Мама се радва на ритничета безчет, юлчето усеща - пролет е навред! - Термин Юли - тема 5

• 44 348
  • 768
  •   1
Отговори
# 450
Най-точно се измерва с вагинален ехограф.

Може и с вагинален, може и с коремен ехограф.
Момичета , как измерват шийката ? На мен май не са ми я мерили до сега? С вагинален ехограф ли се прави ?

# 451
Момичета, при някоя от вас има ли болки около пъпчето? Доколкото видях може да се дължи на пъпна херня или просто разширяването на корема.

# 452
  • гр.Пловдив
Момичета, при някоя от вас има ли болки около пъпчето? Доколкото видях може да се дължи на пъпна херня или просто разширяването на корема.

От разтягане е, мен си ме опъва редовно

# 453
Аз съм с конизация и ми я следят стриктно. Задължително с вагинален ми я мерят.
Момичета , как измерват шийката ? На мен май не са ми я мерили до сега? С вагинален ехограф ли се прави ?

# 454
Мен днес често ме наболява ниско долу близо до сгъвката към крака или в най-ниската част на корема, една остра едносекундна болка. Подредих цялата къща, изметох двора, а и малкия е болен, та цял ден и цяла нощ обикалям с термометър и компреси, не съм спала. И един пробен козунак направих днес. Сигурно съм се претоварила. Сега остава само да напазарувам и после се кротвам.
Ние също доста пътуваме, вчера и онзи ден по 300км на ден минахме, но постепенно мисля да огранича извънградските пътувания. За сега не усещам втвърдяване на корема или дискомфорт в колата, по магистралата не друса много, но за всеки случай ще спра, че да не си навлека някоя беля на главата.

Съжалявам и аз за загубите ви,  винаги е тежко да изгубиш близък човек Heart

# 455
  • София
Момичета, усещате ли втвърдявания и колко често? Аз след прекаран ковид ги усещам вече по-често. Може би около 10 на ден. Други оплаквания нямам и се чудя дали е нормално.

# 456
Момичета, усещате ли втвърдявания и колко често? Аз след прекаран ковид ги усещам вече по-често. Може би около 10 на ден. Други оплаквания нямам и се чудя дали е нормално.

Придружени ли са с тъпа болка? И аз имам от време на време. Пиеш ли магнезий?

# 457
В 24 г.с. пропътувах около 1000 км общо за една седмица в разходки по родата. АГ не е забранявала изрично, всъщност много е ларж жената, но всеки лекар преценява индивидуално. Пиех магнезий най-вече заради крампи, имах в чантата Но Шпа за всеки случай, но не съм го ползвала.

Болките покрай пъпчето си ги имам отдавна, по-скоро при мен са като електричество, но не са всеки ден. Ту се появяват, ту изчезват. Трябва да се от разширяването на матката.

Мога да се оплача, че понякога ми се схваща целия десен крак от седалището надолу и не мога да го използвам, и стъпвам върху него за известно време, прилича на болка от нерв. Също така в слабините от дясно усещам болка, която ми прилича на костна/ставна, трябва да е таза.
Бузана е предимно вляво разположена, затова и коремът ми е по-голям от ляво, тая дясна страна защо ли се схваща като поема по-малка тежест. Grinning

# 458
  • София
Болка няма. Магнезий пия 3x1. И преди имах втвърдявания но чат пат, а сега зачестиха малко повече.

Придружени ли са с тъпа болка? И аз имам от време на време. Пиеш ли магнезий?

# 459
На мен АГ  ми каза че от 28 седмица е нормално да има по около 10 втвърдявания на ден. Аз нямам, освен разни спазми покрай червата, може просто да се припокриват и да не съм разбрала, но пия 600/700 мг диаспорал на ден.

# 460
  • София
Нормално е в по-големите месеци да зачестяват. Има си Бракстън подготвителни контракции и е нормално. И при мен напоследък зачестиха. Преди имах 10-15 на седмица, сега 5 на ден някъде. В 25 седмица съм и предполагам ще стават по-чести. Все пак ако те притесняват спокойни можеш да си увеличиш магнезия. 3по1 е нищо.

# 461
  • София
Благодаря! В сряда съм на преглед и ще го обсъдя с АГ. Но ме успокоихте за момента. 😊

# 462
Момичета, не съм сигурна дали мога да различа в 27 седмица контракции от спазми в червата преди ходене по голяма нужда. Увеличих магнезия и мисля, че ми спави спазми преди да отида в тоалетната. Има ли някой подобен проблем? Също така странно е да се опише, но чувствам като едно напрежение, опъване вътре във влагалището? Надявам се да не е нещо страшно.

# 463
Момичета, не съм сигурна дали мога да различа в 27 седмица контракции от спазми в червата преди ходене по голяма нужда. Увеличих магнезия и мисля, че ми спави спазми преди да отида в тоалетната. Има ли някой подобен проблем? Също така странно е да се опише, но чувствам като едно напрежение, опъване вътре във влагалището? Надявам се да не е нещо страшно.

Същото плюс една режеща болка вътре в органите, за пръв път я усетих още при пункцията ми миналата година, тогава не знаех какво е и се бях ошашила, сега преди  почти всяко ходене по голяма нужда  имам такива остри бодежи и после отминават веднага. От няколко дни усещам,че и газовете се провокират от различни  храни.

# 464
[quote author=Sunshine34 link=topic=1425454.msg44592173#msg44592173 date=1649522962]

Същото плюс една режеща болка вътре в органите, за пръв път я усетих още при пункцията ми миналата година, тогава не знаех какво е и се бях ошашила, сега преди  почти всяко ходене по голяма нужда  имам такива остри бодежи и после отминават веднага. От няколко дни усещам,че и газовете се провокират от различни  храни.
[/quote]

Благодаря ти много за отговора! И при мен е така - режеща болка преди всяко ходене до тоалетната. Значи не са контракции, така ли? Обаче с 4 магнерота не е като с 2. Веднага се има подобрения със запека. Щом няма опасност, да започна да приемам по 6. Или са много?

Общи условия

Активация на акаунт