На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 39

• 73 501
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Да питам плащане с виза сметка в български лева  на пос терминал при превалутирането има ли такса? От банката издател кават че няма такса, но нещо не им вярвам.....

От скоро съм отново в Виза. Гледам си сега банкирането и нямам никакви такси. Курса е чудесен, но забелязах, че едната ми транзакция от този уикенд е минала първо е Евро и после в лири. Не е проблем, курса е пак същия с 0.001лв разлика. Такса нямам никаква.

Последна редакция: пн, 18 апр 2022, 16:13 от agnesana

# 556
  • Димитровград
И за коя банка питате, на всички е различно. Мога уверено да твърдя, че с карта на  ПИБ, има 0,25% превалутиране,  при плащане в чужбина.

# 557
Зависи коя е банката. Вижте си в сайта им, там има курс на банката и евентуално какъв % от транзакцията начисляват.

# 558
Аз съм на уникредит. При мен всичко е наред. Наистина има голямо значение банката. Това не го съобразих.

# 559
Уникредит, явно вярно нямат такса превалутиране. Благодаря на всички отговорили ми.

# 560
  • Ропотамо
И аз да кажа за пазарлъка. Лично аз което съм понаучил от пазарите и с гугал преводач други думи запомнил, като ги питаш на турски и почват едни "локуми" на турски и ти става неудобно, че си питал на техния език. Нищо не разбирам хахха и трябва да се представя булгаристан, yok 🤣. Те ни знаят, имаме си нашите черти, както и в бг, като дойде някой немец и си личи от къде е. Друго съм забелязал, някои знаят български, но не казват нищо до последно. Последният път в Лозенград, на доста места от пазара, жената на мъжа знае български, намесваха се в разговора, да помогнат с комуникацията. Жена ми прави забележка, че се опитвам с турските думи, защото като ми отговорят нищо не разбирам и се споглеждаме 🤣.

# 561
  • Бургас / UK
И аз винаги се чудя как разбират, че сме комшу 😀 Вървим и гледаме без да говорим и те от далеч “Комшууу”
Както бях обещала , днес ми дойдоха превалутираните сметки от Одрин . Курса е 0,124 . Таксата за теглене е 7 лв, въпреки , че сумата беше по-малка. И нямам такса за превалутирането. Картата ми е дебитна ВИЗА на ПИБ

Бензина ни е излязъл 2,35 лв литъра.

# 562
Здравейте! Къде в Одрин се намира магазин А 101?

# 563
Навсякъде

# 564
Здравейте. Ако има запознати хора, къде в Одрин мога да си купя чанта или аптечка за първа помощ?  И ако някой знае какви са цените?

# 565
  • Русе
За кой от всичките 18 питаш Thinking

# 566
Здравейте, някой запознат ли е със следното.
Имам издаден червен паспорт 2018г, важи до 2023г.
2021г съм сключила брак, но паспорта не съм сменяла, само ЛК.
Края на месеца ще пътувам, има ли проблем така?
Обадих се в паспортна служба, казаха ми че няма проблем, проверявали по ЕГН, но все пак ми е притеснено..
благодаря!

# 567
  • София
Здравейте!
Ще ходим за първи път до Одрин.
Интересувам се в Сряда къде има пазар. Заслужава ли си?
Пълномощното за автомобила от преводаческа агенция ли трябва да е преведено?

# 568
Диди, сменяла ли сте фамилия?

Ако да, мисля, че паспортът става невалиден.

# 569
  • Бургас / UK
Здравейте!
Ще ходим за първи път до Одрин.
Интересувам се в Сряда къде има пазар. Заслужава ли си?
Пълномощното за автомобила от преводаческа агенция ли трябва да е преведено?
В сряда има зад Марги.

Общи условия

Активация на акаунт