, че имаше доста коли, но опашката вървеше бързо. Прибирането ни от Текирдаг ни излезе 10 часа, с едно спиране до Миргос за половин час в Лозенград. Беше чудо. Иначе съм супер доволна, напазарувахме чудесно в Мави, Котон, Us polo, WC Wikiki... Навсякъде цените са изгодни, бяхме в аутлета на Чорлу - Авантаж, и в мола в центъра. От млечен магазин в Текирдаг взехме толкова сирене и кашкавал, че ме беше страх на границата да не вземат всичко. Да не говорим мъжът ми колко агнешки котлети и луканки беше купил, цялата кола миришеше. На границата, въпреки че видяха какво носим, нямаше проблем. Един сладур беше митничаря, за алкохол и цигари пита само. Едно бусче пред нас обаче го претарашиха цялото, всичкият им багаж беше изкаран на земята. От РЗИ стриктно проверяваха за сертификати, гледаха дати на валидност.

Последна редакция: пн, 11 апр 2022, 10:11 от lechugitka

# 457
Има ли в Едирнето магазин за сребърни изделия, но не бижута, а по-големи неща- прибори за хранене, подноси, чинийки, от този тип. По спомен, среброто при тях излизаше доста евтино. За разлика от златото, при което разликата е малка, правилно ли съм запомнила?

# 458
Плануваме ходене за 1 и 2 май, обаче разбрах,че на 2 май е Рамазан Байрам. Та има ли някой посещавал града на празника, работят ли им магазините и мола?
И още нещо да питам: дали не са махнали таксата дезинфекция на вход Турция на Капитан Андреево?

Последна редакция: пн, 11 апр 2022, 18:38 от Gergana Ignatova

# 459
Преди две седмици си имаше такса за дезинфекция 60 лири, обаче май пръскат само с вода. Не замириса на никакъв препарат.

# 460
И още нещо да питам: дали не са махнали таксата дезинфекция на вход Турция на Капитан Андреево?
Има, да.
 Ние също сме доволни от турското гориво - и от газ, и от бензина.

# 461
  • Русе
Преди две седмици си имаше такса за дезинфекция 60 лири, обаче май пръскат само с вода. Не замириса на никакъв препарат.
Абе, да ти кажа - не е вода. Колата ни е тъмносиня. Като изсъхна цялата беше на бели пръски. Но пък за първи път от 2020 г. насам ни опръскаха. Като изключим август 2020 г.,когато въведоха дезинфекцията, до сега само сме плащали без да ни пръскат.

# 462
Нашата кола е черна и нямаше никакви признаци, че е пръскана с препарат за разлика от дезинфекцията на вход в Бг.

# 463
  • Ропотамо
Абе май и дизенфекцията им е по-добра от нашата. На последното ходене, температурите бяха близо 15 градуса и пръскачката тръгна и чак ми изми колата от калния дъжд в БГ. А на връщане гьола на МТ, ужасно замириса на хлор.
Така, нещо сериозно,чета, че много глоби напоследък, не работил сайта за проверки за глоби. Ето което намерих, за мен изписа къде съм преминавал по магистрали и че нямам глоби.
https://webihlaltakip.kgm.gov.tr/WebIhlalSorgulama/Sayfalar/Sorgulama

# 464
Дано се включи още някой,но аз мисля че на празника магазините им не работят.

Общи условия

Активация на акаунт