Мама се радва на ритничета безчет, юлчето усеща - пролет е навред! - Термин Юли - тема 5

• 44 455
  • 768
  •   1
Отговори
# 405
LionMamma, Бога да прости душата му от волни и неволни грешки!
Моите съболезнования!

Майка ми почина този декември ... не и казах, че съм бременна... знаеше, че правим инвитро... казвах и само, че са наред нещата за сега... дано се е досещала...Аз и мъжът ми организирахме погребението, нямаше кой, бях и на погребението...Все още не съм казала на баба ми, леля ми и братовчедка ми...единствените роднини които имам. Сигурно съм изглеждала като безчувствена кучка, защото се опитвах да се владея ... заради двете душици в мен... Бог ада прости близките ни и дано ни виждат и се радват за нас!
Много съжалявам за майка ти! Да загубиш родител е много тежко! Бог да я прости и дано сега гледа отгоре и се усмихва на теб и твоите бебенца!

# 406
Съболезнования момичета за загубите ви.

Lionmamma докато има кой да помни и да му разказвате той винаги ще е жив. На детето винаги ще му е интересно да чуе с кого споделя име, какъв е бил този човек и че сега е звездичка на небето и го пази. За погребението направи както смяташ, че е добре за тебе, все пак трябва и да се пазиш.

# 407
Съболезнования момичета за загубите ви.

Lionmamma докато има кой да помни и да му разказвате той винаги ще е жив. На детето винаги ще му е интересно да чуе с кого споделя име, какъв е бил този човек и че сега е звездичка на небето и го пази. За погребението направи както смяташ, че е добре за тебе, все пак трябва и да се пазиш.
Погребението е от 14:30 и мъжа ми не пожела да отида. Доколкото знам даже  ще бъдат само той, майка му и леля му. Не са казвали на други хора, пък ще видим. Тук в София и дъжд превалява.. Ужасно време.. И то плаче за загубата на нашия близък. Бог да прости всички и дано сега са на по-добро място.

# 408
Моите съболезнования към загубата на всички,загубили скъп човек!И моята свекърва почина преди да види двете си внучета,тежко е ама живот Sad 

# 409
Аз пък счупих умъртвен зъб с едно мюсли със супер твърди стафиди. Grinning АГ и зъболекарката ми казват, че няма проблем да си направя снимка на зъба, но мен ирационално пак ме е шубе малко. А зъболекарката иска снимка, за да види какво е правено с корените преди над 10 години и дали може да изчака до след раждането...Същият зъб преди 3 години също се счупи парче, но от другата страна, щях да правя снимка, почна пандемията и до там остана. И сега не мога да взема решение...

А в кой град сте? В София, миналата година след една от процедурите за асистирана репродукция много се чудех преди да зная резултата дали мога да си направя снимка и ги попитах, техните рентгени са много модерни: https://www.dental-xlab.com/. Където и да решите да направите снимката им се обадете да ги попитате специално за предпазните средства и типа рентген.

# 410
gushka и АА, благодаря ви за отговорите относно въпросите ми 💐

Момичета, съболезнования на всички ви!

Баща ми е починал когато съм била на почти 3г, а сега съм на 28г.
Октомври 2020г., майка почина, а тя ми беше и най- добрата приятелка.
Ние със сестра ми забременяхме края на октомври 2021г. точно месеца, в който тя направи една година.  Зарадвах се когато видях теста, но и беше придружен с адски много рев, защото знам колко много искаше да види внуче и от мен. Когато ми стане много мъчно говоря на бебчето, че като се роди ще му разкажа за най- готината баба, която е звездичка на небето. А нея  всички я харесваха и обичаха.
Joy Joy, болката да загубиш майка си е огромна, но вярвай, че тя се е досещала, че ще става баба. Майките усещат децата си, а и ти сама си ѝ казала, че засега всичко е наред.

Вървам, че близките са ни на по- добро място и са адски щастливи за нас!
А вие се радвайте, че имате спомени с тези хора, защото спомена е незаменим! Спомените от прегръдките им ще ни топлят доката сме живи ❤️ И да болката никога няма да изчезне, а празнината никога няма да се запълни.

Аз все още след прегледи искам да ѝ се обадя за да ѝ кажа какво са ми казали, а след Феталната исках да ѝ покажа снимките да види внучето си. После поревавам от мъка и продължавам напред, защото трябва и ние като тях да се държим, да бъдем силни и да продължим да гледаме напред и да мислим  за децата ни и бъдещите ни деца.

# 411
Момичета някакви мнения относно глобулите Макмирор , днес ми ги изписаха по телефона ! заради бяло течение , което не се повлиява от Гиназол. Скоро не съм правила микробиология, а съм чак на края на месеца на преглед. Не мога да ида сега , защото не ми разрешават да пътувам.

# 412
Момичета някакви мнения относно глобулите Макмирор , днес ми ги изписаха по телефона ! заради бяло течение , което не се повлиява от Гиназол. Скоро не съм правила микробиология, а съм чак на края на месеца на преглед. Не мога да ида сега , защото не ми разрешават да пътувам.

Януари м. си слагах тези глобулки, много цапат бельото. Наложи се да слагам дамски превръзки и ги сменях 3-4 през дена. Иначе ми помогнаха, не знам дали от тях, но след това имах нарушение на флората и ми изписаха още глобули, но всичко се оправи. Важното е крайният резултат. Редовно изписват на бременни Макмирор.

# 413
Благодаря ви за успокоението! Имам запазен час вече за ендокринолог за следващата седмица.
Ами и аз не знам защо са ми пуснали инсулин, но каквото назначиха, това направих.
И аз никога не съм била с наднормено тегло, дори точно обратното.
Ето и резултатите от изследванията.

Съболезнования на всички!

# 414
Момичета,
Съчувствам на всяка една от вас и съм съпричастна към притесненията й.
Но трябва да сме силни и доколкото е възможно спокойни в името на малките ни съкровища.
Дано всяка намери правилните специалисти, които да се грижат за нас и за най-ценното ни!

В тази връзка се обръщам към вас с молба за препоръка за кардиолог (София), който има опит с бременни, защото от около две седмици имам толкова учестен пулс, че е почти колкото горната ми граница. Аз съм с ниско кръвно, което съвсем малко ми се вдигна последните седмици т.е. говорим за пулс вариращ между 96-103 при горна граница в диапазона 105-112, т.е. разликата между пулса и горната граница е около 10 макс, но често е по-малка.
Само в началото за два-три дни усещах умора и сърцебиене, сега се чувствам много добре и се надявам да не е проблем.
Струва ми се логично пулсът да се учести, но и двете лекарки, при които се следя, ме посъветваха, за да сме спокойни, да направя консултация с кардиолог, та ви моля за препоръки, ако имате.

Другото ми притеснение е , че след два курса антибиотик (Аугментин и Зинат) днес ми излезе за трети път бактерия Клебсиела в стерилната урина, което ме шашна и вече притесни, защото след втория курс, црп, левкоцитите и прокалцитонина са ми в норма. Ще повторя стерилната урина и в друга лаборатория, най-вече заради антибиограмата. Не че се надявам да е бил резултатът фалшиво положителен.
Моля, ако има сред вас мами, които е трябвало да пият антибиотик бременни за бактерии или не, да споделят дали са били в подобна ситуация и дали по някакъв начин се е отразило на бебчето, защото вече започвам да се притеснявам!

Благодаря на отзовалите се предварително и се извинявам за дългия пост!

# 415
Момичета,
Съчувствам на всяка една от вас и съм съпричастна към притесненията й.
Но трябва да сме силни и доколкото е възможно спокойни в името на малките ни съкровища.
Дано всяка намери правилните специалисти, които да се грижат за нас и за най-ценното ни!

В тази връзка се обръщам към вас с молба за препоръка за кардиолог (София), който има опит с бременни, защото от около две седмици имам толкова учестен пулс, че е почти колкото горната ми граница. Аз съм с ниско кръвно, което съвсем малко ми се вдигна последните седмици т.е. говорим за пулс вариращ между 96-103 при горна граница в диапазона 105-112, т.е. разликата между пулса и горната граница е около 10 макс, но често е по-малка.
Само в началото за два-три дни усещах умора и сърцебиене, сега се чувствам много добре и се надявам да не е проблем.
Струва ми се логично пулсът да се учести, но и двете лекарки, при които се следя, ме посъветваха, за да сме спокойни, да направя консултация с кардиолог, та ви моля за препоръки, ако имате.

Другото ми притеснение е , че след два курса антибиотик (Аугментин и Зинат) днес ми излезе за трети път бактерия Клебсиела в стерилната урина, което ме шашна и вече притесни, защото след втория курс, црп, левкоцитите и прокалцитонина са ми в норма. Ще повторя стерилната урина и в друга лаборатория, най-вече заради антибиограмата. Не че се надявам да е бил резултатът фалшиво положителен.
Моля, ако има сред вас мами, които е трябвало да пият антибиотик бременни за бактерии или не, да споделят дали са били в подобна ситуация и дали по някакъв начин се е отразило на бебчето, защото вече започвам да се притеснявам!

Благодаря на отзовалите се предварително и се извинявам за дългия пост!

Веднъж ми се случи урокултурата да ми излезе положително фалшив резултат. Дано и при теб да е така.
Нефрологът настояваше пак да е пусна в същата лаборатория, но той звънна и настояваше да се изследва по внимателно. А гинекологът ми искаше да пусна в друга лаборатория. Втория път и двете изследвания бяха чисти. Винаги пускам и антибиограма, като настоявам за  разширен пакет за бременни. И докато излязоха резултатите от тези две лаборатории бях в паника, защото имаше само два антибиотика за бременни, а аз бях резистентна към тях.

За ускорения пулс- и аз веднъж го ускорих и звъннах на АГ и ЛЛ и двамата бяха на мнение, че ако два-три дни ми е ускорен тогава да отивам на кардиолог. Казаха, че кръвно до 130/90 и пулс до 120 е добре за бренни, но все пак това са високите граници. При мен за щастие се размина посещението при кардиолог.
Отиди си за твое спокойствие, всичко ще е наред!

# 416
Neve, 

Може да провериш за удобен час при доц.  Красимира Христова, преглежда на няколко места в София. За пулса имах сходен проблем преди около година и нещо, пусках всякакви изследвания, холтер слагах, показа някаква аритмия, но реално се оказа че е от сгъване след хранене- стомахът притиска дробовете и сърцето се напряга. Спрях пърженото тогава, почнах да се храня седнала и да седя така поне по 1час докато слегне храната и проблемът изчезна. Предупредиха ме , че през бременността може същото да се получи, заради притискането на органите.

# 417
Neve_NV около 8- 9г.с бях на терапия със Зинат. Като първите 5 дни не съм сигурна какъв точно антибиотик ми вливаха, понеже пише съставките, а останалите 5 дни таблетки Зинат.
Сега в 24г.с бях 7 дни, но на Панцеф.

Уж за сега няма проблем с бебчето, но аз и от 1 месец съм на кортикостероиди. И се надявам наистина да няма никакъв проблем.
Стерилна урина не съм пускала, но имам възпалителен процес в МБ и смятам да пусна и стерилна урина. Урината, която пускам за сега все ми е била чиста.

# 418
https://social.framar.bg/%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4%D0%BE%D1%81%D0 … D0%BD%D0%BD%D0%B8
Момичета, това е статия с подробно описаните права , който имат бременните и родилите вече жени.

# 419
DogsLover, благодаря за препоръката. От София съм и ходих за снимката днес в Люлин до Технополис в един търговски център, в който има и Бодимед. Доволна съм, апаратурата е нова, сложиха ми и оловна жилетка/престилка. Както предположих изяло умъртвен е зъбът, но нямах доказателства какво е правила зъболекарката по него.
За ускорения пулс добавям, че при мен се беше засилил стремглаво над 100 при нормално кръвно, откакто приемам допълнително магнезий и това отпадна.
И резултатите от МБ ми са готови, нямам кандида или някакъв друг микробен растеж. Ще тормозя АГ за стерилна урина и изследванията за уреаплазми,микоплазми и прочие. Накрая може да се окаже, че просто е засилено течение от хормоните на бременността...

Общи условия

Активация на акаунт