Къванч Татлъту 💙- Yakamoz S-245/ минали и бъдещи проекти, партньори-101

• 34 337
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
Айре, прати ми го🤗
В Тиими имаше коментар за българската Уикипедия.

# 631
  • AMS

Благодаря ви за споделеното и реакциите, мили дружки!!!
Само да уточня, че всички ние  - обичайните заподозрени, преводачи, пишещи,  
нередовно пишещи, ... ,  заедно направихме страницата за Къванч в уикито!!!
Сама нищо нямаше да мога да свърша. Така, че това е наше колективно дело!!!
За другите страници на Берен, на Керем Бюрсин, на Туба, може да се каже,
че почти сама съм ги правила, поради неособено голямо желание за съдействие.

Лека да ви е нощта, дружки!!!
Всъщност в Yakamoz S-245  все ще е нощ.
Бързо мина светлата част от първа серия.
Втора завършихме с Арман лице в лице с Умут.
- Днес загубих мои моряци. Мои братя. Защо?
Защото приятелката ти преследваше призраци. Никога няма да го забравя.
Арман посреща с пълно мълчание и само с остър поглед думите на Умут.
Yakamoz поема курс към военноморската база Искендерун.
Екипажът скърби за загубата на своите колеги и приятели в трезора на баката.
Тихо е. Чува се само как Умут се бръсне с ножа на сухо. Баръш е в тиха лудост.
Гледа снимките на загиналите си колеги и пред очите му изплува образа,
който е в основата на страданието му - Мамо.
- На подводницата грешки са недопустими. Правилата са строги. Всички трябва да ги спазват.
Който не ги спазва ще му струва скъпо - казва втори капитан Йонджа.
Следва запознаване със самата подводница - Дестилатор - пречиства морската вода.
Водата може да стане годна за пиене само със специални таблетки.
Скъпо е и трябва да се използва икономично.
Водата за баня, може да се ползва само 3 минути.
Рана не разбира и Йонджа пояснява, че след това време, всеки ще бъде наказан.
Екипажът на Yakamoz  никак не е радостен от присъствието на петимата от Ойа.
Алтан демонстрира неприязън към Джем.
- На Yakamoz никой не седи без работа -
и за това петорката може да започне с миенето на тоалетните.
Рана се бунтува, но Арман ѝ напомня  
- Само Бог знае на каква дълбочина се намираме.
Да не би да искаш да ни изстрелят с торпедо оттук?  
Продължаваме
- Центърът за управление - сърцето на подводницата -  
зона забранена за петимата, но позволена за Бъръш.
Акумулаторното отделение.
Камбузът - кухнята - и каютите на офицерите са на кърмата над акумулаторното.
Кърма е задната част на корпуса.
В тази част на плавателния съд се намират механизмите за управление,
затова там се помещават каютите на капитанът и неговите помощници.
Там е каютата и на Умут, който е още с ножа пред огледалото.
Чувайки обаче, че групата в коридора отминава, излиза
и ни показва каютата на капитана, който слуша тъжна песен.
Йонжда обаче бодро продължава.
- Това е новото торпедно отделение.
Място много опасно и в същото време, там може да се крие екипажът.
Там до бомбите, както казва Джем, ще са каютите на мъжката част от Ойа.
На Феликс ще се наложи да се раздели с част от съдържанието на раницата си,
защото на подводницата мястото е малко.  
Рана и Дафне след Йонджа. Чувства се напрежение във въздуха.
Йонджа е изплашила Джем, а на Феликс тя му напомня на директорка на училище.
Рана и Дафене са настанени в каютата на гл. механик Енгин.
Рана продължава с въпросите си, за което се налага Дафне да ѝ обясни още веднъж,
че на подводницата не се намират в безопасност. Трябва да се внимава особено с Умут.
И тъкмо когато капитанът и Умут  си говорят -
- Слънцето се показа. Енгин и другите ... Да почиват в мир. -
Тревога - Кърмъзъ аларм - Хидравлично прекъсване -  Арман е на ход.
Паника. Баръш е на шурвала, ...
Щурвал – устройство за управление на движението - голямото кормило. .
Пожарогасител, ... Спомагателни системи, ... Спомагателни системи работят, ...
Давай, ... Дърпайте, ...Помощник по фланговия рул, ...
Помощник навигатор на кърмовите витла / отзад перките/  .
Алармата спира. Всичко е задимено. Според лудия Баръш това е безполезно.
Капитанът - Отървахме се. / за сега /
- Главният механик Енгин, ако беше на борда,
щеше да  предупреди за неизправност - казва Умут.
И не пропуска да се заяде, питайки високо, удобно ли е в каютата на Енгин.
Капитанът обаче страшно се ядосва, прави сериозна забележка на Умут,
пита какво прави Баръш в това помещение, и нарежда да го отведат. Отвеждат го.
Към Арман - Как разбрахте какъв е проблемът?
Арман самият прави подводници за изследователски групи,
за дълбоко гмуркане, но не такива сложни както Yakamoz.
Капитан Еренай прави малък тест на Арман -
- Ако един от дизеловите двигатели излезе от строя, какви резервни части са нужни?  
- Нужен е цилиндър, разпределителен вал и глава на цилиндъра. /това е като при автомобила/
- В случай на внезапен пожар?
- Баласировка,  изпомпване на въздуха от резервоарите,
ако налягането се увеличава,  ...  на заден ход с ръчно управление на руля.
- Добре. Можеш ли да поемеш задълженията на гл. механик?
- Ще направя всичко възможно.
За протокола - Умут не е съгласен, но капитанът праща по дяволите протокола.
Решено! Арман е гл. механик на Yakamoz.
- Всички по местата си!!!
Уммут заплашва Арман, че ако нещо стане,  ще получи куршум между очите.
Арман отговаря, че това само ще сложи край на страданията.
О, не, няма такова бързо отърване.
Умут ще застреля първо приятелите му един по един в главите.
- Разбра ли ме, главен механик?
- Разбрах - спокойно отговаря Арман.
И чак на 12-тата минута започва еп. 3.

До тук си написах домашното.
А уж сериите са къси и в началото бавно се развивало действието.
Правописните грешки утре на светло ще поправям.
Ще има продължение. Сос.

# 632
Привет, момичета 🤗🤗🤗

Добро утро 🍀🍀🍀

Терзи, разгледах снимките ти в фейса. Аз съм изумена 😍 . Мислех, че съм виждала всички възможни стари снимки с Къванч. Оказа се, че само съм си мислила 😂 Благодаря, че си съхранила всички. Беше ми и любопитно, и интересно, и изненадващо.

Диве, благодаря! Аз днес имам малко работа, но довечера ще се включа.
Приемам забележката ти за Уикипедия, затова отново благодаря на всички замесени.
Какво да кажа, какъвто патрона, такива и поклонниците. Най-добрият заслужава най-доброто.♥️

Нещо ми се върти в главата, че в Турция през юни празнуват Деня на бащата 🤔 Дали няма да ни изненадат тогава със така чаканата снимка с Курт Ефе 🤔

Това момиче знаете ли кое е? Мисля, че е фенката с най- много снимки направени с Къванч.

Хубав ден ви желая 🤗🤗🤗

# 633
Добро утро, дружки! Hug

Благодаря на всички ви за споделеното! Kiss
Диве, не си ме разбрала правилно, съжалявам, ако съм те засегнала неволно! Имах предвид единствено това , че мен не ме вълнува дали ще имам лайкове за това, което пиша, вече казах защо го правя. А и не допринасям с кой знае  какво, освен, че превеждам това, което се появи при подругите, много хора могат и сами да си го прочетат ВК, а ти пишеш интересно, правиш изключителни гифчета, за това и ги получаваш, супер Hands Plus1 Колкото до Уикипедията, недей да скромничиш, ти свърши най-важната работа, нашата помощ беше минимална.
Благодаря за споделеното от 2 серия! Kiss Знаеш ли, че чак сега си дадох сметка, че явно Баръш е повредил с някое свое действие подводницата ? И ако не беше Арман, не знам какво би се случило ...
Терзи Kiss Не отминава тази мания, наистина ... Явно има защо!
Пепи, изпревари ме отново с кафето, благодаря! Kiss Няма да си махна моето, нищо, че не съм първа Smile
Права си за скачането в темата, не бях се замисляла, докато не ми припомни усещането, наистина се забравя. И аз само четях в началото, когато се излъчваше ЗП, успокоих се, че има и други толкова "болни " като мен от Кивомания и не съм сама с тази лудост по един непознат човек, бях се притеснила  Smile И когато започна КГ се осмелих да пропиша Smile Тук наистина е прекрасно място за споделяне на вълненията ни от всичко, свързано с любимеца ни и бягство от реала тук си почивам.
Ооо, Терзи е неизчерпаем източник по отношение на Къванч, ненапразно я наричахме нашето папараче Heart Да, това е момичето, което вече му е като роднина на Къванч, не пропуска нито един негов сет, аабравих и името. Дори родителите и се бяха снимали с него.
Ами дано ни изненадат КБТ Thinking
Айре Heart Eyes радвам се, че Башак се е поразмърдала. Много ми хареса идеята и за интернет магазина.
Цитат
научават покрай нас за всичко ново свързано с Къванч. няма по-добро място на бг. от тук Wink
Така е. И нямам идея защо хора, които много добре знаят, че могат да разберат всичко за Къванч тук, питат в други теми, ама те си знаят.
Не зная защо съм останала с впечатлението, че снимките на филма на Киво и берен в Ню Йорк щяха да са есента Thinking

Хубав ден, дружки! Hug

# 634

Привеет! Hug

Диве Hug, благодаря за споделеното по 3 еп....... ще се върна за второ четене!
Твоя си е главната заслуга за Уикито. Hands Ok Hand
Терзи Hug, надявам се, че нямаш против, че предоставих на Пепи-профила ти за да гледа снимки!
Пепи Hug, Денят на бащата в Турция/направих справка/ е през третата неделя на м. юни, но аз мноого се съмнявам, че ще покажат бебока още толкова малък. е една снимка с ръчичка ще е супер! Blush
Момичето с Къванч се казва Дениз, преди имаше много снимки с нея, но скоро не се е появявала. Може да си има вече гадже и той да ревнува Laughing
Фенче Kissing Heart
недей да скромничиш за темата, ти си нещо като гръбнака й Hands Plus1
Цитат
И нямам идея защо хора, които много добре знаят, че могат да разберат всичко за Къванч тук, питат в други теми, ама те си знаят.
страх ги е да влязат Wink

ново клипче с Берен...

2:27 мин. я питат пак за филма с  Къванч, тя казва-Евет, евет/да/ и после, че не може да дава подробности.

.....................
и една снимка от 2016, Къванч, Башак и Чачо в Лос Анджелис

Последна редакция: ср, 25 май 2022, 12:33 от Airra

# 635
Здравейте Благодаря за всичко споделено
Диве ти така увлекателно разказваш и с подробности и факти Сърдечни благодарности
Айре как ще се сърдя Аз отдавна не ползвам фейсбук и  добре,че ми каза от коя година са снимките
Там за последно качвах Преди това през годините пишех къде ли не та се налагаше за да публикувам снимките да ги качвам в определени сайтове за снимки - Imagеshak и Photobouket В единия имаn около 1600 снимки но ги направиха платени Плащах две три години и се отказах и те ги изтриха Ама нали има нови и по-хубави
Едно кафе от момъка

# 636
  • AMS
Привет, мили дружки!!!
Благодаря ви за споделеното и реакциите!!!
Не съм се връщала да поправям предния си пост.
Та май ще си остане с грешките.
Дружки, в други теми не ползвам това обръщение!!!
На вас всичко мога да кажа и вие на мен!!!
За никакви обиди или сърдения не може да става дума.
Не съм от много скромните. Бодлива съм.  Да, идеята за уикито беше моя.
Бях направила вече на Берен и исках и на Къванч.
Но ако не ми бяхте помогнали със всички материали, за които питах и все ви ръчках,
редакциите, които ми подаваха Катето и Валя, щеше да си остана само идеята.

Скрит текст:
Ами ето и един пример с уикито за Керем.
След мен написаха цял нов раздел - личен живот.
Разделът Биография не ги задоволяваше. Описаха голямата любов с Ханде.
И после когато се чудеха какво става между Керем и Ханде казват, че в укито пишело, че са заедно.
Та се наложи да редактирам раздела Личен живот и да напиша, че Керем не е женен и няма деца.
Те пък махнаха линка към уикито в нулевия пост. Голямо важно.
Та за страницата на Къванч, ако не ми бяхте помогнали да се събере този голям материал,
никога нямаше да доживея подругите да направят такова признание.
Знаете, че не ги долюбвам особено, най-вече защото в този подфорум направо се преписва от там.
Има цели теми, където инфото, коментарите просто са пренесени от там, даже без превод.
Ама малко така креативност, ама да го разкажеш със свои думи - не.
Оня ден не знам как стана и хоп ми излиза някаква група във vk за Къванч и тъкмо да я затворя,
гледам снимка от Якамоз и с червени букви - скандал.  Сетих се, че това е за Толга Челик и затворих.
Е, може ли такова нещо, си рекох. Ама на можело.
Иначе форумната ми биография не е за разправяне. Голям зор видях първите години.

Пуснах се по джапанки в А групата. Чак много по-късно се освестих. Дали?
Триха ме, биха ме, ритаха ме, ... Голям страх ме гонеше в темата за К/Г.
Даже веднъж питах Роминка може ли да сложа една снимка на Къванч.
Беше по времето не на КСШ, а на С Русия в сърцето.
Иначе Къванч го забелязах в 2009-та в Перла. След това започнах ЗП.
И едва като завърши потърсих следващите роли на Берен и Къванч.
Те тогава попаднах във форума. Да, наистина имаше и една много хубава страница на Къванч,
с много хубави снимки, с хубави емотиконки. Мисля, че Терзи имаше връзка с това.
Все още не пишех редовно в темите за Къванч, но четях.
Много ме дразнеше това, че в женски форум грубо обиждаха героините и партньорките.
Ама такава беше модата. Спомням си, че се намесих, когато Къванч се сблъска с моторчето.
Веднага казах, че е виновен и всички гракнаха срещу мен. Да, и другия беше виновен.
Взирах се сто пъти в това кръстовище, гледах знаците и движението на единия и другия.
След това  самият Къванч призна, че е отишъл и си е платил глобата.
Та има го този момент на едно напрежение при всеки нов пишещ.
Не е лесно да се пробие в тема, където смятат, че имат нотариален акт за нея.
И сега съществуват такива. А и ако напишеш нещо за друг актьор е престъпление.
За най-голямото постижение смятам, че  в подфорума остана само една тема за Къванч.
Тук признавам, че имам лична заслуга.

Фенче, не си ме обидила или засегнала!!! Благодаря за всички преводи!!!
Ти можеш много добре да превеждаш и най-вече да подбираш какво да ни донесеш от подругите.
Само малко бързаш понякога. Не всичко, което излиза първо, е най-добро. Това имам предвид.
И нека изплюя камъчето за лайковете.
Ценя вашите мнения за писането ми и сърдечно ви благодаря!!!
Но наистина много се радвам на лайк от Дъга, Валентина, Еванджелин, Катето.
Не са често, но винаги на място.
За да пиша така, и техните преводи съм ползвала и ползвам.
Те са ми базата на която стъпвам.
За това благодаря, за вашите!!! и за техните!!! реакции - лайкове!!!

Дружки, извинете за отплесването!!! До 12-тата минута на еп.3 съм. А обещах ...
Ама пак ще е по тъмно по нощите. Вместо да го забързам, а то какво стана.
Връщам се и на моменти, които уж съм минала.
Дааааа, и на мен ми се стори, че Баръш направи нещо и предизвика и пожара.
Имаше някаква димка, която се търкаляше.
А капитан Еренай не нареди - Баръш на щурвала, а предупреди, че Баръш е на шурвала.
Ами да, трябва си обяснение и какво е Хидравлично прекъсване, което Арман веднага установи.
"Хидравлика - Хидравлично се отнася до механизми, чиито движения се задвижват от източници на вода или течности /масла/. Хидравлична механика специално изучава баланса и движението на течностите. Хидравличен механизъм това е, което работи под действието на течности /масла/ или от вода, като например хидравлични окачвания на автомобили, хидравлични помпи, които трансформират механичната енергия в хидравлична, и хидравлични турбини, които преобразуват енергията."

Омитам се, че си дотегнах. Олях се.
Грешките - после. Извинете!!!

# 637
От Умут Арал

https://www.instagram.com/p/Cd_LmzyIwwO/

Тази опция с харесването и лайкването не ми беше направила впечатление Аз съм на принципа ,че всеки труд трябва да се харесва защото всяко нещо изисква време но зависи къде пишеш и кой го поставя Не говоря за тази тема в която ние сме единни в харесването на Къванч

# 638
Добро утро, дружки! Hug

Терзи, благодаря! Kiss
Диве, радвам се, че не съм те засегнала! Flowers Hibiscus Благодаря за споделеното! Kiss
Айре Heart Eyes благодаря, много мило ми стана! Kiss Но не, не скромнича, това е истината Smile Ех, само да можех да правя клипове ... тогава щяхте да видите Laughing
Берен в момента изглежда страхотно, двамата отново ще са невероятно красива двойка! Радвам се, че е потвърдила, чакаме!
Попаднах на старо клипче от Анна Two Hearts Много от феновете по света сега завършват с гледането на Гюмюш, последния неизгледан сериал на Къванч, очаровани са! Както и много от нас на времето.

Обаче италианките са все така влюбени в Джесур Heart Нормално, това беше първата им среща с Къванч, а и той е много готин! И на мен  Мехмет ми беше мноого любим дълго време. Той пак си е, но вече не е на първо място.

Хмм ... да видим Thinking
Цитат
Снимките на сериала "Апартамент на невинните" са към своя край. Снимачната група обаче ще продължи да работи в същия състав. Тя чака нов сериал, който ще излезе през есенния сезон по Star TV.
Продуцентската компания OGM Pictures подготвя нов сериал "Ако кралят загуби" за телевизионния канал Star TV, който е адаптация на книгата на Гюлсерен Будайджиолу. Според Бирсен Алтунташ, Къванч Татлъту най-вероятно ще играе в главната роля.
Това е историята на самовлюбен, безмилостен мъж на име Кенан, който манипулира жените, които се влюбват в него, но в крайна сметка става жертва на собствените си амбиции. Къванч все още не е подписал договор, така че феновете му трябва да имат търпение и да изчакат официална информация.
Режисьор ще бъде Чагри Вила Лостували, който приключи работата си по сериала "Апартамент на невинните". Сценарната група на новия проект ще се състои и от сценаристите на сериала „Апартамент на невинните“. Разработването на сценария все още продължава. Сериалът ще излезе по екраните тази есен.
Дали ще имаме този късмет да видим Киво в наистина отрицателна роля ? И да си обсъждаме всяка седмица серия ? Чак не ми се вярва ...
Пожелавам ви прекрасен ден! Hug

Последна редакция: чт, 26 май 2022, 09:48 от queen_fenka

# 639

Привеет! Hug
Диве Hug
благодаря за споделеното!! Hands Plus1
ще се включа и аз с нещо по 3 еп, имаме време до края на седмицата.
за единствената тема за Къванч, определено имаш заслуга/като закриха онова недоразумение Confounded/но и аз имам-моя беше идеята да се обединят темите за ЗП  и КГ...Wink
Цитат
Знаете, че не ги долюбвам особено, най-вече защото в този подфорум направо се преписва от там.
Има цели теми, където инфото, коментарите просто са пренесени от там, даже без превод.
Ама малко така креативност, ама да го разкажеш със свои думи - не.
да, като видя  текстове на руски в някои теми без превод и без цитат и ми става Expressionless
точно ВК ми е едно от последните места за информация за Къванч, винаги си търся новините в ТТ и от турските източници.
Ама какво си се закахърила за Уикито на Керем, я колко много нови фенки има, да си го поддържат и да пишат каквото си искат.
Терзи Hug ти може да си забравила, какво си качвала във ФБ си, но за мен е супер интересно и ценно да гледам стари снимки на патрона, от времена когато не съм го следила както сега и не съм била във форума.
Интересно клипче е постнал Умут!
Фенче Kissing Heart Wink
Цитат
Берен в момента изглежда страхотно, двамата отново ще са невероятно красива двойка!
да! Heartpulse току виж стане по-бързо от очакваното Wink
Цитат
Дали ще имаме този късмет да видим Киво в наистина отрицателна роля ? И да си обсъждаме всяка седмица серия ? Чак не ми се вярва ...
аз се колебая за този сериал....хубаво всяка седмица, ама да не са толкова дълги сериите и да е само 1 сезон.
и да не е баш в супер отрицателна роля, а да е в противоречива. всъщност Къванч няма да приеме нещо, което да е в дълбок разрез с неговите разбирания. Thinking

много ми хареса Blush

Heart 🧿

Последна редакция: чт, 26 май 2022, 13:19 от Airra

# 640
Айре Heart Eyes благодаря за споделеното! Kiss И на мен много ми хареса колажа! Hands Plus1
Е, то е ясно, че ролята ще бъде противоречива, Кенан няма да е напълно отрицателен образ, поне от това, което сме чели за този герой Thinking Мен друго много ме съмнява - дали Къванч ще се съгласи отново да влезе в този водовъртеж на тел. сериали, особено сега, когато гледа да е всяка минута до семейството си и след като видя колко по-човешки условия за работа предлагат платформите Thinking А сериите няма да са по-къси, не се надявай, но, ако договорът е само за 1 сезон дано пък да се навие, няма по-подходящ за тази роля от него. Нямам големи надежди, но да видим.
Хареса ми този коментар при италианките
Цитат
I personaggi di Kivanc che mi hanno colpito 💙💙💙💙
CESUR: un uomo alla ricerca della verità, si abbandona al richiamo di un forte sentimento senza tradire la sua sete di giustizia. Tenero, affettuoso e molto protettivo con la sua donna.
KADIR: devastato dal destino crudele, annientato dal dolore e bisognoso di cancellare i fantasmi del passato, ma sa rialzarsi, costruire e consolidare il legame con le persone che ama e non perde la dolcezza e la pratica dei buoni sentimenti.
SEYIT: un uomo eroico, al servizio della patria e sempre dalla parte dei giusti, forte e valoroso militare. Appassionato e protettivo verso la donna che riesce a travolgerlo completamente (non aggiungo altri commenti per non spoilerare a chi non ha visto la serie 😅).
MUZAFFER: un giovane ragazzo trasognato che ha tanti desideri da realizzare, che condivide la passione per la poesia con il suo amico fraterno. Emozionante, commovente, dolcissimo.
KUZEY: un ragazzo altruista e schietto anche a discapito di se stesso. Testardo, generoso, operoso, instancabile, fedelissimo, odia le ingiustizie e le combatte pervicacemente.
ARMAN: un biologo marino accademico, molto pragmatico e inquadrato, dal carattere sicuro ed autorevole, mediatore credibile tra le parti contrapposte. 
Per una volta mi faccio seria lasciando da parte l’aspetto esteriore che mi manda ai pazzi 😍😍😍😍😍
Insomma, un professionista eclettico e seguendolo anche nel suo privato, per quel poco che espone essendo molto riservato, e giustamente, mi pare di capire che le sfaccettature dei personaggi che interpreta in fondo facciano un po’ parte di lui. Sarà anche per questo che riesce così bene a far affiorare tutte queste caratteristiche facendomi provare contemporaneamente tutte le emozioni possibili: risate, pianti, riflessioni profonde, brividi, stupore, palpitazioni..... capita anche a voi? E quale personaggio preferite tra questi? È così bello condividere questa passione comune. Che ne pensate? 💙💙💙💙
Героите на Къванч, които ме впечатлиха 💙💙💙💙
ДЖЕСУР: Човек в търсене на истината, се оставя на зова на силно чувство, без да предава жаждата си за справедливост. Нежен, любвеобилен и много предпазлив към жена си.
КАДИР: Опустошен от жестока съдба, опустошен от болка и нуждаещ се да заличи призраците от миналото, но знае как да се изправи отново, да изгради и укрепи връзката с хората, които обича и не губи сладостта и практиката на добри чувства.
СЕИТ: героичен човек, в услуга на страната и винаги на страната на праведното, силен и доблестен войн. Страстен и защитаващ жената, която може напълно да го превземе (няма да добавям повече коментари, за да не го развалям за тези, които не са гледали сериала 😅).
МУЗАФЕР: Мечтателно младо момче, което има много стремежи за сбъдване, което споделя страстта си към поезията с близкия си приятел. Емоционално, трогателно, толкова сладко.
КУЗЕЙ: Самоотвержено и откровено момче дори за сметка на себе си. Упорит, щедър, трудолюбив, неуморен, много верен, мрази несправедливостите и се бори пламенно с тях.
АРМАН: академичен морски биолог, много прагматичен и кадърен, с безопасен и авторитетен характер, надежден посредник между противоположните страни.
Поне веднъж ще бъда сериозна, оставяйки настрана външния вид, който ме побърква 😍😍😍😍😍
Накратко, еклектичен професионалист и следвайки го и в личния му живот, за малкото, което излага, че е много лично, и с право, изглежда разбирам, че аспектите на героите, които играе, както той ги тълкува имат малка част от него. Може би е така, защото е толкова добър в изваждането на всички тези черти, карайки ме да чувствам всички възможни емоции едновременно: смях, сълзи, дълбоки отражения, тръпки, изумление, сърцебиене..... И на вас ли се случва това? Кой герой предпочитате сред тези? Толкова е хубаво да споделя тази обща страст. Какво мислите? 💙💙💙💙

И един от американките Smile
Цитат
I teach 6th grade social studies in the US. The students could pick any country in the world and research it. One of my students chose Turkey. Look who she put as one of Turkey’s famous people after Ataturk and Tarkan 🇹🇷 I think I will give her extra credit.
Преподавам социални науки в 6 клас в САЩ. Студентите можеха да изберат всяка страна по света и да я изследват. Един от моите студенти избра Турция. Вижте кого постави като една от известните личности на Турция след Ататюрк и Таркан 🇹🇷 Мисля, че ще му дам допълнителен кредит.

# 641
  • AMS

Привет, мили дружки!!!
Благодаря за споделеното и реакциите!!!
Нощеска изгледах еп. 3 до края и днес цял ден редактирам.
Е, стига му. Грешки пак ще има, ама ...  
Не използвам и кавички, защото са бъгнати.
Четене по подразбиране значи.
А, може и да не четете. Няма да се сърдя.
Дълго е, защото има много важни диалози.
Още не се знае напълно кой кой е.
Нататък смятам, че няма да е така.
Хайде продължаваме.

Скрит текст:
Умут към капитана - Не е ли странно в деня на това, което се случва със слънцето, се получава заповед за мисия от НАТО. Капитанът - Благодарение на тази заповед и мисия сме живи.  Умут - А не е ли прекалено съвпадение това, че изследователите и те са били под водата точно в това време. - Капитанът пали лулата си и му казва, че много филми гледа.
И ето нашият нов гл. механик в действие на командния пулт пише, смята, пресмята, и пита Алтан
- Къде са показанията на сонара и дизеловите резервоари. Алтан нагъл - С какво право? Какъв чин имаш? ...Отслужил съм 15 години във флота не за да ме командват богати момченца като теб тук.  Ако ти трябва нещо, намери си го сам. Колай гялсин -
А, добре тъкмо да видя какво е сонар > Електронен уред за откриване на подводни обекти и визуализиране релефа на дъното, чрез отразени звукови вълни.
За сгъстяване на напрежението влиза Умут. Ама на него, защо са му сложили такова име. Може би за следващия сезон ще му пасне. За сега надежда не виждам и не възлагам на него надежди. Той все по протокола действа.
Останалите от Ойа са в тоалетните. Рана мърмори, Джем недоволен, Феликс лъска до блясък, а Дафне е с мопа / това, с което се мие пода /. Дафне се шегува с Феликс като му казва, че като се приберат!? ще го помоли да ѝ помогне да почисти дома си. Умният Феликс отговаря, че техния дом сега е тук. Целият свят е тук и никога няма да се върнат. Но дори да успеят да се върнат, там не ги чака вече никой.  Не е шега, а Жестока истина. В този момент, Дафне се сеща, че Кенан е мъртъв и се разплаква. Тъкмо да я успокои  Джем и хоп Атлан  цъфва, рита кофата на Феликс, Джем реагира, Алтан го хваща за гърлото ... Рана вика,  идват и други от екипажа. Алтан съска през зъби, че техните другари така са се задушили в Кос.  Пуска Джем, който се свлича на пода. ... Цялата тази сцена е видяна от Умут, но не се намесва. Джем едва си поема въздух. Дафне с твърда крачка поема към Арман за да се оплаче и да протестира, но Умут я спира само с  гадния си поглед. Минават с Арман в по-закрито място, където тя споделя опасенията си, че няма да ги оставят живи, няма да им простят заради мъртвите им другари.  Арман - Трябва да сме спокойни, да не постъпваме глупаво. Трябва да разберат, че за да останем живи, трябва да се държим заедно. Дафне не е съгласна  - Арман пацифиста за една нощ се превърна във войник. Но не си готов да се биеш, а? Ще продължиш да си миротворец. /Пацифизъм - проповядване на мир и обявяване срещу всички войни./
Арман - За какви войни говориш? Те ни превъзхождат числено. Те притежават оръжие. Ние сме в дома им. А ние кои сме? Петима изследователи. Иди за Рана и да се бием. Иди. ...
Дафне не е удовлетворена и се запътва да се жалва на капитан Еренай. Влиза директно и ... - Трябва да държите хората си, или ще станат лоши неща. - Добре, че се появява Арман в този момент. Капитанът дава да се разбере, че не очаква да му отдават чест, но държи да имат уважение към него и смята, че не заслужава такъв тон. Арман обяснява спокойно, че отношението на екипажа с пренебрежителни погледи, заплахи, груби забележки, може да го претърпи, но не и физическо насилие над техния приятел.
- Кой? - Алтан.
Той Алтан така си се държи и към колегите си. Иска пиенето, което са плячкосали от Кос.
Ох майкооо, Баръш е зле. - Майко?
Арман продължава пред капитана - Много съжаляваме, че загубихте членове от екипажа, ... но ние не сме ги убили. ... Трябва ясно да заявите своята позиция пред екипажа. Само вие можете да спрете това.
Капитанът заявява, че не е на тяхна страна!? Добре познавал хората си. Дафне не е съгласна с капитана. Арман - Всички се сблъскахме с невероятни неща. ... Разбирам всичко, но с нас не могат да се отнасят така. - Дафне - Животът ни е в опасност. Разберете това. - ... Арман пуска в сила и последния коз - Нощем, когато подводницата излиза на повърхността, може ли да обещаете, че обсебените за отмъщение моряци, няма да ни изоставят сами на произвола на съдбата? - Капитанът най после - Това няма да се случи. Като командир  ви го обещавам. -
С мек тон успокоява и Дафне. Тепърва ще се опознават. Няма от какво да се притеснява.
Дафне - Вярваш ли на думите му? Арман - А нима имаме друг избор?

Втори капитан Йонджа носи кафе на капитана и му докладва, че запасите са малко.
Скрит текст:
- Якамоз щеше да се пенсионира след тази мисия. Но сега стана Ноев ковчег. -
/А това не беше ли за другия филм с Къванч./
Алтан надига бутилката, играе карти и нарежда да му донесат консерви от скритите.
Никой не може да им каже копче, че пият. Никой няма а ги накаже. Това е апокалипсис. Светът отива по дяволите.
Баръш  се влошава - Мамо? Но в лудостта си забелязва нещо, някой, ... Кой ходи там?
Консервите в скривалището ги няма.
Баръш казва, че там долу има някой, който ходи. Жена. /с натовска униформа/
Алтан му се подиграва. Друг пък го приема сериозно и веднага казва, че може да е Дафне.
Алтан ги повежда ... за да се разбере. Дафне във вецето с лапито и сателитния телефон.
Пише - Аз знаех какво ще се случи. - Чува, че я търсят и свива антените.
Излиза и Алтан я обвинява, че е откраднала консервите. Алтан препречва пътя ѝ.
За щастие Йонджа става свидетел на това и нарежда на Алтан да престане.
Алтан побеснява. Вдига всички на крак. Арман от групата на Ойа тръгва сам, като казва другите да останат по местата си. Алтан продължава да настройва всички срещу петимата. Старшина Алтан иска да дойде и капитана. Йонджа се опитва да отклони искането му.
И с гръм и трясък - Умут   - Внимание. Командирът е  на задната акумулаторна палуба. -
Капитанът влиза и чака Алтан да говори. Влиза и Арман. Ама Алтан нали е служил във флота 15 години, не искал да говори пред " този" . Та Умут и капитан Еренай му напомнят строго, че за него "този" е гл. механик. - Говори! -
А сега да те видим Алтане. 28:17.
Има още 10  минути до края на епизода. Завършва на 37 минута.
Колкото е по-къса серията, толкова повече неща се случват. Следва кулминацията.
Ама каква наглост от страна на Алтан. Не иска да проумее, че истинската причина за загубата на част от екипажа са Йомер и Халил, които влязоха в трезора и пълнеха джобовете си с пачки.
Не, не беше мал шанс, че точно в това време захранването заработи. Беше глупост. А в такива моменти тя много скъпо струва.
Продължаваме - Джем не може да стои на едно място и тръгва да види какво става. Дафне и тя тръгва с него. Дисциплинираният Феникс остава, Рана по нареждане на Дафне се заключва.
Алтан директно - Не искаме тези хора на Якамоз, командир. ... Заради тях загинаха нашите другари. - Капитанът поема отговорността, че той е отдал заповедта и единственият отговорен е той. Амата мамата йок. Алтан продължава да упорства. Като не мина този му номер, казва, че има крадци. Откраднали са консервите от шкафчето. Е, браво. Арман на секундата включва - Консервите трябва да са в камбуза. Какво правят в каютите по шкафчетата? - Алтан чупи тъпомера - Или ще отпратите тези хора от Якамоз, или ... -  ...
Арман, без да вика със спокоен тон  - Командире, тъй както става дума за нас и момчетата имат проблем с нас, позволете ми да кажа нещо. Ако можех да направя нещо, за да спася приятелите ти, ако имаше капчица надежда, че са живи, бих останал на този остров, без да ми трепне окото. Не бих се замислил изобщо. Вижте, преживяваме много трудни неща. Сега сме в средата на бедствие. Нашите близки, нашите домове, /... пауза ... гласът трепери ... гърлото пресъхва... очите се пълнят със сълзи ... / Загубихме всичко, което имахме. Ама сме живи.  Длъжни сме да останем живи. Преминали сте през безброй тренировки и изпитания, за да сте достойни за тази мисия, и това ви прави изключителни моряци. Вие сте гордостта на армията. Но тези , които наричате група изследователи, са учени, уникални в своите области. Притежават много знания за неща, които нито вие, нито аз можем да знаем. Могат да ни помогнат с това. Трябва да обединим усилията си. Трябва да използваме здравия си разум. Ако направим и двете, ще имаме голям шанс за оцеляване. -
Феликс не издържа и тръгва да види какво става. Разминава се  с Баръш, който държи граната и отива към торпедното. Феликс се досеща какво следва.

Арман продължава - Но ако въпреки всичко, все още настоявате, че не ни искате на борда, ние ще уважим всяко решение, което вземете. Да бъдем постоянно изпитвани със смърт, това е страх, с който не можем да живеем. Въпреки вас, няма да можем да живеем.

Бомба! Бомба! ... Баръш. ... Седат, остани с цивилните! ... Арман не отивай!
Капитан Еренaй първо заповядва на офицера по въоръжението Баръш да остави това, което е в ръцете си. Умут пита дали да следва протокола и се хваща за пистолета. Арман изтръпва, като чуе за протокола. Капитанът не разрешава и повтаря заповедта си към офицер Баръш. После сменя тактиката - Баръш, синко ... Брътвежите на лудия Баръш  ...  Страшния съд ... Къде е спасението? ... Няма спасение. ... Капитан Еренай решава да се жертва и затваря врата. - Отвори! Командире! Баръш! Капитане! Баръш недей!!! Отвори вратата!!! - Последен опит - Баръш, чедо, недей. ... Йонджа - Татко ... Татко ... Експлозията вътре в торпедното причинява пробив и на външната част на подводницата. Йонджа повтаря само - Татко ... Татко ...

Кърмъзъ алармата се  задейства. Всички системи са блокирани. Висят кабели, изхвърчат искри.
Само воплите на Йонджа се чуват - Татко, Татко ... Водата избива и вътре.

Последна редакция: чт, 26 май 2022, 17:55 от * Diva *

# 642
Не е нова, но не е показвана до сега! Май е от откриването на гаража Thinking Прекрасен е! Heart

Диве, благодаря! Kiss Наистина няма нужда да гледам серията, всичко е пред очите ми, докато те чета!
Лекинка! Hug

Последна редакция: пт, 27 май 2022, 00:15 от queen_fenka

# 643
Късен привет и от мен, момичета 🤗🤗🤗
Благодаря за всичко споделеното.
Диве, специално благодаря за трета серия.
Днес и утре съм цял ден на работа + родителски срещи и съм гроги 😥
Искам да седна и спокойно да пиша.

Лека, момичета 🤗🤗🤗

# 644
Добро утро! Hug

Пепи, не сте за завиждане ... Вчера ходих до работата да видя децата и някои от колегите, само ми повтаряха колко добре съм направила, че се отървах, безкрайно са изморени вече ...
Аз се чудя какво да споделя по серията, тя Дивето всичко разказа. Може би само ще вметна, че Умут все така с пистолета раздава " състрадателност ", беше готов да застреля и Баръш. Едва ли във 2 сезон ще е по-различно, тя психиката му е увредена още на 13 ... И Рана много ме дразнеше в първите две серии, като глезено дете беше, после и се наложи да порасне. Имаха голям късмет всички, че Арман, освен учен, беше и създател на малки подводници, та знаеше какво да прави ...

Намерих нещо, старо ли е, сега ли се е сетил ...
Цитат
Бележки на Дженгиз Семерджиолу от пътуването до САЩ с Къванч през 2011 г.
Ние с Къванч и неговият мениджър Гайе Сьокмен отлетяхме за Лос Анджелис за премиерата на Sanctum и се срещнахме там с Джеймс Камерън за интервю.
Пътувахме с лимузина по време на нашето пътуване до Лос Анджелис. За тези места това е доста обичайно и не е скъпо. Но Къванч всеки път казваше: " Хубаво би било, ако беше спортна кола, вместо лимузина“.
Гайе Сьокмен, която беше с нас по време на пътуването, се оказа фен на самолетите. Тя познава моделите и детайлите на всички самолети. Тя беше толкова пристрастена към самолетите, че каза: "Иска ми се да отида и да ги прегърна"...
Kъванч също има доста автомобилни познания, за да говори за характеристиките на всички минаващи автомобили. От пръв поглед казва: "Тази кола е модифицирана, тази има толкова конски сили“.
Уверих се, че Къванч Татлъту е истински гражданин на Адана. Изядохме по една пикантна наденица в Pink's, известния магазин за хот-дог в Лос Анджелис, където се редят знаменитости. Оставих си наденицата полуизядена, когато огън излезе от устата ми, а Къванч си изяде неговата. Нещо повече, добави допълнително лют сос към наденицата...
Арабските фенове също намериха Къванч в Лос Анджелис. Те му препречиха пътя, крещяха "Бехлюл“ и го помолиха да се снимат с него.
Срещата и разговорът ни с Джеймс Камерън преминаха по-добре, отколкото очаквах.
1. Екипът на Джеймс Камерън помоли за снимки на Къванч, преди да отпътува. Камерън поздрави Къванч с думите: " Зная, че сте много популярен в Турция и Близкия изток“.
2. В такива интервюта продуцентът-режисьор говори за собствения си филм. Джеймс Камерън изгледа видеа със субтитри от „Gümüş“, „Aşk-ı Memnu“ и „Ezel“. Той хареса Секиз, реагирайки : „Ооо, това е толкова хубаво“.
3. След това той поиска снимка на Kъванч.

Джеймс Камерън е водолаз, а в "Sanctum" той разказва историята на водолази, които остават в подводна пещера. Фактът, че Къванч е и водолаз, го впечатли силно. Той дори похвали Къванч, като каза: "Красив мъж, добър актьор и водолаз“.
Ние бяхме едни от първите, които видяхме филма "Sanctum" в Лос Анджелис.
Нека ви предупредя предварително, ако очаквате с нетърпение филм като Аватар, ще бъдете разочаровани ...
Филмът разказва за спасителните приключения на екипаж, заседнал в подводна пещера.
Той е заснет на 3D и някои от сцените са толкова реални, че публиката скача от местата си...
Попитах Къванч за впечатленията му от филма "Sanktum"...
"Имах чувството, че се гмуркам под вода“, каза той.
Аз имах същото чувство. Може би защото обичаме да се гмуркаме, може би защото знаем какво е да си под вода, имахме тази реакция към филма.
Този филм ще се хареса на всички, които обичат да се гмуркат.
Във филма има и великолепни снимки, направени под вода и в подводни пещери.
Ето защо Камерън се е гмуркал още преди да се заснеме филма.
Той също така вече е направил предварителна подготовка за Аватар 2, който ще се снима в най-дълбоките точки на морето...
Дженгиз Семерджиолу

Приятен петък ви пожелавам! Hug

Последна редакция: пт, 27 май 2022, 11:24 от queen_fenka

Общи условия

Активация на акаунт