На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 39

• 73 493
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте, някой запознат ли е със следното.
Имам издаден червен паспорт 2018г, важи до 2023г.
2021г съм сключила брак, но паспорта не съм сменяла, само ЛК.
Края на месеца ще пътувам, има ли проблем така?
Аз имах валиден паспорт, но 2019 смених фамилията и имах срок до 1м да сменя документите,  включително и паспорта. Ако и ти си сменила фамилията,  предполагам вече фигурираш в системата им с новата, та аз не бих рискувала. Или евентуално да вземеш  и акта за брак, там ще ти пише и старата и новата фамилия, но дали ще направят компромис,  предвид колко време е минало, вече не знам.

# 571
И според мен е невалиден, документите са валидни 1 месец. Виж ако си подала за нов и през това време пътуваш, може. Аз не бих рискувала.

# 572
Здравейте. Как става паркирането в Ераста и Марги Аутлет - като в нашите молове с плащане в зависимост от продължителността на престоя, или на друг принцип? Има ли ограничение във времето?

Благодаря!

# 573
Здравейте. Как става паркирането в Ераста и Марги Аутлет - като в нашите молове с плащане в зависимост от продължителността на престоя, или на друг принцип? Има ли ограничение във времето?

Благодаря!
Безплатно е. Не знам за ограничение във времето. Никога не сме плащали. Пред бившата Кипа, сега Мигрос, е платен паркинг. Подземният под магазина е безплатен.

# 574
Да, обадих се в друга паспортна служба и казаха, че тряцва да го сменя, както и предполагах.
[/b][/i]
Диди, сменяла ли сте фамилия?

Ако да, мисля, че паспортът става невалиден.

# 575
Здравейте,ще посетя следващия месец Люлебургас и се интересувам къде в града има магазини за кожени якета. Гледах в сайтове на деримод много високи са цените?Ако е така по добре от Бг да си купувам.

# 576
Донесоха ми този ориз ,но с преводача не мога да разбера какъв е.
pilavlık ithal pirinç-вносен ориз за ориз!Какъв вид е ?

# 577
  • Пловдив
Нормален ориз, по-кръглозърнест. Аз взимам винаги от него. Много е хубав. Готвя го в съотношение 1:2.5

# 578
  • на Мелмак
От Истанбул ММ си взе яке от Деримод, беше официално с 50 % отстъпка, на касата му направиха още 30.

# 579
Здравейте,ще посетя следващия месец Люлебургас и се интересувам къде в града има магазини за кожени якета. Гледах в сайтове на деримод много високи са цените?Ако е така по добре от Бг да си купувам.
На 26.03. от Деримод в Марги аутлет купихме мъжко кожено яке за 200 лв. и второ женско с 50% намаление.  В магазина имаше доста намалени якета

# 580
Като стана въпрос за ориз, Балдо - то е най-добър. Пробвайте го и друг няма да вземете повече.

# 581
+ 1 и от мен за ориза.

# 582
  • Бургас / UK
Току що прочетох, във Фейсбук, че Турция забранява износа на краве масло( от 18 април) Някой, нещо да е чул / да знае или е някаква измислица …

# 583
  • Варна
Току що прочетох, във Фейсбук, че Турция забранява износа на краве масло( от 18 април) Някой, нещо да е чул / да знае или е някаква измислица …

Чефко, има такива новини. От прочетеното разбирам, че става дума за износ (официален, в рамките на международна търговия и т.н... не знам дали правилно го назовавам, но ме разбираш).
Ние не правим износ. Е, някои опитват, ама едва ли с пакет или два ще объркаме разчетите на Министерството на земеделието и горите на Турция, което е наложило тези ограничения.

-------------------------------------------------------------------
За мен този ориз е супер.
Скрит текст:
Готвя го в тенджера, не запичам. Поема много вода, да кажем 1:3,5 и може да се остави по-воднист (не звучи добре, но имам предвид, че не е проблем, ако остане леко по-влажен), по-кашав, един вид, без да лепне като бисерния, ако не му улучиш водата, примерно. Всеки обича ориза по различен начин. Аз покрай децата открих този и споменатия начин на приготвяне и съм доволна.

Последна редакция: ср, 20 апр 2022, 10:08 от beljata

# 584
  • Бургас / UK
Ааа, ясно Беличке, Благодаря! Притесних се, че няма да можем да си купуваме масло 😀
На тази “твойта” марка на ориза , бобеца също е супер .

Общи условия

Активация на акаунт