Пътуване до Исландия

• 7 786
  • 121
  •   1
Отговори
# 105
Аз съм доволна от https://www.rent.is/, но за кемпер. Общо взето за 10+ дни по пътищата срещахме основно на нашата фирма и на още 1-2, едва ли са много.

# 106
Много благодаря за полезната информация!

# 107
Здравейте, кое време е най подходящо за посещение на страната и защо? Вие кога я посетихте и какво не успяхте да видите заради времето в което бяхте?

# 108
  • В заешката дупка
Кое време е най-подходящо зависи от това, какво точно искаш да правиш, да видиш, да преживееш и усетиш.

Ето една табличка за ориентир:

# 109
И аз се оглеждам за есента. С Луфтханза имаше нелоши цени, но в много неудобни часове. А смяна с лоукостове е рисковано, но има през Будапеща, Милано (ама Малпенса) и много варианти през Великобритания: Лондон (Гетуик, Станстед, Лутън), Единбург, Манчестър и др. Но там пък се плаща ETA, новоизмислената имитация на виза за UK. Ако някой има добри идеи за зимното разписание (ноември-март) с нормално прекачване, не с нощувания на летище и не с мега ранен полет от Исландия към Европа, нека шерне, плс

# 110
Здравейте, от къде събирате информация за пътуването освен от тази група. Може да ми пишете и на лични за да не спамим.

Благодаря за табличката, много е полезна. А някой може ли да ми даде препоръки и съвети за екипировка/дрехи и обувки/при посещение септември или април например, или лятото в краен случай?

[/b]
И аз се оглеждам за есента. С Луфтханза имаше нелоши цени, но в много неудобни часове. А смяна с лоукостове е рисковано, но има през Будапеща, Милано (ама Малпенса) и много варианти през Великобритания: Лондон (Гетуик, Станстед, Лутън), Единбург, Манчестър и др. Но там пък се плаща ETA, новоизмислената имитация на виза за UK. Ако някой има добри идеи за зимното разписание (ноември-март) с нормално прекачване, не с нощувания на летище и не с мега ранен полет от Исландия към Европа, нека шерне, плс

Последна редакция: сб, 21 юни 2025, 21:17 от plol

# 111
  • София
Преди време гледах доста удобни часове за полети и не много високи цени с полските ЛОТ. Не помня в кои дни бяха удобните часове. Може да ги разгледате.

# 112
  • София
Аз пътувах с австрийските авиолинии през февруари. Часовете бяха добри. На отиване полетът се изпълняваше с Луфтханза и беше през Франкфурт. На връщане през Виена.

# 113
@dechy, благодаря, ще погледна.

@plol, най-малкото в сайта magelanci.com има подробно инфо за всяка една държава, във форума там, всеки споделя опита си, а магеланците са  хиляди

@phristova и на връщане е бил в рамките на 1 ден? Или с нощен престой на някое летище (например Виена)?

# 114
  • София
Тръгнахме в 1 часа от Рейкявик. Във Виена престоят беше малък. Кацнахме около обяд в Сф.

Последна редакция: нд, 22 юни 2025, 02:22 от phristova

# 115
  • В заешката дупка
За облеклото пак зависи какви точно са плановете. Но предполагам няма да се стои само в Рейкявик, а ще се се излезне извън населените места, ще се види някой друг водопад, ще се пообиколи из исландката природа. Тогава най-важно е облеклото да е на слоеве. Времето може да се променя бързо. Топли дрехи трябва да са предвидени винаги, без значение от сезона. Най-връхният слой да е вятър- и водоустойчив. Поне якето. Добре би било и панталоните, особено ако ще се обикаля повече, а няма да отскачате само до някоя забележителност близо до пътя и после обратно в колата/автобуса. Дъждобран ако ще се ходи до някои водопади, но ако има вече водоустойчиви якета и панталони, може и без него. Туристически водоустойчиви обувки особено ако се обикаля повече. Шапка и ръкавици.  Слънчеви очила и бански. За през лятото и къси панталони - макар да може и да не се стигне до тях. Simple Smile

Ето тук има по-подробно за облеклото:

What To Wear in Iceland: The Ultimate Guide for All Seasons

# 116
Тръгнахме в 1 часа от Рейкявик. Във Виена престоят беше малък. Кацнахме около обяд в Сф.
Става въпрос за 01 ч. след полунощ, нали? Всички опции, които виждам сега с Австрийските и с Луфтханза, са с 24 часови пътувания, кацат вечер в Европа, после цяла нощ във Франкфурт, Мюнхен или Виена и час сутринта с полет до България. Но да, разписанията се променят. Ще продължа да търся.

Иначе, не ми пука, че е зима, бях и в Тромсьо, и в Оулу, и в Рованиеми ... през януари, през февруари. Та... няма студ, който да ме стресне Grinning

# 117
  • В заешката дупка
Лошото на зимата е не времето само по себе си, а че има затворени пътища и опциите за обикаляне са по-ограничени. За походи и подобни - пак така. Също и краткият ден, което допълнително ограничава възможността да се видят повече неща.

# 118
За мен Исландия беше прекрасна за екскурзия в края на август.Не мисля,че зимата бихме видяли и наполоовина от природата и красотата на острова.От сутрин до вечер бяхме навън.А уникален и неочакван бонус беше северното сияние.Кацнахме много късно и имахме около час път до хотела.Та там ни посрещна и изненада...Повече нямахме шанс,въпреки че всяка нощ излизахме до същото място...

# 119
  • В заешката дупка
Зимата си има своя чар, а и по-близките до Рейкявик популярни туристически места са си достижими. Просто това не е точно времето за обикаляне и ако искаш да видиш възможно повече от Исландия.

Общи условия

Активация на акаунт