Мама се радва на ритничета безчет, юлчето усеща - пролет е навред! - Термин Юли - тема 5

• 44 323
  • 768
  •   1
Отговори
# 570
Попаднах на хумористична класация какво е да си бременна и това описание ми се видя доста "забавно" Grinning Being pregnant is a parade of horrifying s*** you've never heard of in your life except now doctor says you have it.

# 571
Момичета , в Емаг има Crazy Days.  И колкото и рано да е,аз лично си поръчах памперси. В момента са на оферта - излиза 25ст. бройката. Заредих се с 100 броя размер 1 и 220 размер 2 за общо 150 лв. Разгледайте ако имате нужда и намерение да се зареждате вече. 🙃🙃🙃

# 572
Момичета, някоя от вас да е ползвала хубава руса боя по време на бременността/ по възможност безамонячна. Трябва да си оправя дължините, няма да цапотя корените, но още не ми се виси по салоните.

# 573
Момичета, моля ви споделете какво желязо пиете и как ви действа?

Аз по-рано пиех общи мултивитамини Прегнакеър в които има малко желязо, но дали от тях не знам ми става кофти застой на всичко в червата и стомаха. Спрях ги и за няколко дни като че се пооправиха нещата.

После към 25та г.с. изследвах ПКК и хемоглобина беше 116 и АГ ми изписа Сорбофер Дурулес 320 мг. Мале това чудо... още по-ужасни газове и дискомфорт и запек и не знам.

Пробвах всякви съвети с кивита, компоти, магнезии, не става. Просто тотален застой на всичко в цялата храносмилателна система и от това стават тия газове и запек май.

Спрях Сорбифера за 3 дни и почват да се раздвижват май нещата. Утре съм при АГ и ще поискам смяна с нещо друго, но нямам идея с какво. Някой беше споменал спрей на Better You, но гледам че мг желязо е много по-малко в него от Сорбифера.

Относно магнезия, винаги гледайте какво е съединението. Дали е магнезиев- оксид, цитрат, оротат, малат, глицинат... още много има. Милиграмите на съединението са едно, например в 1 хапче магнерот има 500 мг магнезиев оротат дихидрат, но самия елемент магнезии е 32.8 мг.

Отделно, различните съединения имат много голяма разлика в усвояването. В бг добавките редовно виждам оксид, което знам че много по-малко се усвоява понеже е неорганично съединение спрямо например цитрата, което е органично.

# 574
Не мога да ви изчета Joy Все не ми остава време
Аз пия тотема желязо ампули + сорбофер
С ММ като се роди малкия и се будехме нон стоп да го проверяваме. Една нощ се събуждам и скачам да го проверя, а ММ само ме хваща и ми вика " Току що го проверих". Стана ни супер смешно, защото до тогава мислех, че само аз ставам.  И до днес си го проверявам.
Памперси ще пуснат и на първи юни в емаг, аз за малкия така бях взела и сега така ще направя. Още много щях да пиша, ама естествено забравих Joy

# 575
Момичета, моля ви споделете какво желязо пиете и как ви действа?

Аз по-рано пиех общи мултивитамини Прегнакеър в които има малко желязо, но дали от тях не знам ми става кофти застой на всичко в червата и стомаха. Спрях ги и за няколко дни като че се пооправиха нещата.

После към 25та г.с. изследвах ПКК и хемоглобина беше 116 и АГ ми изписа Сорбофер Дурулес 320 мг. Мале това чудо... още по-ужасни газове и дискомфорт и запек и не знам.

Пробвах всякви съвети с кивита, компоти, магнезии, не става. Просто тотален застой на всичко в цялата храносмилателна система и от това стават тия газове и запек май.

Спрях Сорбифера за 3 дни и почват да се раздвижват май нещата. Утре съм при АГ и ще поискам смяна с нещо друго, но нямам идея с какво. Някой беше споменал спрей на Better You, но гледам че мг желязо е много по-малко в него от Сорбифера.

Относно магнезия, винаги гледайте какво е съединението. Дали е магнезиев- оксид, цитрат, оротат, малат, глицинат... още много има. Милиграмите на съединението са едно, например в 1 хапче магнерот има 500 мг магнезиев оротат дихидрат, но самия елемент магнезии е 32.8 мг.

Отделно, различните съединения имат много голяма разлика в усвояването. В бг добавките редовно виждам оксид, което знам че много по-малко се усвоява понеже е неорганично съединение спрямо например цитрата, което е органично.

Всички медикаменти, които съдържат  желязо действат така. По- добре попитайте за пробиотик. Писала съм какво ми препоръча моят АГ при запек и много добре ми действа.

Последна редакция: ср, 13 апр 2022, 10:31 от Мацинка 33

# 576
Аз пия Сорбифер и нямам кой знае какви проблеми. Е, не е като без прием на желязо, но са горе долу нещата. Миналата седмица след вливката на желязо обаче не можех да  ходя до тоалетна няколко дни.

С памперси няма смисъл да се запасява в началото, защото не се знае дали точно тази марка ще понесе на бебето. В Емаг така или иначе често пускат намаления.

# 577
  • София
И аз да кажа за памперсите, размер 1 носи точно 7 дни. Също няма да купувам преди това, че баткото ми се обрина от Пмперс премиум кеър и Пуфис. Ползвахме Лупилу на Лидл, сега и тях са развалили и са като вестник та ще видим какво ще правим. Сестрата е доволна от Памперс Актив бейби, ще прпбвам първо с тях, ако пак се обрине ще пробвам на ДМ, че много ги хвалят. Ще мисля в движение.

# 578
Както се е очертало всичко ще пазарувам на 1ви юни 😁 нямам къде да складирам всичко отсега. А на по-големите неща, които искам да взема пък въобще няма намаления.

# 579
  • София
Момичета, на какво може да се дължи суха кожа на ръцете. От 1 месец доста ми се изсуши, постоянно мажа с крем, но си е много суха.

# 580
  • Замък сред облаците
При мен се дължи на честото миене на ръце, което последните 2 месеца се увеличи четирикратно покрай честото пишкане. Буквално имам дни където през 10 мин влизам в тоалетната и естествено всеки път си мия ръцете.

# 581
Както се е очертало всичко ще пазарувам на 1ви юни 😁 нямам къде да складирам всичко отсега. А на по-големите неща, които искам да взема пък въобще няма намаления.

Говори ми! Ние в момента правим етаж! А аз днес влизам в 7ми месец. Имаме си спалня,кухня,диван,маси....количка,кошче,кошара.... Имаме ги, ама стоят в бившата ни спалня във въпросната къща. На кашони,чанти....и т.н.
 Ама.....ще се намери място за 2 кашона памперси! 🤣🤣🤣🤣🤣
Моля се на всичко най-свято, да влезнеме в новия дом навреме.

# 582
Постоянно ми се иска да започваме с покупките, но наистина няма да има къде да държим по-обемните неща, при положение, че още два три месеца няма да се използват. Все пак следя за намаления, та ако излязат такива, на количката например, ще я вземем.

# 583
Здравеите момичета! В 25 г.с съм и от както съм влязла в 6 месец, всяка седмица звъня на АГ с някакво оплакване. Последно сега в понеделник бях при него заради втвърдяване на корема и дискомфорт, предписа ми магнерот 3*2,алеракт 2*1 и но шпа 3*2,също така каза да излизам в болничен и да почивам повече. Нямам скъсена шийка и бебето е добре.
От днес имам едно усещане за разпъване докато съм изправена и сякаш дискомфорт в кръста. Дали е нещо притеснително, случвало ли ви се е? Първа бременност ми е и всичко ме тревожи.😐

# 584
Diamante най-вероятно си се претоварила и като си дадеш почивка ще минат всички болежки. И аз на прага на 7 месец така се преуморих, също ходех на работа, от 2 седмици съм у дома болничен, да почивам (с 1 дете, само аз знам колко си почивам, докато пиша това ме призова в нейната стая😁). Също пия магнерот и нош па, минаха няколко дни преди да усетя облекчение, дай време на лекарствата да подействат.

Общи условия

Активация на акаунт