Мама се радва на ритничета безчет, юлчето усеща - пролет е навред! - Термин Юли - тема 5

• 44 357
  • 768
  •   1
Отговори
# 435
Момичета, хапвате ли извара? На мен ми предписаха поне по 200 грама на ден да хапвам, разтърсих се по магазините на нито една не пише, че  е пастьоризирана и малко се замислих. Знам че по принцип млякото трябва да кипва, за да се направи извара от него, но знам ли вече кое как правят. Доволни ли сте от някоя определена  марка?

# 436
На Олимпус ми е много гадна на мен лично - ужасно суха и безвкусна. Аз бих опитала от някоя млекарница. Иначе за пастьоризираното - нямам идея, не следя кое от какво мляко е.

# 437
На Лидъл съм взимала кашкавалена, на мен ми беше вкусна

# 438
Момичета, хапвате ли извара? На мен ми предписаха поне по 200 грама на ден да хапвам, разтърсих се по магазините на нито една не пише, че  е пастьоризирана и малко се замислих. Знам че по принцип млякото трябва да кипва, за да се направи извара от него, но знам ли вече кое как правят. Доволни ли сте от някоя определена  марка?

Защо ви казаха да консумирате извара? Знам, че в нея се съдържа вит.Б12. Лично на мен не ми допада купешката извара, може би защото се прави от суроватката на сиренето. А аз си я правя от самото мляко и става невероятно вкусна. Утре ММ ще си ходи на село и са му поръчала 10л.домашно мляко, за да си направя, да си хапна с домат и краставичка 🥰

# 439
Заради нисък протеин ми я изписаха и защото не ям месо.

# 440
Аз преди съм си взимала от млекарници Добрев и ми харесваше много, но тогава не съм била бременна и не съм се интересувала дали е пастьоризирана. Бих питала директно в някоя млекарница как е приготвена, би трябвало да знаят.

# 441
  • Замък сред облаците
Момичета, съболезнования за загубите ❤

Аз минах през АГ и хематоложката тези дни, бебето е станало над 1100 гр и се е завъртяло главично. Оставам си на същата доза НМХ, вдигаме малко б12 и трябва да съм по-стриктна с витамините като цяло, че не бях и си личи по резултатите. Включвам и протеин, че белтъкът върви към долна граница въпреки че от близо месец, се старая да имам протеин на всяко хранене (месо, яйца, млечни или бобови). Взех си суроватъчен на Биогейм (ванилия) и си правя сутрин шейк с банан, ягоди, малко захар (протеинът е неподсладен и ми иде блудкав), протеин и вода според дозировката (те са 6 мерителни лъжици на ден максимума, аз слагам 2-3 на един шейк).

# 442
Благодаря ви момичета!
Малко добри новини от мен. Вчера минах при АГ по ЗК. Близнак едно е 500гр отговаря на 22+3 г.с, близнак две 550 грама отговаря на 23+00г.с.  Аз вчера бях 23+1 г.с. . Шийката ми е 4.5 .
Питах АГ дали мога да пътувам категорично каза "Не"  Sad .
Вие позволявате ли си такъв вид пътуване?
Преди две седмици пак каза "НЕ", но не я послушах... нямаше проблеми ( 200 км в едната посока и обратно).
Попадна ни количка за близнаци 3в1 Бейби монстър втора ръка и не бе за изпускане. Бях решила преди 7-ми месец да не взимаме нищо... ама...

# 443
  • Варна
Защо не ти дават да пътуваш? Има някакъв проблем ли? Аз вчера пътувах 8 часа с влак .. даже не съм питала дали може Grinning

# 444
Хм, контракции ли имаш или нещо или просто се презастрахова, защото си с близнаци?

И ние ще пътуваме другата седмица 350 км в посока, питах моята АГ и каза да си взема магнерот, който така или иначе пия, папаверин или нош-па да нямам напрежения в матката и просто да спираме на по-често и да не карам аз, за да не се стресирам, но без никакъв помен от предупреждение да не пътувам.

# 445
Януари и февруари имах кървене, а февруари "уж" имах изтичане на околоплодни води и лекаря каза,че губя бременността. От тогава съм нямала проблеми. Контракции си мислех до скоро, че имам заради втвърдяването на корема, но почвам да се чудя дали наистина са били ...Позната която е раждала ми пипна корема когато беше твърд според мен, тя каза, че  е нормален на пипане според нея...Иначе съм със задух и висок пулс, кръвното ми е нормално повече от 100, 120 горна граница не съм вдигала пулса като получа задух го меря 90 в покой, след около 5 мин се оправя и задуха отминава.
Като цяло преди да забременея много пътувахме и не мие проблем, не се изморявам и напрягам ( даже и на две колела Simple Smile, но в близките години ще е мираж поне за мен Simple Smile )   
Общо взето не се обоснова защо да не пътувам. В понеделник съм на платената ЖК да видим там какво ще ми кажат.
Общо взето това ще ми е първото и последно пътуване да съм далеч от дома с преспиване от като съм забременяла ... и някак имам нужда да се откъсна малко от ежедневието, бебетата са на първо място разбира се ...

# 446
Мисля, че в тази тема бях писала.
Моят АГ каза,че при констипация иска първо да пробваме, да пия на гладно чаена лъжичка мед разтворена в  топла вода, защото са опасни другите медикаменти. Започнах от вечерта и сутринта, същото така бях прочела за магнезия, че ако пие на гладно разхлабва и така за няколко дни се оправих. После минах на другата крайност, спрях тези две мерки, малко повечко запичащи храни и сега съм ок, всичко се регулира. АГ каза никакви напъни, защото може да се спука околоплодния мехур и само това ми повтаряше, никакви напъни.
Моят проблем със запека изобщо не се е оправил. Грешката е може би, че пия по 2 магнерота на ден и то след храна. Уж на супи карам, но нвма ефект. Сега ми предписаха сироп Фрутилакс и ще пробвам. Не съм почнала и Магнезиевия Диаспорал още? Магнезият кога и в какви са дозировки го пиете, за да има ефект? Притеснена съм, защото вече когато излизам веднага ме стяга долу корема. Най-вероятно са контракции от запека.

# 447
  • София
Съболезнования за загубите ви! И ние много пътуваме, вчера от София към провинцията 200 км, днес още 100 км до село, утре пак се прибираме и още 100 км. На моменти се притеснявам дали не прекалявам , ама баткото ми се вози без проблеми и сега като карам лека бременност и мен не ме свърта. Та ще седим месец в провинцията и ще пропусна априлския преглед аз. Зъба не го вадихме, разбрахме се с херурга като се върнем в София май месец да е процедурата. Днес малката ме рита в червата и на моменти както си ходя една режеща болка, после горе в диафрагмата ми вкарва някой друг ритник. Даже корема ми го е килнала надясно и пъпа не ми е изобщо в център 😀 Сега лежа на една страна и се надявам малко да се понамести по друг начин.

# 448
Момичета , как измерват шийката ? На мен май не са ми я мерили до сега? С вагинален ехограф ли се прави ?

# 449
Може и с вагинален, може и с коремен ехограф.
Момичета , как измерват шийката ? На мен май не са ми я мерили до сега? С вагинален ехограф ли се прави ?

Общи условия

Активация на акаунт