Пътуване до Исландия

• 7 787
  • 121
  •   1
Отговори
# 60
Пътувахме до Исландия,през Виена.Късен полет.Всичко си беше о.к.С наем кола,пътуване до хотела.И бонус заради среднощния час-северното сияние/ края на август.Напълно неочаквано изживяване.Имахме код ,за да си влезем в стаята и не е нужна рецепция.
Сутринта ,дори и след няколко часа сън денят ти започва с планираните екскурзии от рано.На връщане имахме нощен полет към Виена.
Благодаря, добра идея! Благодаря ти за споделения опит.
Аз намерих вариант с автобус от градския транспорт, но последният тръгва от летището към града в 23:15. Тоест, за полетите от България никога не може да се използва.
Излезе и друг вариант: да се наеме хотел в района на летището само за първата нощ. Ще видим кое ще ни се стори най-приемливо.

# 61
И при нашето пътуване, заради късното ни пристигане, Исландия ни посрещна със северно сияние още в района на летището. Беше уникално изживяване, може би защото изобщо не го очаквахме. Пътуването ни бе в началото на септември. Бяхме шест човека и си бяхме наели малък бус, за да ни отведе до хотела, чрез Booking.

# 62
Ънкомън, ние бяхме в обратната ситуация, тртгвахме към България в малките часове. Взехме си хотел на летището, който имаше шатъл. Беше супер удобно. Ако полетът те устройва, буква някой хотел там и на другата сутрин вече тръгвате по план, отпочинали.

# 63
  • София
Пътувахме до Исландия,през Виена.Късен полет.Всичко си беше о.к.С наем кола,пътуване до хотела.И бонус заради среднощния час-северното сияние/ края на август.Напълно неочаквано изживяване.Имахме код ,за да си влезем в стаята и не е нужна рецепция.
Пътуването през Виена с Луфтханза ли е или с друга авиокомпания? Моля да споделите кои авиокомпании ползвате с прекачване на 1 билет.

# 64
През Виена летят AUSTRIAN (на Луфтханза полетите са през Франкфурт и Мюнхен). Също от Виена до Рейкявик летят и Уизеър.
Тоест, за полетите от България никога не може да се използва.
Няма такова нещо като "полети от България". Щом им прекачвания, значи полетите вече не са от България. Дали летите през Лондон Лутън, през Милано Бергамо, Милано Малпенса, Париж, Будапеща, Гданск, Единбург, Манчестър, Бърмингам, Хелзинки, Рига, Амстердам, Барселона, Берлин, Малага, Варшава и още десетки градове... означава вече, че има десетки варианти на прекачвания. А кацанията са в най-различни часове на денонощието.

Ето пълния списък на всички, които кацат на летището в Рейкявик
https://en.wikipedia.org/wiki/Keflavík_International_Airpor … _and_destinations

Градовете са наистина много и можете да си направите всякакви комбинации. Има опции с EasyJet през Лондон Гетуик или Манчестър, също през Берлин и т.н. и т.н., трябва да се гледат удобни часове, за мен това е на първо място. Дори и билетите да са малко по-скъпи, поне да кацат в първата половина на деня.. максимум до 16 ч.

Моля да споделите кои авиокомпании ползвате с прекачване на 1 билет.
На една резервация (4 отсечки):

От София:
airBaltic - през Рига
Austrian - през Виена
Lufthansa - през Франкфурт и Мюнхен
Eurowings - през Дюселдорф и Щутгарт

От Варна
Austrian - през Виена
Eurowings - през Дюселдорф, Хамбург и Щутгарт

От Бургас
airBaltic - през Рига
Eurowings - през Дюселдорф, Хамбург и Щутгарт

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 11:40 от diziler

# 65
Diziler, доста труд си си направил да вадиш варианти. Тъкмо ще си избереш.
Но виж, аз съм професионалист. Има такова нещо директен полет и полет с прекачване. Даже има такова нещо - полет с две прекачвания.

# 66
"Полет с прекачвания" са вече два или повече полета. Важното е, че на летището в Рейкявик няма нито един полет, идващ от България, така че... засега няма директни полети, за съжаление. Мисля, че от Букурещ имаше директни на Уизеър до Рейкявик преди няколко години, сега не знам дали има. С двете прекачвания... мерси, цял ден път Wink

А Рейкявик наистина ли бил доста малък и буквално за ден се разглежда всичко?

# 67
Да, ние му отделихме половин ден, достатъчно ни беше.

# 68
Летяхме с Луфтханза.София-Виена.Виена-Рейкявик.На Рейкявик отделихме около 4,5 часа.Бяха ни достатъчни.А идеята ни за Исландия екскурзия беше -природа,без акцент на градове.Преди полет връщане- пообиколихме магазините за подаръци,някои забележителности и вечеряхме в местна кръчма.Интересно, приятно и достатъчно  ни беше./Навсякъде он- лайн си бяхме запазали места за вечеря,на сайтовете на избраните ресторанти-още март месец ,а пътувахме август.Имахме обратен отговор с потвърждение и всичко си беше наред.Особено важно е за вътрешността на острова,където няма безброй опции,а туристите са доста./

# 69
Всъщност летели сте с Австрийските авиолинии, но с билет, купен явно от Луфтханза, тези авиокомпании са в комбина. (И аз така летях за Севиля тази година. София-Виена се изпълнява от Austrian реално).
Има ли някакви междуградски влакове, автобуси? В смисъл.. опция да се отиде някъде, без кола?

Не знам дали ще ида в зимния сезон, имам ходене до северна Финландия през януари, а сега през февруари бях в северна Норвегия, така че... сиянието не знам дали да го оставям и за Исландия или там да избера сезон, в който е раззеленено и не е минус 20.. макар че от студа не ми пука

# 70
  • В заешката дупка
Зависи какво точно искаш да правиш в Рейкявик, но за да разгледаш най-популярните туристически обекти и да се разходиш пеша из центъра, един ден е достатъчен. Иначе и природа, и паркове, и корабчета за разходки има, и музеи, и басейни, и спа центрове, че и плаж. Simple Smile Ако искаш някои от тези неща, един ден няма да е достатъчен.

В Исландия влакове няма. Simple Smile Обиколка из Исландия без кола - абсолютно не.

Щом си видял северното сияние, може би по-добра опция ще е лятото. Всичко е зелено и много красиво. При добър късмет температурите може и да са много приятни, но не забравяй топли дрехи (включително ръкавици и шапка).

Исландия през лятото:

Скрит текст:

# 71
Супер кеф, благодаря много.  Искам да ида, понеже това е единствената държава в Европа, в която не съм бил (и в Лихтенщайн също).
Да, без кола. Значи за мен: и природа, и паркове, и корабчета за разходки има, и музеи, и басейни, и спа центрове, че и плаж.

# 72
  • Варна
Завиждам за всички насладили се на северното сияние 😞
Аз посетих Исландия през юни и освен бели нощи друго нямаше шанс да се появи на небето 🤣
Рейкявик потвърждавам, че за ден е предостатъчно да се види. Ние май 2 следобеда му отделихме.
Без кола в Исландия няма голям шанс да се посетят интересните места. Градски транспорт имат, ама по забележителностите не ходят.
Има разбира се организирани посещения за всички места. В хотела имаше десетки брошури с агенции предлагащи какво ли не и къде ли не 😃 Със сигурност предлагат и превоз голяма част от тях Wink

# 73
Аз го видях буквално за няколко минути въпросното сияние, защото имаше облаци (говоря за Тромсьо, Норвегия в началото на февруари), взех билети за Оулу, Финландия... и ще се иде с влак до Рованиеми през януари догодина. Ама.. да видим. Сиянието е на късмет.

Исландия отдавна ми е мечта. Ама да видим...

# 74
  • SF
ЧеКа, страхотно! Много, много, много искам да отида там!
Трудно се намират ентусиасти. Лятото предпочитат в Гърция, а за зимата Занзибар или подобни. Аз също не предпочитам зимните месеци толкова на север, заради студа, който не мога да търпя. Пожелавам си да намеря опции за зеленината.
Хората също се плашат от скъпотията. Моя приятелка отиде и голяма част от разказа си отдели на това колко е недостъпно скъпо, включително и по магазините.

Общи условия

Активация на акаунт