Мама се радва на ритничета безчет, юлчето усеща - пролет е навред! - Термин Юли - тема 5

• 44 354
  • 768
  •   1
Отговори
# 465
Аз пия по 6, така са ми предписани, а едно друго АГ искаше допълнително към 6те магнерота да пия Алеракт по 2, тоест тройно количество магнезий, но реших да си слушам следващата АГ. Т.е. изхождам от там, че е безопасно.

# 466
За магнезия от АГ имам насока,че може до 2 грама/ 2000 мг/ чист магнезий на 24 часа,ако има контракции. Важното е да се гледа чистото вещество, например Диаспорал е чист магнезий, колкото е на опаковката-250,300,400. мг  За Магнерота знам че самата таблетка е 500, но магнезият в нея като чист елемент е 32,8 мг, така че гледайте  етикетите и питайте АГ при нужда,защото магнезият наред с положителния ефект, при много жени води до диария,което също не е приятно при високи дози.

# 467
Аз съм с два диаспорал по 300 + 3 магнезий +3 но шпа. Понеже пия и желязо тоалетната е ок. С предната бременност пак бях с много магнезий.
mexicana точно това ми каза и на мен предния път, защото се чудех не ми ли е много.

# 468
Момичета, хапвате ли извара? На мен ми предписаха поне по 200 грама на ден да хапвам, разтърсих се по магазините на нито една не пише, че  е пастьоризирана и малко се замислих. Знам че по принцип млякото трябва да кипва, за да се направи извара от него, но знам ли вече кое как правят. Доволни ли сте от някоя определена  марка?

Тази е пастьоризирана Simple Smile
https://www.ebag.bg/search/?query=%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D1%80 … amp;product=14505

И на мен ми препоръчаха извара, заради високо съдържание на протеин и ниско съдържание на мазнини.

# 469
Момичета, бременна съм в 24 г.с приеха ме в болницата заради високо кръвно. Петък го вдигнах до 160 на 130, сега ми е 135.
Ще ме държат няколко дена и ако го вдигам ще ми изпишат хапчета. Има ли и други като мен , опасно ли е?

# 470
Момичета, бременна съм в 24 г.с приеха ме в болницата заради високо кръвно. Петък го вдигнах до 160 на 130, сега ми е 135.
Ще ме държат няколко дена и ако го вдигам ще ми изпишат хапчета. Има ли и други като мен , опасно ли е?

Щом сте в болница , няма страшно, докторите знаят какво да правят. След това стриктно си следете кръвното и си приемайте лекарствата.
Всичко ще се оправи! 🥰

# 471
  • Замък сред облаците
За съжаление високото кръвно е опасно и за бебето, и за майката. Затова лечението, диетата и указанията на лекарите се следват максимално стриктно. Ето повече информация: https://www.puls.bg/bremennost-i-razhdane-c-36/preeklampsiia-sim … i-faktori-n-13033

# 472

Някоя от вас има ли такива резултати иии какво е лечението.
Само да вметна, че снощи ги получих и утре съм на преглед. Нямам високо кръвно дори напротив, само бебчо изостава с 2 седмици и това е причината да си направя тези изследвания.

# 473
  • Замък сред облаците
О, горкото, не му стига кръвотока. Аз съм със същите мутации, от началото на бременността съм на НМХ инжекции (клексан, фраксипарин, турските алтернативи енокс, оксапар). Отделно от б витамините трябвада се пият само метилирани форми.
Изоставането се дължи на лош кръвоток/сгъстена кръв. Необходимо е незабавно да се започне терапия и да се проследи коагулация. Освен изоставане в развитието, може да се образуват тромби, които да доведат до инфаркти в плацентата, тромбози при майката или бебето.
Някои АГ доктори дават за алтернатива аспирин, но той не е точният медикамент за тази мутация (намалена фибринолиза). Отделно аспиринът не е препоръчителен последния триместър и особено последния месец се спира задължително. Задължително консултацията за терапията трябва да е с хематолог.

# 474
О, горкото, не му стига кръвотока. Аз съм със същите мутации, от началото на бременността съм на НМХ инжекции (клексан, фраксипарин, турските алтернативи енокс, оксапар). Отделно от б витамините трябвада се пият само метилирани форми.
Изоставането се дължи на лош кръвоток/сгъстена кръв. Необходимо е незабавно да се започне терапия и да се проследи коагулация. Освен изоставане в развитието, може да се образуват тромби, които да доведат до инфаркти в плацентата, тромбози при майката или бебето.
Някои АГ доктори дават за алтернатива аспирин, но той не е точният медикамент за тази мутация (намалена фибринолиза). Отделно аспиринът не е препоръчителен последния триместър и особено последния месец се спира задължително. Задължително консултацията за терапията трябва да е с хематолог.

Благодаря ви за бързия отговор! А на вас желая здраве и всичко да е наред Simple Smile

# 475
  • Замък сред облаците
Подобно! И без притеснения, включи ли се терапия ще навакса в даден момент растежа!

# 476
Не съм наясно с вашите тромбофилии,  дано  всичко да се развие както трябва и да си имаме здрави бебенца.
И аз имам проблем с изследванията. Излезе ми, че имам инсулинова резистентност, всички други показатели са ми в норма- кръвна захар,глюкоза и инсулин. Някой с такъв казус, събирам съвети. В понеделник ще изпратя изследванията на докторите, но искам да чуя и вашето мнение.

Освен инсулиновата резистентност си пуснах албумин, който е точно на долната граница и общ белтък, който под долната граница. Доколкото разбрах, ако и двата показателя са под долната граница има вероятност по- рано да ми се спука околоплодната течност. Има ли някоя мама, която е била така и изкарала поне до 9месец + 1 ден ?

# 477
Mihaylova 99, имам същите мутации, и аз съм на НМХ и аспирин плюс натаспин, нека АГ също се изкаже освен хематолог, понякога при изоставане предписват и съдоразширяващи. При подходящата терапия бебчето ще си навакса и всичко ще бъде наред!

Мацинка, как ти установиха ИР, какви са стойностите? При бременността инсулиновата резистентност е нормално състояние, зависи вече и колко и дали прави проблеми, дали имаш оплаквания, но в повечето случаи инсулин не се следи и не се лекува хиперинсулинемия по време на бременност. На мен ми пречеше - имах повишена жажда въпреки захарта в норма и затова съм на нисковъглехидратен режим, пия и добавки за балансиране, а и като профилактика срещу гестационен диабет.

# 478
  • Замък сред облаците
Няколко пъти коментираме, че бременността е състояние на ИР и навсякъде където се отвори в интернет пише, че е нормално. Вече високата захар не е ок и се следи, минава се на диета, ако трябва, за да не се премине към гестационен диабет.

П.П. За албумина и белтъка може просто да почнеш да приемаш повече протеини (писах назад, суроватъчен е най-добрият вариант), моите също вървят към долна граница и това обсъдихме с АГ.

Гушка, права си, че понякога изписват и аспирин паралелно по преценка на състоянието. Да уточня, че визирах, че назначение само на аспирин не е достатъчно при PAI 4G4G 🤗

Последна редакция: нд, 10 апр 2022, 14:45 от АА

# 479
Да, да, така е. Аз имам и проблем с единия съд, а аспиринът също има леко съдоразширяващо действие, но така или иначе трябва да го спра, в моя случай в 36-та седмица и ще остана само на НМХ, живот и здраве.

Общи условия

Активация на акаунт