Мама се радва на ритничета безчет, юлчето усеща - пролет е навред! - Термин Юли - тема 5

• 44 457
  • 768
  •   1
Отговори
# 120
  • Замък сред облаците
Аз знам, че щом си ги карала шарките, проблем няма за бебето, особено когато вече има плацента. Опасна е в първия триместър най-вече и то ако не си ги карала.

# 121
  • Варна
Момичета, с ковид съм с ужасно червено и възпалено гърло. А имам и бустер от януари, но нисоглътката ми е слабо място и там ме удари. Ходих в събота до ковид зона и ме преслушаха. Гърлото не ми го гледаха и много се притеснявам дали не се налага да се включи антибиотик. И как да разбера кога се налага....нито изследвания ми пуснаха.... ше звъня пак на личния днес. А не мога да ви опиша какво е да се опитваш да се изолираш в един апартамент от 4 годишно, което все иска да ти каже нещо или да ме прегърнел. Постоянно крещя да стои далеч от мен, заключвам се, а той блъска по вратата. Направо психически съм срината

# 122
Ангела бързо възстановяване
Аз имам такъв колан на Анита, беше ми супер удобен, трябва пак да го извадя.
Аз имам прекрасен сън Joy мога да заспя навсякъде и във всяка поза. Малкия толкова ме уморява, зъбите му ще ме убият, че просто нямам никакви проблеми със заспиването Joy
С него обаче не беше така, буквално до деня преди да родя заспивах в 4 през нощта и ставах сутрин в 8... беше много кофти.

Последна редакция: пн, 28 мар 2022, 13:42 от Александрия

# 123
  • София
Ангела имаш ли висока температура? Не мисля, че за едно червено гърло някой ще ти назначи антибиотици. Първо се успокой, изглеждаш доста притеснена. На мен също слабото място ми е гърлото и при всеки вирус все едно стъкла гълтам. Вземи си нещо за смучене, повечето стават за бременни. Аз съм доволна от Прополките и Фитолор и вземи лукчета за гърло и редуввй двете. Отделно чай топъл мащерка или лайка. Супена лъжичка мед със сода  поръсена може 3-4 пъти на ден. След това поне 30 минути нищо не пий. Ковид си е вирус като вирус. Аз пиех витамин ц + д в по-големи дози. Може лимони, джинджифил, чай от Шипка също. Всичко е противовъзпалително. За антибиотик ще си ако имаш висока темп над 38 повече от 3-5 дни и не се сваля. И аз малкия герой не бих го изолирала, при нас таткото се разболя пръв, седя в изолация четири дни и накрая и ние бяхме болни. Нямаше никакъв смисъл от изолацията, освен това постоянно тропане по вратата и драми къде е тати.. Можеш и Авирон да си вземеш, ако имаш температура. Ако нямаш не бих пила. Скорошно оздравявяне и от мен.

# 124
Ангела, не се притеснявай аз преди няколко седмици го изкарах АГ-то ми изписа авирон, витамин С, инхалации с Бромхексин - инжекционен разтвор (бил убивал короната) и антибиотик, но така и не стигнах до него, наблягах на витамините. Два дни имах ужасни болки в цялото тяло и температура (когато минеше 37.5 пиех парацетамол, максимум по 3 на ден) и това беше.
Видях, че сте писали за ритничетата. Аз имам чувството, че всеки момент корема ми ще бъде разкъсан и малката ще излезе. От 30 мин не е спряла да рита и чак ме боли вече. Надявам се, когато и отеснее още да се кротне малко. Със задна, висока плацента съм.

# 125
Ангела, бързо да минава. Аз го изкарах края на януари. Не съм се изолирала, а синът ми и мъжът ми не се разболяха.

Аз легнах с баткото следобяд, а бебето направо полудява в корема ми. Имам чувството, че играе бокс. Първо го усещах по диагонал, едновременно горе и долу, а сега само долу, но доста силно, чак ме задъхва. Ходихме да пазаруваме преди това и в магазина го усещах. Общо взето голямо движение пада от рано сутринта.

За дрехи за бременни имам клин, дънки и две рокли от лидл. От миналата бременност нищо специално не съм купувала. Ходех главно с клинове, но не знам как са ми били удобни.

Почивните дни времето беше разкошно и бяхме на вън с малкия. ММ се е заел с ремонт на хола, а на мен не ми се прибира като знам колко за чистене има.

В сряда съм на преглед и нямам време да видя немирникът. Heart

# 126
Ангела, миналият месец карахме Ковид. Ако е важно не съм ваксинирана. Нито аз, нито таткото.   Скорошно оздравяване и да не се влошаваш.
Сега съм болна и съм на Панцеф, но ми го изписаха вече като бях спряла да вдигам температура (макс 38.8°С) , защото секретите ми станаха жълти. Гърлото ми е все едно съм яла бодлите на таралежи. И постоянно кашляне, нон стоп секрети, дишам през устата, че носът ми е като бетониран. Частно казано предпочитам ковида пак да изкарам, отколкото това, което карам в момента.

Дрехите ми от доста време не ми стават 🤣 взела съм си 2 анцунга за бременни и един клин. Чакам пак да пуснат клиновете за бременни в Лидъл, че са ми адски удобни и ще взема още 1 или 2, че се каня на лятото вече и на рокличките 💃

И аз съм благодарна на предната плацента, защото сега ми чекне корема, а иначе не знам как щеше да е. Явно от сега прилича на татко си, все нещо трябва да прави 🤣 Не съм фен на кафето, от декември до сега имам 15 кафета с много мляко, не пия кола, а чайовете са сега само докато съм болна и бебчето без тях си е доста активно. 🤭

# 127
Здравейте, колко тежаха вашите бебоци в 22 г.с.

# 128
  • Замък сред облаците
Ето тук има ориентировъчна таблица ппо седмици за размерите и теглото: https://www.babycenter.com/pregnancy/your-body/growth-chart-feta … k-by-week_1290794

За 22гс трябва да е около 480-500гр, като много зависи дали УЗ е замерил правилно мерките на бебето, за да направи средното изчисление.

# 129
Ето тук има ориентировъчна таблица ппо седмици за размерите и теглото: https://www.babycenter.com/pregnancy/your-body/growth-chart-feta … k-by-week_1290794

За 22гс трябва да е около 480-500гр, като много зависи дали УЗ е замерил правилно мерките на бебето, за да направи средното изчисление.

Много благодаря Simple Smile

# 130
Привет! Бързо оздравяване на болните, а останалите дано закрепим положението и с топлото време нищо да не ни лови!

Аз не знам дали е заради предната плацента, но ритниците са нежни, отчетливи все пак, но рядко мога да забележа видим релеф върху корема. И както ви се бях оплаквала многократно, има дни на много движение и такива, в които ми се струва, че я един път съм го усетила, я не. Гледам вече да не се замислям, че даже ставам досадна на себе си с оплаквания и притеснения.

Аз имам само едни дънки за бременни, които са джегингси и още ми хлабавеят. Ще видим дали няма рязко да порасне коремче, засега си пълнея в талията, т.е. представяйте си равен торс, но няма стърчащ корем. Хубавото е, че ако ми се иска, още мога да скрия че съм бременна, лошото е, че много ми подпира стомаха явно и храненето не е вече удоволствие. Аз обичам да си се наям, а сега трябва да ставам от масата поне малко гладна иначе си влача последствията.

Ох, а закуската така да я намразих!! Всеки път, половин час след първото хранене за деня, се чувствам зле - кръвното май ми пада (отначало го мерех, но сега гледам психически да не се натоварвам), почва да ми се гади, отпаднало ми е, абе все едно съм болна.

Пак си намрънках обаче, а бях тръгнала позитивно Grinning

# 131
В 22 не знам, но в 21 беше 383гр., а в 23 - 564гр.
Здравейте, колко тежаха вашите бебоци в 22 г.с.

# 132
Rianne, аз нали и аз откачам за тия движения и сега няколко дена никакъв го нямаше и не ми издържа психиката - обадих се на АГ, та ме викна на тонове и ехограф и слава богу добре е бебето, но междувременно се е завъртяло от седалищно - главично, та не знам дали затова се промениха усещанията. В същото време днес бях навън малко с една приятелка и бебето и, и не знам дали от веселието или че се успокоих,.че ще ходя на преглед, това бебе три часа рита с малки почивки. Чак ме беше срам от лекарката, ама пак че е свястна, даже на доплер ме праща в сряда да се успокоя.

АГ ми каза че стресът също се отразява на съдовете, та притеснението не си е много полезно, ама как да стане не знам. Три дена я го усетя, я не. И кафета, пози на лежане и дори сладко не помагат. Тегаво си е в такива моменти, само който не го е изживявал, не знае. Но пък явно се случват и по-дълги тихи фази, какво да се прави.

# 133
Аз от самото начало усещам само леки и нежни потупвания. В момента съм в 26г.с+2дни. Всеки ден се чудя дали е нормално. На прегледите всичко е наред. С първата бременност целия ми корем се движеше в тези седмици. С предна плацента съм, имам си и тлъстинки по корема и мисля, че е заради това.

# 134
  • София
Всички бременни сме изживели дълго време без ритничета. Въпроса е да се опитваш да не мислиш за това постоянно. Но пък първа бременност е нормално да се притеснявате за всичко. Аз има дни в които усещам бебето 1-2 пъти, но просто знам че е наред. Не случайно на повечето места пише, че СЛЕД 28 седмица може да очаквате да усещате бебето всеки ден. И със сигурност стреса се отразява много, дори на моменти си мисля дали пък през първата бременност не допринесох и аз за състоянието си с постоянна тревожност и притеснения.
gushka в коя седмица си?

Общи условия

Активация на акаунт