Мама се радва на ритничета безчет, юлчето усеща - пролет е навред! - Термин Юли - тема 5

• 44 359
  • 768
  •   1
Отговори
# 90
И аз ям много ягоди, не съм се замисляла за тях. Мед не обичам особено.
Едното ми дете обаче има алергия към ядки, която не знам дали си е вродена, или аз му отключих като ядях шоколад още в родилното. Но така ми бяха казали лекарите, заради кръвозагубите да ям шоколад. Той се обриваше още тогава чрез кърмата. Ядка му дадох на 2.5-3г и тогава разбрахме.
Малкият като се роди не докоснах шоколад, ядки и млечни до 4-тия месец на кърменето. Пак казвам, не знам аз ли съм виновна или той си е такъв, но се чувствам виновна и не ми се рискува отново. Така че към 8-ми месец спирам всички алергени и ще видим до кога.

# 91
  • варна
Аз изпих тонове чай от мащерка, не съм имала нито контракции, нито друг проблем. Някой във фейсбук групата ми каза,че е вреден и попитах АГ, тя ми каза,че може да се пие. Дори беше очудена от въпроса ми.
Момичета, понеже се рових в началото на Б за инфо, мосля че и тук го дискутирахме: дори от разрешените чайове количеството е 2-3 не прекалено концентрирани чаши чай на ден, защото и те в големи количества предизвикват контракции.
Мащерката специално предизвиква спазми (контракции), неслучайно това ѝ е бронхолитичното ѝ действие, стимулира спазмите и изхвърлянето на секрет от бронхите.

# 92
Аз съм си като змия по принцип, суха кожа изобщо навсякъде. И като добавя честото миене на ръце, дезинфектант и студ и моите се цепят и направо кървят. Имам и контактен дерматит, особено след дезинфектант. Помага ми най- много обикновения тъп вазелин. От на Авене колд крема съм доволна с едно уточние, ако кожата ми е много издразнена, ми щипе от него.

# 93
Оле аз като чета какво пишете за храните и козметиката...направо не знам.
И миналата бременност и тази, въобще не се съобразявам какво ям и с какво се мажа. Детето ще стане на годинка април месец и мед е ял, и ягоди е ял. И аз си похапвам обилно от всичко, каквото ми се яде си давам на организма. Когато родих също ядях шоколад и какво ли не, ама така като гледам, детето няма алергии към нищо за момента.
Това с чайовете също не съм го спазвала нито преди, нито сега. Пия по 2-3 чаши на ден, просто обичам.
Дано да нямате проблеми при употребата на определени неща, според мен тялото си знае какво иска.

# 94
Моята приятелка яде само био, еко храни. Вегетарианец е също, от 15 години поне. Хапвала си е мед без проблем, до един ден в който започва страшно повръщане след лъжица мед. Нов буркан, пак от био еко меко нещо си. Та след спешен разговор с АГ и разпит какво точно е яла, се оказало, че е от мед. Като тя и е казала, че е по-скоро към пчелния прашец,който попада там, най често точно при тези чисти медове.
И аз с първата бременност и сега не смея, наплаших се нещо.
Иначе шоколад не съм яла нито докато съм била бременна, нито докато кърмих. Докато съм бременна просто защото казват, че превъзбужда бебето, а докато кърмих заради алергии. Но ям бял шоколад, който реално не е точно шоколад. Въобще не съм се ограничаваща, освен от тези две неща.

Последна редакция: сб, 26 мар 2022, 15:04 от Александрия

# 95
Чай миналата бременност пих само последните 2-3 месеца, беше зима. Сега и да искам не мога, миришат ми зле всички видове и ако успея да пийна получавам киселини. Та само по 1 кафе и вода ми е пиенето. Чая от малинови листа, ако ми понася де, ще го започна пак към 36г.с.

# 96
Тези 20 са сертифицирани от тази частна благотворителна фондация, то от Сигридов тръгна това, че само те ставали, но ще ме извиняват - има ли АГ специалност фетална морфология като медицинска степен/ специализация, това е валидното, а не някаква частна международна фондация.

Да, нещо и на мен не ми се връзва. Например Не Виждам Виолета Димитрова в този списък, а тя е обучавала/обучава повечето специалисти в бг...

# 97
  • София
Реално какво значи да имаш специалност фетална морфология? Гледах различни биографии, всеки е карал курс някъде си. До колкото видях повечето от списъка я имат изкарана не къде да е, а в кралски колеж в Лондон. Не мисля ни най-малко, че е просто благотворителна организация това.

# 98
Това, което чета за д-р Борис Стоилов и д-р Стратиева, е че са учили фетална медицина като специализация от 2 години, а не курс или сертификат от конференция само. Предполагам, че това е разликата. Не разгледах качения списък подробно, може да има пропуски в него.

За вас какво е препоръчителното количество вода за пиене? Аз не обичам да пия водя, преди пиех по половин-един литър на ден. Сега го вдигнах на два с бременността. С мъки го стигам, но го стигам. Достатъчно ли е? Отделно пия по 1 спаначено смути всеки ден.

# 99
  • Варна
За вас какво е препоръчителното количество вода за пиене? Аз не обичам да пия водя, преди пиех по половин-един литър на ден. Сега го вдигнах на два с бременността. С мъки го стигам, но го стигам. Достатъчно ли е? Отделно пия по 1 спаначено смути всеки ден.

Два литра е чудесно със сигурност - особено сега като става топло, естествено ще ни се пие повече вода. И за мен беше странно, че по принцип си пиех нормално количество вода, но първите месеци като ми беше лошо, дори водата ми беше супер гадна Grin

# 100
По принцип знам за 30 мл на килограм телесно тегло като препоръчителен прием - в зависимост от температурите, храната може да се наложи и повече. Аз знам че жаждата сама по себе си е признак на лека дехидратация - един вид трябва да пиеш така, че да не ожадняваш особено Simple Smile

# 101
  • София
Ние и двамата с малкия пием постоянно вода, никога не съм засичала в литри, но сега гледам туба 19 литра сме минали повече от половината за 5 дни. Отделно чайове, айрян, фрешове, мляко с какао пием. Не мога да гоня определени литри всеки ден, както и не мога да се насилвам да пия вода. Но, знам че човек се учи да пие вода. Мъжа ми до 30 години караше само на сокове и студен чай. Няма да коментирам свекърва ми, но аз го научих да пие вода. Всеки ден по чашка-две-три. Сега съм доволна, поне литър пие, а почнахме от глътки. Blush

# 102
  • Замък сред облаците
Водата е важна за поддържане на адекватно количество ОВ, отделно влияе и за сгъстяването на кръвта и не на последно място недостатъчния прием на течности провокира повече контракции. Два литра дневно са ок за втори триместър, в трети близо 3л трябва да се гонят. Това спомага и срещу отичането и качването на излишни килограми (понякога ядем повече защото тялото се нуждае от течности, примерно, но не сме свикнали да пием достатъчно).

# 103
Аз също пия спокойно към 2л само от вода на ден, но забелязах и че по-рядко пишкам, а не се подувам, т.е. не би трябвало да задържам вода, а да усвоявам повече ?!
Миналата седмица пътувах 4 пъти по 300 км близо в посока и за да не спираме на 10 минути, ограничих количеството вода. В дните, в които умишлено пиех по-малко вода, а и следващия половин ден чувствах много малко движение на малката. Сигурна съм, че и на нея не влияе добре дехидратацията.

# 104
  • гр.Пловдив
Момичета някоя от вас има ли проблем със суха кожа или напукани ръце? Кожата на пръстите ми е много зле и постоянно ми се цепи. Пия си достатъчно витамини, но няма ефект. Дайте съвет. Кремовете за ръце също не помагат особено много.
Пускам си кръв, боли ме.. не знам какво става вече.

Аз имам с напукани и белещи се устни Frowning1
Направо е ужасно,постоянно пада кожа,издадох 50-60лв за различни мазила от м,Октомври насам и няма и няма файда ...

Общи условия

Активация на акаунт